Foi de napolitane cu nucă și caramel. Un desert delicios, fără coacere
Pentru atunci când dorești un desert gustos, dar rapid de preparat, poți prepara rețeta de foi de napolitane cu nucă și caramel. Este un desert absolut delicios, care nu necesită coacere și nici ingrediente complexe.
Galerie foto
Foi de napolitane găsești în toate magazinele alimentare. Crema se prepară destul de ușor și într-un timp relativ scurt. Foile de napolitane se umplu imediat cu crema fierbinte, iar desertul va fi gata de savurat imediat după răcire. Napolitanele se porționează foarte frumos, uniform și vor arăta perfect pe un platou cu prăjituri festive.
Deserturile fără coacere sunt ideale de preparat atunci când ai poftă de ceva dulce, dar și pentru evenimente deosebite. Rețetele sunt simple, sunt rapid de preparat, dar și foarte versatile. Descoperă aici o rețetă de desert cu biscuiți și zmeură, fără coacere. Mai jos poți urmări lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas al napolitanelor cu nuci caramelizate.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas pe care este necesar să îl faci pentru a prepara desertul este să aduni toate ingredientele pe masa de lucru. Vei avea nevoie să ai ingredientele la îndemână pentru că timpul de fierbere al cremei este foarte scurt.
Cum prepari rețeta de foi de napolitane cu nucă și caramel
Începe prin a curăța nucile și a le mărunți. Poți să le mărunțești cu ajutorul cuțitului, al robotului sau al sucitorului de aluaturi. Important este să nu le mărunțești foarte fin.
Pune făina într-un bol și adaugă câte puțin lapte peste ea, în timp ce amesteci pentru omogenizare.
Într-o crăticioară cu baza mai solidă pune apa, apoi zahărul. Așază crăticioara pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate mică spre medie. Lasă zahărul să se topească fără a amesteca în el. Doar agită ușor cratița. Amestecă doar la final, când siropul de zahăr capătă culoarea arămie ca a chihlimbarului.
Adaugă untul tăiat în cubulețe și amestecă bine până când acesta se topește și siropul caramel se omogenizează.
Apoi adaugă laptele amestecat cu făina, turnându-l treptat și amestecând intens până când se încorporează complet. Lasă sosul să fiarbă până când atinge punctul de fierbere. Apoi micșorează intensitatea focului la minim și mai fierbe sosul caramel pentru 5 minute sau până când crema începe să se îngroașe.
Stinge focul, adaugă nucile tocate, esența de rom și un praf de sare. Amestecă rapid pentru omogenizare, apoi întinde crema de nuci cu caramel fierbinte între foile de napolitane. Împarte-o vizual în cinci părți aproximativ egale. Așază o greutate peste prăjitura din foi de napolitane cu nucă și caramel și pune-o rece pentru 2-3 ore.
Foile de napolitane se vor înmuia, iar crema de nuci caramelizate va deveni mai fermă și vei putea porționa frumos prăjitura. Dacă îți plac deserturile cu foi de napolitane, pune pe lista de preparat pentru data viitoare și rețeta de prăjitură Furnicuța.
Galerie foto