Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară

timpul de preparare
Timp de gătire: 20 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Italiană

Rețeta de paste cu pesto de leurdă poate fi o alegere perfectă pentru o masă rapidă, dar gustoasă și sănătoasă. Când înlocuim busuiocul tradițional cu leurdă, obținem un preparat vibrant, cu o aromă intensă și o prospețime aparte. Leurda, cunoscută și sub numele de „usturoiul sălbatic”, adaugă o notă ușor picantă și usturoiată, fără a fi copleșitoare ca usturoiul clasic. Acest aspect o face perfectă pentru un pesto aromat și cremos.

Paste cu pesto de leurdă în farfurie, alături de un borcan cu pesto și frunze de leurdă
Această rețetă de paste cu pesto de leurdă este perfectă pentru o masă rapidă, plină de prospețime și savoare / Shutterstock

Soul pesto de leurdă se combină perfect cu pastele fierbinți. Iar parmezanul sau fulgii de drojdie inactivă, pentru varianta de post, îi oferă profunzime și o textură catifelată. Nucile adaugă un gust ușor dulceag și crocant, completând armonios întreaga rețetă. Servite cu un strop de ulei de măsline extravirgin, aceste paste devin o adevărată încântare pentru simțuri.

Citește și

Această rețetă este perfectă pentru o masă plină de prospețime și savoare, ideală pentru zilele în care vrei ceva simplu, dar memorabil. Și dacă adori preparatele cu paste dar și urzicile, îți recomandăm să încerci și varianta de paste cu pesto de urzici. Iar mai jos îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de paste cu pesto de leurdă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru prepararea pastelor, într-o oală mare, fierbe apa cu sarea. Când apa clocotește, adaugă pastele și fierbe-le până devin al dente. Scurge pastele și păstrează aproximativ 50 ml din apa în care au fiert, aceasta va ajuta la legarea sosului.

Cum prepari sosul pentru paste cu pesto de leurdă

Spală bine frunzele de leurdă sub un jet de apă rece și usucă-le cu un prosop de hârtie. Acest pas este esențial pentru a evita un pesto apos.

Într-o tigaie uscată, prăjește ușor nucile timp de 2-3 minute, până devin ușor aurii și își intensifică aroma. Acest pas le va face mai crocante și va adăuga o notă de savoare mai profundă pesto-ului.

Într-un blender sau procesor de alimente, adaugă leurda, nucile prăjite, parmezanul (sau fulgii de drojdie inactivă), zeama de lămâie, usturoiul și un praf de sare și piper.

Mixează ușor și toarnă treptat uleiul de măsline, până când obții o pastă cremoasă, dar cu o textură ușor rustică. Dacă dorești un pesto mai lichid, adaugă puțin ulei în plus sau 1-2 linguri de apă de la paste.

Toarnă pesto-ul peste pastele fierbinți și amestecă bine, astfel încât sosul să le acopere uniform. Dacă este nevoie, adaugă treptat puțină apă de la paste, pentru a obține o textură mai cremoasă.

Presară deasupra parmezan ras sau fulgi de drojdie inactivă, pentru un plus de savoare.

Adaugă câteva nuci tocate grosier și un fir de ulei de măsline extravirgin pentru un aspect final apetisant.

Servește imediat, savurând fiecare îmbucătură aromată și catifelată!

Sfaturi și variații

Pentru un pesto mai cremos, poți adăuga 1 lingură de smântână sau iaurt grecesc, ceea ce va face sosul mai catifelat și mai fin.

Dacă vrei un gust mai intens, dublează cantitatea de leurdă și adaugă puțin mai mult usturoi.

Pentru o variantă mai light, înlocuiește o parte din uleiul de măsline cu apă de la paste.

Dacă îți place un pesto mai gros, adaugă mai multe nuci sau mai puțin ulei.

Servește pastele cu legume coapte. Sparanghelul, dovleceii sau ciupercile sotate vor completa perfect această rețetă.

De ce să încerci această rețetă de paste cu pesto de leurdă?

Este o rețetă rapidă și ușoară. În mai puțin de 20 de minute ai o masă delicioasă și aromată.

Plină de arome naturale. Leurda, nucile și parmezanul creează o combinație savuroasă, fără să fie nevoie de ingrediente complicate.

Versatilă. Poți adapta pesto-ul în funcție de preferințe și de ingredientele pe care le ai la îndemână.

Sănătoasă. Leurda este bogată în vitamine și antioxidanți, iar nucile adaugă grăsimi sănătoase.

