Prăjitura Furnicuța cu foi de napolitană. Desertul care îți amintește de copilărie

timpul de preparare
Timp de gătire: 1 oră
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Prăjitura Furnicuța cu foi de napolitană, un desert ușor de făcut și care va atrage toate privirile. Cu cât foile de napolitană sunt mai calitative, cu atât prăjitura se va păstra mai omogenă și se va tăia mai uniform.

Prajitura cu foi de napolitane si mac, asezata pe o farfurie
Prăjitura Furnicuța cu foi de napolitană, un desert ușor de făcut și foarte aspectuos / ReteteFeldefel.ro

Două foi de napolitană între care se găsește un blat cu mac și unul cu nucă, legate cu o cremă aromată de lămâie este desertul potrivit atât pentru mesele festive, cât și pentru un weekend relaxant alături de cei dragi.

Prăjitura Furnicuța cu foi crocante de napolitană are un nivel mediu de preparare și durează aproximativ 60 de minute.

Dacă adori napolitanele, îți oferim și o minunată rețetă din foi de napolitane cu cremă caramel.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Urmărește mai jos de ce ingrediente ai nevoie și cum se face și asamblează celebra prăjitură Furnicuța cu foi de napolitană.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe prin a prepara blaturile cu mac și nucă

Cu 15 minute înainte să te apuci să prepari prăjitura Furnicuța cu foi crocante de napolitană scoate toate ingredientele și lasă-le până ajung la temperatura camerei. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să pornești cuptorul la 180 °C.

Bate albușurile spumă, cu un strop de sare. Apoi adaugă zahărul puțin câte puțin și mixează bine până când obții o bezea fermă. Pune făina în ploaie și continuă să mixezi. La final, adaugă macul și amesteă bine cu o spatulă.

Pentru blatul cu nucă procedează la fel, înlocuind macul cu nuca măcinată fin.

Următorul pas este să întinzi compoziția în tavă, dar nu înainte de a pune hârtie de copt ca să eviți să nu se lipească. Coace blatul timp de 30 – 35 de minute.

Dacă ești paionată de deserturi, poți încerca și rețeta de prăjitură cu pișcoturi și cremă de mascarpone.

Cum prepari crema de lămâie

Pune într-un bol de mărime medie albușurile peste care presară un praf de sare și mixează până când se omogenizează și capătă o culoare mai deschisă. Apoi adaugă zahărul și coaja de lămâie până când amestecul devine spumos. Pune peste laptele rece.

Crema de lămâie se fierbe la bain marie până ajunge la consistența unei budinci. După ce s-a făcut las-o să se răcească bine și apoi încorporează untul ținut la temperatura camerei și zeama de lămâie.

Prăjitura Furnicuța cu foi crocante de napolitană: Cum se asamblează

Pune în tavă prima foaie de napolitană și întinde peste ea cam o treime din cremă. Pune apoi blatul cu nucă, încă o treime din cremă, blatul cu mac și ultima parte din cremă. La final pune a doua foaie de napolitană.

Pune totul la rece timp de 30 de minute. Este important să pui o greutate peste prăjitură ca să se poată aranja bine straturile.

Când e gata poți să o porționezi fie în bucăți pătrate, fie în romburi. Secretul este să folosești un cuțit cu lama subțire și foarte bine ascuțit.

Citește și

Derivate din Furnicuța sunt celebrele foi de napolitane cu nucă și caramel

Combinația de nucă și caramel este una cu care nu dai niciodată greș și care îți rămâne în minte, indiferent dacă este folosită ca și cremă în prăjitură sau una de tort.

Ai nevoie de:

4 foi de napolitană (20×30 cm)
300 gr zahăr
50 ml apă
200 gr unt
200 gr nuci
40 gr făină (2 linguri)
250 ml lapte
o lingură esență de rom

Prima dată trebuie să te ocupi de nuci. Fie le pui într-un chopper și le pisezi foarte fin, fie le pui într-o pungă și le mărunțești cu un sucitor. Oricum preferi, gustul va fi la fel de divin.

Următorul pas este să amesteci făina și laptele. Aici trebuie să ai grijă să amesteci repede ca să nu se formeze cocoloașe.

Pune pe aragaz o cratiță și apoi lasă zahărul la foc mic până când se topește. Adaugă untul tăiat bucățele mici și amestecă bine până când se omogenizează toată compoziția.

Adaugă și laptele cu făina și amestecă bine. După ce a început să firbă, lasă la foc mic timp de 5 minute. Dacă se îngroașă mai repede, oprește focul. Următorul pas este să adaugi nucile și esența de rom.

Umple foile de napolitană cu crema obținută. Încearcă să împarți crema în trei părți egale pentru a avea o distribuție uniformă. Pune totul la frigider cel puțin 3 ore. La fel ca la prăjitura Furnicuța cu foi crocate de napolitană, nu uita să pui o greutate peste prăjitură ca să se poată înmuia foile de napolitană.

Poftă bună!

