Galette cu pere și migdale. Un desert de toamnă simplu și gustos

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Franceză

Dacă adori perele și dorești să le incluzi în deserturi delicioase, începe cu rețeta de Galette cu pere și migdale. Este o rețetă de tartă simplă și delicioasă, cu aspect rustic, cuceritor.

Galette cu pere și migdale porționată, alături de un bol cu miere, unul cu brânză și o jumătate de pară
Galerie foto

Galerie foto

Combinația de ingrediente oferă o notă de contrast între dulceața naturală a perelor și efectul crocant al migdalelor / Shutterstock

Rețeta se prepară foarte ușor, iar ingredientele sunt simple și puține. este simplă și ușor de preparat și face parte din rețetele de deserturi franțuzești, mult apreciate în toate bucătăriile lumii. Combinația dintre gustul delicios și aromat al perelor și efectul crocant al migdalelor este cuceritoare. Această tartă cu aspect rustic poate preparată pentru momentele dulci ale zilei. Însă va avea succes și pe un platou cu deserturi speciale, preparate pentru evenimente mai deosebite.

Despre tarta franțuzească Galette

Galette este un termen francez ce definește o varietate de tarte rustice, cu aspect neuniform. Sunt pregătite cu aluat fraged și umpluturi dulci sau sărate. Se remarcă prin marginile aluatului pliate neuniform, oferind un aspect rustic și natural. Originară din bucătăria tradițională franceză, galette poate fi pregătită cu aluat de patiserie simplu sau cu aluat de foietaj, fiind un desert versatil, perfect pentru orice sezon.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Citește și

Cuvântul “galette” provine din termenul francez “galet”, care înseamnă pietricele rotunde, sugerând forma plăcintei. Rețeta a fost creată ca o alternativă simplă la tartele elaborate, fiind considerată mai ușor de preparat, deoarece nu necesită o tavă specială pentru coacere și nici îndemânare pentru a întinde aluatul într-un mod perfect.

Acest preparat se poate întâlni în diferite regiuni ale Franței, fiecare având propriile variații. De exemplu, galette de Bretagne este o versiune specifică Bretaniei, făcută cu făină de hrișcă și de obicei folosită ca bază pentru preparate sărate, asemănătoare clătitelor (crêpes). De asemenea, “Galette des Rois” este o versiune tradițională consumată în ianuarie, pentru a sărbători Boboteaza. Descoperă mai jos rețeta detaliată pentru galette cu pere și migdale, pentru a o prepara și tu și a o servi alături de familie.

Ingrediente

Mod de preparare

Ca pentru orice tartă vei începe cu pregătirea aluatului. Acesta se prepară simplu și rapid, dar necesită un timp de relaxare la rece, pentru a putea fi modelat. În timp ce aluatul stă la rece, te vei ocupa de pregătirea perelor.

Cum prepari aluatul pentru galette cu pere și migdale

Trece făina prin sită într-un bol de frământare și amestec-o cu zahărul și sarea. Adaugă untul rece tăiat în cuburi și amestecă folosind vârful degetelor. Vei obține un amestec sfărâmicios, asemănător firimiturilor.

Toarnă câte puțin din apa rece, în timp ce amesteci pentru a obține un aluat compact. Nu amesteca ingredientele în exces pentru a nu se topi untul.

Modelează aluatul sub formă de bilă și împachetează-l în folie de prospețime. Pune-l în frigider și lasă-l acolo timp de 30 de minute.

Între timp, curăță perele și taie-le în felii subțiri. Nu îndepărta coaja perelor pentru că vor arăta spectaculos cu coajă.  Lasă-le deoparte și pregătește migdalele. Macină foarte fin 3/4 din cantitatea de migdale și amestecă-le cu zahărul și scorțișoara. Vei folosi acest amestec sub pere, pentru a absorbi din sucul acestora.

Cum formezi și coci tarta

Înainte de a monta tarta pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Scoate aluatul din frigider și întinde-l într-o formă rotundă, de aproximativ 30 cm diametru, pe o hârtie de copt. Transferă aluatul cu hârtia de copt pe o tavă tapetată cu hârtie de copt în tava mare a cuptorului.

Împrăștie amestecul de migdale cu zahăr și scorțișoară în centrul aluatului, lăsând o margine de 4-5 cm liberă. Apoi așază feliile de pere deasupra amestecului de migdale.

Pliază marginile aluatului peste feliile de pere, dându-le aspect de opincă. Unge marginile aluatului cu lapte și feliile de pere cu puțin unt topit.

Introdu tava în cuptor și coace delicioasa galette cu pere și migdale la 180 de grade Celsius, timp de 35-40 de minute.

După coacere, presară peste pere și restul de migdale mărunțite. Lasă tarta să se răcească pentru a o porționa bine. Poți servi tarta simplă, cu frișcă sau cu înghețată.

