Aluat franțuzesc de croissante, un deliciu pentru iubitorii de ciocolată

timpul de preparare
Fără coacere
tipul preparatului
tipul preparatului: Mic dejun
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

În fiecare dintre noi a rămas o fărâmă de copilărie, nu-i așa? Și pentru că cornurile au făcut parte din viața fiecăruia la un moment dat, azi venim în ajutorul tău cu o rețetă de aluat franțuzesc de croissante, numai bun de făcut în zilele de răsfăț.

O femeie care întinde pe blatul de lucru aluatul franțuzesc pentru croissante cu sucitorul
Pentru rețeta de croissante franțuzești se pregătește un aluat dospit, care se prepară cu unt, ouă și lapte / Shutterstock

Indiferent de vârstă, cu siguranță există care să ne amintească de momentele frumoase dintr-o viață fără griji și lipsită de responsabilități zilnice. Probabil că majoritatea preferă croissantele cu umplutură de ciocolată.

Acestea se pot prepara însă și cu cremă de vanilie sau e pot umple cu gem ori magiun, în funcție de preferințe.

Ingrediente

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce poți face cu aluatul franțuzesc

Chiar dacă rețeta de aluat franțuzesc de croissante necesită un timp mai mare de pregătire și are mai multe etape, nu ezita să o încerci. Rezultatul merită tot efortul și timpul de așteptare. Aluatul are un gust aparte, iar de textura lui nici nu mai vorbim. Este aerată și foietată și pur și simplu se topește în gură.

În cazul în care nu ai poftă de croissante, avem o veste bună pentru tine. Acest aluat se poate folosi și la alte preparate, fie ele dulci sau sărate. Pe site ai o varietate de rețete care să te bucure atât pe tine, dar și pe cei dragi. Poți încerca și această rețetă de rețetă de cornuri pufoase cu unt, ideale pentru micul dejun.

Citește și

Mod de preparare

Primul pas în realizarea acestui aluat franțuzesc pentru croissante este să pregătești drojdia pe care o amesteci cu zahărul într-un bol până devine lichidă.

Pașii necesari pentru preparare

Pune cantitatea de lapte într-un bol, la încălzit, iar în alt vas încălzește sarea. Topește 125 de grame de unt și lasă-l să se răcească până ajunge la temperatura camerei.

Peste amestecul de drojdie cu zahăr pune laptele călduț, omogenizează, apoi adaugă 100 gr de făină și amestecă din nou. Adaugă pe rând untul, gălbenușurile și omogenizează bine de fiecare dată. Încorporează mai apoi treptat făina, timp în care torni și apa călduță în fir subțire. La final, presară sarea și frământă până obții un aluat nelipicios, dar care să nu fie foarte ferm.

Acoperă aluatul cu o folie alimentară și lasă-l la rece pentru 30 de minute.

Între timp, scoate de la frigider 250 de grame de unt. Împarte untul în două bucăți egale pe care mai apoi le împachetezi individual în două folii de plastic. Întinde fiecare bucată de unt cu sucitorul într-o foaie dreptunghiulară de dimensiunea unei coli A4. Pune și foile de unt la frigider până trec cele 30 de minute ale aluatului dat la rece. Încearcă un croissant proaspăt alături de un gem delicios de caise.

Cum asamblezi aluatul franțuzesc

După ce s-a scurs timpul, a venit momentul să asamblezi aluatul franțuzesc. Scoate-l de la rece, pune-l pe masa presărată cu făină și întinde-l astfel încât o foaie de unt să acopere 2/3 din dimesiunea aluatului.

Pune foaia de unt la un capăt al foii de aluat. Lasă marginile laterale ale aluatului libere. Îndoaie partea liberă a aluatului peste jumătatea foii de unt. Mai apoi, îndoaie peste aceasta partea opusă a foii de aluat cu unt. Aluatul împachetat se acoperă din nou cu folie și se mai lasă la frigider pentru încă 30 de minute.

Când timpul a trecut, pune din nou aluatul pe masa presărată cu făină și întinde-l cu sucitorul. Aluatul și-a mărit volumul în frigider, a devenit mai moale, așa că se va modela ușor. Ca să nu se lipească, presară puțină făină și pe sucitor.

Întinde din nou aluatul într-o foaie mai lungă, apoi împachetează-l al fel ca la pasul anterior. Se pune din nou la rece. Este necesar să repeți această operațiune de trei sau patru ori la interval de 40 de minute.

După ce l-ai împachetat a patra oară, lasă aluatul peste noapte, în folie alimentară, la frigider. A doua zi este perfect pentru croissante delicioase sau orice alt tip de desert.

