Pesto de leurdă cu nuci și parmezan. Un sos delicios și sănătos

timpul de preparare
Timp de gătire: 15 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Sos
tipul bucătăriei
bucătăria: Italiană

Pentru că este sezonul leurdei, una dintre cele mai sănătoase dintre verdețurile de primăvară, nu ezita s-o incluzi cât mai des în alimentația ta. Îți oferim în acest scop o rețetă de pesto de leurdă cu nuci și parmezan.

Borcan cu pesto de leurdă cu nuci și parmezan, alături de frunze de leurdă, bucăți de parmezan, o sticlă cu ulei și miez de nuci
Galerie foto

Galerie foto

Cantitatea de sare se adaugă în funcție de cât de sărat este parmezanul / Shutterstock

Te poți bucura de un astfel de sos la micul dejun, servit în combinație cu brânzeturi sau alte ingrediente. Îl poți servi chiar și simplu, cu felii de pâine prăjită. Îl poți folosi ca sos pentru rețetele de paste. Va fi delicios și ca dressing pentru diferite salate.

Citește și

La începutul primăverii leurda înlocuiește cu succes usturoiul în preparatele culinare. Se poate folosi în cantități mai mari decât usturoiul, pentru că aroma ei este mult mai rafinată și mai delicată. Iar pentru rețeta de pesto, gustul picant al leurdei se combină armonios cu nucile uleioase și parmezanul dens și gustos. Rețeta este simplă, ca și a rețetei clasice de pesto din busuioc. Dacă dorești să te răsfeți cu gustul sosului și mai târziu, poți prepara o cantitate mai mare. O depozitezi în borcane închise ermetic și să o păstrezi la frigider până la 2-3 săptămâni. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici și rețeta clasică de pesto, din busuioc cu usturoi. Iar mai jos, îți oferim rețeta completă, în varianta cu leurdă și parmezan.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea sosului constă în pregătirea leurdei și a busuiocului. Acestea necesită clătire cu apă rece, apoi zvântare. De la leurdă folosești atât frunzele cât și tulpinile, iar de la busuioc doar frunzele. Cât timp stau aceste verdețuri la scurs, pregătește miezul de nucă pe care îl cureți și îl macini fin. Pregătește și parmezanul pe care îl dai pe răzătoarea cu orificiile cele mai mici. Când ai aceste ingrediente pregătite poți prepara sosul.

Cum prepari sos pesto de leurdă cu nuci și parmezan

Pune frunzele de leurdă împreună cu tulpinile și pe cele de busuioc pe un tocător. Mărunțește-le cu un cuțit și adaugă-le în interiorul unui mojar cu pistil.

Adaugă puțină sare și puțin piper și pisează-le bine până când obții o pastă suculentă. pisează treptat aceste ingrediente, nu umple mojarul. Este recomandată, în astfel de cazuri, folosirea mojarului și nu a blenderului, pentru că leurda pisată își accentuează gustul, ca și usturoiul pisat pentru mujdei.

Descoperă aici și o rețetă de sos de usturoi și miere, perfect pentru orice tip de carne.

După ce ai pisat verdețurile și ai transferat pasta rezultată într-un bol, adaugă și nucile măcinate fin.

Toarnă peste acestea puțin câte puțin din ulei, în timp ce amesteci bine ingredientele cu o lingură de lemn, ca la maioneza preparată manual. Vei obține o pastă omogenă de culoarea verde. Alternativ cu uleiul adăugat, adaugă și sucul de lămâie. Gustă sosul pe parcurs ce se formează pentru pentru a obține gustul care îți place. Nu adăuga sare în exces, pentru că și parmezanul este sărat.

Ultimul pas constă în adăugarea parmezanului răzuit fin. Omogenizează bine sosul pesto de leurdă cu nuci și pune-l în borcane și îndesându-l bine să nu se formeze bule de aer. Nu uita să sterilizezi borcanele înainte de a le umple. Închide-le ermetic cu capacele aferente și depozitează-le în frigider. Dacă dorești să păstrezi sosul pentru o perioadă mai îndelungată de timp, nu adăuga parmezan. Pe acesta îl poți adăuga în timpul servirii.

