Prăjitura Furnicuța cu foi de napolitană. Desertul care îți amintește de copilărie

timpul de preparare
Timp de gătire: 1 oră
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Prăjitura Furnicuța cu foi de napolitană, un desert ușor de făcut și care va atrage toate privirile. Cu cât foile de napolitană sunt mai calitative, cu atât prăjitura se va păstra mai omogenă și se va tăia mai uniform.

Prajitura cu foi de napolitane si mac, asezata pe o farfurie
Prăjitura Furnicuța cu foi de napolitană, un desert ușor de făcut și foarte aspectuos / ReteteFeldefel.ro

Două foi de napolitană între care se găsește un blat cu mac și unul cu nucă, legate cu o cremă aromată de lămâie este desertul potrivit atât pentru mesele festive, cât și pentru un weekend relaxant alături de cei dragi.

Prăjitura Furnicuța cu foi crocante de napolitană are un nivel mediu de preparare și durează aproximativ 60 de minute.

Dacă adori napolitanele, îți oferim și o minunată rețetă din foi de napolitane cu cremă caramel.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Urmărește mai jos de ce ingrediente ai nevoie și cum se face și asamblează celebra prăjitură Furnicuța cu foi de napolitană.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe prin a prepara blaturile cu mac și nucă

Cu 15 minute înainte să te apuci să prepari prăjitura Furnicuța cu foi crocante de napolitană scoate toate ingredientele și lasă-le până ajung la temperatura camerei. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să pornești cuptorul la 180 °C.

Bate albușurile spumă, cu un strop de sare. Apoi adaugă zahărul puțin câte puțin și mixează bine până când obții o bezea fermă. Pune făina în ploaie și continuă să mixezi. La final, adaugă macul și amesteă bine cu o spatulă.

Pentru blatul cu nucă procedează la fel, înlocuind macul cu nuca măcinată fin.

Următorul pas este să întinzi compoziția în tavă, dar nu înainte de a pune hârtie de copt ca să eviți să nu se lipească. Coace blatul timp de 30 – 35 de minute.

Dacă ești paionată de deserturi, poți încerca și rețeta de prăjitură cu pișcoturi și cremă de mascarpone.

Cum prepari crema de lămâie

Pune într-un bol de mărime medie albușurile peste care presară un praf de sare și mixează până când se omogenizează și capătă o culoare mai deschisă. Apoi adaugă zahărul și coaja de lămâie până când amestecul devine spumos. Pune peste laptele rece.

Crema de lămâie se fierbe la bain marie până ajunge la consistența unei budinci. După ce s-a făcut las-o să se răcească bine și apoi încorporează untul ținut la temperatura camerei și zeama de lămâie.

Prăjitura Furnicuța cu foi crocante de napolitană: Cum se asamblează

Pune în tavă prima foaie de napolitană și întinde peste ea cam o treime din cremă. Pune apoi blatul cu nucă, încă o treime din cremă, blatul cu mac și ultima parte din cremă. La final pune a doua foaie de napolitană.

Pune totul la rece timp de 30 de minute. Este important să pui o greutate peste prăjitură ca să se poată aranja bine straturile.

Când e gata poți să o porționezi fie în bucăți pătrate, fie în romburi. Secretul este să folosești un cuțit cu lama subțire și foarte bine ascuțit.

Citește și

Derivate din Furnicuța sunt celebrele foi de napolitane cu nucă și caramel

Combinația de nucă și caramel este una cu care nu dai niciodată greș și care îți rămâne în minte, indiferent dacă este folosită ca și cremă în prăjitură sau una de tort.

Ai nevoie de:

4 foi de napolitană (20×30 cm)
300 gr zahăr
50 ml apă
200 gr unt
200 gr nuci
40 gr făină (2 linguri)
250 ml lapte
o lingură esență de rom

Prima dată trebuie să te ocupi de nuci. Fie le pui într-un chopper și le pisezi foarte fin, fie le pui într-o pungă și le mărunțești cu un sucitor. Oricum preferi, gustul va fi la fel de divin.

