Ișlere cu ciocolată și cremă de vanilie. Rețetă de fursecuri pentru Crăciun

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Printre rețetele de turtă dulce sau alte fursecuri, preparate pentru sărbătorile de iarnă, mai adaugă și rețeta de ișlere cu ciocolată și cremă de vanilie. Vei avea pe același platou o gamă bogată de gusturi, arome și texturi.

Ișlere cu ciocolată și cremă de vanilie pe un suport de lemn
Galerie foto

Galerie foto

Ișlerele pot fi decorate cu migdale, nuci, alune sau un amestec din toate / Rețetefeldefel.ro

Rețeta de ișlere este inspirată din bucătăria austro-ungară și este foarte apreciată în toate bucătăriile lumii. A fost creată prin anii 1950 de un patiser din Bad Ischl, pe numele sau Richard Kurth. Acesta a obținut medalia de aur pentru rețetă, prezentând-o la Expoziția Mondiala de la Bruxelles, în anul 1958. Ișlerele se compun din doi biscuiți umpluți cu cremă și glazurați cu ciocolată.

Citește și

Aluatul din care se prepară biscuiții este un aluat fraged cu unt și migdale, nucă sau alune de pădure măcinate fin. După coacere, biscuiții se lipesc doi câte doi cu diferite creme sau dulceață și se glazurează cu ciocolată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tot din bucătăria austriacă îți recomandăm să mai prepari și rețeta de fursecuri Linzer. Iar pentru rețeta de ișlere cu ciocolată și cremă de vanilie îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii de urmat.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea aluatului pentru fursecuri, care necesită un timp scurt de frământare, un timp de relaxare la rece și apoi modelare și coacerea biscuiților.

În timpul cât aluatul se va relaxa la rece, poți prepara crema, iar glazura de ciocolată o vei prepara după formarea ișlerelor.

Cum prepari aluatul pentru ișlere cu ciocolată și cremă de vanilie

Începe prin a trece făina prin sită și amestec-o cu sarea, zahărul și făina de migdale. Creează o adâncitură la mijlocul acestui amestec și adaugă acolo untul rece tăiat în cuburi mici, dar și ouăle. Amestecă toate aceste ingrediente până când obții un aluat sfărâmicios. Pune aluatul într-o pungă de plastic și lasă-l la rece pentru 30 de minute.

Pentru a forma biscuiții, scoate aluatul pe masa presărată cu făină. Pornește cuptorul la 200 de grade Celsius, apoi întinde aluatul într-o foaie cu grosimea de aproximativ 5-6 mm. Decupează cercuri din aluat, folosind un inel metalic sau un pahar.

Pune hârtie de copt în tava cuptorului și pune biscuiții în ea, la mici distanțe unii față de alții. Pune tava în cuptor și coace biscuiții la 200 de grade Celsius, pentru 10-12 minute.

Cum prepari crema de vanilie și glazura de ciocolată

Pune gălbenușurile într-o crăticioară, adaugă un praf de sare și zahărul și amestecă până la omogenizare. Adaugă făina și diluează totul cu puțin lapte rece. Apoi, adaugă și restul de lapte, dar  fierbinte, în timp ce amesteci intens pentru omogenizarea compoziției.

Fierbe compoziția rezultată, amestecând continuu, până când se îngroașă ca o budincă. După stingerea focului adaugă vanilia și omogenizează. Pune o folie de prospețime direct peste cremă și las-o să se răcească bine. După răcire, încorporează în cremă untul moale.

Pentru a forma ișlere cu ciocolată și cremă de vanilie, lipește câte doi biscuiți cu un strat generos de cremă, apoi prepară glazura de ciocolată.

Pune smântâna lichidă la încălzit și adaugă ciocolata mărunțită în ea. Amestecă intens până când se topește ciocolata, iar compoziția este omogenizată. La final, adaugă untul și omogenizează din nou compoziția.

Glazurează ișlerele cu ciocolata ușor răcorită și decorează-le câte o migdală, miez de nucă, sau un amestec de migdale, nuci și alune de pădure.

Tot din categoria fursecurilor pentru Crăciun îți mai recomandăm să prepari și rețeta de fursecuri steluțe cu jeleu de zmeură.

Citește și
Ișlere cu ciocolată și cremă de vanilie, decorate cu migdale, pe un suport de lemn
Galerie foto

Galerie foto

Biscuiți copți în tavă
Ișlere cu ciocolată și cremă de vanilie pe un suport de lemn
+0
CELE MAI CITITE
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate pe un platou alb
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Prăjiturele sub formă de căciuli rusești, cu ciocolată și cocos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Două porții de ciorbă de varză acră cu cartofi
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
Trei secțiuni de blat de tort
Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil
Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură cu vanilie și mac porționată și decorată cu crenguțe de brad și merișoare
Galerie foto
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Două pere în vin roșu glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Galerie foto
Pere în vin roșu, glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Pere în vin roșu, glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată porționat pe farfurie și pe platou
Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată. Un desert rafinat și echilibrat
Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată. Un desert rafinat și echilibrat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
turtă dulce în coșuleț
16 decembrie, 07:47
Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește
cele 5 sosuri mamă
16 decembrie, 07:40
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci secționat, alături de un ceainic și o ceașcă
16 decembrie, 05:19
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor
câte zile se ține orezul în frigider
15 decembrie, 06:57
Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
cerviche, tartar și carpaccio
15 decembrie, 06:56
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie
15 decembrie, 05:48
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
Manakish cu za'atar
14 decembrie, 06:55
Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină
Carne de curcan
14 decembrie, 05:57
Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Cele mai bune metode de udare a orhideelor, conform experților în grădinărit
Cele mai bune metode de udare a orhideelor, conform experților în grădinărit
Cele mai bune metode de udare a orhideelor, conform experților în grădinărit
Descoperirea nemaivăzută făcută după golirea Lacului Vidraru
Descoperirea nemaivăzută făcută după golirea Lacului Vidraru
Descoperirea nemaivăzută făcută după golirea Lacului Vidraru
Afacerea cu care fotbalistul preferat al lui Mircea Lucescu a dat lovitura. Cum a ajuns să strângă peste 10 milioane de euro
Afacerea cu care fotbalistul preferat al lui Mircea Lucescu a dat lovitura. Cum a ajuns să strângă peste 10 milioane de euro
Afacerea cu care fotbalistul preferat al lui Mircea Lucescu a dat lovitura. Cum a ajuns să strângă peste 10 milioane de euro
Chefi la cuțite, 16 decembrie 2025. Cine a părăsit competiția în această seară. Echipele care au pierdut câte un membru
Chefi la cuțite, 16 decembrie 2025. Cine a părăsit competiția în această seară. Echipele care au pierdut câte un membru
Chefi la cuțite, 16 decembrie 2025. Cine a părăsit competiția în această seară. Echipele care au pierdut câte un membru
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: Nu o las pe Ozge în bucătărie
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
Cheesecake Raffaello. Desert cu aromă de cocos și migdale
Cheesecake Raffaello. Desert cu aromă de cocos și migdale
Cheesecake Raffaello. Desert cu aromă de cocos și migdale
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
fresh
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider

Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider

Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă

Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă

Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor

Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor

Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești

Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
închide