bucătăria franțuzească

Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor
Desert | 13 septembrie 2025

Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor

Clafoutis cu pere evantai și migdale este un desert elegant, cu origini franțuzești, reinterpretat într-o variantă de toamnă. În locul tradiționalelor cireșe, folosești pere fragede.

Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor
Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon
Desert | 24 august 2025

Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon

Dacă nu mai știi ce desert simplu și delicios să prepari, cu fructe de sezon, încearcă rețeta de tarta Tatin cu piersici. Este o reinterpretare elegantă a celebrei tarte franțuzești inventate din greșeală în secolul XIX, atunci când surorile Tatin au lăsat fructele să se caramelizeze prea mult.

Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon
Clafoutis cu caise. Un desert rustic, simplu și ușor de preparat
Desert | 7 august 2025

Clafoutis cu caise. Un desert rustic, simplu și ușor de preparat

Clafoutis cu caise este o variantă estivală a clasicului desert franțuzesc, originar din regiunea Limousin, care se pregătește, în mod tradițional, cu cireșe negre.

Clafoutis cu caise. Un desert rustic, simplu și ușor de preparat
Galette cu nectarine și migdale. Rețetă de tartă rustică, franțuzească
Desert | 6 august 2025

Galette cu nectarine și migdale. Rețetă de tartă rustică, franțuzească

Nu lăsa sezonul nectarinelor să treacă fără a testa o rețetă rustică și rafinată de galette cu nectarine și migdale. Este un desert cu aer franțuzesc care îmbină simplitatea cu eleganța.

Galette cu nectarine și migdale. Rețetă de tartă rustică, franțuzească
Boeuf Bourguignon. Rețetă de tocăniță din bucătăria franceză
Garnituri | 18 iulie 2025

Boeuf Bourguignon. Rețetă de tocăniță din bucătăria franceză

Boeuf Bourguignon (sau Boeuf à la Bourguignonne) este unul dintre cele mai emblematice preparate ale gastronomiei franceze. Este o tocăniță lent gătită din carne de vită, vin roșu, legume și ierburi aromatice.

Boeuf Bourguignon. Rețetă de tocăniță din bucătăria franceză
Cremă bavareză - Bavarois. Un desert fin și aerat
Desert | 13 iulie 2025

Cremă bavareză - Bavarois. Un desert fin și aerat

Astăzi îți propunem să încerci rețeta clasică de cremă bavareză (sau Bavarois, cum mai este cunoscută). Este o cremă fină și aerată, cu origine franceză, dar foarte apreciată în toată Europa.

Cremă bavareză - Bavarois. Un desert fin și aerat
Galette cu caise și migdale. Rețetă de tartă rustică din bucătăria franceză
Desert | 12 iulie 2025

Galette cu caise și migdale. Rețetă de tartă rustică din bucătăria franceză

Rețeta de galette cu caise și migdale este rețeta unui desert rustic de origine franceză, cu aluat fraged pliat lejer peste fructele aromate. Varianta cu caise este o alegere de sezon încântătoare. Fructele ușor acrișoare, contrastează minunat cu aluatul crocant și untos.

Galette cu caise și migdale. Rețetă de tartă rustică din bucătăria franceză
Galette cu caise evantai. Un desert rustic, cu aer franțuzesc
Desert | 6 iulie 2025

Galette cu caise evantai. Un desert rustic, cu aer franțuzesc

Galette cu caise evantai este un desert care combină frumusețea naturală a caiselor cu o crustă fragedă, ușor crocantă. Simplitatea compoziției pune în valoare aroma caisei coapte și aspectul artistic al secțiunii evantai. Astfel rezultă o tartă liberă și elegantă, ideală pentru vară.

Galette cu caise evantai. Un desert rustic, cu aer franțuzesc
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Garnituri | 27 iunie 2025

Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească

Écrasé de cartofi este o garnitură rustică și elegantă în același timp, specifică bucătăriei franceze. Aceasta se situează între un piure clasic și o salată caldă de cartofi.

Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Clafoutis cu căpșuni. Desert franțuzesc, reinterpretat cu fructe de sezon
Desert | 2 iunie 2025

Clafoutis cu căpșuni. Desert franțuzesc, reinterpretat cu fructe de sezon

Nu rata sezonul căpșunilor fără a profita de gustul lor și în deserturi. Iar dacă nu ai idei de deserturi simple și ușoare, încearcă rețeta de clafoutis cu căpșuni, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.

Clafoutis cu căpșuni. Desert franțuzesc, reinterpretat cu fructe de sezon
Cremșnit cu căpșuni feliate în cremă. Un desert delicios și spectaculos
Desert | 23 mai 2025

Cremșnit cu căpșuni feliate în cremă. Un desert delicios și spectaculos

Un cremșnit cu căpșuni feliate în cremă este un desert rafinat de primăvară-vară. Acesta combină straturile crocante de foietaj cu o cremă catifelată de vanilie și prospețimea căpșunilor proaspete. Felia de cremșnit devine mai vibrantă, mai suculentă și mai echilibrată cu aceste fructe. Gustul este delicios, iar aspectul este spectaculos.

Cremșnit cu căpșuni feliate în cremă. Un desert delicios și spectaculos
Clafoutis cu legume și brânză feta. Rețetă pentru un prânz ușor sau o cină rapidă
Aperitive | 30 aprilie 2025

Clafoutis cu legume și brânză feta. Rețetă pentru un prânz ușor sau o cină rapidă

Dacă nu ai încercat deliciosul clafoutius și în varianta sărată, îți propun rețeta de clafoutis cu legume și brânză feta. Este o rețetă perfectă pentru un prânz ușor sau o cină rapidă, dar și pentru picnicuri sau brunch-uri.

Clafoutis cu legume și brânză feta. Rețetă pentru un prânz ușor sau o cină rapidă
Tartă Tatin cu pere. Un desert clasic franțuzesc
Galerie foto
Desert | 30 ianuarie 2025

Tartă Tatin cu pere. Un desert clasic franțuzesc

Dacă ești în căutarea unei rețete de desert cu fructe, simplu și rapid de preparat, încearcă rețeta de tarta Tatin cu pere. Este rețeta unui desert clasic franțuzesc, în care dulceața naturală a perelor caramelizate se îmbină perfect cu textura crocantă a aluatului de patiserie.

Tartă Tatin cu pere. Un desert clasic franțuzesc
Croissante rapide. Rețetă pentru un mic dejun savuros
Galerie foto
Aluaturi | 18 ianuarie 2025

Croissante rapide. Rețetă pentru un mic dejun savuros

Această rețetă simplificată de croissante rapide este perfectă pentru cei care vor să se bucure de un mic dejun delicios fără să petreacă ore întregi în bucătărie. Deși nu necesită tehnici complexe de laminare a aluatului, rezultatul final este pufos, aromat și savuros.

Croissante rapide. Rețetă pentru un mic dejun savuros
Sufleu de broccoli. Un aperitiv gustos și aromat
Galerie foto
Aperitive | 31 octombrie 2024

Sufleu de broccoli. Un aperitiv gustos și aromat

Dacă vrei să incluzi broccoli-ul în cât mai multe preparate culinare, avem pentru tine o rețetă de sufleu de broccoli, inspirată din bucătăria franceză. Te vei bucura de un preparat delicios și consistent ideal pentru una dintre mesele principale ale zilei.

Sufleu de broccoli. Un aperitiv gustos și aromat
Sufleu de mere. Rețeta unui desert delicat, din bucătăria franceză
Galerie foto
Desert | 24 octombrie 2024

Sufleu de mere. Rețeta unui desert delicat, din bucătăria franceză

Pentru că este sezonul merelor de toamnă, gustoase și aromate, acestea merită testate în diferite rețete de deserturi delicioase. Dacă te-ai plictisit de clasicele tarte sau plăcinte, poți încerca rețeta de sufleu de mere.

