Cozonac fără frământare. Rețeta perfectă pentru sărbători

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Rețeta de cozonac fără frământare este preferata tuturor atunci când vine vorba despre masa de festivă de sărbători. Aroma de cozonac în casă este primul semn de sărbătoate. Dacă până acum cea mai grea parte era frământarea, iată că există rețeta de cozonac fără frământare. Se face repede, fără efort și este la fel de gustos și delicios.

Cozonacul fără frământare are cremă de ciocolată și blat pufos
Cozonacul fără frământare este ușor de făcut, dar trebuie să urmezi câțiva pași simpli / ReteteFelDeFel

După ce a crescut aluatul suficient de mult, unge masa de lucru cu ulei și împarte-l în patru părți egale. Ia fiecare bucată în parte și întinde-o în formă de dreptunghi. Două dintre ele umple-le cu nucă, cacao și rahat, rulează-le și împletește-le. Celelalte două unge-le cu Nutella și ciocolată topită. Rulează la fel ca pe primele două și împletește-le și ai obținut un cozonac fără frământare care arată foarte bine.

Citește și

Ingrediente

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mod de preparare

Cozonacul fără frământare este ușor de făcut, dar trebuie să urmezi câțiva pași. Pentru început cerne făina pentru a te asigura că este curată. Apoi pune drojdia într-un bol, pune peste ea o lingură de zahăr și aproximativ 50 de ml de lapte călduț. Las-o să crească în acest amestec până când își dublează volumul.

Restul de lapte și zahăr pune-le într-o cratiță și amestecă ușor până când se dizolvă zahărul. În același timp pune la topit untul împreună cu uleiul și amestecă până la omogenizare. Gălbenușurile amestecă-le bine cu sarea și lasă-le deoparte.

Când ai terminat cu toate acestea, pune într-un bol mare amestecul de lapte și zahăr, drojdia și gălbenușurile și amestecă-le bine. La final adaugă aromele care îți plac. Amestecă bine, cu o lingură de lemn, până când ai obținut un aluat moale și vâscos.

Acoperă bolul și lasă-l într-un loc călduros până crește. Poți să-l lasși lângă calorifer sau chiar lângă aragaz dacă mai ai pe foc alte preparate.

Încearcă și rețeta de budincă de cozonac.

În tăvi pune hârtie de copt, pune câte unul din cei doi cozonaci fără frământare rezultați și acoperă-i bine. Lasă-i așa la crescut pentru aproximativ 30 de minute. Când depășesc marginea tăvilor unge-i cu ou pe deasupra. Poți să pui deasupra glazura care îți place. Fie Ciocolată topită și Nutella, fie nucă măcinată și cacao sau zahăr.

Coace cozonacii timp de 15 inute la 200°C, apoi micșorează la 170 °C și lasă-i până se coc.

Încercă și rețeta noastră de ruladă guguluf cu morcovi și nuci. Un desert simplu și delicios.

Cum să faci granule de zahăr

Ca să faci granule de zahăr ai nevoie de 100 g de zahăr pudră, o linguriță de amidon de porumb și trei lingurițe de apă sau suc de portocală roșie.

Pune zahărul pudră, amidonul și apa într-un bol și amestecă bine cu o linguriță. Când s-a format o bilă dă-o pe răzătoarea cea mai fină, deasupra unei tăvi.

Dacă vrei să fie colorate adaugă diferite culori cu suc de portocală roșie, suc de sfecșă roție sau turmeric.

Lasă granulele să se usuce până a doua zi și apoi pune-le într-un borcan închis ermetic.