Citește și
CELE MAI CITITE
Prăjitură cu cireșe și cocos porționată în tava de copt
Prăjitură cu cireșe și cocos. Rețetă simplă de desert delicios și aromat
Prăjitură cu cireșe și cocos. Rețetă simplă de desert delicios și aromat
Prăjiturele cu cireșe, una secționată pe un platou de lemn
Muffins cu cireșe. Rețetă de desert simplu și delicios
Muffins cu cireșe. Rețetă de desert simplu și delicios
Crochete din mămăligă cu parmezan pe un platou rotund de lemn, alături de un bol cu sos de brânzeturi și o solniță
Crochete din mămăligă cu parmezan și sos de brânzeturi
Crochete din mămăligă cu parmezan și sos de brânzeturi
Prăjitură la tigaie porționată pe un platou negru și decorată cu fulgi de migdale și zahăr pudră
Prăjitură la tigaie. Rețetă de desert rapid, pentru momentele dulci ale zilei
Prăjitură la tigaie. Rețetă de desert rapid, pentru momentele dulci ale zilei
Ruladă de pui umplută cu ficat și usturoi verde porționată pe o farfurie cu roșii și rucola
Ruladă de pui umplută cu ficat și usturoi verde
Ruladă de pui umplută cu ficat și usturoi verde
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Trei croissante cu ciocolată
Galerie foto
Croissante cu ciocolată. Rețetă rapidă de aluat foietaj
Croissante cu ciocolată. Rețetă rapidă de aluat foietaj
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Înghețată de căpșuni cu cireșe în bol, decorată cu mentă, cireșe și căpșuni, alături de un bol cu cireșe
08:16
Înghețată de căpșuni cu cireșe. Un desert răcoritor, de sezon Înghețată de căpșuni cu cireșe. Un desert răcoritor, de sezon
Porție de paste penne cu pesto de busuioc și parmezan în farfurie cu furculiță, alături de un bol cu parmezan, un bol cu sos pesto, o sticlă cu ulei, usturoi și frunze de busuioc
07:46
Paste penne cu pesto de busuioc și parmezan Paste penne cu pesto de busuioc și parmezan
Limonadă cu ghimbir și mentă în două pahare, alături de ghimbir, mentă și lămâi proaspete
17 iunie, 08:57
Limonadă cu ghimbir și mentă. Cum dai gust și aromă băuturii tale Limonadă cu ghimbir și mentă. Cum dai gust și aromă băuturii tale
Biscuiți digestivi cu fulgi de ovăz, unul rupt
17 iunie, 06:51
Biscuiți digestivi cu fulgi de ovăz. Rețeta unui desert sănătos Biscuiți digestivi cu fulgi de ovăz. Rețeta unui desert sănătos
Pâine aperitiv cu usturoi și cașcaval, decorată cu cimbru, alături de un recipient de sticlă cu ulei și verdeață și frunze de busuioc
16 iunie, 12:26
Pâine aperitiv cu usturoi și cașcaval. Cum poți transforma pâinea învechită în gustare delicioasă Pâine aperitiv cu usturoi și cașcaval. Cum poți transforma pâinea învechită în gustare delicioasă
Gem de căpșuni fără conservanți în borcan și în lingură, alături de un bol cu căpșuni proaspete
16 iunie, 12:21
Gem de căpșuni fără conservanți. Rețetă simplă și ușoară Gem de căpșuni fără conservanți. Rețetă simplă și ușoară
Prăjitură la tigaie porționată pe un platou negru și decorată cu fulgi de migdale și zahăr pudră
15 iunie, 12:30
Prăjitură la tigaie. Rețetă de desert rapid, pentru momentele dulci ale zilei Prăjitură la tigaie. Rețetă de desert rapid, pentru momentele dulci ale zilei
Înghețată de căpșuni cu banane în caserolă cu lingură și într-un cornet, alături de căpșuni proaspete, două cornete de înghețată și o banană tăiată în rondele
15 iunie, 12:29
Înghețată de căpșuni cu banane. Rețetă simplă de desert răcoros Înghețată de căpșuni cu banane. Rețetă simplă de desert răcoros
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cremă pentru tort pe care o poți prepara fără fierbere. Cea mai rapidă rețetă
1
Cremă pentru tort pe care o poți prepara fără fierbere. Cea mai rapidă rețetă
Cremă pentru tort pe care o poți prepara fără fierbere. Cea mai rapidă rețetă
Rețeta de cremă pentru tort pe care o poți prepara fără fierbere este cea mai ușoară variantă de umplere a prăjiturilor. Nu ai nevoie decât de trei ingrediente și poate fi...
Înghețată de banane cu ciocolată. Desertul perfect în orice anotimp
2
Înghețată de banane cu ciocolată. Desertul perfect în orice anotimp
Înghețată de banane cu ciocolată. Desertul perfect în orice anotimp
Dacă vrei un desert rapid și ușor de făcut, atunci poți alege să faci o înghețată de banane cu ciocolată. Nu ai nevoie de mai mult de 20 de minute pentru...
8 moduri de a transforma iaurtul grecesc într-o delicatesă
3
8 moduri de a transforma iaurtul grecesc într-o delicatesă
8 moduri de a transforma iaurtul grecesc într-o delicatesă
