Rețetă de ouă umplute cu ton, un aperitiv gustos și sănătos
Această rețetă de ouă umplute îți amintește și ție de gustul copilăriei? La fiecare eveniment festiv, ouăle umplute stăteau la loc de cinste pe față. De multe ori îi ceream mamei să le facă și atunci când nu aveam de sărbătorit, dar nu erau atât de simplu de preparat și trebuia să aștept gustul lor până la următorul mare eveniment din familie.
Acum, pentru că inventivitatea în bucătărie a luat o altă turnură, îți propunem o rețetă rapidă de ouă umplute cu ton. Umplutura poate să difere în funcție de gust. Ouăle pot fi umplute cu pate, maioneză, ciuperi ori diferite tipuri de brânzeturi. Acestea sunt pe placul meu și nu pot rezista tentație de a le pregăti ori de câte ori am poftă.
Descoperă și tu rețeta unui aperitiv delicios, care nu necesită mult timp de preparare și nici multă pricepere în tainele bucătăriei.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas este să fierbi ouăle. Aproximativ 10-12 minute pentru că acestea trebuie să aibă textura fermă. După ce s-au fiert, pune-le în apă rece, aproximativ 2 sau 3 minute. Acest pas te va ajuta să le decojești mai ușor.
Cum prepari umplutura pentru ouă
După ce le-ai curățat de coajă, taie ouăle pe jumătate, pe lungime și scoate gălbenușurile separat într-un bol. Cu ajutorul unei furculițe le poți mărunți, iar mai apoi adaugă restul ingredientelor, în afară de capere și semințele de susan.
Amestecă totul foare bine până când compoziția este omogenă și mai apoi umple jumătățile de ou. Atât de simplu este.
Decorează la final ouăle umplute cu ton cu capere și semințe de susan și pune totul la rece pentru aproximativ 2 ore. Mai apoi te poți bucura de gustul lor. Sunt atât de delicioase încât cu siguranță nu va mai rămâne nimic în farfurie. Spor la treabă și poftă bună!
Beneficiile tonului și ouălor
Ouăle sunt recomandate pentru sănătatea organismului. Acestea conțin multe proteine. Cu ajutorul lor vei ajunge mai repede la senzație de sațietate atunci când îți dorești să scapi de un anumit număr de kilograme. De asemenea, acestea conține proteine de bună calitate, care ajută la reglarea nivelului de colesterol bun și scad mult riscul unui atac cerebral. Specialiștii recomandă includerea ouălor într-o dietă sănătoasă și echilibrată. Ele mai au în compoziție vitamine și minerale care contribuie la sănătatea generală a organismului.
Tonul, pe lângă faptul că are un gust inconfundabil, acesta este un ingredient versatil. Nutriționiști îl recomandă după vârsta de un an, cu un consum regulat de cel puțin o dată pe săptămână.
Tonul are în compoziție o cantitate mare de seleniu, care protejează organismul de radicalii liberi. Acest tip de pește mai are în compoziție și complexul de vitamina B, Vitamina D, conține multe proteine, fosfor, potasiu, magneziu și grăsimi sănătoase Omega-3 și Omega-6. Tonul contribuie la întărirea sistemului imunitar și crește nivelul de energie din organism. Tot el favorizează metabolismul și îmbunătățește circulația sanguină.