Pastă de ton cu țelină și ceapă
Pastă de ton cu țelină și ceapă e pe lista cu aperitive care se fac rapid. Este un preparat foarte gustos, care trebuie să fie pe masa oricărui iubitor de pește sau a celor care țin post, în zilele cu dezlegare la pește. Pune pasta pe crutoane de diferite forme și dimensiuni, în boluri sau castronele pentru salată sau chiar în forme din ardei ori roșii scobite. Totul depinde de tine!
Dacă îți place peștele și ai preparat deja o salată de ton, poți încearcă această rețetă, o soluție rapidă pentru o gustare delicioasă. După ce este gata mai trebuie doar să pui pasta de ton pe o felie de pâine și să savurezi o mâncare gustoasă și sănătoasă. Lângă această pastă de pește poți să adaugi un strop de Sriracha, cel mai picant sos, iar gustul te va bucura.
Ingrediente
Mod de preparare
Este foarte ușor să prepari o pastă de ton cu țelină și ceapă. Începe prin a curăța țelina și a o spăla bine. Apoi tai-o în cubulețe mici și pune-o la fiert în apă cu sare. Verifică dacă este fiartă, scurge apa și las-o să se răcească.
Când țelina a ajuns la temperatura camerei e timpul să o pasezi pând obții un piure omogen. Pune câteva picături de ulei din conserva de ton și mixează până când se obține o pastă.
Desfă cutia de ton și pune peștele la scurs într-o sită deasă. Păstrează uleiul din conserve pentru că vei avea nevoie de el mai târziu. Pentru a obține o pastă gustoasă și cu o textură plăcută curăța ceapa și tai-o cât de subțire poți, solzișori.
Într-un bol de mărime medie pune tonul, iar peste el adaugă țelina și ceapa și amestecă bine. La final adaugă sare, piper și zeamă de lămâie, după gust.
Beneficiile consumului de ton
Tonul este foarte bogat în proteine, de aceea este preferat de sportivi. Mai exact, 100 de grame de ton furnizează 23 de grame de proteine. Tonul este bogat și în vitamine. Are gama de B-uri (B2, B3, B6, B9 și B12), vitaminele A și D, fosfor, magneziu, fier și iod. Tonul conține o cantitate mai mare de B12 decât brânza, ouăle și carnea.
Dacă vrei să slăbești, poți să consumi ton în diferite feluri: în salate, pe grătar, în diferite combinații. Printre beneficiile tonului se mai numără faptul că are un efect benefic asupra sistemului nervos, cardiovascular, osos și că stabilizează tensiunea arterială.
Pe rafturile magazinelor sunt multe variante de conserve de ton: în ulei, în suc propriu sau chiar murate. Dar cum este mai bine să-l consumi? Tonul ajută sistemul cardiovascular în orice formă este consumat, dar de preferat este să fie proaspăt. E delicios oricum.