Dacă te întrebi cum poți folosi sosul pesto într-un mod cât mai delicios, îți recomandăm să încerci rețeta de piept de pui gratinat cu sos pesto.

Citește și
CELE MAI CITITE
mini-tarte cu fructe, așezate pe un fundal albastru deschis
Deserturi de vară rapide și ușoare. Idei de dulciuri delicioase ideale în sezonul estival
Deserturi de vară rapide și ușoare. Idei de dulciuri delicioase ideale în sezonul estival
Cobbler cu caise în vas alb cu lingură
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Borcan cu castraveți în saramură
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Patru porții de negresă cu ciocolată și jeleu de caise
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Paste cu pesto de leurdă în farfurie, alături de un borcan cu pesto și frunze de leurdă
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Penne cu sos pesto și mazăre în farfurie, decorate cu semințe de pin și frunze de busuioc
Penne cu sos pesto și mazăre. Un deliciu cremos și aromat
Penne cu sos pesto și mazăre. Un deliciu cremos și aromat
Porție de paste penne cu pesto de busuioc și parmezan în farfurie cu furculiță, alături de un bol cu parmezan, un bol cu sos pesto, o sticlă cu ulei, usturoi și frunze de busuioc
Galerie foto
Paste penne cu pesto de busuioc și parmezan
Paste penne cu pesto de busuioc și parmezan
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
06:50
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Merdenele pe un tocător de lemn
06:32
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Écrasé de cartofi în bol
27 iunie, 06:11
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
27 iunie, 05:41
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Un desert de vară colorat și sănătos
26 iunie, 17:48
(P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate (P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate
Ouă poșate cu sparanghel sotat și parmezan ras pe două farfurii
26 iunie, 07:00
Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură
Chec cu vișine porționat pe două platouri de lemn
26 iunie, 06:33
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Piure de mazăre cu mentă în farfurie, decorat cu boabe de mazăre și frunze de mentă
25 iunie, 06:55
Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Cât de important este să cureți valiza. Nu mai ignora igienizarea ei dacă vrei să te ferești de boli
Cât de important este să cureți valiza. Nu mai ignora igienizarea ei dacă vrei să te ferești de boli
Cât de important este să cureți valiza. Nu mai ignora igienizarea ei dacă vrei să te ferești de boli
Cum s-a transformat o stradă pietonală celebră din România în scenă pentru un alai de peşti
Cum s-a transformat o stradă pietonală celebră din România în scenă pentru un "alai de peşti"
Cum s-a transformat o stradă pietonală celebră din România în scenă pentru un "alai de peşti"
Amănuntul neştiut despre milionarul român cu 3 pensii! Cu ce ajunsese să se ocupe: amp;#8220;Pe ce pun mâna, ridic”
Amănuntul neştiut despre milionarul român cu 3 pensii! Cu ce ajunsese să se ocupe: amp;#8220;Pe ce pun mâna, ridic”
Amănuntul neştiut despre milionarul român cu 3 pensii! Cu ce ajunsese să se ocupe: amp;#8220;Pe ce pun mâna, ridic”
O celebră cântăreață a învins cancerul după ce a trecut printr-o intervenție chirurgicală de extirpare a sânilor. Cum se simte acum și cum descrie întreaga experiență: A dispărut tot!
O celebră cântăreață a învins cancerul după ce a trecut printr-o intervenție chirurgicală de extirpare a sânilor. Cum se simte acum și cum descrie întreaga experiență: „A dispărut tot!”
O celebră cântăreață a învins cancerul după ce a trecut printr-o intervenție chirurgicală de extirpare a sânilor. Cum se simte acum și cum descrie întreaga experiență: „A dispărut tot!”
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Rulouri de dovlecei cu brânză și roșii
Rulouri de dovlecei cu brânză și roșii
Rulouri de dovlecei cu brânză și roșii
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
fresh
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos

Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos

Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos

Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură

Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură

(P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate

(P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate

Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble

Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble

Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească

Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
închide