Descoperă și o rețetă de tartă cu pere și ciocolată.

Citește și
Galette cu pere și migdale
Galerie foto

Galerie foto

Tartă rustică cu pere
Aluat pentru tartă întins cu sucitorul
Galette cu pere și migdale porționată, alături de un bol cu miere, unul cu brânză și o jumătate de pară
+1
CELE MAI CITITE
Porție de pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză pe o farfurie albă ținută în mâini
Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză
Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, în două boluri
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori
Trei frigărui de somon cu legume pe o farfurie, felii de lămâie și frunze de pătrunjel
Frigărui de somon cu legume. Prospețime mediteraneeană pe o frigăruie
Frigărui de somon cu legume. Prospețime mediteraneeană pe o frigăruie
Prăjitură cu banane și cocos
Desert de post. Prăjitură cu banane și cocos, perfectă dacă nu vrei să gătești cu lapte și ouă
Desert de post. Prăjitură cu banane și cocos, perfectă dacă nu vrei să gătești cu lapte și ouă
varza murata si zeama de varza
Varza murată și zeama de varză: ce beneficii au pentru sănătate
Varza murată și zeama de varză: ce beneficii au pentru sănătate
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Chec cu vanilie și pere întregi porționat pe farfurie și pe platou
Galerie foto
Chec cu vanilie și pere întregi. O prăjitură delicată și elegantă
Chec cu vanilie și pere întregi. O prăjitură delicată și elegantă
Tartă rustică cu pere și nuci caramelizate, alături de o lingură de miere spiralată și nuci
Galerie foto
Tartă rustică cu pere și nuci caramelizate. O poveste parfumată de toamnă
Tartă rustică cu pere și nuci caramelizate. O poveste parfumată de toamnă
Două pere în vin roșu glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Galerie foto
Pere în vin roșu, glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Pere în vin roșu, glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda, prăjiți
06:52
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda
sos de roșii
27 noiembrie, 10:13
De ce ar trebui să adaugi mereu unt în sosul pentru paste. Secretul pe care bucătarii nu vor să îl știi De ce ar trebui să adaugi mereu unt în sosul pentru paste. Secretul pe care bucătarii nu vor să îl știi
Bol cu varză călită, ceapă verde, ceapă galbenă, varză tocată pe tocător cu cuțit
27 noiembrie, 06:17
Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Plăcinte preparate la tigaie cu cartofi și mărar, una secționată și decorate cu mărar proaspăt
27 noiembrie, 06:05
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post
Cornulețe de post cu ciocolată și nuci
26 noiembrie, 07:18
Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post
far breton cu prune
26 noiembrie, 05:52
Prăjitură cu prune și crema de vanilie sau Far Breton cu prune Prăjitură cu prune și crema de vanilie sau Far Breton cu prune
Mâncare de ardei copți cu roșii în bol și pe felie de pâine
26 noiembrie, 05:02
Mâncare de ardei copți cu roșii. Rețetă simplă și ușoară, de post Mâncare de ardei copți cu roșii. Rețetă simplă și ușoară, de post
maioneză de post de la mănăstire
25 noiembrie, 06:31
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Tara Reid a reacționat după ce ar fi primit substanțe interzise fără voia ei: Am crezut că încerca să mă șantajeze
Tara Reid a reacționat după ce ar fi primit substanțe interzise fără voia ei: „Am crezut că încerca să mă șantajeze”
Tara Reid a reacționat după ce ar fi primit substanțe interzise fără voia ei: „Am crezut că încerca să mă șantajeze”
Brânza românească celebră în lume. A fost premiată cu aur la un celebru concurs gastronomic din Elveţia
Brânza românească celebră în lume. A fost premiată cu aur la un celebru concurs gastronomic din Elveţia
Brânza românească celebră în lume. A fost premiată cu aur la un celebru concurs gastronomic din Elveţia
Comisia Europeană a aprobat cumpărarea marii companii din România de către miliardarul Rinat Ahmetov!
Comisia Europeană a aprobat cumpărarea marii companii din România de către miliardarul Rinat Ahmetov!
Comisia Europeană a aprobat cumpărarea marii companii din România de către miliardarul Rinat Ahmetov!
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
Cârnați rustici de casă
Cârnați rustici de casă
Cârnați rustici de casă
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cele mai bune 10 alimente care cresc testosteronul amp;#8211; susținute de studii științifice
Cele mai bune 10 alimente care cresc testosteronul amp;#8211; susținute de studii științifice
Cele mai bune 10 alimente care cresc testosteronul amp;#8211; susținute de studii științifice
fresh
Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post

Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post

Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post

Mâncare de ardei copți cu roșii. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de ardei copți cu roșii. Rețetă simplă și ușoară, de post

Prăjitură cu prune și crema de vanilie sau Far Breton cu prune

Prăjitură cu prune și crema de vanilie sau Far Breton cu prune

Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post

Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post

Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post

Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post
închide