Prăjitură din pișcoturi cu cremă de mascarpone și afine, fără coacere
Când pofta de desert este mare, dar nu ai timp de copt blaturi și de fiert creme, apelează cu încredere la rețetele de desert fără coacere. Îți oferim în acest scop o rețetă de prăjitură din pișcoturi cu cremă de mascarpone și afine, fără coacere.
Galerie foto
Pișcoturile înlocuiesc cu succes blaturile de prăjituri și de torturi, atunci când timpul nu îți este prieten prea bun. Iar cremele cu mascarpone și fructe sunt și delicioase, dar și răcoroase. Sunt perfecte pentru răsfățul dulce din zilele toride de vară.
Dar, aceste rețete au totuși și un inconvenient. Deși se pot prepara rapid, aceste deserturi necesită mai mult timp de așteptare înainte de a fi porționate și savurate. Cremele, chiar dacă se prepară rapid, necesită un timp de relaxare la rece, pentru a deveni ferme și a se putea secționa frumos.
Descoperă aici și o rețetă de desert cu iaurt și afine, fără coacere. Iar mai jos, vei descoperi lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a pregăti și tu rețeta de prăjitură din pișcoturi cu cremă de mascarpone și afine, fără coacere.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe prin a aduna pe masa de lucru toate ingredientele, dar și ustensilele de lucru. Poți folosi un mixer pentru a prepara mai rapid crema.
Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru crema de mascarpone cu ciocolată albă, pregătește o tavă clasică de chec în care vei monta prăjitura fără coacere. Îmbracă interiorul acesteia cu folie de prospețime.
Prepară crema pentru prăjitură din pișcoturi cu cremă de mascarpone și afine
Pune frișca lichidă într-o cratiță așezată pe flacăra aragazului și las-o să se înfierbânte ușor. Adaugă ciocolata albă ruptă în bucăți mici. Stinge focul și amestecă energic bucățile de ciocolată albă cu frișca încălzită până când se topesc și rezultă o compoziție omogenă.
Pune gelatina în 30 ml de apă și las-o să se hidrateze. Încălzește-o pe baie de aburi și adaug-o fierbinte în compoziția de ciocolată albă, de asemeni, fierbinte. Amestecă intens pentru omogenizare, apoi lasă apoi compoziția să se răcească.
În altă crăticioară adaugă 250 gr de afine cu 2-3 linguri de apă și 100 gr de zahăr. Fierbe-le până când se înmoaie bine, iar siropul devine consistent. Trece-le prin sită și amestecă-le cu crema de ciocolată albă. Adaugă și un praf de sare, omogenizează bine compoziția și las-o să se răcească. Apoi amestec-o cu mascarponele și 150 gr de afine proaspete.
Cum montezi prăjitura din pișcoturi
Trece pișcoturile prin lapte, doar pentru o fracțiune de secundă și așază câte un rând din ele în interiorul tăvii, pe laterale. Adaugă crema de mascarpone cu afine și niveleaz-o uniform la suprafață. Acoperă toată suprafața cremei cu pișcoturi trecute prin lapte.
Pune forma cu prăjitură din pișcoturi cu cremă de mascarpone și afine în frigider pentru cel puțin 2 ore. Apoi o poți răsturna pe un platou și decora cu afine. Opțional, mai poți adăuga la decor și zmeură și frunze de mentă.
Tot din aceeași categorie de deserturi rapide îți mai recomandăm și o rețetă de tort fără coacere cu ciocolată albă și fructe.
Galerie foto