Mai întâi vei alege piersicile cele mai coapte și mai sănătoase, pentru reușita unui nectar delicios și cu mai puțin zahăr.

Spală bine piersicile cu apă rece, apoi curăță-le de coajă pentru că aceasta este poroasă și va influența aspectul băuturii. Pentru a-ți ușura munca poți opări piersicile timp de 1 minut în apă clocotită. Imediat după opărire le scoți într-un vas cu apă și gheață.

După descojire, secționează piersicile în jumătăți și îndepărtează sâmburii.

Cum prepari nectar de piersici

Într-o oală mare cu pereți înalți pune piersicile curățate, apoi adaugă apa și zahărul peste ele.

Așază oala la foc mediu și fierbe ingredientele, amestecând din când în când, până când piersicile devin foarte moi (aproximativ 20-30 de minute).

Apoi, pasează piersicile folosind un blender, până când obții o consistență fină și omogenă.

Opțional, dacă dorești un nectar foarte fin, poți trece piureul de piersici printr-o sită fină pentru a îndepărta eventualele fibre. Adaugă sucul de lămâie și omogenizează bine. Sucul de lămâie va ajuta la păstrarea culorii și prospețimii.

Sterilizează sticlele sau borcanele și toarnă nectarul fierbinte în în ele. Apoi închide-le ermetic cu capacele aferente. Descoperă aici mai multe metode pentru sterilizarea sticlelor și borcanelor.

Așază o pătură peste sticlele sau borcanele cu nectar de piersici. Lasă-le sub pătură pentru a se răci lent și a asigura o conservare corectă.

Nectarul de piersici poate fi păstrat într-un loc răcoros și întunecat timp de 2-3 ani. După deschiderea sticlei este ideal ca băutura să fie consumată imediat sau ținută 1-2 zile la frigider.

Poți omite zahărul complet sau poți folosi îndulcitori naturali precum mierea.

Tot din piersici îți mai recomandăm să prepari și rețeta de compot de piersici pentru iarnă. Te vei bucura de el la mic dejunuri savuroase sau inclus în rețete de prăjituri.