Galette cu pere și migdale. Un desert de toamnă simplu și gustos

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Franceză

Dacă adori perele și dorești să le incluzi în deserturi delicioase, începe cu rețeta de Galette cu pere și migdale. Este o rețetă de tartă simplă și delicioasă, cu aspect rustic, cuceritor.

Galette cu pere și migdale porționată, alături de un bol cu miere, unul cu brânză și o jumătate de pară
Galerie foto

Galerie foto

Combinația de ingrediente oferă o notă de contrast între dulceața naturală a perelor și efectul crocant al migdalelor / Shutterstock

Rețeta se prepară foarte ușor, iar ingredientele sunt simple și puține. este simplă și ușor de preparat și face parte din rețetele de deserturi franțuzești, mult apreciate în toate bucătăriile lumii. Combinația dintre gustul delicios și aromat al perelor și efectul crocant al migdalelor este cuceritoare. Această tartă cu aspect rustic poate preparată pentru momentele dulci ale zilei. Însă va avea succes și pe un platou cu deserturi speciale, preparate pentru evenimente mai deosebite.

Despre tarta franțuzească Galette

Galette este un termen francez ce definește o varietate de tarte rustice, cu aspect neuniform. Sunt pregătite cu aluat fraged și umpluturi dulci sau sărate. Se remarcă prin marginile aluatului pliate neuniform, oferind un aspect rustic și natural. Originară din bucătăria tradițională franceză, galette poate fi pregătită cu aluat de patiserie simplu sau cu aluat de foietaj, fiind un desert versatil, perfect pentru orice sezon.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Citește și

Cuvântul “galette” provine din termenul francez “galet”, care înseamnă pietricele rotunde, sugerând forma plăcintei. Rețeta a fost creată ca o alternativă simplă la tartele elaborate, fiind considerată mai ușor de preparat, deoarece nu necesită o tavă specială pentru coacere și nici îndemânare pentru a întinde aluatul într-un mod perfect.

Acest preparat se poate întâlni în diferite regiuni ale Franței, fiecare având propriile variații. De exemplu, galette de Bretagne este o versiune specifică Bretaniei, făcută cu făină de hrișcă și de obicei folosită ca bază pentru preparate sărate, asemănătoare clătitelor (crêpes). De asemenea, “Galette des Rois” este o versiune tradițională consumată în ianuarie, pentru a sărbători Boboteaza. Descoperă mai jos rețeta detaliată pentru galette cu pere și migdale, pentru a o prepara și tu și a o servi alături de familie.

Ingrediente

Mod de preparare

Ca pentru orice tartă vei începe cu pregătirea aluatului. Acesta se prepară simplu și rapid, dar necesită un timp de relaxare la rece, pentru a putea fi modelat. În timp ce aluatul stă la rece, te vei ocupa de pregătirea perelor.

Cum prepari aluatul pentru galette cu pere și migdale

Trece făina prin sită într-un bol de frământare și amestec-o cu zahărul și sarea. Adaugă untul rece tăiat în cuburi și amestecă folosind vârful degetelor. Vei obține un amestec sfărâmicios, asemănător firimiturilor.

Toarnă câte puțin din apa rece, în timp ce amesteci pentru a obține un aluat compact. Nu amesteca ingredientele în exces pentru a nu se topi untul.

Modelează aluatul sub formă de bilă și împachetează-l în folie de prospețime. Pune-l în frigider și lasă-l acolo timp de 30 de minute.

Între timp, curăță perele și taie-le în felii subțiri. Nu îndepărta coaja perelor pentru că vor arăta spectaculos cu coajă.  Lasă-le deoparte și pregătește migdalele. Macină foarte fin 3/4 din cantitatea de migdale și amestecă-le cu zahărul și scorțișoara. Vei folosi acest amestec sub pere, pentru a absorbi din sucul acestora.

Cum formezi și coci tarta

Înainte de a monta tarta pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Scoate aluatul din frigider și întinde-l într-o formă rotundă, de aproximativ 30 cm diametru, pe o hârtie de copt. Transferă aluatul cu hârtia de copt pe o tavă tapetată cu hârtie de copt în tava mare a cuptorului.

Împrăștie amestecul de migdale cu zahăr și scorțișoară în centrul aluatului, lăsând o margine de 4-5 cm liberă. Apoi așază feliile de pere deasupra amestecului de migdale.

Pliază marginile aluatului peste feliile de pere, dându-le aspect de opincă. Unge marginile aluatului cu lapte și feliile de pere cu puțin unt topit.

Introdu tava în cuptor și coace delicioasa galette cu pere și migdale la 180 de grade Celsius, timp de 35-40 de minute.

După coacere, presară peste pere și restul de migdale mărunțite. Lasă tarta să se răcească pentru a o porționa bine. Poți servi tarta simplă, cu frișcă sau cu înghețată.