Atunci când ai nevoie de o gustare sănătoasă și hrănitoare, iaurtul grecesc pare una dintre cele mai bune opțiuni. Doar că te poți plictisi de el, oricât de conștientă ai fi...
Coșulețe aperitiv cu brânză și avocado. Rețetă de gustări delicioase
4
Coșulețe aperitiv cu brânză și avocado. Rețetă de gustări delicioase
Coșulețe aperitiv cu brânză și avocado. Rețetă de gustări delicioase
Pentru gustări simple, rapide și delicioase sau pentru un platou festiv, îți oferim o rețetă de coșulețe aperitiv cu brânză și avocado. Sunt și gustoase, dar și aspectuoase. Combinația de brânză...
Batoane pufoase cu gem. Rețetă simplă pentru deliciul copiilor
5
Batoane pufoase cu gem. Rețetă simplă pentru deliciul copiilor
Batoane pufoase cu gem. Rețetă simplă pentru deliciul copiilor
Dacă nu mai știi ce să mai pui în pachețelul pentru școală al copilului, rețeta de batoane pufoase cu gem te poate scoate din impas. Este o rețetă simplă și cu...
Parteneri
Ce ai în comun cu semnul zodiacal opus. Află ce spun astrologii despre semnele surori
Ce ai în comun cu semnul zodiacal opus. Află ce spun astrologii despre „semnele surori”
Ce ai în comun cu semnul zodiacal opus. Află ce spun astrologii despre „semnele surori”
Toată ţara, sub avertizări cod galben şi portocaliu de caniculă azi şi mâine. Vom resimţi temperaturi de peste 40 de grade Celsius
Toată ţara, sub avertizări cod galben şi portocaliu de caniculă azi şi mâine. Vom resimţi temperaturi de peste 40 de grade Celsius
Toată ţara, sub avertizări cod galben şi portocaliu de caniculă azi şi mâine. Vom resimţi temperaturi de peste 40 de grade Celsius
Fiica cea mare a milionarului Cristi Borcea a împlinit 21 de ani. Imagini rare cu Melissa. Transformare spectaculoasă!
Fiica cea mare a milionarului Cristi Borcea a împlinit 21 de ani. Imagini rare cu Melissa. Transformare spectaculoasă!
Fiica cea mare a milionarului Cristi Borcea a împlinit 21 de ani. Imagini rare cu Melissa. Transformare spectaculoasă!
Zece ispite masculine sunt gata să pornească într-o călătorie unică la Insula Iubirii
Zece ispite masculine sunt gata să pornească într-o călătorie unică la Insula Iubirii
Zece ispite masculine sunt gata să pornească într-o călătorie unică la Insula Iubirii
Bige Önal formează un cuplu cu un fotograf din Turcia. Fosta parteneră a lui Aras Bulut Iynemli iubește din nou
Bige Önal formează un cuplu cu un fotograf din Turcia. Fosta parteneră a lui Aras Bulut Iynemli iubește din nou
Bige Önal formează un cuplu cu un fotograf din Turcia. Fosta parteneră a lui Aras Bulut Iynemli iubește din nou
Luna Căpșună 2024. Când are loc prima Lună Plină din această vară
Luna Căpșună 2024. Când are loc prima Lună Plină din această vară
Luna Căpșună 2024. Când are loc prima Lună Plină din această vară
Ștrudel cu vișine și aluat simplu de casă
Ștrudel cu vișine și aluat simplu de casă
Ștrudel cu vișine și aluat simplu de casă
Tot ce trebuie să știi dacă fătul este în poziție pelviană completă
Tot ce trebuie să știi dacă fătul este în poziție pelviană completă
Tot ce trebuie să știi dacă fătul este în poziție pelviană completă
Camila Cabello a arătat uimitor în timpul unei ieșiri în Monaco. Diva a purtat o rochie albastră cu un decupaj îndrăzneț în zona coapselor
Camila Cabello a arătat uimitor în timpul unei ieșiri în Monaco. Diva a purtat o rochie albastră cu un decupaj îndrăzneț în zona coapselor
Camila Cabello a arătat uimitor în timpul unei ieșiri în Monaco. Diva a purtat o rochie albastră cu un decupaj îndrăzneț în zona coapselor
Ceaiuri care încetinesc procesul de îmbătrânire. Efectele benefice ale acestor băuturi
Ceaiuri care încetinesc procesul de îmbătrânire. Efectele benefice ale acestor băuturi
Ceaiuri care încetinesc procesul de îmbătrânire. Efectele benefice ale acestor băuturi
fresh
Gem de căpșuni fără conservanți. Rețetă simplă și ușoară

Gem de căpșuni fără conservanți. Rețetă simplă și ușoară

Gem de căpșuni fără conservanți. Rețetă simplă și ușoară

Pâine aperitiv cu usturoi și cașcaval. Cum poți transforma pâinea învechită în gustare delicioasă

Pâine aperitiv cu usturoi și cașcaval. Cum poți transforma pâinea învechită în gustare delicioasă

Limonadă cu ghimbir și mentă. Cum dai gust și aromă băuturii tale

Limonadă cu ghimbir și mentă. Cum dai gust și aromă băuturii tale

Biscuiți digestivi cu fulgi de ovăz. Rețeta unui desert sănătos

Biscuiți digestivi cu fulgi de ovăz. Rețeta unui desert sănătos

Înghețată de căpșuni cu cireșe. Un desert răcoritor, de sezon

Înghețată de căpșuni cu cireșe. Un desert răcoritor, de sezon
închide