Pască cu aluat de pandișpan. Rețetă de pască fină și cremoasă

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Dacă ești în căutarea unei rețete de pască fină și cremoasă, îți recomandăm să încerci rețeta de pască cu aluat de pandișpan. Te va cuceri atât gustul cât și textura și aspectul acesteia.

Pască cu aluat de pandișpan porționată pe un platou negru
Galerie foto

Galerie foto

Pasca cu aluat din pandișpan se porționează perfect a doua zi / Shutterstock

Pasca este unul dintre preparatele tradiționale pentru masa de Paște. Rețeta este inspirată din bucătăria evreiască, dar adaptată stilului și gustului românesc. Există mai multe rețete de pască pe care le poți încerca. Poți prepara pasca tradițională cu aluat de cozonac și umplutură de brânză cu stafide. Poți opta și pentru pasca mai simplă, fără aluat.

Citește și

Dacă dorești să ieși puțin din sfera clasicului, poți opta pentru o pască bicoloră, cremoasă, delicioasă și spectaculoasă. Descoperă aici rețeta pentru pască zebră fără aluat. Iar mai jos, te lăsăm să descoperi rețeta completă pentru delicioasa pască cu aluat de pandișpan.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu prepararea aluatului pentru blatul de pandișpan. O parte din acesta se va coace separat, pentru un timp scurt. În acest interval de timp pregătești și compoziția de brânză.

Pașii necesari pentru rețeta de pască cu aluat de pandișpan

Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Separă în două boluri albușurile de gălbenușuri. Adaugă un praf de sare peste albușuri și mixează-le până când devin spumoase. Apoi adaugă zahărul treptat, în timp ce amesteci energic până când bezeaua devine fermă. Încorporează în bezea pe rând: gălbenușurile, esența și făina, aceasta din urmă adăugată treptat.

Pune hârtie în tava de copt și întinde jumătate din aluatul de pandișpan în ea. Introdu tava în cuptor, la 180 de grade Celsius. Las-o 10-12 minute, sau până când blatul de pandișpan se rumenește ușor la suprafață.

Între timp, pregătește compoziția de brânză. Amestecă mascarponele cu brânza proaspătă, și smântâna grasă. Mixează untul moale cu jumătate din cantitatea de zahăr, până când devine cremos. Adaugă pe rând gălbenușurile, coaja de lămâie și esența. Amestecă amidonul cu praful de copt și adaugă amestecul în compoziția de mai sus.

Bate albușurile ,mai întâi presărate cu sare, apoi cu restul de zahăr. Adaugă treptat bezeaua de albușuri în compoziția de brânză și o omogenizează bine.

Scoate tava cu blatul de pandișpan de la cuptor și întinde peste acesta compoziția de brânză. Niveleaz-o uniform și întinde peste ea a doua parte din compoziția pentru blat de pandișpan. Punem tava în cuptor și coace delicioasa cu pască cu aluat de pandișpan pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.

După stingerea focului mai lasă pasca în cuptor 10 minute, dar cu ușa ușor crăpată, pentru a se răci lent.

Dacă ești în căutarea unei rețete de cozonac tradițional simplu și ușor de preparat, încearcă rețeta de cozonac fără frământare.

Citește și
Pască cremoasă cu aluat de pandișpan
Galerie foto

Galerie foto

Porție de pască cu aluat de pandișpan
Pască în forma de copt
Pască cu aluat de pandișpan porționată pe un platou negru
+21
CELE MAI CITITE
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale în vas negru și pe felii de pâine
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
mai multe tipuri de paste
Cele mai cunoscute tipuri de paste italiene. Cum le alegi pe cele potrivite pentru tine
Cele mai cunoscute tipuri de paste italiene. Cum le alegi pe cele potrivite pentru tine
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Gâteau St. Honoré, un tort ecler cu caramel sărat pe platou
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
condimente pentru carnea de miel
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
rețetă carne de porc la cuptor cu legume
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Cel mai pufos pandișpan cu afine pe un blat de lemn
Cum să faci cel mai pufos pandișpan cu fructe. Sfaturi de la cofetarii profesioniști
Cum să faci cel mai pufos pandișpan cu fructe. Sfaturi de la cofetarii profesioniști
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
condimente pentru carnea de miel
08:45
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă 7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
rețetă carne de porc la cuptor cu legume
06:55
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
24 aprilie, 08:01
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Drob vegetarian cu ciuperci și orez feliat și pus pe un tocător de lemn alături de trei ouă roșii
24 aprilie, 07:11
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
23 aprilie, 09:15
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
23 aprilie, 08:27
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
22 aprilie, 08:47
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Pandișpan cu dropsuri de ciocolată porționat
22 aprilie, 05:55
Pandișpan cu dropsuri de ciocolată. Desert simplu și ușor Pandișpan cu dropsuri de ciocolată. Desert simplu și ușor
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
Adamari López și Toni Costa demonstrează că sunt o familie unită pentru fiica lor, în ciuda faptului că s-au despărțit. Cum au apărut în mediul online
Adamari López și Toni Costa demonstrează că sunt o familie unită pentru fiica lor, în ciuda faptului că s-au despărțit. Cum au apărut în mediul online
Adamari López și Toni Costa demonstrează că sunt o familie unită pentru fiica lor, în ciuda faptului că s-au despărțit. Cum au apărut în mediul online
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
Brioșe cu mascarpone și rubarbă
Brioșe cu mascarpone și rubarbă
Brioșe cu mascarpone și rubarbă
Probleme cu părinții pe care generația Z le aduce în discuție la terapie. Care sunt cele mai mari provocări ale tinerilor
Probleme cu părinții pe care generația Z le aduce în discuție la terapie. Care sunt cele mai mari provocări ale tinerilor
Probleme cu părinții pe care generația Z le aduce în discuție la terapie. Care sunt cele mai mari provocări ale tinerilor
Ricky Martin și familia lui s-au bucurat de o excursie în Japonia. Cum arată acum fii gemeni ai cântărețului
Ricky Martin și familia lui s-au bucurat de o excursie în Japonia. Cum arată acum fii gemeni ai cântărețului
Ricky Martin și familia lui s-au bucurat de o excursie în Japonia. Cum arată acum fii gemeni ai cântărețului
Proprietățile medicinale ale ceaiului din coji de portocală. Efectele benefice ale acestei băuturi
Proprietățile medicinale ale ceaiului din coji de portocală. Efectele benefice ale acestei băuturi
Proprietățile medicinale ale ceaiului din coji de portocală. Efectele benefice ale acestei băuturi
fresh
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă

Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă

Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă

Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente

Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente

De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect

De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect

Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post

Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
închide