Cozonac cu Nutella și nuci. Rețeta unui desert pufos, cu umplutură delicioasă

timpul de preparare
Timp de gătire: 50 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Dacă, pe lângă rețeta tradițională de cozonac, dorești să prepari și cozonaci mai speciali, încearcă rețeta de cozonac cu Nutella și nuci. Te vei bucura de un desert pufos, cu umplutură delicioasă.

Doi Cozonaci cu nutella și nuci, unul feliat, pe un ștergar
Galerie foto

Galerie foto

Cozonacul cu nutella și nuci se porționează după răcire, pentru a nu curge nutella din el / Shutterstock

Crema de ciocolată gata preparată este opțiunea perfectă pentru umplerea cornurilor, fursecurilor, dar și cozonacilor. Nu mai este necesar să pierzi timp pentru preparat umpluturi complexe și nu folosești nici ingrediente multe.

Aluatul de cozonac se prepară în modul simplu, după rețeta clasică. Deci dacă te hotărăști să prepari mai mulți cozonaci din același aluat, unul îl poți umple cu Nutella și nuci. Și tot din categoria cozonacilor cu ciocolată, descoperă aici și o rețetă de cozonac Babka cu nucă și ciocolată.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mai jos, îți oferim rețeta cozonacilor pufoși și delicioși cu Nutella și nuci.

Ingrediente

Mod de preparare

Înainte de a începe procesul de frământare a cozonacilor, adună pe masa din bucătărie toate ingredientele necesare aluatului. Lasă-le la temperatura camerei cel puțin 20 de minute.

Cum prepari aluatul de cozonaci cu Nutella și nuci

Începe prin a trece făina prin sită, în bolul de frământare și formează un loc adânc la mijlocul ei.

Într-un bol micuț, amestecă drojdia mărunțită cu o lingură de zahăr, până când se lichefiază amestecul. Adaugă 60-70 ml de lapte cald și o lingură de făină. Din nou, omogenizează amestecul și lasă bolul la loc cald, acoperit, până când maiaua de drojdie își va dubla volumul.

Restul de lapte pune-l într-o crăticioară, la încălzit. Nu îl fierbe, doar încălzește-l puțin. Pune untul cu uleiul într-o tigaie așezată pe flacăra aragazului. Lasă untul să se topească, omogenizează amestecul și stinge focul.

În alt bol, pune gălbenușurile și cele două ouă întregi și amestecă-le cu sarea. Adaugă zahărul și esența și amestecă bine până când obții o compoziție spumoasă.

Pune drojdia activată în mijlocul făinii din bolul de frământare. Adaugă compoziția de gălbenușuri cu ouăle întregi. Începe să amesteci toate ingredientele din bol, turnând treptat din laptele cald. La final, încorporează în aluat și amestecul de unt cu ulei cald. Frământă bine aluatul până când grăsimea este bine absorbită de aluat. Răstoarnă aluatul și pe masa presărată cu puțină făină. Mai frământă-l până când nu se mai lipește de mâini, apoi pune-l înapoi în bol și acoperă-l cu un ștergar curat. Lasă-l la dospit, la loc cald, timp de o oră.

Între timp, mărunțește nuca fin și amestec-o cu Nutella. Descoperă și câteva sfaturi și trucuri pentru reușita cozonacilor, adunate de la bucătarii iscusiți.

Cum formezi și coci delicioșii cozonaci

Împarte aluatul în șase părți aproximativ egale. Întinde-le pe rând pe masa unsă cu ulei, în câte o foaie de dreptunghiulară de 4-5 mm grosime. Peste aceste foi, întinde amestecul de nutella cu nuci, împărțit și acesta în șase părți egale.

Rulează foile de aluat cu umplutura în interior, apoi împletește-le uniform două câte două. Vei obține trei cozonaci frumos împletiți.

Pune hârtie de copt în tăvile clasice de cozonac și transferă cozonacii împletiți în ele. Acoperă-i cu ștergare și lasă-i la dezvoltat timp de 40 de minute. Cu 10 minute înainte, pornește cuptorul la 165 de grade Celsius.

