Galette cu nectarine și migdale. Rețetă de tartă rustică, franțuzească

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Franceză

Nu lăsa sezonul nectarinelor să treacă fără a testa o rețetă rustică și rafinată de galette cu nectarine și migdale. Este un desert cu aer franțuzesc care îmbină simplitatea cu eleganța.

Galette cu nectarine și migdale alături de un bol cu miere și un bol cu fulgi de migdale
Migdalele măcinate absorb sucul fructelor și formează un strat umed, ușor prăjit, cu aromă discretă de nuci / Shutterstock

Galette este o tartă rustică, fără formă rigidă, cu marginile pliate liber peste umplutură. În această versiune, nectarinele proaspete, dulci și ușor acrișoare, sunt așezate peste un strat fin de migdale măcinate, care absorb sucul fructelor în timpul coacerii și creează o bază fragedă, parfumată.

Citește și

Perfectă pentru vară, această tartă neuniformă scoate în evidență gustul fructelor proaspete și textura crocantă a aluatului, completată de aroma migdalelor. Aluatul este fraged, cu unt, sfărâmicios la exterior și ușor moale sub fructe. Gustul e o combinație de caramel ușor ars, migdale prăjite și fructe coapte . Este un desert simplu, dar spectaculos în savoare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă mai jos lista de ingrediente și pașii de urmat pentru a prepara și tu această delicioasă galette cu nectarine și migdale.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea tartei constă în pregătirea aluatului fraged. Dacă vrei, poți opta pentru un aluat din comerț, chiar și un aluat foietaj.

Cum prepari aluatul pentru galette cu nectarine și migdale

Într-un bol încăpător amestecă făina cu zahărul și sarea. Adaugă untul rece tăiat în cuburi mici și frământă rapid cu vârfurile degetelor până când obții un aluat nisipos. Adaugă apa rece treptat, amestecând până când rezultă un aluat compact, dar moale.

Formează o bilă din aluat, învelește-o în folie de prospețime și pune-o la rece pentru 30–60 minute.

Descoperă și o rețetă de aluat foietaj, preparat în casă.

În timp ce aluatul stă la rece poți prepara umplutura. Spală nectarinele, șterge-le și tai-le în jumătăți, sferturi sau felii, în funcție de mărime.

Amestecă migdalele măcinate cu o lingură de zahăr și pesmetul (sau făina de migdale).

Dacă dorești, poți stropi nectarinele cu puțin lichior de migdale sau rom pentru un plus de aromă.

Întinde aluatul într-un cerc de cca 30 cm diametru, direct pe hârtia de copt. Presară amestecul de migdale în centru, lăsând o margine liberă de cca 4–5 cm. Așază nectarinele artistic, una lângă alta, cu partea tăiată în sus. Presară restul de zahăr peste fructe.

Împăturește marginile de aluat peste fructe, lăsând centrul descoperit.

Unge marginile cu ou bătut și presară zahăr tos și fulgi de migdale.

Coace delicioasa tartă galette cu nectarine și migdale la 190°C (cuptor preîncălzit) timp de 35–40 de minute, până marginile devin aurii, iar fructele se înmoaie ușor și caramelizează.

Opțional, cât este tarta caldă, unge fructele cu puțină miere sau gem de caise încălzit pentru luciu și aromă.

Lasă tarta să se răcească ușor înainte de servire.

O poți servi simplă, cu o cupă de înghețată de vanilie sau cu iaurt grecesc rece.

Opțional o poți presăra cu zahăr pudră și decora cu frunze de mentă.

Merge foarte bine și alături de un pahar de vin dulce sau ceai aromat de fructe.

