Rețetă de pizza cu vinete. Gustarea low-carb pe care o poți mânca oricând
Când îți este poftă de pizza, dar nu vrei să consumi o masă bogată din punct de vedere caloric, poți încerca un preparat sărac în carbohidrați, dar cu gust apropiat de cel autentic. Încearcă și tu o rețetă de pizza cu vinete.
Pizza cu vinete este potrivită dacă ești vegetariană sau dacă nu vrei să consumi mulți carbohidrați, dar totuși vrei să te bucuri de o mâncare savuroasă.
Feliile de vinete vor funcționa ca un blat pentru că au pulpa cărnoasă. În plus, se potrivesc foarte bine cu multe alte gusturi, potențându-le.
Pizza cu vinete poate fi servită la cină, la prânz, este o gustare excelentă pentru picnic sau când te afli toată ziua pe drumuri. Poți să folosești micile bucăți de pizza din vinete chiar și pe post de garnitură pentru feluri de mâncare cu carne.
Pizza cu vinete are puține calorii
Vinetele au o mulțime de vitamine și minerale, dar nu sunt bogate în calorii. Conțin fibre, acid folic, potasiu, mangan. Acest lucru le face perfecte pentru o rețetă inedită de pizza. În plus, cu această rețetă poți convinge mai ușor copiii să mănânce legume. Cine poate refuza o felie de pizza, nu e așa?
De asemenea, acest preparat este ideal și ca pachet la birou. Nu doar că este sățioas, dar îți va da și energie pentru restul programului de lucru. Tot pentru momentele în care nu ai timp să gătești, dar nu vrei să sari peste masa de prânz, îți propunem să încerci o salată de ciuperci cu ton și castraveți murați.
Pentru a face pizza cu vinete nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Practic, dintr-o singură vânătă, puțină mozzarella și un pic de parmezan obții un preparat pentru întreaga familie. Se face extraordinar de repede, mai ales dacă alegi brânzeturi gata răzuite. Dacă ai timp poți face tu sosul de roșii, dar atunci când ești ocupată nu este nicio problemă dacă alegi unul de la magazin.
Ingrediente
Mod de preparare
Se taie vinetele în bucăți cu grosimea de 1 cm. Se presară cu sare feliile de vânătă și se lasă să ”transpire” timp de 20 de minute, apoi se șterg.
Se preîncălzește cuptorul la 180°C.
Se unge fiecare felie cu ulei de măsline. Se coc timp de 25 de minute.
Într-un castron se combină toate ingredientele pentru sosul de pizza și se amestecă până la omogenizare. Se scot feliile de vinete din cuptor și se toarnă aproximativ două linguri din amestecul de sos peste fiecare.
Se presară mozzarella și cheddar pe fiecare felie. Se dau din nou la cuptor pentru 1-2 minute pentru a se topi brânza.
Se lasă să se răcească înainte de servire.