Unge cozonacii cu ou bătut și pune-i la copt la 165 de grade Celsius, pentru 45-50 de minute, până când se rumenesc bine la suprafață. Lasă-i să se tempereze și decorează-i cu zahăr pudră.

Porționează delicioșii cozonaci cu nutella și nuci doar după răcirea completă, pentru a nu curge crema de ciocolată din ei. Și dacă mai dorești o rețetă de cozonac cu umplutură interesantă, încearcă rețeta de cozonac cu nucă de cocos.

Citește și
Trei Cozonaci cu nutella și nuci pe un suport de lemn
Galerie foto

Galerie foto

Trei cozonaci împletiți în tăvi cu hârtie de copt, înainte de a-i introduce în cuptor
Trei cozonaci împletiți, copți în tăvi cu hârtie de copt
Doi Cozonaci cu nutella și nuci, unul feliat, pe un ștergar
+1
CELE MAI CITITE
Două porții de brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată pe o farfurie cu furculiță
Brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată
Brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată
Două porții de ciorbă ardelenească de varză cu smântână și mărar verde
Ciorbă ardelenească de varză cu smântână. O mâncare hrănitoare și plină de gust
Ciorbă ardelenească de varză cu smântână. O mâncare hrănitoare și plină de gust
Ciorbă de varză cu cartofi și cârnați în bol cu lingură și felii de pâine
Ciorbă de varză cu cartofi și cârnați. Aromă de toamnă și gust de gospodărie
Ciorbă de varză cu cartofi și cârnați. Aromă de toamnă și gust de gospodărie
Chipsuri de sfeclă roșie cu condimente într-un bol
Chipsuri de sfeclă roșie cu condimente. Gustări simple, dar savuroase
Chipsuri de sfeclă roșie cu condimente. Gustări simple, dar savuroase
Borș de sfeclă roșie cu cartofi și carne de porc în bol, servit cu smântână
Borș de sfeclă roșie cu cartofi și carne de porc. Rețetă tradițională
Borș de sfeclă roșie cu cartofi și carne de porc. Rețetă tradițională
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Chifle pufoase umplute cu cremă de ciocolată, decorate cu zahăr pudră
Galerie foto
Chifle pufoase umplute cu cremă de ciocolată (Buchty / Brioche umplute)
Chifle pufoase umplute cu cremă de ciocolată (Buchty / Brioche umplute)
Pâine cu ceapă feliată pe o hârtie albă
Pâine cu ceapă. O rețetă rustică, dar simplă și ușoară
Pâine cu ceapă. O rețetă rustică, dar simplă și ușoară
Pâine împletită și umplută cu verdețuri porționată pe un tocător de lemn
Pâine împletită și umplută cu verdețuri, fragedă, rumenă și intens parfumată
Pâine împletită și umplută cu verdețuri, fragedă, rumenă și intens parfumată
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Frittata cu broccoli, brânză și legume porționată pe o spatulă și în vas
06:59
Frittata cu broccoli, brânză și legume. O rețetă inspirată din bucătăria italiană Frittata cu broccoli, brânză și legume. O rețetă inspirată din bucătăria italiană
humus de sfeclă
05:50
Cum se face humusul de sfeclă roșie. Rețeta cremoasă care arată spectaculos Cum se face humusul de sfeclă roșie. Rețeta cremoasă care arată spectaculos
Carne de porc înăbușită cu gutui, ceapă și morcovi în bol alb, și verdeață în alt bol
05:07
Carne de porc înăbușită cu gutui, ceapă și morcovi Carne de porc înăbușită cu gutui, ceapă și morcovi
Cât se ține slănina la sare
2 noiembrie, 05:46
Cât se ține slănina la sare. Recomandări de la experți pentru o aromă extraordinară Cât se ține slănina la sare. Recomandări de la experți pentru o aromă extraordinară
cartofi copți crocanți
2 noiembrie, 05:22
Îți plac cartofii copți? Trucul pe care trebuie să îl știi ca să îi faci moi la interior și cu crusta crocantă Îți plac cartofii copți? Trucul pe care trebuie să îl știi ca să îi faci moi la interior și cu crusta crocantă
anghinarea
2 noiembrie, 05:05
