Fusilli cu somon, mazăre și parmezan. O rețetă de paste cu aer italian

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Cină
tipul bucătăriei
bucătăria: Italiană

Dacă vrei un prânz hrănitor sau o cină ușoară și nu ai prea mult timp de stat în bucătărie, poți  să încerci rețeta de fusilli cu somon, mazăre și parmezan. Iubitorii de paste vor fi încântați de gustul deosebit și de aspectul care te duce cu gândul la vacanță.

Publicat: 15 iulie 2022, 18:47 / Actualizat: 22 iulie 2022, 13:14
Un bol alb în care sunt paste fusilli, boabe de mazăre, bucăți de somon pus pe un șervețel alb lngă care este o bucată de parmezan pe un cuțit
Un bol de fusilli cu somon, mazăre și parmezan este masa gustoasă și ușor de preparat care te ajută și la menținerea siluetei / Shutterstock

Pentru un plus de sănătate, poți alege să folosești paste fusilli integrale care au un aport de vitamine și dau un aspect interesant preparatului.

Pastele integrale sunt o sursă importantă de fier, proteine vegetale și vitamine. În plus, asigură o absorție mai bună a calciului și fierului, ceea ce înseamnă o mai bună funcționare a organismului.

Descoperă mai jos ingredientele și pașii de urmat pentru a pregăti și tu o rețetă delicioasă de fusilli cu somon, mazăre și parmezan.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe rețeta de paste fusilli cu somon, mazăre și parmezan prin a pune la fiert o oală mare cu apă în care ai pus o linguriță de sare. Când a atins punctul de fierbere pune pastele fusilli și fierbe-le timp de aproximativ 5 minute, sau urmează instrucțiunile care sunt scrise pe cutie.

Pentru a fierbe mazărea congelată ai nevoie de o altă oală pe care să o pui la fiert cu o linguriță de sare. Când a început să fiarbă adaugă mazărea și las-o să fiarbă timp de 5 minute. Apoi scurge bine mazărea și apoi pune boabele în apă foarte rece. Dacă faci asta mazărea își va păstra culoarea verde deschis și boabele vor rămâne crocante.

Cum prepari corect peștele

După ce ai fiert mazărea și ai pus-o la răcit, este timpul să te apuci de prepararea somonului. Pune sare și pieper după gust și apoi prăjește somonul într-o tigaie. Dacă ai nevoie de ulei, poți să folosești uleiul de măsline în locul celui de floarea soarelui. Lasă-l în tigaie câte 2-3 minute pe fiecare parte, la foc mediu și ai grijă să nu se lipească. Pentru un gust mai bun, după ce ai scos somonul pe o farfurie stropește-l din belșug cu suc de lămâie proaspăt stors.

O dată ce ai făcut și somonul te poți apuca de a amesteca toate ingredientele pentru fusilli cu somon. Ai nevoie de o tigaie suficient de încăpătoare. Pune-o pe aragaz, la foc mic, și pune în ea untul tăiat în bucățele mici. Când s-a încins, pune pastele fusilli peste care toarnă smântâna dulce. Lasă-le 3-4 minute ca să absoarbă smântâna și la final adaugă frunzele de busuioc. Dacă vrei le poți toca mărunt, sau le poți lăsa întregi pentru design.

La final adaugă mazărea și somonul tăiat în bucăți și amestecă-le ușor și vei reuși să ai o cină perfectă cu paste fusilli cu somon, mazăre și parmezan. Pentru gustul perfect adaugă parmean ras atât cât îți place. Pentru un aspect deosebit poți să adaugi câteva frunze de rucola peste pastele aburinde.

Rezultatul va fi garantat.

Cum se gătesc corect fusilli cu somon

În apa în care fierbi pastele nu este nevoie să adaugi ulei, pastele nu se vor lipi dacă nu faci asta. Adaugă doar o linguriță de sare, este suficient. Ca să nu se lipească este suficient să amesteci bine imediat ce le-ai pus la fiert.

Proporția este importantă pentru o fierbere de calitate: 100 de grame de paste se fierb într-un litru de apă.

Deși multe dintre noi fac asta, este de evitat să trecem pastele fierte printr-un jet de apă rece. Nu facem altceva decât să înlăturăm gustul pastelor. Pastele nu se consumă imediat ce au fost luate de pe foc. Lasă-le puțin să se “odihnească”.

Dacă îți plac preparatele cu paste, îți propunem să încerci și rețeta de spaghete aglio e olio. E delicioasă și potrivită pentru o masă de prânz sățioasă.

Poftă bună!    

