Salată de ciuperci cu ton și castraveți murați, un aperitiv gustos și rapid de preparat
Ai poftă de ceva gustos și sănătos, dar nu ai timp să stai prea mult în bucătărie? Dacă îți place tonul, venim în ajutorul tău cu această salată de ciuperci cu ton și castraveți murați. Este un aperitiv gustos. Nu necesită prea multe ingrediente și se prepară rapid.
Galerie foto
Gustul acrișor dat de castraveții murați poate estompa mult din gustul tonului. Chiar și cei care nu consumă prea des acest fel de pește se pot îndrăgosti de aroma lui. Încă de la prima degustare, textura și aroma te vor cuceri pe loc.
Rețeta de bază pentru această salată de ciuperci este cea de salată de ciuperci cu piept de pui și murături. Preparatul propus de noi este o adaptare a celei de bază. Gustul este complet diferit, dar îmbucurător.
În cazul în care vrei să ai o salată diferită de cea de mai sus, sau nu îți plac prea mult castraveții murați, poți adăuga gogoșari acri. De asemenea, câteva măsline în această salată de ciuperci cu ton și castraveți murați nu ar strica la gust. Nu te da înapoi de la a face diverse combinații în funcție de preferințe.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas este să cureți ceapa roșie, să o toci mărunt și să o pui într-un bol. Ca să eviți lacrimile și să fie mărunțită bine, poți pune ceapa și într-un aparat de gătit cu lame ascuțite, care să te ajute să treci mai ușor de această etapă a rețetei.
Peste ceapa din bol, presară puțină sare și adaugă oțet cât să o acopere. Aceasta trebuie să stea la macerat pentru aproximativ 30 de minute, ori până când ai gata și restul de ingrediente pentru această delicioasă salată de ciuperci cu ton și castraveți murați.
Pune mai apoi tonul într-o sită, la scurs. În altă sită scurge ciupercile.
Cum se încorporează ingredientele
Maioneza necesară pentru această salată se pregătește dintr-un gălbenuș de ou, o linguriță de muștar, 200 ml de ulei și sare după gust.
Când tonul și ciupercile s-au scurs, ceapa a stat sufiecient la marinat, iar maioneza este gata, poți începe să toci mărunt ciupercile și castraveciorii. Și acestea se scurg din nou foarte bine, presându-le în mâini. În cazul în care zeama din ingredientele de mai sus nu este scursă bine, salata va ieși apoasă, cu un aspect care nu te va convinge să o consumi.
Scurge și ceapa din oțet și pune mai apoi toate ingredientele într-un bol. Adaugă și maioneza. Omogenizează bine întreaga compoziție și salata este gata. Potrivește-i gustul cu puțină sare și puțin piper și o poți mânca. Pentru un plus de gust, aceasta este delicioasă pe pâine prăjită.
De ce să consumi salată de ciuperci cu ton și castraveți murați
Acest tip de rețete sunt perfecte pentru acele momente ale zilei când deschizi frigiderul și ai vrea să mănânci ceva, dar nu ești neapărat dispusă să încălzești un fel principal de mâncare. Salatele aperitiv, așa cum este și această salată de ciuperci cu ton, se pot face rapid. Le poți pregăti destul de des și sigur nu te vei plictisi de gustul lor.
Unde mai pui că salatele sunt numai bune de luat la serviciu, la pachet. Pui porția de salată într-o caserolă, adaugi crackerși sau câteva felii de pâine și ai scăpat de grija mâncării comandate la birou.
Chiar dacă ești la dietă, atât tonul, cât și castraveții ori ciupercile le poți consuma și nu îți vor afecta slăbirea. Castraveţii muraţi sunt bogaţi în vitamine şi minerale şi au foarte puţine calorii, deci pot fi consumaţi cu încredere. Dacă vrei să un sistem digestiv care să funcționeze în parametri normali şi să-ţi ţii sub control glicemia, află că o porţie de castraveţi muraţi delicioşi te-ar putea ajuta.