Următorul pas este să amesteci făina și laptele. Aici trebuie să ai grijă să amesteci repede ca să nu se formeze cocoloașe.

Pune pe aragaz o cratiță și apoi lasă zahărul la foc mic până când se topește. Adaugă untul tăiat bucățele mici și amestecă bine până când se omogenizează toată compoziția.

Adaugă și laptele cu făina și amestecă bine. După ce a început să firbă, lasă la foc mic timp de 5 minute. Dacă se îngroașă mai repede, oprește focul. Următorul pas este să adaugi nucile și esența de rom.

Umple foile de napolitană cu crema obținută. Încearcă să împarți crema în trei părți egale pentru a avea o distribuție uniformă. Pune totul la frigider cel puțin 3 ore. La fel ca la prăjitura Furnicuța cu foi crocate de napolitană, nu uita să pui o greutate peste prăjitură ca să se poată înmuia foile de napolitană.

Poftă bună!

Citește și
CELE MAI CITITE
mai multe tipuri de paste
Cele mai cunoscute tipuri de paste italiene. Cum le alegi pe cele potrivite pentru tine
Cele mai cunoscute tipuri de paste italiene. Cum le alegi pe cele potrivite pentru tine
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Gâteau St. Honoré, un tort ecler cu caramel sărat pe platou
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Clătite de post cu apă minerală servite pe o farfurie gri
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Porții de prăjitură cu suc de roșii în aluat pe un suport de lemn
Galerie foto
Prăjitură cu suc de roșii în aluat. Rețetă delicioasă, de post
Prăjitură cu suc de roșii în aluat. Rețetă delicioasă, de post
Patru porții de prăjitură cu foi și mere caramelizate
Galerie foto
Prăjitură cu foi și mere caramelizate. Rețetă de foi fragede
Prăjitură cu foi și mere caramelizate. Rețetă de foi fragede
Prăjitura lămâița cu foi pusă pe o masă neagră
Prăjitura lămâița cu foi. Rețeta copilăriei, gata în 40 de minute
Prăjitura lămâița cu foi. Rețeta copilăriei, gata în 40 de minute
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
09:17
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Friptură fragedă de curcan la cuptor pe o masă neagră
09:08
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
condimente pentru carnea de miel
25 aprilie, 08:45
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă 7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
rețetă carne de porc la cuptor cu legume
25 aprilie, 06:55
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
24 aprilie, 08:01
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Drob vegetarian cu ciuperci și orez feliat și pus pe un tocător de lemn alături de trei ouă roșii
24 aprilie, 07:11
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
23 aprilie, 09:15
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
23 aprilie, 08:27
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de Regina Întunericului. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
Prăjiturele cu mac în formă de floare
Prăjiturele cu mac în formă de floare
Prăjiturele cu mac în formă de floare
Ce trebuie să știi despre nașterea naturală
Ce trebuie să știi despre nașterea naturală
Ce trebuie să știi despre nașterea naturală
Machine Gun Kelly și-a sărbătorit cea de-a 34-a aniversare. Printre invitați s-a numărat și fosta lui logodnică, Megan Fox
Machine Gun Kelly și-a sărbătorit cea de-a 34-a aniversare. Printre invitați s-a numărat și fosta lui logodnică, Megan Fox
Machine Gun Kelly și-a sărbătorit cea de-a 34-a aniversare. Printre invitați s-a numărat și fosta lui logodnică, Megan Fox
Proprietățile medicinale ale ceaiului Rooibos. Efectele acestei băuturi asupra sănătății
Proprietățile medicinale ale ceaiului Rooibos. Efectele acestei băuturi asupra sănătății
Proprietățile medicinale ale ceaiului Rooibos. Efectele acestei băuturi asupra sănătății
fresh
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect

De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect

De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect

Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post

Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
închide