Galette cu pere și migdale. Un desert de toamnă simplu și gustos

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Franceză

Dacă adori perele și dorești să le incluzi în deserturi delicioase, începe cu rețeta de Galette cu pere și migdale. Este o rețetă de tartă simplă și delicioasă, cu aspect rustic, cuceritor.

Galette cu pere și migdale porționată, alături de un bol cu miere, unul cu brânză și o jumătate de pară
Galerie foto

Galerie foto

Combinația de ingrediente oferă o notă de contrast între dulceața naturală a perelor și efectul crocant al migdalelor / Shutterstock

Rețeta se prepară foarte ușor, iar ingredientele sunt simple și puține. este simplă și ușor de preparat și face parte din rețetele de deserturi franțuzești, mult apreciate în toate bucătăriile lumii. Combinația dintre gustul delicios și aromat al perelor și efectul crocant al migdalelor este cuceritoare. Această tartă cu aspect rustic poate preparată pentru momentele dulci ale zilei. Însă va avea succes și pe un platou cu deserturi speciale, preparate pentru evenimente mai deosebite.

Despre tarta franțuzească Galette

Galette este un termen francez ce definește o varietate de tarte rustice, cu aspect neuniform. Sunt pregătite cu aluat fraged și umpluturi dulci sau sărate. Se remarcă prin marginile aluatului pliate neuniform, oferind un aspect rustic și natural. Originară din bucătăria tradițională franceză, galette poate fi pregătită cu aluat de patiserie simplu sau cu aluat de foietaj, fiind un desert versatil, perfect pentru orice sezon.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Citește și

Cuvântul “galette” provine din termenul francez “galet”, care înseamnă pietricele rotunde, sugerând forma plăcintei. Rețeta a fost creată ca o alternativă simplă la tartele elaborate, fiind considerată mai ușor de preparat, deoarece nu necesită o tavă specială pentru coacere și nici îndemânare pentru a întinde aluatul într-un mod perfect.

Acest preparat se poate întâlni în diferite regiuni ale Franței, fiecare având propriile variații. De exemplu, galette de Bretagne este o versiune specifică Bretaniei, făcută cu făină de hrișcă și de obicei folosită ca bază pentru preparate sărate, asemănătoare clătitelor (crêpes). De asemenea, “Galette des Rois” este o versiune tradițională consumată în ianuarie, pentru a sărbători Boboteaza. Descoperă mai jos rețeta detaliată pentru galette cu pere și migdale, pentru a o prepara și tu și a o servi alături de familie.

Ingrediente

Mod de preparare

Ca pentru orice tartă vei începe cu pregătirea aluatului. Acesta se prepară simplu și rapid, dar necesită un timp de relaxare la rece, pentru a putea fi modelat. În timp ce aluatul stă la rece, te vei ocupa de pregătirea perelor.

Cum prepari aluatul pentru galette cu pere și migdale

Trece făina prin sită într-un bol de frământare și amestec-o cu zahărul și sarea. Adaugă untul rece tăiat în cuburi și amestecă folosind vârful degetelor. Vei obține un amestec sfărâmicios, asemănător firimiturilor.

Toarnă câte puțin din apa rece, în timp ce amesteci pentru a obține un aluat compact. Nu amesteca ingredientele în exces pentru a nu se topi untul.

Modelează aluatul sub formă de bilă și împachetează-l în folie de prospețime. Pune-l în frigider și lasă-l acolo timp de 30 de minute.

Între timp, curăță perele și taie-le în felii subțiri. Nu îndepărta coaja perelor pentru că vor arăta spectaculos cu coajă.  Lasă-le deoparte și pregătește migdalele. Macină foarte fin 3/4 din cantitatea de migdale și amestecă-le cu zahărul și scorțișoara. Vei folosi acest amestec sub pere, pentru a absorbi din sucul acestora.

Cum formezi și coci tarta

Înainte de a monta tarta pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Scoate aluatul din frigider și întinde-l într-o formă rotundă, de aproximativ 30 cm diametru, pe o hârtie de copt. Transferă aluatul cu hârtia de copt pe o tavă tapetată cu hârtie de copt în tava mare a cuptorului.

Împrăștie amestecul de migdale cu zahăr și scorțișoară în centrul aluatului, lăsând o margine de 4-5 cm liberă. Apoi așază feliile de pere deasupra amestecului de migdale.

Pliază marginile aluatului peste feliile de pere, dându-le aspect de opincă. Unge marginile aluatului cu lapte și feliile de pere cu puțin unt topit.

Introdu tava în cuptor și coace delicioasa galette cu pere și migdale la 180 de grade Celsius, timp de 35-40 de minute.

