Aluat franțuzesc de croissante, un deliciu pentru iubitorii de ciocolată

timpul de preparare
Fără coacere
tipul preparatului
tipul preparatului: Mic dejun
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

În fiecare dintre noi a rămas o fărâmă de copilărie, nu-i așa? Și pentru că cornurile au făcut parte din viața fiecăruia la un moment dat, azi venim în ajutorul tău cu o rețetă de aluat franțuzesc de croissante, numai bun de făcut în zilele de răsfăț.

O femeie care întinde pe blatul de lucru aluatul franțuzesc pentru croissante cu sucitorul
Pentru rețeta de croissante franțuzești se pregătește un aluat dospit, care se prepară cu unt, ouă și lapte / Shutterstock

Indiferent de vârstă, cu siguranță există care să ne amintească de momentele frumoase dintr-o viață fără griji și lipsită de responsabilități zilnice. Probabil că majoritatea preferă croissantele cu umplutură de ciocolată.

Acestea se pot prepara însă și cu cremă de vanilie sau e pot umple cu gem ori magiun, în funcție de preferințe.

Ingrediente

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce poți face cu aluatul franțuzesc

Chiar dacă rețeta de aluat franțuzesc de croissante necesită un timp mai mare de pregătire și are mai multe etape, nu ezita să o încerci. Rezultatul merită tot efortul și timpul de așteptare. Aluatul are un gust aparte, iar de textura lui nici nu mai vorbim. Este aerată și foietată și pur și simplu se topește în gură.

În cazul în care nu ai poftă de croissante, avem o veste bună pentru tine. Acest aluat se poate folosi și la alte preparate, fie ele dulci sau sărate. Pe site ai o varietate de rețete care să te bucure atât pe tine, dar și pe cei dragi. Poți încerca și această rețetă de rețetă de cornuri pufoase cu unt, ideale pentru micul dejun.

Citește și

Mod de preparare

Primul pas în realizarea acestui aluat franțuzesc pentru croissante este să pregătești drojdia pe care o amesteci cu zahărul într-un bol până devine lichidă.

Pașii necesari pentru preparare

Pune cantitatea de lapte într-un bol, la încălzit, iar în alt vas încălzește sarea. Topește 125 de grame de unt și lasă-l să se răcească până ajunge la temperatura camerei.

Peste amestecul de drojdie cu zahăr pune laptele călduț, omogenizează, apoi adaugă 100 gr de făină și amestecă din nou. Adaugă pe rând untul, gălbenușurile și omogenizează bine de fiecare dată. Încorporează mai apoi treptat făina, timp în care torni și apa călduță în fir subțire. La final, presară sarea și frământă până obții un aluat nelipicios, dar care să nu fie foarte ferm.

Acoperă aluatul cu o folie alimentară și lasă-l la rece pentru 30 de minute.

Între timp, scoate de la frigider 250 de grame de unt. Împarte untul în două bucăți egale pe care mai apoi le împachetezi individual în două folii de plastic. Întinde fiecare bucată de unt cu sucitorul într-o foaie dreptunghiulară de dimensiunea unei coli A4. Pune și foile de unt la frigider până trec cele 30 de minute ale aluatului dat la rece. Încearcă un croissant proaspăt alături de un gem delicios de caise.

Cum asamblezi aluatul franțuzesc

După ce s-a scurs timpul, a venit momentul să asamblezi aluatul franțuzesc. Scoate-l de la rece, pune-l pe masa presărată cu făină și întinde-l astfel încât o foaie de unt să acopere 2/3 din dimesiunea aluatului.

Pune foaia de unt la un capăt al foii de aluat. Lasă marginile laterale ale aluatului libere. Îndoaie partea liberă a aluatului peste jumătatea foii de unt. Mai apoi, îndoaie peste aceasta partea opusă a foii de aluat cu unt. Aluatul împachetat se acoperă din nou cu folie și se mai lasă la frigider pentru încă 30 de minute.

Când timpul a trecut, pune din nou aluatul pe masa presărată cu făină și întinde-l cu sucitorul. Aluatul și-a mărit volumul în frigider, a devenit mai moale, așa că se va modela ușor. Ca să nu se lipească, presară puțină făină și pe sucitor.

Întinde din nou aluatul într-o foaie mai lungă, apoi împachetează-l al fel ca la pasul anterior. Se pune din nou la rece. Este necesar să repeți această operațiune de trei sau patru ori la interval de 40 de minute.

După ce l-ai împachetat a patra oară, lasă aluatul peste noapte, în folie alimentară, la frigider. A doua zi este perfect pentru croissante delicioase sau orice alt tip de desert.