Sufleu de mere. Rețeta unui desert delicat, din bucătăria franceză
Tian de legume. Rețetă din bucătăria franțuzească
Galerie foto
Garnituri | 22 octombrie 2024

Tian de legume. Rețetă din bucătăria franțuzească

Tian de legume este o rețetă tradițională provensală, originară din sudul Franței, în care legumele de sezon sunt aranjate stratificat și coapte lent la cuptor. Acest proces le ajută să-și dezvolte aroma bogată și dulceagă. Este un fel de mâncare vegetarian, perfect ca fel principal ușor sau garnitură. Special la această rețetă este modul în care legumele sunt așezate frumos într-o tavă și lăsate să se caramelizeze încet. În acest mod se intensifică gustul natural al fiecărui ingredient.

Tian de legume. Rețetă din bucătăria franțuzească
Cremă de vanilie cu unt. Rețeta cremei Mousseline
Galerie foto
Desert | 8 octombrie 2024

Cremă de vanilie cu unt. Rețeta cremei Mousseline

Dacă ești în căutarea unei rețete de cremă pentru prăjituri și torturi îți recomandăm rețeta de cremă de vanilie cu unt, denumită Mousseline. Este o cremă delicioasă și aromată, cu o textură fină și aerată.

Cremă de vanilie cu unt. Rețeta cremei Mousseline
Biscuiți Sablé. Rețetă de fursecuri franțuzești cu unt
Galerie foto
Desert | 27 martie 2024

Biscuiți Sablé. Rețetă de fursecuri franțuzești cu unt

Pentru răsfățul de la micul dejun sau pentru atunci când stai la povești cu familia, poți prepara rețeta de biscuiți Sablé. Este o rețetă cunoscută și ca fursecuri franțuzești cu unt.

Biscuiți Sablé. Rețetă de fursecuri franțuzești cu unt
Savarine de casă. Rețetă veche, ca la cofetăriile de altădată
Galerie foto
Desert | 23 ianuarie 2024

Savarine de casă. Rețetă veche, ca la cofetăriile de altădată

Dacă îți este dor de gustul prăjiturilor pe care le savurai în cofetăriile de altădată și ești în căutare de rețete vechi, autentice, încearcă și rețeta de savarine de casă. Este rețeta pe care o aveau bunicile trecută în caietul îngălbenit de trecerea timpului și transmisă din generație în generație.

Savarine de casă. Rețetă veche, ca la cofetăriile de altădată
Prăjitura invizibilă cu mere și fulgi de migdale
Galerie foto
Desert | 11 octombrie 2023

Prăjitura invizibilă cu mere și fulgi de migdale

Prăjitura invizibilă cu mere cucerește, în primul rând, vizual, cu aspectul ei interesant. Gustul este delicios, pe măsura aspectului. Rețeta este inspirată din bucătăria franceză și se prepară din ingrediente simple și foarte comune oricărei rețete de prăjituri.

Prăjitura invizibilă cu mere și fulgi de migdale
Sufleu de vanilie. Un desert delicios din bucătăria franțuzească
Galerie foto
Desert | 30 septembrie 2023

Sufleu de vanilie. Un desert delicios din bucătăria franțuzească

Dacă ești în căutarea unei rețete de desert fin și delicat, cu textură aerată și aromă plăcută, încearcă rețeta de sufleu de vanilie. Este una dintre rețetele tradiționale ale bucătăriei franceze.

Sufleu de vanilie. Un desert delicios din bucătăria franțuzească
Quiche cu praz și bacon. Rețetă gustoasă de tartă sărată
Galerie foto
Aperitive | 20 septembrie 2023

Quiche cu praz și bacon. Rețetă gustoasă de tartă sărată

Dacă te numeri printre cei care adoră gustul prazului în preparate, îți oferim o rețetă de quiche cu praz și bacon. Este o rețetă gustoasă de tartă sărată, inspirată din bucătăria franțuzească.

