Omletă cu ceapă și măsline, rețetă delicioasă și rapidă
Omleta este preferata celor mici, dar nici adulții nu spun nu, mai ales dacă aceasta este preparată ca la carte. Și pentru că omleta simplă poate părea prea banală în zilele noastre, îți propunem o rețetă de omletă cu ceapă și măsline.
Fie că alegi să o consumi la micul dejun sau chiar la prânz, această rețetă se prepară rapid și nici nu necesită un timp îndelungat de așteptare. Te scoate din orice situație atunci când nu ai mâncare pregătită și senzația de foame s-a instalat deja.
Combinația de ouă, ceapă și măsline este ceva divin. La această omletă poți oricând adăuga o salată asortată alături sau o felie de telemea. Cu siguranță acest preparat îi va satisface și pe cei mai mofturoși degustători.
Ingrediente
Mod de preparare
Într-o tigaie pune ulei și lasă-l să se încingă. Călește ceapa tăiată solzișori și pune-o în ulei. Acesta trebuie călită la foc mic până se înmoaie și devine transparentă.
După ce ceapa este gata, poți adăuga măslinele. De prefarat sunt cele fără sâmburi, însă poți opta pentru cele care îți plac cel mai mult, fie ele cu umplutură, verzi sau negre.
Următorul pas este să pui ouăle bătute cu sare, piper și condimentele care îți plac.
Acoperă mai apoi tigaia cu un capac și coace omleta. Când ouăle s-au închegat, întoarce omleta și pe partea cealaltă cu ajutorul unei farfurii mari cât tigaia, ca să-ți fie mai simplu și să nu faci risipă prin bucătărie.
După acest pas, omleta se poate servi caldă, cu garnitura preferată alături.
Cum se obține omleta perfectă: tips&tricks
Aproape toată lumea știe cum se prepară o omletă, dar oricând sunt binevenite și alte combinații care să-i potențeze gustul. Pentru a face omleta mai pufoasă, nu ezita să-i adaugi un pic de lapte. În acest fel ouăle se bat mai ușor și preparatul este mai aerat. În cazul în care nu ai lapte, nu este nicio problemă. Poți adăuga și apă, iar textura este la fel.
Un pas important în realizarea omletei perfecte este faptul că aceasta nu trebuie coaptă foarte mult. Ea trebuie să fie ușor lichidă la mijloc. În cărțile franceze de bucătărie se spune că omleta nu trebuie să prindă deloc culoare, ci să se coacă doar atât cât este nevoie ca oul să se coaguleze.
Trebuie să experimentezi mai mult cu acest preparat dacă până acum ai făcut doar omletă simplă. Încearcă mai multe variante și alege-o pe cea care îți place cel mai mult.
În cazul în care vrei să încerci o altfel de omletă, atunci îți propunem varianta spaniolă. Aceasta se prepară cu cartofi și est absolut delicioasă.
Pentru alte rețete gustoase, caută în fiecare categorie de pe site și promitem să nu te dezamăgim.