Ișlere cu ciocolată și cremă de vanilie. Rețetă de fursecuri pentru Crăciun

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Printre rețetele de turtă dulce sau alte fursecuri, preparate pentru sărbătorile de iarnă, mai adaugă și rețeta de ișlere cu ciocolată și cremă de vanilie. Vei avea pe același platou o gamă bogată de gusturi, arome și texturi.

Ișlere cu ciocolată și cremă de vanilie pe un suport de lemn
Galerie foto

Galerie foto

Ișlerele pot fi decorate cu migdale, nuci, alune sau un amestec din toate / Rețetefeldefel.ro

Rețeta de ișlere este inspirată din bucătăria austro-ungară și este foarte apreciată în toate bucătăriile lumii. A fost creată prin anii 1950 de un patiser din Bad Ischl, pe numele sau Richard Kurth. Acesta a obținut medalia de aur pentru rețetă, prezentând-o la Expoziția Mondiala de la Bruxelles, în anul 1958. Ișlerele se compun din doi biscuiți umpluți cu cremă și glazurați cu ciocolată.

Citește și

Aluatul din care se prepară biscuiții este un aluat fraged cu unt și migdale, nucă sau alune de pădure măcinate fin. După coacere, biscuiții se lipesc doi câte doi cu diferite creme sau dulceață și se glazurează cu ciocolată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tot din bucătăria austriacă îți recomandăm să mai prepari și rețeta de fursecuri Linzer. Iar pentru rețeta de ișlere cu ciocolată și cremă de vanilie îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii de urmat.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea aluatului pentru fursecuri, care necesită un timp scurt de frământare, un timp de relaxare la rece și apoi modelare și coacerea biscuiților.

În timpul cât aluatul se va relaxa la rece, poți prepara crema, iar glazura de ciocolată o vei prepara după formarea ișlerelor.

Cum prepari aluatul pentru ișlere cu ciocolată și cremă de vanilie

Începe prin a trece făina prin sită și amestec-o cu sarea, zahărul și făina de migdale. Creează o adâncitură la mijlocul acestui amestec și adaugă acolo untul rece tăiat în cuburi mici, dar și ouăle. Amestecă toate aceste ingrediente până când obții un aluat sfărâmicios. Pune aluatul într-o pungă de plastic și lasă-l la rece pentru 30 de minute.

Pentru a forma biscuiții, scoate aluatul pe masa presărată cu făină. Pornește cuptorul la 200 de grade Celsius, apoi întinde aluatul într-o foaie cu grosimea de aproximativ 5-6 mm. Decupează cercuri din aluat, folosind un inel metalic sau un pahar.

Pune hârtie de copt în tava cuptorului și pune biscuiții în ea, la mici distanțe unii față de alții. Pune tava în cuptor și coace biscuiții la 200 de grade Celsius, pentru 10-12 minute.

Cum prepari crema de vanilie și glazura de ciocolată

Pune gălbenușurile într-o crăticioară, adaugă un praf de sare și zahărul și amestecă până la omogenizare. Adaugă făina și diluează totul cu puțin lapte rece. Apoi, adaugă și restul de lapte, dar  fierbinte, în timp ce amesteci intens pentru omogenizarea compoziției.

Fierbe compoziția rezultată, amestecând continuu, până când se îngroașă ca o budincă. După stingerea focului adaugă vanilia și omogenizează. Pune o folie de prospețime direct peste cremă și las-o să se răcească bine. După răcire, încorporează în cremă untul moale.

Pentru a forma ișlere cu ciocolată și cremă de vanilie, lipește câte doi biscuiți cu un strat generos de cremă, apoi prepară glazura de ciocolată.

Pune smântâna lichidă la încălzit și adaugă ciocolata mărunțită în ea. Amestecă intens până când se topește ciocolata, iar compoziția este omogenizată. La final, adaugă untul și omogenizează din nou compoziția.

Glazurează ișlerele cu ciocolata ușor răcorită și decorează-le câte o migdală, miez de nucă, sau un amestec de migdale, nuci și alune de pădure.

Tot din categoria fursecurilor pentru Crăciun îți mai recomandăm să prepari și rețeta de fursecuri steluțe cu jeleu de zmeură.

Citește și
Ișlere cu ciocolată și cremă de vanilie, decorate cu migdale, pe un suport de lemn
Galerie foto