După coacere, presară peste pere și restul de migdale mărunțite. Lasă tarta să se răcească pentru a o porționa bine. Poți servi tarta simplă, cu frișcă sau cu înghețată.

Descoperă și o rețetă de tartă cu pere și ciocolată.

Citește și
Galette cu pere și migdale
Galerie foto

Galerie foto

Tartă rustică cu pere
Aluat pentru tartă întins cu sucitorul
Galette cu pere și migdale porționată, alături de un bol cu miere, unul cu brânză și o jumătate de pară
+21
CELE MAI CITITE
Brânzoaice cu stafide și aluat pufos, una secționată în jumătăți
Brânzoaice cu stafide și aluat pufos. Plăcințele cu brânză ca la bunica
Brânzoaice cu stafide și aluat pufos. Plăcințele cu brânză ca la bunica
Cornuri pufoase cu unt într-un coș de lemn
Cornuri pufoase cu unt. Rețetă pentru micul dejun
Cornuri pufoase cu unt. Rețetă pentru micul dejun
Pui Marsala în farfurie albă, decorat cu oregano, alături de cuțit și furculiță și un bol cu smântână
Pui Marsala. Rețetă de pui cremos cu ciuperci, în sos de vin
Pui Marsala. Rețetă de pui cremos cu ciuperci, în sos de vin
Ceapă caramelizată cu sos aromat pe o farfurie albă cu furculiță
Ceapă caramelizată cu sos aromat, ideală cu fripturi sau antreuri
Ceapă caramelizată cu sos aromat, ideală cu fripturi sau antreuri
Clătite pufoase de post, preparate cu lapte vegetal
Clătite pufoase de post, preparate cu lapte vegetal
Clătite pufoase de post, preparate cu lapte vegetal
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Galette cu mere și căpșuni porționată pe o farfurie albă
Galerie foto
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Tartă rustică cu legume multicolore și brânză de burduf porționată pe un tocător de lemn și pe farfurie
Galerie foto
Tartă rustică cu legume multicolore și brânză de burduf
Tartă rustică cu legume multicolore și brânză de burduf
Galette cu roșii și dovlecel, gratinată cu brânză nobilă pe un tocător de lemn
Galerie foto
Galette cu roșii și dovlecel, gratinată cu brânză nobilă
Galette cu roșii și dovlecel, gratinată cu brânză nobilă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Galette cu pere și migdale porționată, alături de un bol cu miere, unul cu brânză și o jumătate de pară
08:53
Galette cu pere și migdale. Un desert de toamnă simplu și gustos Galette cu pere și migdale. Un desert de toamnă simplu și gustos
Tapenade în bol alb și pe felii de pâine
06:26
Tapenade. Rețetă de pastă din măsline cu capere Tapenade. Rețetă de pastă din măsline cu capere
Borcan cu peltea de lămâie și linguriță, alături de lămâi proaspete
4 octombrie, 07:58
Peltea de lămâie. Rețeta celui mai fin și aromat jeleu Peltea de lămâie. Rețeta celui mai fin și aromat jeleu
Ciorbă de burtă pusă într-un castron alături de un ardei iute
4 octombrie, 06:49
Rețetă simplă de ciorbă de burtă. Ce să adaugi pentru a ieși perfectă Rețetă simplă de ciorbă de burtă. Ce să adaugi pentru a ieși perfectă
Porții de ruladă cu ness
3 octombrie, 08:12
Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat
Gem de mere în borcan cu lingură de lemn
3 octombrie, 05:12
Gem de mere. Rețeta simplă a celui mai aromat gem Gem de mere. Rețeta simplă a celui mai aromat gem
Friptură glazurată cu sos de merișoare
2 octombrie, 08:36
Sos de merișoare pentru friptură, cu gust dulce-acrișor Sos de merișoare pentru friptură, cu gust dulce-acrișor
Clătite pufoase de post, preparate cu lapte vegetal
2 octombrie, 06:45
Clătite pufoase de post, preparate cu lapte vegetal Clătite pufoase de post, preparate cu lapte vegetal
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
1
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
Dacă adori preparatele pe bază de cartofi, îți propunem pentru o masă delicioasă rețeta de cartofi franțuzești. Nu este o rețetă complexă, iar ingredientele folosite sunt simple și foarte accesibile. Poți...
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
2
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
Dacă obișnuiești să servești biscuiți la micul dejun sau ca gustare de-a lungul zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată. Rețeta este rapidă și...
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
3
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Dacă vrei să aduni toată savoarea legumelor de vară și de toamnă la un loc, prepară rețeta de ghiveci de legume pentru iarnă. Nu este o rețetă complexă, dar necesită mai...
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
4
