Cum să bei alcool fără să te îmbeți. Sfaturi de la specialiști

Limita dintre consumul moderat de alcool și prea multe pahare poate fi foarte fragilă. Indiferent de ceea ce fac prietenii tăi, nu trebuie să te iei la întrecere cu ei. Iată cum să bei alcool fără să te îmbeți. Aceste sfaturi utile de la specialiști te vor ajuta la următoarea ta petrecere.

Mai mulți prieteni care ciocnesc paharele de bere
Ca să nu ai mahmureală nu amesteca tipurile de alcool / Shutterstock

Un bărbat adult nu ar trebui să consume mai mult de 2 porții de băuturi alcoolice pe zi. O femeie poate consuma una singură, potrivit unui ghid de alimentație citat de Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor din SUA. 

Citește și

În funcție de mai mulți factori depășirea acestor doze poate duce la intoxicare sau la „îmbătare” așa cum este numită popular starea. Dacă ajungi în această situație vei constata că funcțiile creierului vor fi afectate și nu vei mai putea judeca rațional, vei avea timpul de reacție reduc, îți poți pierde echilibrul și abilitățile motorii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum să bei alcool fără să te îmbeți

Consumul de alcool în cantități mari duce la dilatarea vaselor de sânge, provocând o senzație de căldură, dar care duce la pierderea rapidă a căldurii corpului. În cazul în care limitele de consum se depășesc constant apare riscul crescut de anumite tipuri de cancer, accident vascular cerebral și boli hepatice (de exemplu, ciroză).

O porție standard de băutură înseamnă 10-12 grame de alcool pur. Acest lucru se traduce prin 280-330 ml bere, 150-180 ml de șampanie, 30-40 ml whisky, 60-80 ml lichior, 100-120 ml vin roșu.

Stabilește-ți limitele

Înainte de a începe să bei, stabilește-ți o limită și nu renunța la ea. Studiile recomandă să nu bei mai mult de patru băuturi alcoolice în fiecare zi. Toleranța fiecăruia este diferită. Acesta este motivul pentru care trebuie o cantitate potrivită pentru tine. În plus, nu ține cont de ceea ce fac cei din jurul tău.

De asemenea, ia în calcul că că nu toate băuturile alcoolice conțin aceeași cantitate de alcool. 4 pahare de whisky nu sunt egale cu 4 beri.

Nu bea prea repede

Dacă lași destul de mult timp între porțiile de băutură vei simți mai greu efectul lor. Ideal ar fi ca între o porție și alta să treacă o oră. Dacă ești la o petrecere acest lucru estre de obicei greu.

Dacă acest lucru nu este posibil bea măcar mai încet și alternează sucurile și apa cu alcoolul.

Încearcă să spui nu

Presiunea prietenilor poate fi mare și uneori este greu să spui „nu” la un shot sau la un „noroc”, mai ales dacă petrecerea este în toi. Dacă chiar nu vrei să bei poți să găsești tot felul de pretexte pentru a te eschiva de la prea multe inițiative de „până la fund”.

Evită să bei shoturi sau să participi la jocuri de băut

Nu este nimic în neregulă în a le cumpăra o băutură prietenilor tăi, dar dacă sunteți cu un grup de șapte, se poate transforma rapid într-o sesiune lungă de băut. În plus va fi și costisitoare. Va fi foarte greu să nu vă îmbătați.

De asemenea, este o idee bună să consumați doar băuturi din care se poate bea o perioadă mai lungă de timp, în defavoarea shot-urilor.

Bea apă și mănâncă suficient

Pentru fiecare băutură alcoolică, bea un pahar cu apă sau o băutură răcoritoare. Dacă ai pe masă și ceva mâncare mai sățioasă atunci ai riscuri și mai mici de a ajunge la intoxicație cu alcool.

Concentrează-te pe alte lucruri

Dacă ești la o petrecere încearcă să faci și alte activități, nu doar să stai la masă. Dansați, jucați jocuri de societate, discutați între voi.

Pregătește un plan B

Dacă nu ești singură la petrecere ar fi bine să îi spui partenerului sau partenerei cu care ai ajuns acolo că ți-ai pus o limită și că ai vrea să te oprească când ajungi la ea.

