Nectar de pere. O băutură răcoritoare, cremoasă și aromată

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Băuturi
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Pe lângă rețetele de gem, dulceață sau compot pe care le poți prepara din pere, mai poți încerca și un delicios nectar de pere. Este rețeta unei băuturi răcoritoare, plină de savoare și vitamine, cu o consistență cremoasă.

Două pahare cu nectar de pere și patru pere proaspete
Galerie foto

Galerie foto

Nectarul de fructe este consumat ca băutură răcoritoare și poate fi servit simplu, cu gheață / Shutterstock

Nectarul de fructe este o băutură obținută din sucul concentrat sau din piureul de fructe. La acesta se adaugă și apă și, de obicei, este îndulcit cu zahăr sau alți îndulcitori. Spre deosebire de sucul de fructe 100% pur, care este format doar din sucul fructelor fără adaosuri, nectarul de fructe conține un procentaj mai mic de suc de fructe și aditivi pentru a-i conferi o textură și un gust plăcut.

Citește și

Procentul de fruct prezent în nectar variază, de obicei, între 25% și 50%, în funcție de tipul de fruct. Nectarul de fructe este de obicei mai gros decât sucul de fructe, datorită prezenței piureului de fructe. Are un gust dulce și aromat. Iar consistența sa este mai plăcută și mai ușor de băut decât sucul de fructe pur.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nectarul de fructe este popular în multe părți ale lumii datorită gustului său plăcut și ușurinței cu care poate fi consumat. Poate fi o alegere preferată pentru cei care caută o alternativă la sucurile de fructe pure. Descoperă și o rețetă de sirop de coacăze roșii, care este o băutură delicioasă și revigorantă. Iar în continuare vei descoperi rețeta detaliată pentru prepararea deliciosului nectar de pere.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea nectarului constă în sortare și pregătirea perelor. Optează pentru perele cele mai coapte și mai sănătoase, pentru un gust desăvârșit al nectarului. Spală fructele și șterge-le. Înlătură coaja doar dacă este deteriorată sau foarte tare. Coaja perelor este și gustoasă, dar conține și vitamine și pectină care ajută la consistența nectarului.

Cum prepari nectar de pere

Într-o cratiță mare adaugă 500 ml de apă rece, iar peste aceasta stoarce sucul de la o lămâie.

Taie perele în jumătăți și îndepărtează de la acestea cotoarele și căsuța semințelor. Pentru a nu oxida, scufundă imediat par secționată în apa cu suc de lămâie. Apoi continui cu următoarea pară. După ce pregătit toate perele așază cratița pe flacăra aragazului și adaugă zahărul. Adaugă și aromele  și fierbe perele în sirop până când acestea se pătrund și încep să se paseze. Timpul de fierbere depinde de tipul perelor.

Când toate perele s-au înmuiat pasează-le cu un blender vertical. Vei obține un piure cremos, dar mai diluat decât piureul clasic. În funcție de gust mai poți adăuga puțin zahăr în nectar.

Între timp, poți steriliza sticlele sau borcanele.

După ce nectarul este preparat și recipientele sterilizate, umple-le cu nectarul fierbinte. Închide-le ermetic cu capacele aferente și așază o pătură peste ele. Lasă-le sub pătură până când se răcesc complet. Apoi le poți eticheta și depozita în cămară sau în beci.

Nectarul de fructe este consumat ca băutură răcoritoare și poate fi servit simplu, cu gheață sau utilizat ca bază pentru cocktailuri și alte băuturi mixte. De asemenea, poate fi folosit în rețete culinare, cum ar fi deserturi, smoothie-uri sau sosuri pentru salate de fructe.

Tot din categoria rețetelor de băuturi răcoritoare mai poți prepara și rețeta de Sangria, băutura specială a verii.

Citește și
Două pahare și o sticlă cu nectar de pere, alături de pere proaspete
Galerie foto

Galerie foto

Cratiță cu pere în sirop și scorțișoară pentru nectar
Două pahare cu nectar de pere și patru pere proaspete
+0
CELE MAI CITITE
Porție de tartă cu caise și cremă de vanilie
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Chec cu vișine porționat pe două platouri de lemn
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Piure de mazăre cu mentă în farfurie, decorat cu boabe de mazăre și frunze de mentă
Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă
Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Sirop de mentă în pahar și în sticle, alături de frunze de mentă
Sirop de mentă. Un elixir natural, parfumat și revigorant
Sirop de mentă. Un elixir natural, parfumat și revigorant
Nectar de piersici în sticle, alături de un coș cu piersici
Galerie foto
Nectar de piersici. Rețeta unei băuturi ce cucerește prin aromă și culoare
Nectar de piersici. Rețeta unei băuturi ce cucerește prin aromă și culoare
Nectar de caise în borcane de sticlă cu paie
Nectar de caise. Un mod delicios de a te bucura de aroma caiselor
Nectar de caise. Un mod delicios de a te bucura de aroma caiselor
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cobbler cu caise și lavandă în bol cu linguriță, alături de un buchet de lavandă
05:21
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
Krapfen sau gogoși austriece pufoase, umplute cu gem și decorate cu zahăr
1 iulie, 06:38
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
Porție de Ciulama de pui cu ciuperci și smântână în bol cu furculiță, doi căței de usturoi și felii de pâine
1 iulie, 05:57
Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
Sparanghel înfășurat în bacon
30 iunie, 06:02
Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
Chocotorta pe un platou, decorată cu biscuiți și ciocolată
30 iunie, 05:44
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
29 iunie, 06:38
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Spätzle cu pui și sos de ciuperci pe două platouri
29 iunie, 06:09
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
28 iunie, 06:50
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
Ruşii şi-au luat buletine româneşti de la funcţionari corupţi. Unul dintre ei a dat foc casei lui Keir Starmer
Ruşii şi-au luat buletine româneşti de la funcţionari corupţi. Unul dintre ei a dat foc casei lui Keir Starmer
Ruşii şi-au luat buletine româneşti de la funcţionari corupţi. Unul dintre ei a dat foc casei lui Keir Starmer
Cum a ajuns iubita fiului lui Ion Ţiriac una dintre cele mai bogate femei din România
Cum a ajuns iubita fiului lui Ion Ţiriac una dintre cele mai bogate femei din România
Cum a ajuns iubita fiului lui Ion Ţiriac una dintre cele mai bogate femei din România
Raluca Preda, declarații exclusive despre viața sa amoroasă. Ce a dezvăluit prezentatoarea de la Mireasa, Capriciile Iubirii
Raluca Preda, declarații exclusive despre viața sa amoroasă. Ce a dezvăluit prezentatoarea de la Mireasa, Capriciile Iubirii
Raluca Preda, declarații exclusive despre viața sa amoroasă. Ce a dezvăluit prezentatoarea de la Mireasa, Capriciile Iubirii
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Ce mesaj i-a trimis Victoria Beckham soțului ei, după ce fostul star englez a ajuns în spital
Ce mesaj i-a trimis Victoria Beckham soțului ei, după ce fostul star englez a ajuns în spital
Ce mesaj i-a trimis Victoria Beckham soțului ei, după ce fostul star englez a ajuns în spital
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
fresh
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă

Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă

Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc

Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat

Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
închide