Citește și
CELE MAI CITITE
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Écrasé de cartofi în bol
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Merdenele pe un tocător de lemn
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Borcan cu pesto de leurdă cu nuci și parmezan, alături de frunze de leurdă, bucăți de parmezan, o sticlă cu ulei și miez de nuci
Galerie foto
Pesto de leurdă cu nuci și parmezan. Un sos delicios și sănătos
Pesto de leurdă cu nuci și parmezan. Un sos delicios și sănătos
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Omletă cu sparanghel și cartofi porționată pe un tocător de lemn
06:55
Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă
Prăjitura Kardinalschnitte porționată pe un platou, cu o spatulă de tort
05:59
Kardinalschnitte. Rețeta unui desert tradițional din bucătăria austriacă Kardinalschnitte. Rețeta unui desert tradițional din bucătăria austriacă
Biscuiți cu mentă în coș cu ștergar, decorați cu frunze de mentă
3 iulie, 07:41
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
ouă expirate
3 iulie, 06:02
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Porții de ștrudel cu cartofi și cașcaval pe o farfurie cu furculiță și cuțit
2 iulie, 05:43
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Cobbler cu caise și lavandă în bol cu linguriță, alături de un buchet de lavandă
2 iulie, 05:21
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
Krapfen sau gogoși austriece pufoase, umplute cu gem și decorate cu zahăr
1 iulie, 06:38
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
Porție de Ciulama de pui cu ciuperci și smântână în bol cu furculiță, doi căței de usturoi și felii de pâine
1 iulie, 05:57
Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Sorbet de caise. Rețeta unui desert de vară aromat și răcoritor
Sorbet de caise. Rețeta unui desert de vară aromat și răcoritor
Sorbet de caise. Rețeta unui desert de vară aromat și răcoritor
Nazare: Deficitul, cauzat de creşterea de salarii şi pensii. Ce spune despre subvenţia partidelor
Nazare: "Deficitul, cauzat de creşterea de salarii şi pensii". Ce spune despre subvenţia partidelor
Nazare: "Deficitul, cauzat de creşterea de salarii şi pensii". Ce spune despre subvenţia partidelor
amp;#8220;Sunt propriul meu duşman” Celebrul milionar a încercat să se sinucidă după ce şi-a pierdut întreaga avere!
amp;#8220;Sunt propriul meu duşman” Celebrul milionar a încercat să se sinucidă după ce şi-a pierdut întreaga avere!
amp;#8220;Sunt propriul meu duşman” Celebrul milionar a încercat să se sinucidă după ce şi-a pierdut întreaga avere!
Cine e și cum arată noua iubită a lui Bogdan Cîrlan, fostul concurent de la Insula Iubirii sezonul 7
Cine e și cum arată noua iubită a lui Bogdan Cîrlan, fostul concurent de la Insula Iubirii sezonul 7
Cine e și cum arată noua iubită a lui Bogdan Cîrlan, fostul concurent de la Insula Iubirii sezonul 7
Hande Erçel își surprinde fanii cu noi fotografii din vacanță. Vedeta se află la Cannes alături de partenerul Hakan Sabanci
Hande Erçel își surprinde fanii cu noi fotografii din vacanță. Vedeta se află la Cannes alături de partenerul Hakan Sabanci
Hande Erçel își surprinde fanii cu noi fotografii din vacanță. Vedeta se află la Cannes alături de partenerul Hakan Sabanci
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
Nicole Scherzinger și-a etalat silueta de invidiat într-un costum de baie minuscul, cu ocazia zilei sale de naștere
Nicole Scherzinger și-a etalat silueta de invidiat într-un costum de baie minuscul, cu ocazia zilei sale de naștere
Nicole Scherzinger și-a etalat silueta de invidiat într-un costum de baie minuscul, cu ocazia zilei sale de naștere
3 boli cu transmitere sexuală care treptat devin incurabile. Super-gonoreea rezistentă la antibiotice este tot mai răspândită
3 boli cu transmitere sexuală care treptat devin incurabile. „Super-gonoreea” rezistentă la antibiotice este tot mai răspândită
3 boli cu transmitere sexuală care treptat devin incurabile. „Super-gonoreea” rezistentă la antibiotice este tot mai răspândită
fresh
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez

Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez

Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez

Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat

Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat

Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii

Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii

Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor

Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor

Kardinalschnitte. Rețeta unui desert tradițional din bucătăria austriacă

Kardinalschnitte. Rețeta unui desert tradițional din bucătăria austriacă
închide