Anghinarea. Cum se curăță corect și cum o prepari Anghinarea. Cum se curăță corect și cum o prepari
prea multă sare în mâncare
1 noiembrie, 05:57
Ai pus prea multă sare în mâncare? 7 soluții pentru a salva situația Ai pus prea multă sare în mâncare? 7 soluții pentru a salva situația
Murături asortate în saramură
1 noiembrie, 05:44
Murături asortate în saramură. Rețete de murături și trucuri pentru conserve de iarnă Murături asortate în saramură. Rețete de murături și trucuri pentru conserve de iarnă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Budincă de conopidă cu brânză și smântână, cremoasă, fină și plină de savoare
Budincă de conopidă cu brânză și smântână, cremoasă, fină și plină de savoare
Budincă de conopidă cu brânză și smântână, cremoasă, fină și plină de savoare
Black Friday 2025. Oferte de 1 leu kW/h şi reducere de 100 de lei la prima factură la energie
Black Friday 2025. Oferte de 1 leu kW/h şi reducere de 100 de lei la prima factură la energie
Black Friday 2025. Oferte de 1 leu kW/h şi reducere de 100 de lei la prima factură la energie
Acuze fără precedent la adresa milionarului român care are un salariu de 33.000 de euro pe lună: amp;#8220;Tâlhăria e tâlhărie!”
Acuze fără precedent la adresa milionarului român care are un salariu de 33.000 de euro pe lună: amp;#8220;Tâlhăria e tâlhărie!”
Acuze fără precedent la adresa milionarului român care are un salariu de 33.000 de euro pe lună: amp;#8220;Tâlhăria e tâlhărie!”
Cum arată acum Radu Coșarcă și Monica Nicolici, foștii prezentatori ai Observatorului de la Antena 1 din anii 2000
Cum arată acum Radu Coșarcă și Monica Nicolici, foștii prezentatori ai Observatorului de la Antena 1 din anii 2000
Cum arată acum Radu Coșarcă și Monica Nicolici, foștii prezentatori ai Observatorului de la Antena 1 din anii 2000
Urmează un nou proiect profesional pentru Bergüzar Korel. Despre ce este vorba și unde va putea fi văzută vedeta
Urmează un nou proiect profesional pentru Bergüzar Korel. Despre ce este vorba și unde va putea fi văzută vedeta
Urmează un nou proiect profesional pentru Bergüzar Korel. Despre ce este vorba și unde va putea fi văzută vedeta
Jocuri PlayStation Plus din noiembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din noiembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din noiembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Pumpkin Spice Latte. Băutura toamnei, parfumată și catifelată
Pumpkin Spice Latte. Băutura toamnei, parfumată și catifelată
Pumpkin Spice Latte. Băutura toamnei, parfumată și catifelată
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Te simți mereu obosit? Iată cele mai comune 5 cauze de oboseală cronică
Te simți mereu obosit? Iată cele mai comune 5 cauze de oboseală cronică
Te simți mereu obosit? Iată cele mai comune 5 cauze de oboseală cronică
fresh
Îți plac cartofii copți? Trucul pe care trebuie să îl știi ca să îi faci moi la interior și cu crusta crocantă

Îți plac cartofii copți? Trucul pe care trebuie să îl știi ca să îi faci moi la interior și cu crusta crocantă

Îți plac cartofii copți? Trucul pe care trebuie să îl știi ca să îi faci moi la interior și cu crusta crocantă

Anghinarea. Cum se curăță corect și cum o prepari

Anghinarea. Cum se curăță corect și cum o prepari

Cât se ține slănina la sare. Recomandări de la experți pentru o aromă extraordinară

Cât se ține slănina la sare. Recomandări de la experți pentru o aromă extraordinară

Frittata cu broccoli, brânză și legume. O rețetă inspirată din bucătăria italiană

Frittata cu broccoli, brânză și legume. O rețetă inspirată din bucătăria italiană

Carne de porc înăbușită cu gutui, ceapă și morcovi

Carne de porc înăbușită cu gutui, ceapă și morcovi
închide