Citește și
CELE MAI CITITE
Cartofi umpluți cu ciuperci și brânză, pe o hârtie de copt
Cartofi umpluți cu ciuperci și brânză, preparați la cuptor
Cartofi umpluți cu ciuperci și brânză, preparați la cuptor
Prăjitură răsturnată cu mere caramelizate porționată
Prăjitură răsturnată cu mere caramelizate. Desert cu arome de toamnă
Prăjitură răsturnată cu mere caramelizate. Desert cu arome de toamnă
Tocăniță de vită cu legume de toamnă în bol , alături de o lingură, o sticlă cu ulei și un bol cu piper
Tocăniță de vită cu legume de toamnă. Un preparat hrănitor și plin de arome
Tocăniță de vită cu legume de toamnă. Un preparat hrănitor și plin de arome
Găluște de cartofi
Găluște de cartofi ușoare și pufoase, perfecte cu sos. Cum se prepară
Găluște de cartofi ușoare și pufoase, perfecte cu sos. Cum se prepară
sarmale în bol
Rețetă de sarmale ca la mama acasă. Pașii ca să-ți iasă gustoase
Rețetă de sarmale ca la mama acasă. Pașii ca să-ți iasă gustoase
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tartă rustică cu pere și cremă de migdale, decorată cu frunze de mentă
Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant
Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant
Clafoutis cu pere evantai și migdale pe o farfurie, alături de furculițe
Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor
Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor
Tartă cu smochine, mascarpone și miere porționată
Tartă cu smochine, mascarpone și miere. Un desert rafinat
Tartă cu smochine, mascarpone și miere. Un desert rafinat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Gogoși pufoase cu dovleac copt, una secționată
11:58
Gogoși pufoase cu dovleac copt. Un desert cu arome de toamnă Gogoși pufoase cu dovleac copt. Un desert cu arome de toamnă
Ruladă cu dovleac în aluat și cremă de brânză porționată
25 septembrie, 10:40
Ruladă cu dovleac în aluat și cremă de brânză Ruladă cu dovleac în aluat și cremă de brânză
Orez cu dovleac și ciuperci în bol cu furculiță, alături de o solniță și o felie de dovleac
24 septembrie, 05:42
Orez cu dovleac și ciuperci. O rețetă de toamnă hrănitoare Orez cu dovleac și ciuperci. O rețetă de toamnă hrănitoare
Plăcintă cu varză călită porționată și decorată cu frunze de busuioc
24 septembrie, 05:00
Plăcintă cu varză călită. Un clasic al bucătăriei românești și est-europene Plăcintă cu varză călită. Un clasic al bucătăriei românești și est-europene
Tarte Flambée cu dovleac și smochine porționată pe un tocător, alături de un pahar cu vin, un dovleac secționat și o smochină
23 septembrie, 06:55
Tarte Flambée cu dovleac și smochine. Rețetă tradițională alsaciană Tarte Flambée cu dovleac și smochine. Rețetă tradițională alsaciană
Trei cornuri cu dovleac și scorțișoară, unul secționat
23 septembrie, 05:00
Cornuri cu dovleac în aluat și umplutură de scorțișoară Cornuri cu dovleac în aluat și umplutură de scorțișoară
Cum se dezosează puiul
22 septembrie, 05:29
Trebuie să dezosezi un pui? Procedeul simplu care te ajută să faci totul mult mai ușor Trebuie să dezosezi un pui? Procedeul simplu care te ajută să faci totul mult mai ușor
Pasta alla gricia
22 septembrie, 05:19
Pasta alla gricia. Rețeta autentică din doar patru ingrediente Pasta alla gricia. Rețeta autentică din doar patru ingrediente
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Apariție neașteptată la Paris. Un supermodel revine în lumina reflectoarelor după o perioadă petrecută în spital
Apariție neașteptată la Paris. Un supermodel revine în lumina reflectoarelor după o perioadă petrecută în spital
Apariție neașteptată la Paris. Un supermodel revine în lumina reflectoarelor după o perioadă petrecută în spital
Comuna transilvăneană care este prima localitate din România cu un brand înregistrat. Aici s-a scris istorie
Comuna transilvăneană care este prima localitate din România cu un brand înregistrat. Aici s-a scris istorie
Comuna transilvăneană care este prima localitate din România cu un brand înregistrat. Aici s-a scris istorie
Ion Ţiriac a trecut peste cuvântul fiicei sale şi a dat o lovitură de proporţii: amp;#8220;Mulţumesc, la revedere”
Ion Ţiriac a trecut peste cuvântul fiicei sale şi a dat o lovitură de proporţii: amp;#8220;Mulţumesc, la revedere”
Ion Ţiriac a trecut peste cuvântul fiicei sale şi a dat o lovitură de proporţii: amp;#8220;Mulţumesc, la revedere”
Legătura mai puțin știută dintre Raluca Bădulescu și Adi Minune. Ce a dezvăluit concurenta Asia Express despre îndrăgitul cântăreț
Legătura mai puțin știută dintre Raluca Bădulescu și Adi Minune. Ce a dezvăluit concurenta Asia Express despre îndrăgitul cântăreț
Legătura mai puțin știută dintre Raluca Bădulescu și Adi Minune. Ce a dezvăluit concurenta Asia Express despre îndrăgitul cântăreț
Hande și Gamze Erçel se află împreună la Milano. Actrița a găsit modalitatea perfectă de a trece peste despărțirea de Hakan Sabanci
Hande și Gamze Erçel se află împreună la Milano. Actrița a găsit modalitatea perfectă de a trece peste despărțirea de Hakan Sabanci
Hande și Gamze Erçel se află împreună la Milano. Actrița a găsit modalitatea perfectă de a trece peste despărțirea de Hakan Sabanci
Cele mai citite cărți din lume. Puțini ar ghici titlul de pe locul 1
Cele mai citite cărți din lume. Puțini ar ghici titlul de pe locul 1
Cele mai citite cărți din lume. Puțini ar ghici titlul de pe locul 1
Ștrudel cu mere și migdale
Ștrudel cu mere și migdale
Ștrudel cu mere și migdale
Plăcerea copiilor de a scrie a ajuns într-un punct critic, potrivit unei cercetări realizate în Marea Britanie
Plăcerea copiilor de a scrie a ajuns într-un punct critic, potrivit unei cercetări realizate în Marea Britanie
Plăcerea copiilor de a scrie a ajuns într-un punct critic, potrivit unei cercetări realizate în Marea Britanie
Blake Lively a marcat cea de-a 18-a aniversare a serialului Gossip Girl cu fotografii inedite, inclusiv una alături de fostul iubit, Penn Badgley
Blake Lively a marcat cea de-a 18-a aniversare a serialului „Gossip Girl” cu fotografii inedite, inclusiv una alături de fostul iubit, Penn Badgley
Blake Lively a marcat cea de-a 18-a aniversare a serialului „Gossip Girl” cu fotografii inedite, inclusiv una alături de fostul iubit, Penn Badgley
Dizenterie: cauze, simptome, mod de transmitere și tratament
Dizenterie: cauze, simptome, mod de transmitere și tratament
Dizenterie: cauze, simptome, mod de transmitere și tratament
fresh
Plăcintă cu varză călită. Un clasic al bucătăriei românești și est-europene

Plăcintă cu varză călită. Un clasic al bucătăriei românești și est-europene

Plăcintă cu varză călită. Un clasic al bucătăriei românești și est-europene

Orez cu dovleac și ciuperci. O rețetă de toamnă hrănitoare

Orez cu dovleac și ciuperci. O rețetă de toamnă hrănitoare

Ruladă cu dovleac în aluat și cremă de brânză

Ruladă cu dovleac în aluat și cremă de brânză

Gogoși pufoase cu dovleac copt. Un desert cu arome de toamnă

Gogoși pufoase cu dovleac copt. Un desert cu arome de toamnă
închide