Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară

timpul de preparare
Timp de gătire: 20 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Italiană

Rețeta de paste cu pesto de leurdă poate fi o alegere perfectă pentru o masă rapidă, dar gustoasă și sănătoasă. Când înlocuim busuiocul tradițional cu leurdă, obținem un preparat vibrant, cu o aromă intensă și o prospețime aparte. Leurda, cunoscută și sub numele de „usturoiul sălbatic”, adaugă o notă ușor picantă și usturoiată, fără a fi copleșitoare ca usturoiul clasic. Acest aspect o face perfectă pentru un pesto aromat și cremos.

Paste cu pesto de leurdă în farfurie, alături de un borcan cu pesto și frunze de leurdă
Această rețetă de paste cu pesto de leurdă este perfectă pentru o masă rapidă, plină de prospețime și savoare / Shutterstock

Soul pesto de leurdă se combină perfect cu pastele fierbinți. Iar parmezanul sau fulgii de drojdie inactivă, pentru varianta de post, îi oferă profunzime și o textură catifelată. Nucile adaugă un gust ușor dulceag și crocant, completând armonios întreaga rețetă. Servite cu un strop de ulei de măsline extravirgin, aceste paste devin o adevărată încântare pentru simțuri.

Citește și

Această rețetă este perfectă pentru o masă plină de prospețime și savoare, ideală pentru zilele în care vrei ceva simplu, dar memorabil. Și dacă adori preparatele cu paste dar și urzicile, îți recomandăm să încerci și varianta de paste cu pesto de urzici. Iar mai jos îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de paste cu pesto de leurdă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru prepararea pastelor, într-o oală mare, fierbe apa cu sarea. Când apa clocotește, adaugă pastele și fierbe-le până devin al dente. Scurge pastele și păstrează aproximativ 50 ml din apa în care au fiert, aceasta va ajuta la legarea sosului.

Cum prepari sosul pentru paste cu pesto de leurdă

Spală bine frunzele de leurdă sub un jet de apă rece și usucă-le cu un prosop de hârtie. Acest pas este esențial pentru a evita un pesto apos.

Într-o tigaie uscată, prăjește ușor nucile timp de 2-3 minute, până devin ușor aurii și își intensifică aroma. Acest pas le va face mai crocante și va adăuga o notă de savoare mai profundă pesto-ului.

Într-un blender sau procesor de alimente, adaugă leurda, nucile prăjite, parmezanul (sau fulgii de drojdie inactivă), zeama de lămâie, usturoiul și un praf de sare și piper.

Mixează ușor și toarnă treptat uleiul de măsline, până când obții o pastă cremoasă, dar cu o textură ușor rustică. Dacă dorești un pesto mai lichid, adaugă puțin ulei în plus sau 1-2 linguri de apă de la paste.

Toarnă pesto-ul peste pastele fierbinți și amestecă bine, astfel încât sosul să le acopere uniform. Dacă este nevoie, adaugă treptat puțină apă de la paste, pentru a obține o textură mai cremoasă.

Presară deasupra parmezan ras sau fulgi de drojdie inactivă, pentru un plus de savoare.

Adaugă câteva nuci tocate grosier și un fir de ulei de măsline extravirgin pentru un aspect final apetisant.

Servește imediat, savurând fiecare îmbucătură aromată și catifelată!

Sfaturi și variații

Pentru un pesto mai cremos, poți adăuga 1 lingură de smântână sau iaurt grecesc, ceea ce va face sosul mai catifelat și mai fin.

Dacă vrei un gust mai intens, dublează cantitatea de leurdă și adaugă puțin mai mult usturoi.

Pentru o variantă mai light, înlocuiește o parte din uleiul de măsline cu apă de la paste.

Dacă îți place un pesto mai gros, adaugă mai multe nuci sau mai puțin ulei.

Servește pastele cu legume coapte. Sparanghelul, dovleceii sau ciupercile sotate vor completa perfect această rețetă.

De ce să încerci această rețetă de paste cu pesto de leurdă?

Este o rețetă rapidă și ușoară. În mai puțin de 20 de minute ai o masă delicioasă și aromată.

Plină de arome naturale. Leurda, nucile și parmezanul creează o combinație savuroasă, fără să fie nevoie de ingrediente complicate.

Versatilă. Poți adapta pesto-ul în funcție de preferințe și de ingredientele pe care le ai la îndemână.

Sănătoasă. Leurda este bogată în vitamine și antioxidanți, iar nucile adaugă grăsimi sănătoase.