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Rețeta de musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan, este ideală pentru un prânz delicios și consistent. Rețeta este inspirată din bucătăriile grecești și turcești și este perfectă pentru mesele...
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
5
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
Rețeta de vinete marinate cu usturoi poate fi preparată ca și gustare savuroasă și sănătoasă, sau pentru a fi servită ca aperitiv sau garnitură. Preparate astfel vinete sunt fragede, aromate și...
Parteneri
Locuri din casă pe care e posibil să uiți să le cureți. Sunt mulți oameni care fac același lucru, nu te îngrijora
Locuri din casă pe care e posibil să uiți să le cureți. Sunt mulți oameni care fac același lucru, nu te îngrijora
Locuri din casă pe care e posibil să uiți să le cureți. Sunt mulți oameni care fac același lucru, nu te îngrijora
Pădurea-experiment din România care atrăgea pe vremuri valuri de turişti. Cum arată acum copacii plantaţi acum 70 de ani
Pădurea-experiment din România care atrăgea pe vremuri valuri de turişti. Cum arată acum copacii plantaţi acum 70 de ani
Pădurea-experiment din România care atrăgea pe vremuri valuri de turişti. Cum arată acum copacii plantaţi acum 70 de ani
Mama singură cu 3 copii a dat detalii despre cum a fost ajutată de milionarul român de doar 28 de ani: „Un om cu suflet mare”
Mama singură cu 3 copii a dat detalii despre cum a fost ajutată de milionarul român de doar 28 de ani: „Un om cu suflet mare”
Mama singură cu 3 copii a dat detalii despre cum a fost ajutată de milionarul român de doar 28 de ani: „Un om cu suflet mare”
Andi Constantin, fostul concurent Burlacul, iubește din nou! Cine e și cum arată femeia superbă care l-a cucerit
Andi Constantin, fostul concurent Burlacul, iubește din nou! Cine e și cum arată femeia superbă care l-a cucerit
Andi Constantin, fostul concurent Burlacul, iubește din nou! Cine e și cum arată femeia superbă care l-a cucerit
Partenera lui Juan Soler a fost operată de cancer la gât. Paulina Mercado a apărut în mediul online la scurt timp după intervenție
Partenera lui Juan Soler a fost operată de cancer la gât. Paulina Mercado a apărut în mediul online la scurt timp după intervenție
Partenera lui Juan Soler a fost operată de cancer la gât. Paulina Mercado a apărut în mediul online la scurt timp după intervenție
Granița dintre Italia și Elveția se schimbă. De ce au fost nevoite ambele țări să își dea acordul
Granița dintre Italia și Elveția se schimbă. De ce au fost nevoite ambele țări să își dea acordul
Granița dintre Italia și Elveția se schimbă. De ce au fost nevoite ambele țări să își dea acordul
Tartă cu broccoli, ciuperci și alte legume
Tartă cu broccoli, ciuperci și alte legume
Tartă cu broccoli, ciuperci și alte legume
Consumul de usturoi în timpul sarcinii: beneficii și contraindicații
Consumul de usturoi în timpul sarcinii: beneficii și contraindicații
Consumul de usturoi în timpul sarcinii: beneficii și contraindicații
Cardi B nu știa că este însărcinată când și-a scos fillerele cu biopolimeri din posterior: M-am trezit într-o dimineață și gura mea avea gust de cupru
Cardi B nu știa că este însărcinată când și-a scos fillerele cu biopolimeri din posterior: „M-am trezit într-o dimineață și gura mea avea gust de cupru”
Cardi B nu știa că este însărcinată când și-a scos fillerele cu biopolimeri din posterior: „M-am trezit într-o dimineață și gura mea avea gust de cupru”
Ceaiul verde poate îmbunătăți memoria de lucru. Care este eficiența acestei băuturi asupra funcțiilor cognitive
Ceaiul verde poate îmbunătăți memoria de lucru. Care este eficiența acestei băuturi asupra funcțiilor cognitive
Ceaiul verde poate îmbunătăți memoria de lucru. Care este eficiența acestei băuturi asupra funcțiilor cognitive
fresh
Gem de mere. Rețeta simplă a celui mai aromat gem

Gem de mere. Rețeta simplă a celui mai aromat gem

Gem de mere. Rețeta simplă a celui mai aromat gem

Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat

Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat

Rețetă simplă de ciorbă de burtă. Ce să adaugi pentru a ieși perfectă

Rețetă simplă de ciorbă de burtă. Ce să adaugi pentru a ieși perfectă

Peltea de lămâie. Rețeta celui mai fin și aromat jeleu

Peltea de lămâie. Rețeta celui mai fin și aromat jeleu

Tapenade. Rețetă de pastă din măsline cu capere

Tapenade. Rețetă de pastă din măsline cu capere
închide