Citește și
CELE MAI CITITE
Salată de toamnă cu dovleac copt, smochine, nuci și rodie pe o farfurie, alături de un borcan cu dressing, smochine și un bol cu salată rucola
Salată de toamnă cu dovleac copt, smochine, nuci și rodie
Salată de toamnă cu dovleac copt, smochine, nuci și rodie
ceafa de porc la cuptor
Cât se ține ceafa de porc la cuptor. Mod de preparare și ingrediente pentru un gust desăvârșit
Cât se ține ceafa de porc la cuptor. Mod de preparare și ingrediente pentru un gust desăvârșit
Supă franțuzească de ceapă cu baghete prăjite și gratinate cu brânză
Supă franțuzească de ceapă - French Onion Soup
Supă franțuzească de ceapă - French Onion Soup
Pulpă de rață cu pere caramelizate și fructe confiate
Pulpă de rață cu pere caramelizate și fructe confiate
Pulpă de rață cu pere caramelizate și fructe confiate
Cum se păstrează lămâile
Lămâile vor rezista mai mult dacă urmezi acest sfat. Vor fi proaspete până la o săptămână
Lămâile vor rezista mai mult dacă urmezi acest sfat. Vor fi proaspete până la o săptămână
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
O felie de cozonac servită pe o farfurie albă alături de un pahar de lapte
Ce să pui în aluatul de cozonac pentru a ieși pufos și fraged. Cât timp se frământă
Ce să pui în aluatul de cozonac pentru a ieși pufos și fraged. Cât timp se frământă
Trei cozonaci tradiționali puși pe un blat de lemn
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
orez fiert
06:16
De ce se lipește orezul. Ce greșeli trebuie să eviți De ce se lipește orezul. Ce greșeli trebuie să eviți
Trei cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați cu cașcaval
05:58
Cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați cu cașcaval, la cuptor Cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați cu cașcaval, la cuptor
Chec cu vanilie și pere întregi porționat pe farfurie și pe platou
05:02
Chec cu vanilie și pere întregi. O prăjitură delicată și elegantă Chec cu vanilie și pere întregi. O prăjitură delicată și elegantă
Trei cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii pe o farfurie albastră
23 octombrie, 06:55
Cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii. Un preparat clasic al bucătăriei italiene Cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii. Un preparat clasic al bucătăriei italiene
cevapi
23 octombrie, 05:49
Cevapi. Rețeta preparatului pentru care se aprind grătarele în Balcani Cevapi. Rețeta preparatului pentru care se aprind grătarele în Balcani
Bulgur cu carne de pui și legume în două boluri
23 octombrie, 05:30
Bulgur cu carne de pui și legume. Un preparat plin de aromă și culoare Bulgur cu carne de pui și legume. Un preparat plin de aromă și culoare
de ce strică ciupercile
22 octombrie, 07:06
Ți se strică repede ciupercile în frigider? Iată cum să le faci să reziste mai multe zile Ți se strică repede ciupercile în frigider? Iată cum să le faci să reziste mai multe zile
Negresă cu ciocolată și castane, glazurată cu ciocolată și decorată cu mentă
22 octombrie, 06:51
Negresă cu ciocolată și castane. Un desert dens și catifelat Negresă cu ciocolată și castane. Un desert dens și catifelat
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
A cunoscut succesul în anii ‘90, dar a dispărut timp de două decenii din văzul tuturor. Cum arată actrița în prezent, la 61 de ani
A cunoscut succesul în anii ‘90, dar a dispărut timp de două decenii din văzul tuturor. Cum arată actrița în prezent, la 61 de ani
A cunoscut succesul în anii ‘90, dar a dispărut timp de două decenii din văzul tuturor. Cum arată actrița în prezent, la 61 de ani
Bugetarii care au 250.000 de lei salariu pe lună. Cum să fie justificate?
Bugetarii care au 250.000 de lei salariu pe lună. "Cum să fie justificate?"
Bugetarii care au 250.000 de lei salariu pe lună. "Cum să fie justificate?"
Lovitura dată de celebrul milionar care şi-a pierdut toată averea şi a ajuns la închisoare: amp;#8220;Sunt recunoscător”
Lovitura dată de celebrul milionar care şi-a pierdut toată averea şi a ajuns la închisoare: amp;#8220;Sunt recunoscător”
Lovitura dată de celebrul milionar care şi-a pierdut toată averea şi a ajuns la închisoare: amp;#8220;Sunt recunoscător”
Cum arată Catedrala Mânturirii Neamului la interior, după ce a fost pregătită pentru sfințirea de duminică, 26 octombrie
Cum arată Catedrala Mânturirii Neamului la interior, după ce a fost pregătită pentru sfințirea de duminică, 26 octombrie
Cum arată Catedrala Mânturirii Neamului la interior, după ce a fost pregătită pentru sfințirea de duminică, 26 octombrie
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Avertisment urgent emis de Microsoft pentru milioane de utilizatori. De ce sunt vulnerabili în fața atacurilor hackerilor
Avertisment urgent emis de Microsoft pentru milioane de utilizatori. De ce sunt vulnerabili în fața atacurilor hackerilor
Avertisment urgent emis de Microsoft pentru milioane de utilizatori. De ce sunt vulnerabili în fața atacurilor hackerilor
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară
Înstrăinarea copiilor de părinți: de ce copiii adulți divorțează de părinții lor
Înstrăinarea copiilor de părinți: de ce copiii adulți „divorțează” de părinții lor
Înstrăinarea copiilor de părinți: de ce copiii adulți „divorțează” de părinții lor
Callum Turner a vorbit despre relația sa cu Dua Lipa, spunând că este cea mai frumoasă femeie din lume
Callum Turner a vorbit despre relația sa cu Dua Lipa, spunând că este „cea mai frumoasă femeie din lume”
Callum Turner a vorbit despre relația sa cu Dua Lipa, spunând că este „cea mai frumoasă femeie din lume”
Ce schimbări produce statul în casă. Modificările pe care le poate avea atât fizic, cât și mintal
Ce schimbări produce statul în casă. Modificările pe care le poate avea atât fizic, cât și mintal
Ce schimbări produce statul în casă. Modificările pe care le poate avea atât fizic, cât și mintal
fresh
Negresă cu ciocolată și castane. Un desert dens și catifelat

Negresă cu ciocolată și castane. Un desert dens și catifelat

Negresă cu ciocolată și castane. Un desert dens și catifelat

Curry de dovleac cu năut și orez basmati. Un preparat savuros și colorat

Curry de dovleac cu năut și orez basmati. Un preparat savuros și colorat

Ți se strică repede ciupercile în frigider? Iată cum să le faci să reziste mai multe zile

Ți se strică repede ciupercile în frigider? Iată cum să le faci să reziste mai multe zile

Bulgur cu carne de pui și legume. Un preparat plin de aromă și culoare

Bulgur cu carne de pui și legume. Un preparat plin de aromă și culoare

Cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii. Un preparat clasic al bucătăriei italiene

Cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii. Un preparat clasic al bucătăriei italiene
închide