Citește și
CELE MAI CITITE
Dulciuri de post uşor de făcut
Dulciuri de post uşor de făcut. Idei de deserturi super delicioase
Dulciuri de post uşor de făcut. Idei de deserturi super delicioase
Două pahare cu granita de cireșe
Granita de cireșe. Rețeta unui desert răcoritor, de sezon
Granita de cireșe. Rețeta unui desert răcoritor, de sezon
Supă cremă de gălbiori în bol, alături de un coș cu gălbiori
Supă cremă de gălbiori. Gust și savoare într-o singură farfurie
Supă cremă de gălbiori. Gust și savoare într-o singură farfurie
Două porții de prăjitură cu caise și crumble
Prăjitură cu caise și crumble. Rețeta unui desert fraged și fructat
Prăjitură cu caise și crumble. Rețeta unui desert fraged și fructat
Porții de tartă simplă cu cireșe
Tartă simplă cu cireșe. Un desert rustic și reconfortant
Tartă simplă cu cireșe. Un desert rustic și reconfortant
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Borcan cu pesto de leurdă cu nuci și parmezan, alături de frunze de leurdă, bucăți de parmezan, o sticlă cu ulei și miez de nuci
Galerie foto
Pesto de leurdă cu nuci și parmezan. Un sos delicios și sănătos
Pesto de leurdă cu nuci și parmezan. Un sos delicios și sănătos
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Patru porții de negresă cu ciocolată și jeleu de caise
06:59
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Ouă umplute cu salată de cartofi
05:39
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Borcan cu castraveți în saramură
22 iunie, 05:51
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Cobbler cu caise în vas alb cu lingură
22 iunie, 05:41
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Mazăre în saramură la borcan, alături de usturoi și condimente
21 iunie, 06:36
Mazăre în saramură la borcan, naturală, simplă și cu gust ca din grădină Mazăre în saramură la borcan, naturală, simplă și cu gust ca din grădină
mini-tarte cu fructe, așezate pe un fundal albastru deschis
21 iunie, 05:56
Deserturi de vară rapide și ușoare. Idei de dulciuri delicioase ideale în sezonul estival Deserturi de vară rapide și ușoare. Idei de dulciuri delicioase ideale în sezonul estival
Bulion de corcodușe în bol cu lingură și un bol cu corcodușe proaspete
20 iunie, 06:10
Bulion de corcodușe. Rețetă tradițională pentru iarnă Bulion de corcodușe. Rețetă tradițională pentru iarnă
Porții de tartă simplă cu cireșe
20 iunie, 05:07
Tartă simplă cu cireșe. Un desert rustic și reconfortant Tartă simplă cu cireșe. Un desert rustic și reconfortant
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Sos Samurai preparat în casă. Rețetă de sos picant și ușor afumat
Sos Samurai preparat în casă. Rețetă de sos picant și ușor afumat
Sos Samurai preparat în casă. Rețetă de sos picant și ușor afumat
Chiar a fost super uşor. Ce note aşteaptă un elev la Română, la Evaluarea Naţională
"Chiar a fost super uşor". Ce note aşteaptă un elev la Română, la Evaluarea Naţională
"Chiar a fost super uşor". Ce note aşteaptă un elev la Română, la Evaluarea Naţională
Aroganţa milionarului român care are 9 copii cu 4 femei diferite! A spus exact câţi bani câştigă în fiecare an
Aroganţa milionarului român care are 9 copii cu 4 femei diferite! A spus exact câţi bani câştigă în fiecare an
Aroganţa milionarului român care are 9 copii cu 4 femei diferite! A spus exact câţi bani câştigă în fiecare an
Rezultate Loto azi, 22 iunie 2025. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Rezultate Loto azi, 22 iunie 2025. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Rezultate Loto azi, 22 iunie 2025. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Irina Baeva și Giovanni Medina continuă să rămână în atenția presei. Se spune că cei doi s-ar fi căsătorit
Irina Baeva și Giovanni Medina continuă să rămână în atenția presei. Se spune că cei doi s-ar fi căsătorit
Irina Baeva și Giovanni Medina continuă să rămână în atenția presei. Se spune că cei doi s-ar fi căsătorit
Microsoft a dezvăluit ce se va întâmpla cu următoarea generație Xbox. Anunțul care a încântat fanii
Microsoft a dezvăluit ce se va întâmpla cu următoarea generație Xbox. Anunțul care a încântat fanii
Microsoft a dezvăluit ce se va întâmpla cu următoarea generație Xbox. Anunțul care a încântat fanii
Prăjitură umedă cu caise și nectarine, decorată cu migdale
Prăjitură umedă cu caise și nectarine, decorată cu migdale
Prăjitură umedă cu caise și nectarine, decorată cu migdale
Cum să recunoști și să gestionezi semnele de depresie la copii
Cum să recunoști și să gestionezi semnele de depresie la copii
Cum să recunoști și să gestionezi semnele de depresie la copii
Cât valorează inelul de logodnă primit de Dua Lipa. Detalii despre bijuteria prețioasă
Cât valorează inelul de logodnă primit de Dua Lipa. Detalii despre bijuteria prețioasă
Cât valorează inelul de logodnă primit de Dua Lipa. Detalii despre bijuteria prețioasă
Beneficiile verzei de Bruxelles. De ce să incluzi în alimentație această legumă
Beneficiile verzei de Bruxelles. De ce să incluzi în alimentație această legumă
Beneficiile verzei de Bruxelles. De ce să incluzi în alimentație această legumă
fresh
Deserturi de vară rapide și ușoare. Idei de dulciuri delicioase ideale în sezonul estival

Deserturi de vară rapide și ușoare. Idei de dulciuri delicioase ideale în sezonul estival

Deserturi de vară rapide și ușoare. Idei de dulciuri delicioase ideale în sezonul estival

Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu

Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu

Mazăre în saramură la borcan, naturală, simplă și cu gust ca din grădină

Mazăre în saramură la borcan, naturală, simplă și cu gust ca din grădină

Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă

Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă

Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat

Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
închide