Napolitane cu cremă de cacao și nuci. Desert rapid și gustos

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă ești în căutarea unei rețete de desert simplu, rapid și delicios, îți oferim o rețetă de napolitane cu cremă de cacao și nuci. Tot ce ai de făcut este să prepari o delicioasă cremă de cacao. Iar pentru un plus de gust și consistență o îmbogățești cu nuci.

Napolitane cu cremă de cacao și nuci porționate pe farfurie și pe platou, alături de o ceașcă cu ceai
Galerie foto

Galerie foto

Foile de napolitane oferă un aspect simetric și elegant deserturilor / Profimedia Images

Foile de napolitane le procuri cu ușurință din magazinele alimentare. Acestea nu se prepară în bucătăria proprie, pentru că sunt foarte bune cele din comerț. Sunt subțiri, sunt uniforme și crocante. Prăjiturile în care se folosesc vor avea un aspect simetric și elegant. Se pot umple cu diferite creme, preparate prin fierbere sau la rece. Cel mai adesea se folosesc cremele de ciocolată. Crema ganache este cea mai populară cremă care se folosește la umplerea foilor de prăjituri. Însă cea mai apreciată rețetă cu foi de napolitane este cea în care se folosește delicioasa cremă caramel, pentru umplerea acestora.

Citește și

Descoperă și rețeta de foi de napolitane cu nucă și caramel. Este o rețetă de desert cu gust de copilărie. Pe aceasta o preparau mamele și bunicile cu ocazia sărbătorilor de iarnă. În continuare îți oferim rețeta de napolitane cu cremă de cacao și nuci, detaliată cu listă completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea ingredientelor pentru prepararea cremei de cacao cu nuci. Mai întâi vei amesteca ingredientele până când obții o compoziție omogenă. Apoi vei fierbe compoziția, iar după răcire o vei amesteca cu unt moale.

Cum prepari cremă de cacao și nuci

Pune ouăle într-o crăticioară, presară puțină sare peste ele, apoi adaugă zahărul. Cu ajutorul unui tel amestecă-le intens până când se topește zahărul și rezultă o compoziție spumoasă.

Așază crăticioara pe baie de aburi și fierbe crema de cacao timp de aproximativ 15 minute, amestecând continuu. Apoi, transferă crăticioara cu cremă pe un blat sau un grătar. Trece pudra de cacao prin sită deasupra compoziției, în timp ce amesteci energic pentru a se încorpora uniform. Folosește o spatulă și amestecă compoziția ușor, de jos în sus, până când se omogenizează. Adaugă esența de rom și lasă crema să se răcească.

Când este complet răcită, adaugă în cremă untul moale, încorporându-l cu ajutorul mixerului. Adaugă și 2/3 din cantitatea de nuci, măcinate fin.

Cum formezi desertul din foi de napolitane cu cremă de cacao și nuci

Mai întâi alege o tavă de chec clasică și decupează foile de napolitane după dimensiunile acesteia.

Așază folie de prospețime în interiorul tăvii și adaugă la baza ei un strat de cremă. Peste cremă adaugă o foaie de napolitană și preseaz-o ușor. Întinde un alt strat de cremă peste ea și continuă cu succesiunea straturilor până când se termină ingredientele. Desertul este realizat din 12 foi de napolitane și 12 straturi de cremă.

După ce ai montat desertul în tavă, introdu tava în frigider și las-o acolo timp de 3-4 ore, sau până când crema devine consistentă. Răstoarnă desertul pe platou și trece cu o spatulă pe laterale pentru a le uniformiza.

Macină fin restul de nuci și marginile foilor de napolitane și amestecă-le. Decorează cu ele desertul din foi de napolitane cu cremă de cacao și nuci, apoi îl poți porționa.

Tot din categoria rețetelor cu foi de napolitane, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură Furnicuța.