De asemenea, fă-ți un plan legat de cum vei ajunge acasă. Ai grijă să ai bani de taxi—atât cash, cât și pe card. Dacă este posibil, dormi la gazda care a dat petrecerea.

Distrează-te

Poți să te distrezi foarte bine chiar dacă nu bei mult, scrie EatThis. Concentrează-te pe oamenii cu care discuți și pe conversația pe care o aveți sau pe muzică. Una dintre cele mai bune părți atunci când bei cu limită este că nu o să ai regrete în dimineața următoare. 

Citește și
CELE MAI CITITE
macrou în stil spaniol
Macrou în stil spaniol. Rețeta rapidă și foarte gustoasă
Macrou în stil spaniol. Rețeta rapidă și foarte gustoasă
orez pe o masă
Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci
Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, într-o tigaie wok
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, preparate la tigaie
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, preparate la tigaie
Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță
Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță
Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță
Pui cu mazăre și mentă în bol alb, alături de felii de pâine
Pui cu mazăre și mentă. Rețetă pentru un prânz gustos și hrănitor
Pui cu mazăre și mentă. Rețetă pentru un prânz gustos și hrănitor
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
orez pe o masă
Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci
Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci
Urme albe pe ciocolată
Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci
Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci
ouă expirate
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porții de prăjitură cu prune și crumble
06:06
Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi
Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii, într-un vas alb, ceramic
05:41
Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii
Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar în bol cu lingură, felii de pâine și crenguțe de mărar
24 august, 06:19
Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești
Tartă Tatin cu piersici porționată și servită cu o cupă de înghețată
24 august, 05:04
Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
23 august, 06:28
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
Porții de prăjitură cu zmeură și aluat fraged
23 august, 05:32
Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat
Orez cremos cu prune caramelizate în bol alb
22 august, 05:30
Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat
Zacuscă de fasole boabe pe felie de pâine și în bol cu lingură de lemn
22 august, 04:51
Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Conservă de roșii cherry uscate, în ulei de măsline și ierburi
Conservă de roșii cherry uscate, în ulei de măsline și ierburi
Conservă de roșii cherry uscate, în ulei de măsline și ierburi
Ultimele schimbări la Pachetul 2: Taxa pe bogăţie va fi de trei ori mai mare
Ultimele schimbări la Pachetul 2: "Taxa pe bogăţie" va fi de trei ori mai mare
Ultimele schimbări la Pachetul 2: "Taxa pe bogăţie" va fi de trei ori mai mare
La ce a renunţat Ion Ţiriac, pentru a se menţine în formă şi la 86 de ani. Decizia luată de miliardarul român
La ce a renunţat Ion Ţiriac, pentru a se menţine în formă şi la 86 de ani. Decizia luată de miliardarul român
La ce a renunţat Ion Ţiriac, pentru a se menţine în formă şi la 86 de ani. Decizia luată de miliardarul român
Ella Vișan a răbufnit după imaginile de la Insula Iubirii 2025. Ce mesaj categoric are pentru internauții care o critică
Ella Vișan a răbufnit după imaginile de la Insula Iubirii 2025. Ce mesaj categoric are pentru internauții care o critică
Ella Vișan a răbufnit după imaginile de la Insula Iubirii 2025. Ce mesaj categoric are pentru internauții care o critică
Hande Erçel și Hakan Sabanci s-ar fi despărțit. Ce se vehiculează în presa din Turcia
Hande Erçel și Hakan Sabanci s-ar fi despărțit. Ce se vehiculează în presa din Turcia
Hande Erçel și Hakan Sabanci s-ar fi despărțit. Ce se vehiculează în presa din Turcia
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
RagnBone Man a oferit primele vești despre starea lui de sănătate, după o săptămână de spitalizare în Lituania
Rag’n’Bone Man a oferit primele vești despre starea lui de sănătate, după o săptămână de spitalizare în Lituania
Rag’n’Bone Man a oferit primele vești despre starea lui de sănătate, după o săptămână de spitalizare în Lituania
Transplantul de uter – o nouă speranță pentru femeile care își doresc copii
Transplantul de uter – o nouă speranță pentru femeile care își doresc copii
Transplantul de uter – o nouă speranță pentru femeile care își doresc copii
fresh
Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat

Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat

Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat

Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval

Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval

Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon

Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon

Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești

Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești

Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi

Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi
închide