Galerie foto

Biscuiți copți în tavă
Ișlere cu ciocolată și cremă de vanilie pe un suport de lemn
+0
CELE MAI CITITE
chicken parmigiana
Chicken parmigiana, cum să faci acasă preparatul de inspirație italiană care a cucerit America
Chicken parmigiana, cum să faci acasă preparatul de inspirație italiană care a cucerit America
Plăcintă turnată cu mere fără zahăr
Plăcintă turnată cu mere, fără zahăr. Pașii pentru un super desert cu mere
Plăcintă turnată cu mere, fără zahăr. Pașii pentru un super desert cu mere
peka
Peka, cea mai fragedă friptură după o rețetă din Croația
Peka, cea mai fragedă friptură după o rețetă din Croația
Salata tabbouleh
Salata tabbouleh. Cum să faci acasă cea mai populară salată libaneză
Salata tabbouleh. Cum să faci acasă cea mai populară salată libaneză
bala baiana
Bala Baiana, bomboanele de sticlă care au devenit virale
Bala Baiana, bomboanele de sticlă care au devenit virale
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Două pere în vin roșu glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Galerie foto
Pere în vin roșu, glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Pere în vin roșu, glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată porționat pe farfurie și pe platou
Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată. Un desert rafinat și echilibrat
Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată. Un desert rafinat și echilibrat
Tartă cu vanilie și zmeură, decorată cu frunze de mentă
Tartă cu vanilie și zmeură. O combinație cuceritoare de texturi și arome
Tartă cu vanilie și zmeură. O combinație cuceritoare de texturi și arome
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Tonkatsu
06:31
Tonkatsu sau cum să faci șnițel ca în Japonia la tine acasă Tonkatsu sau cum să faci șnițel ca în Japonia la tine acasă
crostata cu gem
05:09
Crostata cu gem, desertul italian clasic care a cucerit întreaga lume Crostata cu gem, desertul italian clasic care a cucerit întreaga lume
musculițele de pe fructe
05:06
Fructele tale fac musculițe? Uite cum eviți această neplăcere Fructele tale fac musculițe? Uite cum eviți această neplăcere
Pulpă de rață cu pere caramelizate și fructe confiate
18 octombrie, 06:50
Pulpă de rață cu pere caramelizate și fructe confiate Pulpă de rață cu pere caramelizate și fructe confiate
Cum se păstrează lămâile
18 octombrie, 06:06
Lămâile vor rezista mai mult dacă urmezi acest sfat. Vor fi proaspete până la o săptămână Lămâile vor rezista mai mult dacă urmezi acest sfat. Vor fi proaspete până la o săptămână
Quiche cu spanac și dovleac, gratinat cu cașcaval afumat, porționat
18 octombrie, 05:34
Quiche cu spanac și dovleac, gratinat cu cașcaval afumat Quiche cu spanac și dovleac, gratinat cu cașcaval afumat
ceafa de porc la cuptor
17 octombrie, 11:57
Cât se ține ceafa de porc la cuptor. Mod de preparare și ingrediente pentru un gust desăvârșit Cât se ține ceafa de porc la cuptor. Mod de preparare și ingrediente pentru un gust desăvârșit
Salată de toamnă cu dovleac copt, smochine, nuci și rodie pe o farfurie, alături de un borcan cu dressing, smochine și un bol cu salată rucola
17 octombrie, 10:07
Salată de toamnă cu dovleac copt, smochine, nuci și rodie Salată de toamnă cu dovleac copt, smochine, nuci și rodie
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Vedeta care a ales un look nonconformist la Academy Museum Gala 2025. Cine se ascundea, de fapt, sub mască
Vedeta care a ales un look nonconformist la Academy Museum Gala 2025. Cine se ascundea, de fapt, sub mască
Vedeta care a ales un look nonconformist la Academy Museum Gala 2025. Cine se ascundea, de fapt, sub mască
Palatul Împăratului, vila modernizată de RA-APPS pentru Iohannis, scoasă la închiriere. Cât costă
"Palatul Împăratului", vila modernizată de RA-APPS pentru Iohannis, scoasă la închiriere. Cât costă
"Palatul Împăratului", vila modernizată de RA-APPS pentru Iohannis, scoasă la închiriere. Cât costă
Gestul lui Ion Ţiriac pentru familiile afectate de explozia teribilă din Rahova
Gestul lui Ion Ţiriac pentru familiile afectate de explozia teribilă din Rahova
Gestul lui Ion Ţiriac pentru familiile afectate de explozia teribilă din Rahova
Un tânăr a cerut să intre în blocul din Rahova în care a fost o explozie. Ce obiect a insistat să ia din casă. Toți l-au aplaudat
Un tânăr a cerut să intre în blocul din Rahova în care a fost o explozie. Ce obiect a insistat să ia din casă. Toți l-au aplaudat
Un tânăr a cerut să intre în blocul din Rahova în care a fost o explozie. Ce obiect a insistat să ia din casă. Toți l-au aplaudat
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Experții au observat materia întunecată pentru prima dată. Imaginea care i-a uimit
Experții au observat materia întunecată pentru prima dată. Imaginea care i-a uimit
Experții au observat materia întunecată pentru prima dată. Imaginea care i-a uimit
Chiftele în crustă de piure de cartofi, gratinate cu cașcaval
Chiftele în crustă de piure de cartofi, gratinate cu cașcaval
Chiftele în crustă de piure de cartofi, gratinate cu cașcaval
Alimentele și băuturile de evitat când alăptezi
Alimentele și băuturile de evitat când alăptezi
Alimentele și băuturile de evitat când alăptezi
Netflix a confirmat data lansării celui de-al patrulea sezon din Bridgerton. Cine face parte din distribuție
Netflix a confirmat data lansării celui de-al patrulea sezon din „Bridgerton”. Cine face parte din distribuție
Netflix a confirmat data lansării celui de-al patrulea sezon din „Bridgerton”. Cine face parte din distribuție
Cele mai nutritive legume de toamnă. Cum îți pot susține sănătatea pe parcursul anotimpului rece
Cele mai nutritive legume de toamnă. Cum îți pot susține sănătatea pe parcursul anotimpului rece
Cele mai nutritive legume de toamnă. Cum îți pot susține sănătatea pe parcursul anotimpului rece
fresh
Supă franțuzească de ceapă - French Onion Soup

Supă franțuzească de ceapă - French Onion Soup

Supă franțuzească de ceapă - French Onion Soup

Salată de toamnă cu dovleac copt, smochine, nuci și rodie

Salată de toamnă cu dovleac copt, smochine, nuci și rodie

Cât se ține ceafa de porc la cuptor. Mod de preparare și ingrediente pentru un gust desăvârșit

Cât se ține ceafa de porc la cuptor. Mod de preparare și ingrediente pentru un gust desăvârșit

Pulpă de rață cu pere caramelizate și fructe confiate

Pulpă de rață cu pere caramelizate și fructe confiate

Quiche cu spanac și dovleac, gratinat cu cașcaval afumat

Quiche cu spanac și dovleac, gratinat cu cașcaval afumat
închide