Rețetă de ouă poșate pe pat de sparanghel
Te-ai săturat de preparate banale sau care te satisfac pe moment, dar mai apoi stomacul dă semne că nu e tocmai în regulă? Nicio problemă. Venim în ajutorul tău cu o rețetă de ouă poșate pe pat de sparanghel.
Nimic mai simplu, nimic mai ușor. Chiar și dacă ești la dietă, poți încerca această rețetă și nu vei regreta mai apoi gândindu-te câte calorii ai consumat. Sparanghelul se prepară la aburi, iar ouăle poșate nu fac niciun rău organismului.
Dacă ești interesată de o dietă și îți plac ouăle, iată ce spun specialiștii despre dieta cu ouă fierte.
Ouăle poșate pot fi un mic dejun gustos și hrănitor, un prânz sau o cină rapidă. Se fac în doi timpi și trei mișcări și sunt delicioase.
Ouăle poșate sunt de fapt ouă moi, fierte în apă. Potrivit specialiștilor, cel mai sănătos mod de a consuma ouăle este să le fierbi în apă, dar fără coajă. În urma acestei tehnici, va rezulta un gălbenuș moale sau mai tare, în funcție de preferințe.
Pentru ca ouăle poșate să fie perfecte, ai nevoie ca acestea să fie cât mai proaspete. În acest fel, ele se vor dezintegra mai puțin în apă și o să aibă o textură mai închegată.
Ingrediente
Mod de preparare
Pune un litru de apă la fiert într-un vas. Când apa a dat în clocot, dă focul la minimum, adaugă o lingură de oțet și pune ouăle. Sfatul nostru este să le spargi mai întâi într-un vas mic, cel ramekin e ideal, și abia mai apoi să le transferi în apa care fierbe.
Lasă ouăle să fiarbă la foc mic pentru 4 sau 5 minute, depinde doar de cum îți place ție cel mai mult să consumi oul. Scoate mai apoi ouăle pe un șervețel absorbant de bucătărie.
Sparanghelul pentru această rețetă de ouă poșate se face la aburi. Pune mai apoi sparanghelul unul lângă altul și aranjează frumos ouăle deasupra. Presară sare și piper, iar la final adaugă o lingură de ulei de măsline extravirgin. Acest preparat este un deliciu, garantăm pentru el.
Sfaturi pentru a obține cele mai bune ouă poșate
Oțetul ajută oul să se strângă mai repede în jurul gălbenușului. Dacă oul este proaspăt, poți renunța la oțet, dar dacă nu ai o problemă cu gustul oțetul, atunci îl poți adăuga de fiecare dată când faci ouă poșate pentru mai multă siguranță.
În cazul în care nu ai ouă proaspete, poți de asemenea să pui oul pentru un minut într-o strecurătoare sau o spumieră și să scurgi partea apoasă. Doar după această tehnică, îl poți transfera în vasul pentru fiert.
Pentru ouăle poșate, apa nu trebuie să fiarbă astfel încât să formeze bule la suprafață. E suficient să se formeze bulele pe fundul vasului. Acela este momentul în care trebuie să dai focul la minimum. Cu o lingură, trebuie să amesteci circular în apa fiartă, astfel încât să se obțină un mic vârtej. Acesta din urmă va ajuta ouăle să nu se dezintegreze prea mult. Ouăle se toarnă în mijlocul vârtejului de apă din vasul de pe foc. În cazul în care vârtejul se oprește, iar oul nu este făcut, mai poți amesteca ușor în jurul lui.
Ouăle se scot cu ajutorul unei spumiere.