Paste cu ciuperci. Rețeta care se prepară în doar câteva minute
Dacă vrei să încerci un preparat sățios și sănătos, este timpul pentru o porție de paste cu ciuperci. Pot fi consumate atât în zilele în care se ține post cât și în weekend-urile în care nu ai chef să stai prea mult în bucătărie.
![paste cu ciuperci intr-o farfurie albă așezată pe un șervețel albastru cu două boluri cu sos lângă paste cu ciuperci intr-o farfurie albă așezată pe un șervețel albastru cu două boluri cu sos lângă](https://cdn.hellotaste.ro/wp-content/uploads/2022/05/Paste-cu-ciuperci.jpg)
De la mic la mare adorăm să mâncăm paste, de diferite forme și în diferite combinații. Dacă vrei un prânz rapid sau o cină ușoară, cu siguranță poți alege preparate cu paste.
Ți-am pregătit o rețetă de paste cu ciuperci pe care sigur o vei prepara des. Iată mai jos lista de ingrediente și pașii pe care este necesar să-i urmezi pentru a avea în farfurie cele mai bune și sănătoase paste.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru început, pune la fiert o oală cu apă și, când a început să clocotească, adaugă o linguriță de sare și amestecă până se dizolvă. Când s-a atins punctul de fierbere, adaugă pastele. Lasă-le să fiarbă cel mult 7-8 minute și apoi scoate-le. Ai în vedere faptul că urmează să mai stea pe foc împreună cu sosul.
După ce ai terminat cu pastele, începe să călești ciupercile. Ia o tigaie puțin adâncă și pune-o pe aragaz la foc mediu. Adaugă două linguri de ulei de măsline, în care pune usturoiul curățat și tăiat mărunt.
Cum speli corect ciupercile
Curăță ciupercile, spală-le bine și apoi taie-le în felii medii. Găsești aici câteva tehnici de tăiere a legumelor în bucătărie de unde poți să alegi ce crezi că se pretează mai bine la felul de mâncare pe care vrei să-l faci. Este de evitat să speli ciupercile. Chiar dacă le bagi în apă pentru o perioadă scurtă de timp, ele absorb rapid o cantitate mare de lichid. Este de preferat să le cureți bine și apoi să le treci rapid printr-un jet de apă rece.
Pune ciupercile în tigaie, peste usturoi, și amestecă bine ca să se uniformizeze gustul și să se gătească. Lasă-le la gătit până când se evaporă apa pe care o lasă. După ce sunt gata, adaugă laptele de cocos și condimentele și continuă să amesteci bine pentru încă 3 minute. La final adaugă sare și piper după gust.
Tot ce mai ai de făcut acum pentru o porție de paste cu ciuperci este să adaugi pastele. Pentru a obține un gust bun, scurge-le bine de apa în care au fiert, atenție să nu le bagi în apă rece, și pune-le în sosul de ciuperci cu lapte de cocos. Rețeta de paste cu ciuperci este aproape gata, este recomandat să le mai fierbi timp de 2-3 minute, apoi stinge focul.
Pentru un gust deosebit toacă mărunt puțin pătrunjel proaspăt și presară-l peste paste. Iar dacă îți plac rețetele de paste cu pătrunjel, poți încerca și o rețetă de spaghete aglio e olio.