Citește și
Napolitane cu cremă de cacao și nuci porționate pe farfurie și pe platou, alături de două ceaști cu ceai
Galerie foto

Galerie foto

Pasul de decorare a desertului din foi de napolitane
Pasul de formare a desertului din foi de napolitane
Napolitane cu cremă de cacao și nuci porționate pe farfurie și pe platou, alături de o ceașcă cu ceai
+1
CELE MAI CITITE
Varză cu orez și morcovi în bol negru cu lingură de lemn
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Baba Ganoush
Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar
Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar
Chifle pufoase cu susan într-un coș cu ștergar
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
camembert la cuptor
Camembert la cuptor. Pare o rețetă pretențioasă, dar e gata rapid și are gust delicios
Camembert la cuptor. Pare o rețetă pretențioasă, dar e gata rapid și are gust delicios
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Cremă de cacao și unt într-un bol transparent așezat pe un blat albastru cu alune de pădure și bucăți de ciocolată lângă el
Cremă de cacao și unt. O rețetă simplă și rapidă
Cremă de cacao și unt. O rețetă simplă și rapidă
Foi de napolitane cu nucă și caramel porționate pe o farfurie albă cu flori roșii
Galerie foto
Foi de napolitane cu nucă și caramel. Un desert delicios, fără coacere
Foi de napolitane cu nucă și caramel. Un desert delicios, fără coacere
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
varza murata si zeama de varza
06:43
Varza murată și zeama de varză: ce beneficii au pentru sănătate Varza murată și zeama de varză: ce beneficii au pentru sănătate
Supă mediteraneeană de pește, cu roșii și măsline verzi în bol și o lingură
05:37
Supă mediteraneeană de pește, cu roșii și măsline verzi Supă mediteraneeană de pește, cu roșii și măsline verzi
Prăjitură cu banane și cocos
05:31
Desert de post. Prăjitură cu banane și cocos, perfectă dacă nu vrei să gătești cu lapte și ouă Desert de post. Prăjitură cu banane și cocos, perfectă dacă nu vrei să gătești cu lapte și ouă
Trei frigărui de somon cu legume pe o farfurie, felii de lămâie și frunze de pătrunjel
21 noiembrie, 13:16
Frigărui de somon cu legume. Prospețime mediteraneeană pe o frigăruie Frigărui de somon cu legume. Prospețime mediteraneeană pe o frigăruie
Porție de pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză pe o farfurie albă ținută în mâini
21 noiembrie, 07:40
Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, în două boluri
21 noiembrie, 07:33
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori
pilaf sârbesc cu legume
20 noiembrie, 09:29
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Chec de post zebrat porționat
20 noiembrie, 06:23
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Culori de unghii pentru iarna 2025. Ce se poartă în sezonul rece
Culori de unghii pentru iarna 2025. Ce se poartă în sezonul rece
Culori de unghii pentru iarna 2025. Ce se poartă în sezonul rece
Au dispărut ouăle din magazine sau au preț dublu. Fermierii le trimit la export
Au dispărut ouăle din magazine sau au preț dublu. Fermierii le trimit la export
Au dispărut ouăle din magazine sau au preț dublu. Fermierii le trimit la export
Ioana Țiriac, declarație rară despre tatăl ei. Dezvăluirea unică făcută: Doar el putea să facă asta
Ioana Țiriac, declarație rară despre tatăl ei. Dezvăluirea unică făcută: „Doar el putea să facă asta”
Ioana Țiriac, declarație rară despre tatăl ei. Dezvăluirea unică făcută: „Doar el putea să facă asta”
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Șevval Sam iubește din nou. Artista de 52 de ani formează un cuplu
Șevval Sam iubește din nou. Artista de 52 de ani formează un cuplu
Șevval Sam iubește din nou. Artista de 52 de ani formează un cuplu
Teleportarea cuantică a devenit posibilă într-o reușită istorică. Cum poate îmbunătăți Internetul la nivel global
Teleportarea cuantică a devenit posibilă într-o reușită istorică. Cum poate îmbunătăți Internetul la nivel global
Teleportarea cuantică a devenit posibilă într-o reușită istorică. Cum poate îmbunătăți Internetul la nivel global
File de cod cu roșii și măsline negre
File de cod cu roșii și măsline negre
File de cod cu roșii și măsline negre
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
fresh
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat

Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat

Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat

Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos

Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos

Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne

Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne

Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori

Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori

Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză

Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză
închide