Citește și
CELE MAI CITITE
Salată de castraveți cu usturoi și mărar în bol rustic, alături de castraveți, usturoi și mărar
Salată de castraveți cu usturoi și mărar, răcoroasă și hidratantă
Salată de castraveți cu usturoi și mărar, răcoroasă și hidratantă
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori servit pe o farfurie albă
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă porționată pe platou
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă. Rețeta unui desert aromat și elegant
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă. Rețeta unui desert aromat și elegant
Înghețată cu aromă intensă de citrice în cornete așezate într-un recipient rustic, alături de felii d citrice
Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant
Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată pe o farfurie
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Trei porții din prăjitura Albinița
Galerie foto
Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere
Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere
Porții de prăjitură cu suc de roșii în aluat pe un suport de lemn
Galerie foto
Prăjitură cu suc de roșii în aluat. Rețetă delicioasă, de post
Prăjitură cu suc de roșii în aluat. Rețetă delicioasă, de post
Patru porții de prăjitură cu foi și mere caramelizate
Galerie foto
Prăjitură cu foi și mere caramelizate. Rețetă de foi fragede
Prăjitură cu foi și mere caramelizate. Rețetă de foi fragede
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Castraveți murați la soare într-un bol și în furculiță
06:43
Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii
Clafoutis cu multe legume și parmezan, decorat cu rozmarin
05:41
Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios
Rețeta de salată argentiniană, cu roșii, brânză telemea și usturoi în bol
25 iulie, 08:04
Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi
Porții de brownie cu afine și cremă de lămâie
25 iulie, 06:15
Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios
ciuperci proaspete puse pe un tocător
24 iulie, 08:06
Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare
Trei roșii umplute alături de capace din roșii și frunze de bucuioc
24 iulie, 08:00
Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete
Două vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval pe o farfurie albă, alături de tacâmuri pentru servire
23 iulie, 08:52
Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval
O oală plină cu paste puse la fiert
23 iulie, 06:49
Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
1
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica este o prăjitură tradițională slovenă, originară din regiunea Prekmurje. Este un desert stratificat, care combină mai multe umpluturi delicioase într-un singur preparat. Fiecare strat contribuie la complexitatea gustului și...
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
2
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Pepenele galben este nu doar delicios și răcoritor, ci și plin de nutrienți esențiali care aduc numeroase beneficii pentru sănătate. Descoperă si tu câte calorii are pepenele galben. Află cât zahăr...
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
3
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise este un desert delicios, foarte aromat, perfect pentru sezonul caiselor. O poți prepara și mai târziu, în sezonul rece, cu caise din compot. Rețeta nu...
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
4
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Rețeta de ruladă cu mascarpone și fructe este un desert rafinat și elegant, care încântă atât papilele cât și privirile. Este perfect pentru răsfățul dulce de zi cu zi sau pentru...
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
5
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Pentru că murele și zmeura sunt perfecte pentru a le combina în diferite deserturi, îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură cu zmeură și mure. Te vei bucura de un spectacol...
Parteneri
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Coşmar pentru 4 familii de români plecate în vacanţă în Grecia. S-au trezit că hotelul nu mai are camere libere
Coşmar pentru 4 familii de români plecate în vacanţă în Grecia. S-au trezit că hotelul nu mai are camere libere
Coşmar pentru 4 familii de români plecate în vacanţă în Grecia. S-au trezit că hotelul nu mai are camere libere
Soția lui Cristi Tănase a cedat! Ce se întâmplă cu „Dodel”, după acuzațiile șocante făcute de Adina Maria în scandalul uriaș
Soția lui Cristi Tănase a cedat! Ce se întâmplă cu „Dodel”, după acuzațiile șocante făcute de Adina Maria în scandalul uriaș
Soția lui Cristi Tănase a cedat! Ce se întâmplă cu „Dodel”, după acuzațiile șocante făcute de Adina Maria în scandalul uriaș
Ce meserie ar fi avut Răzvan Simion dacă nu ar fi fost prezentator. Mama sa își imagina o altă cale profesională pentru el
Ce meserie ar fi avut Răzvan Simion dacă nu ar fi fost prezentator. Mama sa își imagina o altă cale profesională pentru el
Ce meserie ar fi avut Răzvan Simion dacă nu ar fi fost prezentator. Mama sa își imagina o altă cale profesională pentru el
Özge Yağız și Burak Berkay Akgül au fost surprinși în timp ce se sărutau. Actorii se află în vacanță
Özge Yağız și Burak Berkay Akgül au fost surprinși în timp ce se sărutau. Actorii se află în vacanță
Özge Yağız și Burak Berkay Akgül au fost surprinși în timp ce se sărutau. Actorii se află în vacanță
Elon Musk susține că ar fi fost păcălit să ajute la moartea copilului său transgender: Mi-am pierdut fiul
Elon Musk susține că ar fi fost „păcălit” să ajute la „moartea” copilului său transgender: „Mi-am pierdut fiul”
Elon Musk susține că ar fi fost „păcălit” să ajute la „moartea” copilului său transgender: „Mi-am pierdut fiul”
Clafoutis cu legume și brânză feta
Clafoutis cu legume și brânză feta
Clafoutis cu legume și brânză feta
Autodiversificarea la bebeluși: sfaturi pentru a lua cea mai bună decizie
Autodiversificarea la bebeluși: sfaturi pentru a lua cea mai bună decizie
Autodiversificarea la bebeluși: sfaturi pentru a lua cea mai bună decizie
Taylor Swift și-a pus pe pauză spectacolul din Gelsenkirchen pentru un fan care avea nevoie de asistență. Mulțimea a apreciat spiritul matern al artistei
Taylor Swift și-a pus pe pauză spectacolul din Gelsenkirchen pentru un fan care avea nevoie de asistență. Mulțimea a apreciat „spiritul matern” al artistei
Taylor Swift și-a pus pe pauză spectacolul din Gelsenkirchen pentru un fan care avea nevoie de asistență. Mulțimea a apreciat „spiritul matern” al artistei
Ce se întâmplă dacă mănânci pepene roșu zilnic. Schimbările pe care le poate aduce în organism
Ce se întâmplă dacă mănânci pepene roșu zilnic. Schimbările pe care le poate aduce în organism
Ce se întâmplă dacă mănânci pepene roșu zilnic. Schimbările pe care le poate aduce în organism
fresh
Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete

Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete

Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete

Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare

Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare

Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios

Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios

Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi

Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi

Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios

Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios
închide