CELE MAI CITITE
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă pe un platou alb
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine secționat pe un platou alb și o linguriță cu vișine
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
Colaj cu chef Sorin Gonțea și o porție de supă Vichyssoise, o rețeta franțuzească clasică
Vichyssoise, o rețetă de supă cremă de praz și cartofi
Vichyssoise, o rețetă de supă cremă de praz și cartofi
Bol cu ciuperci în sos de smântână, alături de ciuperci proaspete
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție secționat în trei
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Colaj de trei fotografii în care apar Chef Sorin Gonțea și o porție de paste cu hribi și gălbiori în sos cremos de smântână
Video
Paste cu hribi și gălbiori în sos cremos de smântână
Paste cu hribi și gălbiori în sos cremos de smântână
Porție de Paste cu gălbiori pe o farfurie neagră, alături de un coș cu gălbiori proaspeți
Galerie foto
Paste cu gălbiori. Rețetă de paste cu ciuperci și usturoi
Paste cu gălbiori. Rețetă de paste cu ciuperci și usturoi
Paste cu piept de pui servite într-o farfurie neagră
Paste cu piept de pui. Rețeta pentru o cină rapidă și sățioasă
Paste cu piept de pui. Rețeta pentru o cină rapidă și sățioasă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Colaj cu chef Sorin Gonțea și o porție de prăjitură Mont Blanc
11:59
Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane
Trei turte la tigaie din aluat simplu de pâine pe i farfurie ținută în mâini
06:41
Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide
Cheesecake inimioară cu căpșuni alături de cuțit și furculiță și căpșuni proaspete
06:19
Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere
Basbousa servită pe o farfurie albă
20 mai, 06:24
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Galette cu mere și căpșuni porționată pe o farfurie albă
20 mai, 06:00
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Frișcă amestecată cu mixerul în bol de inox pentru a vedea cum se bate frișca din smântână naturală
19 mai, 06:52
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Crumble cu rubarbă și căpșuni în vas oval cu lingură de lemn, alături de rubarbă proaspătă și căpșuni proaspete
19 mai, 06:40
Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid
Aluat simplu pentru tarte în forma de copt
18 mai, 07:36
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
1
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Basbousa este un desert tradițional originar din țările arabe, cu rădăcini în bucătăria egipteană și libaneză. Este apreciat pentru textura sa moale și suculentă, dar și pentru faptul că este foarte...
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
2
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Dacă ai întâmpinat dificultăți în a obține o frișcă reușită pentru deserturi delicioase, avem pentru tine câteva sfaturi utile despre cum se bate frișca din smântână naturală. Frișca pentru deserturi savuroase...
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
3
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
Untul și smântâna fac din aceste fursecuri un deliciu. Sunt atât de moi și de pufoase, încât îți vei da ușor seama de ce se numesc fursecuri nor cu lămâie. Salvează...
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
4
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Dacă ți-ai propus să prepari o rețetă de tartă dulce sau sărată și optezi pentru aluat de casă, îți oferim rețeta de aluat simplu pentru tarte. Este rețeta clasică de aluat...
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
5
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Pentru porția de desert din sezonul căpșunilor, vă propunem să încercați o rețetă de galette cu mere și căpșuni. Este simplă și ușor de preparat, este delicioasă și are un aspect...
Parteneri
Semnificația numelui Elena. Mesajul special pe care îl ascunde
Semnificația numelui Elena. Mesajul special pe care îl ascunde
Semnificația numelui Elena. Mesajul special pe care îl ascunde
Bătaie în Parlament. Dan Vîlceanu, acuzat că l-a lovit cu genunchiul în nas pe Florin Roman. VIDEO
Bătaie în Parlament. Dan Vîlceanu, acuzat că l-a lovit cu genunchiul în nas pe Florin Roman. VIDEO
Bătaie în Parlament. Dan Vîlceanu, acuzat că l-a lovit cu genunchiul în nas pe Florin Roman. VIDEO
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
Cine este José Manuel Rincón, Roberto Rubio din Dansul Pasiunii. Ce se știe despre tânărul actor
Cine este José Manuel Rincón, Roberto Rubio din ”Dansul Pasiunii”. Ce se știe despre tânărul actor
Cine este José Manuel Rincón, Roberto Rubio din ”Dansul Pasiunii”. Ce se știe despre tânărul actor
Internetul se schimbă pentru totdeauna. Ce se va întâmpla cu Google
Internetul se schimbă pentru totdeauna. Ce se va întâmpla cu Google
Internetul se schimbă pentru totdeauna. Ce se va întâmpla cu Google
Chec cu cireșe și aromă de vanilie
Chec cu cireșe și aromă de vanilie
Chec cu cireșe și aromă de vanilie
Cum să-i asiguri bebelușului un somn călduros și odihnitor
Cum să-i asiguri bebelușului un somn călduros și odihnitor
Cum să-i asiguri bebelușului un somn călduros și odihnitor
Taylor Swift a avut o mușcătură pe gât la spectacolul ei din Suedia, după ce a petrecut câteva zile cu Travis Kelce în Italia
Taylor Swift a avut o mușcătură pe gât la spectacolul ei din Suedia, după ce a petrecut câteva zile cu Travis Kelce în Italia
Taylor Swift a avut o mușcătură pe gât la spectacolul ei din Suedia, după ce a petrecut câteva zile cu Travis Kelce în Italia
Fructe pentru o digestie bună. Beneficiile asupra sănătății intestinale
Fructe pentru o digestie bună. Beneficiile asupra sănătății intestinale
Fructe pentru o digestie bună. Beneficiile asupra sănătății intestinale
fresh
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile

Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile

Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile

Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros

Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros

Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă

Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă

Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid

Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid

Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane

Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane
închide