Rețetă de ouă poșate pe pat de sparanghel

timpul de preparare
Timp de gătire: 15 minute minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Mic dejun
tipul bucătăriei
bucătăria: Franceză

Te-ai săturat de preparate banale sau care te satisfac pe moment, dar mai apoi stomacul dă semne că nu e tocmai în regulă? Nicio problemă. Venim în ajutorul tău cu o rețetă de ouă poșate pe pat de sparanghel.

Publicat: 11 iulie 2022, 07:44 / Actualizat: 4 august 2022, 17:45
Ouă poșate, pe pat de sparanghe, cu mezeluri alături
Ouăle poșate pot fi un mic dejun gustos și hrănitor, un prânz sau o cină rapidă / Profimedia Images

Nimic mai simplu, nimic mai ușor. Chiar și dacă ești la dietă, poți încerca această rețetă și nu vei regreta mai apoi gândindu-te câte calorii ai consumat. Sparanghelul se prepară la aburi, iar ouăle poșate nu fac niciun rău organismului.

Dacă ești interesată de o dietă și îți plac ouăle, iată ce spun specialiștii despre dieta cu ouă fierte.

Ouăle poșate pot fi un mic dejun gustos și hrănitor, un prânz sau o cină rapidă. Se fac în doi timpi și trei mișcări și sunt delicioase.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ouăle poșate sunt de fapt ouă moi, fierte în apă. Potrivit specialiștilor, cel mai sănătos mod de a consuma ouăle este să le fierbi în apă, dar fără coajă. În urma acestei tehnici, va rezulta un gălbenuș moale sau mai tare, în funcție de preferințe.

Pentru ca ouăle poșate să fie perfecte, ai nevoie ca acestea să fie cât mai proaspete. În acest fel, ele se vor dezintegra mai puțin în apă și o să aibă o textură mai închegată.

Ingrediente

Mod de preparare

Pune un litru de apă la fiert într-un vas. Când apa a dat în clocot, dă focul la minimum, adaugă o lingură de oțet și pune ouăle. Sfatul nostru este să le spargi mai întâi într-un vas mic, cel ramekin e ideal, și abia mai apoi să le transferi în apa care fierbe.

Lasă ouăle să fiarbă la foc mic pentru 4 sau 5 minute, depinde doar de cum îți place ție cel mai mult să consumi oul. Scoate mai apoi ouăle pe un șervețel absorbant de bucătărie.

Sparanghelul pentru această rețetă de ouă poșate se face la aburi. Pune mai apoi sparanghelul unul lângă altul și aranjează frumos ouăle deasupra. Presară sare și piper, iar la final adaugă o lingură de ulei de măsline extravirgin. Acest preparat este un deliciu, garantăm pentru el.

Sfaturi pentru a obține cele mai bune ouă poșate

Oțetul ajută oul să se strângă mai repede în jurul gălbenușului. Dacă oul este proaspăt, poți renunța la oțet, dar dacă nu ai o problemă cu gustul oțetul, atunci îl poți adăuga de fiecare dată când faci ouă poșate pentru mai multă siguranță.

În cazul în care nu ai ouă proaspete, poți de asemenea să pui oul pentru un minut într-o strecurătoare sau o spumieră și să scurgi partea apoasă. Doar după această tehnică, îl poți transfera în vasul pentru fiert.

Pentru ouăle poșate, apa nu trebuie să fiarbă astfel încât să formeze bule la suprafață. E suficient să se formeze bulele pe fundul vasului. Acela este momentul în care trebuie să dai focul la minimum. Cu o lingură, trebuie să amesteci circular în apa fiartă, astfel încât să se obțină un mic vârtej. Acesta din urmă va ajuta ouăle să nu se dezintegreze prea mult. Ouăle se toarnă în mijlocul vârtejului de apă din vasul de pe foc. În cazul în care vârtejul se oprește, iar oul nu este făcut, mai poți amesteca ușor în jurul lui.

Ouăle se scot cu ajutorul unei spumiere.

Citește și
CELE MAI CITITE
Patru porții de negresă cu ciocolată și jeleu de caise
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Ouă umplute cu salată de cartofi
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii într-o tigaie
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii
Porție de tartă cu caise și cremă de vanilie
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Trei ouă poșate puse într-o farfurie alături de două fruculițe
Cum să faci oul poșat perfect. 9 sfaturi practice
Cum să faci oul poșat perfect. 9 sfaturi practice
Un ou poșat servit pe o felie de pâine prăjită care stă pe un blat de lemn
Ce sunt ouăle poșate și de ce e o artă să le prepari
Ce sunt ouăle poșate și de ce e o artă să le prepari
Ouă poșate perfecte servite pe o farfurie albă cu avocado
11 sfaturi de la bucătari pentru a face ouă poșate perfecte
11 sfaturi de la bucătari pentru a face ouă poșate perfecte
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Sparanghel înfășurat în bacon
06:02
Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
Chocotorta pe un platou, decorată cu biscuiți și ciocolată
05:44
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
29 iunie, 06:38
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Spätzle cu pui și sos de ciuperci pe două platouri
29 iunie, 06:09
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
28 iunie, 06:50
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Merdenele pe un tocător de lemn
28 iunie, 06:32
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Écrasé de cartofi în bol
27 iunie, 06:11
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
27 iunie, 05:41
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Rezultate finale la Bac 2025. Edu.ro a afișat notele la probele scrise, după contestaţii
Rezultate finale la Bac 2025. Edu.ro a afișat notele la probele scrise, după contestaţii
Rezultate finale la Bac 2025. Edu.ro a afișat notele la probele scrise, după contestaţii
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Kira Hagi și Thomas Ferfelis s-au căsătorit religios! Primele imagini cu rochia de mireasă care a eclipsat totul în jur
Kira Hagi și Thomas Ferfelis s-au căsătorit religios! Primele imagini cu rochia de mireasă care a eclipsat totul în jur
Kira Hagi și Thomas Ferfelis s-au căsătorit religios! Primele imagini cu rochia de mireasă care a eclipsat totul în jur
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Prăjitură cu mousse de ciocolată și de fructe de pădure
Prăjitură cu mousse de ciocolată și de fructe de pădure
Prăjitură cu mousse de ciocolată și de fructe de pădure
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Katy Perry a fost surprinsă din nou fără inelul de logodnă. Vedeta le-ar fi mărturisit prietenilor că este singură de luni de zile
Katy Perry a fost surprinsă din nou fără inelul de logodnă. Vedeta le-ar fi mărturisit prietenilor că este „singură de luni de zile”
Katy Perry a fost surprinsă din nou fără inelul de logodnă. Vedeta le-ar fi mărturisit prietenilor că este „singură de luni de zile”
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
fresh
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză

Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian

Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
închide