Când ai toate aceste ingrediente pregătite, poți porni cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătești compoziția pentru pască.
Amestecă ouăle cu sarea și cu zahărul până când devin spumoase și se topește zahărul. Amestecă brânza scursă cu smântâna și omogenizează amestecul. Adaugă ouăle spumate și din nou omogenizează compoziția.
Apoi, încorporează treptat făina amestecată cu praful de copt și grișul. Grișul este necesar pentru că se hidratează mai bine decât făina și oferă textură deosebită desertului. La final adaugă și stafidele hidratate și scurse bine. Folosește o spatulă și amestecă compoziția cu mișcări circulare, de jos în sus, pentru a se menține cremoasă și aerată.
Întinde compoziția pentru pască în forma de copt unsă cu unt. Niveleaz-o uniform la suprafață cu o spatulă de tort.
Coace delicioasa pască fără aluat cu multe stafide pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius sau până când este frumos rumenită la exterior. Las-o să se răcească bine în forma de copt, apoi o poți transfera pe un platou rotund.
Nu porționa pasca decât după ce va sta la rece 4-5 ore. Ca și prăjiturile sau tortul, pasca se va porționa mult mai bine a doua zi. Descoperă aici și rețeta de pască tradițională cu brânză și stafide și aluat de cozonac.