Aluat franțuzesc de croissante, un deliciu pentru iubitorii de ciocolată

timpul de preparare
Fără coacere
tipul preparatului
tipul preparatului: Mic dejun
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

În fiecare dintre noi a rămas o fărâmă de copilărie, nu-i așa? Și pentru că cornurile au făcut parte din viața fiecăruia la un moment dat, azi venim în ajutorul tău cu o rețetă de aluat franțuzesc de croissante, numai bun de făcut în zilele de răsfăț.

O femeie care întinde pe blatul de lucru aluatul franțuzesc pentru croissante cu sucitorul
Pentru rețeta de croissante franțuzești se pregătește un aluat dospit, care se prepară cu unt, ouă și lapte / Shutterstock

Indiferent de vârstă, cu siguranță există care să ne amintească de momentele frumoase dintr-o viață fără griji și lipsită de responsabilități zilnice. Probabil că majoritatea preferă croissantele cu umplutură de ciocolată.

Acestea se pot prepara însă și cu cremă de vanilie sau e pot umple cu gem ori magiun, în funcție de preferințe.

Ingrediente

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce poți face cu aluatul franțuzesc

Chiar dacă rețeta de aluat franțuzesc de croissante necesită un timp mai mare de pregătire și are mai multe etape, nu ezita să o încerci. Rezultatul merită tot efortul și timpul de așteptare. Aluatul are un gust aparte, iar de textura lui nici nu mai vorbim. Este aerată și foietată și pur și simplu se topește în gură.

În cazul în care nu ai poftă de croissante, avem o veste bună pentru tine. Acest aluat se poate folosi și la alte preparate, fie ele dulci sau sărate. Pe site ai o varietate de rețete care să te bucure atât pe tine, dar și pe cei dragi. Poți încerca și această rețetă de rețetă de cornuri pufoase cu unt, ideale pentru micul dejun.

Citește și

Mod de preparare

Primul pas în realizarea acestui aluat franțuzesc pentru croissante este să pregătești drojdia pe care o amesteci cu zahărul într-un bol până devine lichidă.

Pașii necesari pentru preparare

Pune cantitatea de lapte într-un bol, la încălzit, iar în alt vas încălzește sarea. Topește 125 de grame de unt și lasă-l să se răcească până ajunge la temperatura camerei.

Peste amestecul de drojdie cu zahăr pune laptele călduț, omogenizează, apoi adaugă 100 gr de făină și amestecă din nou. Adaugă pe rând untul, gălbenușurile și omogenizează bine de fiecare dată. Încorporează mai apoi treptat făina, timp în care torni și apa călduță în fir subțire. La final, presară sarea și frământă până obții un aluat nelipicios, dar care să nu fie foarte ferm.

Acoperă aluatul cu o folie alimentară și lasă-l la rece pentru 30 de minute.

Între timp, scoate de la frigider 250 de grame de unt. Împarte untul în două bucăți egale pe care mai apoi le împachetezi individual în două folii de plastic. Întinde fiecare bucată de unt cu sucitorul într-o foaie dreptunghiulară de dimensiunea unei coli A4. Pune și foile de unt la frigider până trec cele 30 de minute ale aluatului dat la rece. Încearcă un croissant proaspăt alături de un gem delicios de caise.

Cum asamblezi aluatul franțuzesc

După ce s-a scurs timpul, a venit momentul să asamblezi aluatul franțuzesc. Scoate-l de la rece, pune-l pe masa presărată cu făină și întinde-l astfel încât o foaie de unt să acopere 2/3 din dimesiunea aluatului.

Pune foaia de unt la un capăt al foii de aluat. Lasă marginile laterale ale aluatului libere. Îndoaie partea liberă a aluatului peste jumătatea foii de unt. Mai apoi, îndoaie peste aceasta partea opusă a foii de aluat cu unt. Aluatul împachetat se acoperă din nou cu folie și se mai lasă la frigider pentru încă 30 de minute.

Când timpul a trecut, pune din nou aluatul pe masa presărată cu făină și întinde-l cu sucitorul. Aluatul și-a mărit volumul în frigider, a devenit mai moale, așa că se va modela ușor. Ca să nu se lipească, presară puțină făină și pe sucitor.