Quiche cu praz și bacon. Rețetă gustoasă de tartă sărată
Galette cu roșii și dovlecel, gratinată cu brânză nobilă
Galerie foto
Aperitive | 8 septembrie 2023

Galette cu roșii și dovlecel, gratinată cu brânză nobilă

Din categoria tartelor sărate avem pentru voi o rețetă de galette cu roșii și dovlecel, gratinată cu brânză nobilă, perfectă pentru gustări delicioase. Este o rețetă inspirată din bucătăria franceză, bucătărie recunoscută pentru diversitatea unor astfel de rețete.

Galette cu roșii și dovlecel, gratinată cu brânză nobilă
Clafoutis cu prune. Un desert simplu și delicios
Galerie foto
Desert | 9 august 2023

Clafoutis cu prune. Un desert simplu și delicios

Din categoria deserturilor cu fructe de sezon, avem pentru tine o rețetă simplă și delicioasă de clafoutis cu prune. Clafoutisul nu este chiar o prăjitură, ci este asemănător cu un pancake uriaș preparat la cuptor. Textura nu este pufoasă, este ca de budincă.

Clafoutis cu prune. Un desert simplu și delicios
Madlene cu cireșe și vanilie, mici bijuterii culinare
Galerie foto
Desert | 18 iunie 2023

Madlene cu cireșe și vanilie, mici bijuterii culinare

Pentru că este sezonul cireșelor, iar acestea fiind fructe mici, pot fi adăugate în toate categoriile de deserturi, chiar și în fursecuri. Pentru a te convinge încearcă o rețetă simplă și delicioasă de madlene cu cireșe și vanilie.

Madlene cu cireșe și vanilie, mici bijuterii culinare
Clafoutis cu cireșe. Desert simplu și ușor din bucătăria franceză
Galerie foto
Desert | 17 iunie 2023

Clafoutis cu cireșe. Desert simplu și ușor din bucătăria franceză

Din seria rețetelor de deserturi simple și ușoare cu fructe, avem pentru tine rețeta de clafoutis cu cireșe. Este rețeta unui desert despre care putem spune că este, pe cât de simplu, pe atât de savuros.

Clafoutis cu cireșe. Desert simplu și ușor din bucătăria franceză
Mini Paris Brest cu căpșuni. Rețetă tradițională din bucătăria franțuzească
Galerie foto
Desert | 24 februarie 2023

Mini Paris Brest cu căpșuni. Rețetă tradițională din bucătăria franțuzească

Pentru a-i răsfăța pe cei dragi cu un desert delicios și spectaculos, poți prepara o minunată rețetă din bucătăria franceză: Mini Paris Brest cu căpșuni.

Mini Paris Brest cu căpșuni. Rețetă tradițională din bucătăria franțuzească
Macarons, desertul rafinat al francezilor. Cum să le faci la tine acasă
Desert | 16 ianuarie 2023

Macarons, desertul rafinat al francezilor. Cum să le faci la tine acasă

Macarons este un desert făcut cu făină de migdale, ușor granulat și moale, rotund cu un diametru mediu de 3-5 cm. Este o specialitate în mai multe orașe și regiuni ale Franței, iar rețeta poate suferi mici schimbări în funcție de zona din care provine.

Macarons, desertul rafinat al francezilor. Cum să le faci la tine acasă
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pui tandoori
06:21
Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă
ouă turcești
05:09
Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie
sfiha
14 septembrie, 05:46
Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă
fajitas
14 septembrie, 05:00
Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican
Clafoutis cu pere evantai și migdale pe o farfurie, alături de furculițe
13 septembrie, 06:15
Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan în două farfurii
13 septembrie, 05:25
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină
Porție de cheesecake cu pere caramelizate pe o spatulă de tort
12 septembrie, 07:03
Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant
Tocană de vită cu dovleac și vin roșu în bol rustic
12 septembrie, 05:03
Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent
Vezi cele mai noi articole
închide