Citește și
CELE MAI CITITE
Limonadă cu ghimbir și mentă în două pahare, alături de ghimbir, mentă și lămâi proaspete
Limonadă cu ghimbir și mentă. Cum dai gust și aromă băuturii tale
Limonadă cu ghimbir și mentă. Cum dai gust și aromă băuturii tale
Biscuiți digestivi cu fulgi de ovăz, unul rupt
Biscuiți digestivi cu fulgi de ovăz. Rețeta unui desert sănătos
Biscuiți digestivi cu fulgi de ovăz. Rețeta unui desert sănătos
Porții de pandișpan cu căpșuni decorate cu zahăr
Pandișpan cu căpșuni. Unul dintre deserturile vedetă ale verii
Pandișpan cu căpșuni. Unul dintre deserturile vedetă ale verii
Porție de paste penne cu pesto de busuioc și parmezan în farfurie cu furculiță, alături de un bol cu parmezan, un bol cu sos pesto, o sticlă cu ulei, usturoi și frunze de busuioc
Paste penne cu pesto de busuioc și parmezan
Paste penne cu pesto de busuioc și parmezan
apa infuzată cu castraveți servită într-o carafă
Apă infuzată cu castraveți, băutura care te menține hidratată vara aceasta
Apă infuzată cu castraveți, băutura care te menține hidratată vara aceasta
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Trei croissante cu ciocolată
Galerie foto
Croissante cu ciocolată. Rețetă rapidă de aluat foietaj
Croissante cu ciocolată. Rețetă rapidă de aluat foietaj
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Sandvișuri la tigaie din aluat dospit, porționate pe un platou de lemn cu un decupator de pizza, alături de legume proaspete
08:55
Sandvișuri la tigaie din aluat dospit. Rețetă pentru gustări zilnice Sandvișuri la tigaie din aluat dospit. Rețetă pentru gustări zilnice
Chec guguluf cu mascarpone și zmeură, glazurat cu lămâie secționat pe o farfurie
06:05
Chec guguluf cu mascarpone și zmeură, glazurat cu lămâie Chec guguluf cu mascarpone și zmeură, glazurat cu lămâie
Două bucăți de mușchi de porc condimentate pentru grătar
23 iunie, 06:23
Ce condimente se pun la carnea de porc. Ele dau un gust aparte preparatului tău Ce condimente se pun la carnea de porc. Ele dau un gust aparte preparatului tău
mai multe tipuri de clătite puse pe un blat alb
23 iunie, 06:03
Ce fel de clătite se mănâncă în lume. 31 de variante de pe toate continentele Ce fel de clătite se mănâncă în lume. 31 de variante de pe toate continentele
Focaccia cu roșii cherry și măsline verzi
22 iunie, 05:19
Focaccia cu roșii cherry și măsline verzi Focaccia cu roșii cherry și măsline verzi
Lichior de nuci verzi sau Nucată în două pahare și într-o sticlă
22 iunie, 04:22
Lichior de nuci verzi sau Nucată. Rețetă de băutură alcoolică, aromată Lichior de nuci verzi sau Nucată. Rețetă de băutură alcoolică, aromată
Trei eclere cu cremă de cocos și ciocolată albă, unul secționat
21 iunie, 07:06
Eclere cu cremă de cocos și ciocolată albă Eclere cu cremă de cocos și ciocolată albă
Porție de cobbler cu căpșuni
21 iunie, 06:10
Cobbler cu căpșuni. Un desert foarte simplu, dar delicios Cobbler cu căpșuni. Un desert foarte simplu, dar delicios
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Focaccia cu roșii cherry și măsline verzi
1
Focaccia cu roșii cherry și măsline verzi
Focaccia cu roșii cherry și măsline verzi
Dacă îți place pâinea focaccia din bucătăria italiană și cauți combinații de ingrediente pentru ea, îți recomandăm să încerci și rețeta de focaccia cu roșii cherry și măsline verzi. Focaccia este...
Pâine aperitiv cu usturoi și cașcaval. Cum poți transforma pâinea învechită în gustare delicioasă
2
Pâine aperitiv cu usturoi și cașcaval. Cum poți transforma pâinea învechită în gustare delicioasă
Pâine aperitiv cu usturoi și cașcaval. Cum poți transforma pâinea învechită în gustare delicioasă
Rețeta de pâine aperitiv cu usturoi și cașcaval este perfectă de preparat atunci când îți rămâne pâine și se învechește. Pâinea astfel umplută poate fi servită la micul dejun sau ca...
Limonadă cu ghimbir și mentă. Cum dai gust și aromă băuturii tale
3
Limonadă cu ghimbir și mentă. Cum dai gust și aromă băuturii tale
Limonadă cu ghimbir și mentă. Cum dai gust și aromă băuturii tale
Această limonadă cu ghimbir și mentă este o băutură ideală pentru a te răcori în zilele calde, oferind un amestec perfect de acrișor, dulce și picant. Aromele proaspete de mentă și...
