Pască cu smântână. Rețeta simplă de pască fără aluat
Dacă vrei să faci o rețetă rapidă de Paște poți încerca pască cu smântână fără aluat. Este foarte fină și aromată și va fi gata în aproximativ o oră.
Alături de cozonac, pasca este desertul care nu lipsește de pe masa de Paște. Fiecare familie are rețeta proprie, poate moștenită din generație în generație. Unora le place ca pasca să aibă mult aluat, altora le place să fie foarte parfumată așa că pun multe stafide, multe esențe, chiar și fructe confiate. Dacă îți place pasca cu o compoziție fină, cu un gust echilibrat poți încerca rețeta cu smântână fără aluat.
Pentru a face pască cu smântână fără aluat nu ai nevoie de multe ingrediente, iar costul ei nu este foarte ridicat. Trebuie să fii atentă ca brânza să fie foarte bine scursă pentru că mai ai și alte componente lichide și este posibil ca desertul să nu lege bine. În cazul în care constați că ai o compoziție mult prea zemoasă mai poți adăuga o lingură de griș care să absoarbă apa. Încearcă și rețeta de pască tradițională cu brânză.
Ingrediente
Mod de preparare
Se sparg ouăle și se pun într-un vas suficient de mare. Deasupra lor se pun zahărul și esența de vanilie și se bat cu mixerul la viteză medie spre mare până când capătă o compoziție cremoasă. Apoi se pune brânza și se încorporează cu ajutorul unei spatule. După aceea se pune untul și se amestecă încet foarte bine.
Când compoziția este omogenizată se pune făina lingură cu lingură amestecând după fiecare pentru a se integra cu restul ingredientelor. După ce se pune toată făina, se repetă același procedeu cu grișul.
Când se obține o compoziție omogenă se încorporează și smântâna, iar la final coaja rasă de lămâie, cea de portocală și stafidele care au stat în prealabil peste noapte în rom.
Cum pregătești asamblarea aluatului
Se ia o tavă rotundă cu margini detașabile cu diametrul de 28 de cm, se unge bine cu ulei, se presară cu făină și se tapetează cu hârtie de copt. Se pune compoziția în tavă, se taie surplusul de hârtie. Cuptorul se preîncălzește la 170°C. Se dă tava la cuptor și se lasă timp de o oră sau până când pasca cu smântână fără aluat devine aurie.
Se stinge focul și se lasă pasca să se răcească în cuptor, preferabil peste noapte. Apoi se scoate, se detașează cu grijă marginile, se scoate hârtia și se așează pe un platou.
Trucuri pentru cea mai bună pască cu smântână
Pentru pasca cu smântână fără aluat ai nevoie de un sortiment de smântână foarte grasă, peste 30% grăsime. Vei găsi în supermarket produse care au până la 35-36%, iar la producătorii locali în jur de 40%. Alege-o pe cea mai grasă disponibilă.
În felul acesta te asiguri că pasca va fi foarte cremoasă și fină. În plus, gustul său ușor acrișor se combină într-un mod delicios cu restul ingredientelor rezultând cea mai bună rețetă de pască.