Pască cu aluat de pandișpan. Rețetă de pască fină și cremoasă
Dacă ești în căutarea unei rețete de pască fină și cremoasă, îți recomandăm să încerci rețeta de pască cu aluat de pandișpan. Te va cuceri atât gustul cât și textura și aspectul acesteia.
Galerie foto
Pasca este unul dintre preparatele tradiționale pentru masa de Paște. Rețeta este inspirată din bucătăria evreiască, dar adaptată stilului și gustului românesc. Există mai multe rețete de pască pe care le poți încerca. Poți prepara pasca tradițională cu aluat de cozonac și umplutură de brânză cu stafide. Poți opta și pentru pasca mai simplă, fără aluat.
Dacă dorești să ieși puțin din sfera clasicului, poți opta pentru o pască bicoloră, cremoasă, delicioasă și spectaculoasă. Descoperă aici rețeta pentru pască zebră fără aluat. Iar mai jos, te lăsăm să descoperi rețeta completă pentru delicioasa pască cu aluat de pandișpan.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu prepararea aluatului pentru blatul de pandișpan. O parte din acesta se va coace separat, pentru un timp scurt. În acest interval de timp pregătești și compoziția de brânză.
Pașii necesari pentru rețeta de pască cu aluat de pandișpan
Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Separă în două boluri albușurile de gălbenușuri. Adaugă un praf de sare peste albușuri și mixează-le până când devin spumoase. Apoi adaugă zahărul treptat, în timp ce amesteci energic până când bezeaua devine fermă. Încorporează în bezea pe rând: gălbenușurile, esența și făina, aceasta din urmă adăugată treptat.
Pune hârtie în tava de copt și întinde jumătate din aluatul de pandișpan în ea. Introdu tava în cuptor, la 180 de grade Celsius. Las-o 10-12 minute, sau până când blatul de pandișpan se rumenește ușor la suprafață.
Între timp, pregătește compoziția de brânză. Amestecă mascarponele cu brânza proaspătă, și smântâna grasă. Mixează untul moale cu jumătate din cantitatea de zahăr, până când devine cremos. Adaugă pe rând gălbenușurile, coaja de lămâie și esența. Amestecă amidonul cu praful de copt și adaugă amestecul în compoziția de mai sus.
Bate albușurile ,mai întâi presărate cu sare, apoi cu restul de zahăr. Adaugă treptat bezeaua de albușuri în compoziția de brânză și o omogenizează bine.
Scoate tava cu blatul de pandișpan de la cuptor și întinde peste acesta compoziția de brânză. Niveleaz-o uniform și întinde peste ea a doua parte din compoziția pentru blat de pandișpan. Punem tava în cuptor și coace delicioasa cu pască cu aluat de pandișpan pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.
După stingerea focului mai lasă pasca în cuptor 10 minute, dar cu ușa ușor crăpată, pentru a se răci lent.
Dacă ești în căutarea unei rețete de cozonac tradițional simplu și ușor de preparat, încearcă rețeta de cozonac fără frământare.
Galerie foto