Prăjitură cu ciocolată și cireșe. Rețetă simplă de brownie
4
Prăjitură cu ciocolată și cireșe. Rețetă simplă de brownie
Prăjitură cu ciocolată și cireșe. Rețetă simplă de brownie
Dacă nu ai încheiat lista deserturilor cu cireșe preparate în acest sezon, mai adaugă și rețeta de prăjitură cu ciocolată și cireșe. Este o rețetă simplă de brownie, îmbogățită cu fructe....
Eclere cu cremă de cocos și ciocolată albă
5
Eclere cu cremă de cocos și ciocolată albă
Eclere cu cremă de cocos și ciocolată albă
Dacă obișnuiești să prepari eclere în casă și cauți variante mai interesante ale rețetei, îți oferim mai jos o rețetă de eclere cu cremă de cocos și ciocolată albă. Crema de...
Parteneri
Cobbler cu piersici. Rețeta unui desert cu exterior crocant și interior suculent
Cobbler cu piersici. Rețeta unui desert cu exterior crocant și interior suculent
Cobbler cu piersici. Rețeta unui desert cu exterior crocant și interior suculent
18 judeţe intră de la ora 12.00 sub avertizare de furtuni. Valul de caniculă continuă în sud, inclusiv în Bucureşti
18 judeţe intră de la ora 12.00 sub avertizare de furtuni. Valul de caniculă continuă în sud, inclusiv în Bucureşti
18 judeţe intră de la ora 12.00 sub avertizare de furtuni. Valul de caniculă continuă în sud, inclusiv în Bucureşti
Cât de frumoasă este fiica „secretă” a lui Helmut Duckadam. Imagini rare cu Brigitte
Cât de frumoasă este fiica „secretă” a lui Helmut Duckadam. Imagini rare cu Brigitte
Cât de frumoasă este fiica „secretă” a lui Helmut Duckadam. Imagini rare cu Brigitte
Spectacol pe cer într-un oraș din România cu o zi înainte de Rusalii. Localnicii au fost martorii unui fenomen inedit. Ce a apărut
Spectacol pe cer într-un oraș din România cu o zi înainte de Rusalii. Localnicii au fost martorii unui fenomen inedit. Ce a apărut
Spectacol pe cer într-un oraș din România cu o zi înainte de Rusalii. Localnicii au fost martorii unui fenomen inedit. Ce a apărut
Alina Boz se află în Italia alături de soțul Umut Evirgen. Ce a declarat vedeta despre căsnicia sa
Alina Boz se află în Italia alături de soțul Umut Evirgen. Ce a declarat vedeta despre căsnicia sa
Alina Boz se află în Italia alături de soțul Umut Evirgen. Ce a declarat vedeta despre căsnicia sa
Ce e fenomenul medicane. Experții avertizează că poate afecta semnificativ Europa
Ce e fenomenul medicane. Experții avertizează că poate afecta semnificativ Europa
Ce e fenomenul medicane. Experții avertizează că poate afecta semnificativ Europa
Melcișori din foietaj cu ketchup și susan
Melcișori din foietaj cu ketchup și susan
Melcișori din foietaj cu ketchup și susan
Ce se întâmplă în trimestrul patru de sarcină
Ce se întâmplă în ”trimestrul patru” de sarcină
Ce se întâmplă în ”trimestrul patru” de sarcină
Avril Lavigne a fost surprinsă în timp ce se săruta cu un bărbat misterios în Italia, la un an de la despărțirea de Tyga
Avril Lavigne a fost surprinsă în timp ce se săruta cu un bărbat misterios în Italia, la un an de la despărțirea de Tyga
Avril Lavigne a fost surprinsă în timp ce se săruta cu un bărbat misterios în Italia, la un an de la despărțirea de Tyga
Cum te poate ajuta ceaiul verde să pierzi în greutate. Cât de eficientă este această băutură
Cum te poate ajuta ceaiul verde să pierzi în greutate. Cât de eficientă este această băutură
Cum te poate ajuta ceaiul verde să pierzi în greutate. Cât de eficientă este această băutură
fresh
Ce fel de clătite se mănâncă în lume. 31 de variante de pe toate continentele

Ce fel de clătite se mănâncă în lume. 31 de variante de pe toate continentele

Ce fel de clătite se mănâncă în lume. 31 de variante de pe toate continentele

Focaccia cu roșii cherry și măsline verzi

Focaccia cu roșii cherry și măsline verzi

Lichior de nuci verzi sau Nucată. Rețetă de băutură alcoolică, aromată

Lichior de nuci verzi sau Nucată. Rețetă de băutură alcoolică, aromată

Ce condimente se pun la carnea de porc. Ele dau un gust aparte preparatului tău

Ce condimente se pun la carnea de porc. Ele dau un gust aparte preparatului tău

Chec guguluf cu mascarpone și zmeură, glazurat cu lămâie

Chec guguluf cu mascarpone și zmeură, glazurat cu lămâie
închide