Spaghete aglio e olio. Rețetă din bucătăria italiană
Dacă îți plac preparatele cu paste și îți dorești să pregătești rapid cea mai simplă și gustoasă rețetă, îți propunem să încerci rețeta de spaghete aglio e olio. E delicioasă și nu ai cum să dai greș în procesul de prepare, dacă urmezi toți pașii de gătire.
Rețeta de spaghete aglio e olio este una dintre cele mai îndrăgite din bucătăria italiană. Combinația de paste cu ulei de măsline, usturoi, ardei iute și pătrunjel are fani în toate colțurile lumii.
Dacă ești în criză de timp, dar visezi să savurezi un prânz cald și aromat, această rețetă este perfectă pentru tine. Se prepară într-un timp scurt. Nu ai nevoie de mai mult de 10-12 minute pentru a te bucura de spaghete aglio e olio. Descoperă și rețeta originală de paste cu brânză feta și roșii cherry la cuptor.
Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii pe care este necesar să îi urmezi pentru a savura și tu un preparat celebru și adorat de milioane de oameni.
Ingrediente
Mod de preparare
După cum ai observat deja, ingredientele pentru spaghete aglio e olio sunt comune și le poți găsi în orice supermarket. Pe multe dintre ele le ai probabil deja în cămară.
Pentru început, adună toate produsele aflate pe lista de ingrediente pe bancul de lucru. În acest fel, le vei avea la îndemână și te vei putea organiza mai ușor.
Cum fierbi spaghetele
Pune apa la fiert, de preferat într-un vas cu pereții înalți. Cânt apa atinge punctul de fierbere, pune sarea și amestecă până când aceasta se dizolvă. Te întrebi de ce nu e recomandat să adaugi sare la început, direct în apa rece? Ei bine, această practică nu face decât să prelungească timpul de fierbere al apei și să afecteze în timp baza vasului în care o adaugi.
Adaugă spaghetele și fierbe-le atât cât îți recomandă producătorul pe ambalaj. Apoi, scurge-le de apă. Păstrează aproximativ 250 ml din apa în care au fiert pastele.
Îți recomandăm ca pastele să fie ușor al dente, mai ales că vor trece din nou printr-un proces termic de gătire împreună cu usturoiul și uleiul de măsline.
Cum prepasi sosul pentru spaghete cu ulei de măsline și usturoi
Pune pe aragaz o tigaie adâncă, la foc mic. Adaugă în ea ulei.
Curăță și taie rondele usturoiul. Apoi adaugă-l în uleiul încins. Taie mprunt jumătate din ardeiul iute și pune-l și pe el în tigaie. Dacă ești fană a preparatelor picante, poți utiliza cealaltă jumătate în timp ce savurezi spaghetele aglio e olio.
Amestecă aceste ingrediente în tigaie până când usturoiul își schimbă culoarea. Adaugă apoi apa fierbinte, rămasă de la fierberea pastelor.
După ce ai spălat bine pătrunjelul, toacă-l mărunt și adaugă-l în tigaie. Pune și pastele scurse bine în tigaie și amestecă-le ușor pentru a se pătrunde cu aroma celorlalte ingrediente.
Presară peste spaghete puțină sare și piper și lasă-le pe foc pentru încă un minut.
Delicioasele spaghete aglio e olio pot fi savurate și cu parmezan din abundență.
Pentru momentele în care îți dorești să savurezi preparate alături de un sos picant, îți oferim rețeta clasică de Sriracha, un sos picant, originar din Thailanda, care a devenit populat în întreaga lume.