Galette cu pere și migdale. Un desert de toamnă simplu și gustos
Dacă adori perele și dorești să le incluzi în deserturi delicioase, începe cu rețeta de Galette cu pere și migdale. Este o rețetă de tartă simplă și delicioasă, cu aspect rustic, cuceritor.

Galerie foto
Rețeta se prepară foarte ușor, iar ingredientele sunt simple și puține. este simplă și ușor de preparat și face parte din rețetele de deserturi franțuzești, mult apreciate în toate bucătăriile lumii. Combinația dintre gustul delicios și aromat al perelor și efectul crocant al migdalelor este cuceritoare. Această tartă cu aspect rustic poate preparată pentru momentele dulci ale zilei. Însă va avea succes și pe un platou cu deserturi speciale, preparate pentru evenimente mai deosebite.
Despre tarta franțuzească Galette
Galette este un termen francez ce definește o varietate de tarte rustice, cu aspect neuniform. Sunt pregătite cu aluat fraged și umpluturi dulci sau sărate. Se remarcă prin marginile aluatului pliate neuniform, oferind un aspect rustic și natural. Originară din bucătăria tradițională franceză, galette poate fi pregătită cu aluat de patiserie simplu sau cu aluat de foietaj, fiind un desert versatil, perfect pentru orice sezon.
Cuvântul “galette” provine din termenul francez “galet”, care înseamnă pietricele rotunde, sugerând forma plăcintei. Rețeta a fost creată ca o alternativă simplă la tartele elaborate, fiind considerată mai ușor de preparat, deoarece nu necesită o tavă specială pentru coacere și nici îndemânare pentru a întinde aluatul într-un mod perfect.
Acest preparat se poate întâlni în diferite regiuni ale Franței, fiecare având propriile variații. De exemplu, galette de Bretagne este o versiune specifică Bretaniei, făcută cu făină de hrișcă și de obicei folosită ca bază pentru preparate sărate, asemănătoare clătitelor (crêpes). De asemenea, “Galette des Rois” este o versiune tradițională consumată în ianuarie, pentru a sărbători Boboteaza. Descoperă mai jos rețeta detaliată pentru galette cu pere și migdale, pentru a o prepara și tu și a o servi alături de familie.
Ingrediente
Mod de preparare
Ca pentru orice tartă vei începe cu pregătirea aluatului. Acesta se prepară simplu și rapid, dar necesită un timp de relaxare la rece, pentru a putea fi modelat. În timp ce aluatul stă la rece, te vei ocupa de pregătirea perelor.
Cum prepari aluatul pentru galette cu pere și migdale
Trece făina prin sită într-un bol de frământare și amestec-o cu zahărul și sarea. Adaugă untul rece tăiat în cuburi și amestecă folosind vârful degetelor. Vei obține un amestec sfărâmicios, asemănător firimiturilor.
Toarnă câte puțin din apa rece, în timp ce amesteci pentru a obține un aluat compact. Nu amesteca ingredientele în exces pentru a nu se topi untul.
Modelează aluatul sub formă de bilă și împachetează-l în folie de prospețime. Pune-l în frigider și lasă-l acolo timp de 30 de minute.
Între timp, curăță perele și taie-le în felii subțiri. Nu îndepărta coaja perelor pentru că vor arăta spectaculos cu coajă. Lasă-le deoparte și pregătește migdalele. Macină foarte fin 3/4 din cantitatea de migdale și amestecă-le cu zahărul și scorțișoara. Vei folosi acest amestec sub pere, pentru a absorbi din sucul acestora.
Cum formezi și coci tarta
Înainte de a monta tarta pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Scoate aluatul din frigider și întinde-l într-o formă rotundă, de aproximativ 30 cm diametru, pe o hârtie de copt. Transferă aluatul cu hârtia de copt pe o tavă tapetată cu hârtie de copt în tava mare a cuptorului.
Împrăștie amestecul de migdale cu zahăr și scorțișoară în centrul aluatului, lăsând o margine de 4-5 cm liberă. Apoi așază feliile de pere deasupra amestecului de migdale.
Pliază marginile aluatului peste feliile de pere, dându-le aspect de opincă. Unge marginile aluatului cu lapte și feliile de pere cu puțin unt topit.
Introdu tava în cuptor și coace delicioasa galette cu pere și migdale la 180 de grade Celsius, timp de 35-40 de minute.
După coacere, presară peste pere și restul de migdale mărunțite. Lasă tarta să se răcească pentru a o porționa bine. Poți servi tarta simplă, cu frișcă sau cu înghețată.
Descoperă și o rețetă de tartă cu pere și ciocolată.

Galerie foto