Întinde din nou aluatul într-o foaie mai lungă, apoi împachetează-l al fel ca la pasul anterior. Se pune din nou la rece. Este necesar să repeți această operațiune de trei sau patru ori la interval de 40 de minute.

După ce l-ai împachetat a patra oară, lasă aluatul peste noapte, în folie alimentară, la frigider. A doua zi este perfect pentru croissante delicioase sau orice alt tip de desert.

Citește și
CELE MAI CITITE
Makowiec secționat în două pe un tocător de lemn, o păstaie de vanilie și stafide
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză
Fasole cu ciolan afumat
Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă
Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă
Varză călită cu coaste de porc în bol
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie decorate cu biscuiți de turtă dulce
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao într-o tavă de lemn
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Trei croissante cu ciocolată
Galerie foto
Croissante cu ciocolată. Rețetă rapidă de aluat foietaj
Croissante cu ciocolată. Rețetă rapidă de aluat foietaj
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
ouă la temperatura camerei
05:57
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
Zeppole di San Giuseppe
05:56
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
chec cu mere
7 decembrie, 06:15
Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare
shaorma cu pui făcută în casă
7 decembrie, 05:46
Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi
Două pahare cu Tiramisu cu cremă de cocos
6 decembrie, 06:48
Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian
Tort Raffaello
6 decembrie, 05:42
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă
Coaja de portocală confiată
6 decembrie, 05:21
Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert
femeie făcând piure de cartofi
5 decembrie, 11:03
Ți se pare că piureul de cartofi este mai bun la restaurant? Iată de ce Ți se pare că piureul de cartofi este mai bun la restaurant? Iată de ce
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Rosalía a anunțat turneul internațional Lux după succesul uriaș al albumului. Unde va concerta vedeta
Rosalía a anunțat turneul internațional „Lux” după succesul uriaș al albumului. Unde va concerta vedeta
Rosalía a anunțat turneul internațional „Lux” după succesul uriaș al albumului. Unde va concerta vedeta
Reacţia unui bărbat, prins că şi-a fotografiat buletinul de vot. Am auzit bliţul de 2-3 ori
Reacţia unui bărbat, prins că şi-a fotografiat buletinul de vot. "Am auzit bliţul de 2-3 ori"
Reacţia unui bărbat, prins că şi-a fotografiat buletinul de vot. "Am auzit bliţul de 2-3 ori"
Cât a plătit Ioana Țiriac pentru a fi martoră la un moment istoric. Fiica magnatului român nu s-a uitat la bani
Cât a plătit Ioana Țiriac pentru a fi martoră la un moment istoric. Fiica magnatului român nu s-a uitat la bani
Cât a plătit Ioana Țiriac pentru a fi martoră la un moment istoric. Fiica magnatului român nu s-a uitat la bani
Chefi la cuțite, 7 decembrie 2025. Prima eliminare din sezonul 16. Ce farfurii au dezamăgit jurații: Mă simt jignit!
Chefi la cuțite, 7 decembrie 2025. Prima eliminare din sezonul 16. Ce farfurii au dezamăgit jurații: „Mă simt jignit!”
Chefi la cuțite, 7 decembrie 2025. Prima eliminare din sezonul 16. Ce farfurii au dezamăgit jurații: „Mă simt jignit!”
Hande Erçel apare pe coperta revistei Vogue Arabia la final de an. Actrița este de nerecunoscut
Hande Erçel apare pe coperta revistei Vogue Arabia la final de an. Actrița este de nerecunoscut
Hande Erçel apare pe coperta revistei Vogue Arabia la final de an. Actrița este de nerecunoscut
Jumătate din Internet a picat într-o nouă pană Cloudflare. Ultima a avut loc acum doar câteva săptămâni
„Jumătate din Internet a picat” într-o nouă pană Cloudflare. Ultima a avut loc acum doar câteva săptămâni
„Jumătate din Internet a picat” într-o nouă pană Cloudflare. Ultima a avut loc acum doar câteva săptămâni
Cheesecake cu dovleac și sos caramel
Cheesecake cu dovleac și sos caramel
Cheesecake cu dovleac și sos caramel
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
fresh
Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian

Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian

Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian

Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă

Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă

Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert

Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert

Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi

Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi

Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare

Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare
închide