Descoperă și o rețetă de tartă cu pere și ciocolată.

Citește și
Galette cu pere și migdale
Galerie foto

Galerie foto

Tartă rustică cu pere
Aluat pentru tartă întins cu sucitorul
Galette cu pere și migdale porționată, alături de un bol cu miere, unul cu brânză și o jumătate de pară
+1
CELE MAI CITITE
Makowiec secționat în două pe un tocător de lemn, o păstaie de vanilie și stafide
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză
Varză călită cu coaste de porc în bol
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie decorate cu biscuiți de turtă dulce
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao într-o tavă de lemn
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
carne de vită condimentată
Cele mai bune condimente pentru carnea de vită. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Cele mai bune condimente pentru carnea de vită. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Chec cu vanilie și pere întregi porționat pe farfurie și pe platou
Galerie foto
Chec cu vanilie și pere întregi. O prăjitură delicată și elegantă
Chec cu vanilie și pere întregi. O prăjitură delicată și elegantă
Tartă rustică cu pere și nuci caramelizate, alături de o lingură de miere spiralată și nuci
Galerie foto
Tartă rustică cu pere și nuci caramelizate. O poveste parfumată de toamnă
Tartă rustică cu pere și nuci caramelizate. O poveste parfumată de toamnă
Două pere în vin roșu glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Galerie foto
Pere în vin roșu, glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Pere în vin roșu, glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Fursecuri boabe de cafea într-un bol și pe un tocător, alături de un bol cu boabe de cafea și o ceașcă cu cafea
09:00
Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat
Porții de ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață pe o farfurie albă, alături de boluri cu condimente, cuțit și furculiță
07:46
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Cozonac cu umplutură mixtă, decorat cu fulgi de migdale
07:08
Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat
Coaste de porc cu mere și rozmarin pe o farfurie
8 decembrie, 10:39
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
ouă la temperatura camerei
8 decembrie, 05:57
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
Zeppole di San Giuseppe
8 decembrie, 05:56
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
chec cu mere
7 decembrie, 06:15
Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare
shaorma cu pui făcută în casă
7 decembrie, 05:46
Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Acest ingredient esențial aduce beneficii nenumărate pentru sănătate. Tu l-ai încercat?
Acest ingredient esențial aduce beneficii nenumărate pentru sănătate. Tu l-ai încercat?
Acest ingredient esențial aduce beneficii nenumărate pentru sănătate. Tu l-ai încercat?
Destinația care concurează cu stațiunile montane de Revelion. Oferte de la 2.100 lei pentru 3 nopţi de cazare
Destinația care concurează cu stațiunile montane de Revelion. Oferte de la 2.100 lei pentru 3 nopţi de cazare
Destinația care concurează cu stațiunile montane de Revelion. Oferte de la 2.100 lei pentru 3 nopţi de cazare
Românul celebru care se căsătoreşte din nou la 80 de ani, după ce şi-a înşelat fosta soţie cu menajera
Românul celebru care se căsătoreşte din nou la 80 de ani, după ce şi-a înşelat fosta soţie cu menajera
Românul celebru care se căsătoreşte din nou la 80 de ani, după ce şi-a înşelat fosta soţie cu menajera
Ce ar fi făcut cu banii The Petrini's și Duo Romance dacă ar fi câștigat marele premiu de la The Ticket. Cum a fost conexiunea lor
Ce ar fi făcut cu banii The Petrini's și Duo Romance dacă ar fi câștigat marele premiu de la The Ticket. Cum a fost conexiunea lor
Ce ar fi făcut cu banii The Petrini's și Duo Romance dacă ar fi câștigat marele premiu de la The Ticket. Cum a fost conexiunea lor
Sıla Türkoğlu s-a retras din cel de-al treilea serial și acum își petrece vacanța la Londra. Ce fotografii a publicat vedeta
Sıla Türkoğlu s-a retras din cel de-al treilea serial și acum își petrece vacanța la Londra. Ce fotografii a publicat vedeta
Sıla Türkoğlu s-a retras din cel de-al treilea serial și acum își petrece vacanța la Londra. Ce fotografii a publicat vedeta
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Ruladă de porc cu gogoșari murați, măsline verzi și cașcaval
Ruladă de porc cu gogoșari murați, măsline verzi și cașcaval
Ruladă de porc cu gogoșari murați, măsline verzi și cașcaval
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Remedii naturale pentru creşterea părului. La ce metode să apelezi fără cheltuială prea mare
Remedii naturale pentru creşterea părului. La ce metode să apelezi fără cheltuială prea mare
Remedii naturale pentru creşterea părului. La ce metode să apelezi fără cheltuială prea mare
fresh
Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi

Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi

Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi

Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare

Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare

Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie

Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie

Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor

Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor

De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie

De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
închide