Pesto de leurdă cu nuci și parmezan. Un sos delicios și sănătos

timpul de preparare
Timp de gătire: 15 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Sos
tipul bucătăriei
bucătăria: Italiană

Pentru că este sezonul leurdei, una dintre cele mai sănătoase dintre verdețurile de primăvară, nu ezita s-o incluzi cât mai des în alimentația ta. Îți oferim în acest scop o rețetă de pesto de leurdă cu nuci și parmezan.

Borcan cu pesto de leurdă cu nuci și parmezan, alături de frunze de leurdă, bucăți de parmezan, o sticlă cu ulei și miez de nuci
Galerie foto

Galerie foto

Cantitatea de sare se adaugă în funcție de cât de sărat este parmezanul / Shutterstock

Te poți bucura de un astfel de sos la micul dejun, servit în combinație cu brânzeturi sau alte ingrediente. Îl poți servi chiar și simplu, cu felii de pâine prăjită. Îl poți folosi ca sos pentru rețetele de paste. Va fi delicios și ca dressing pentru diferite salate.

Citește și

La începutul primăverii leurda înlocuiește cu succes usturoiul în preparatele culinare. Se poate folosi în cantități mai mari decât usturoiul, pentru că aroma ei este mult mai rafinată și mai delicată. Iar pentru rețeta de pesto, gustul picant al leurdei se combină armonios cu nucile uleioase și parmezanul dens și gustos. Rețeta este simplă, ca și a rețetei clasice de pesto din busuioc. Dacă dorești să te răsfeți cu gustul sosului și mai târziu, poți prepara o cantitate mai mare. O depozitezi în borcane închise ermetic și să o păstrezi la frigider până la 2-3 săptămâni. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici și rețeta clasică de pesto, din busuioc cu usturoi. Iar mai jos, îți oferim rețeta completă, în varianta cu leurdă și parmezan.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea sosului constă în pregătirea leurdei și a busuiocului. Acestea necesită clătire cu apă rece, apoi zvântare. De la leurdă folosești atât frunzele cât și tulpinile, iar de la busuioc doar frunzele. Cât timp stau aceste verdețuri la scurs, pregătește miezul de nucă pe care îl cureți și îl macini fin. Pregătește și parmezanul pe care îl dai pe răzătoarea cu orificiile cele mai mici. Când ai aceste ingrediente pregătite poți prepara sosul.

Cum prepari sos pesto de leurdă cu nuci și parmezan

Pune frunzele de leurdă împreună cu tulpinile și pe cele de busuioc pe un tocător. Mărunțește-le cu un cuțit și adaugă-le în interiorul unui mojar cu pistil.

Adaugă puțină sare și puțin piper și pisează-le bine până când obții o pastă suculentă. pisează treptat aceste ingrediente, nu umple mojarul. Este recomandată, în astfel de cazuri, folosirea mojarului și nu a blenderului, pentru că leurda pisată își accentuează gustul, ca și usturoiul pisat pentru mujdei.

Descoperă aici și o rețetă de sos de usturoi și miere, perfect pentru orice tip de carne.

După ce ai pisat verdețurile și ai transferat pasta rezultată într-un bol, adaugă și nucile măcinate fin.

Toarnă peste acestea puțin câte puțin din ulei, în timp ce amesteci bine ingredientele cu o lingură de lemn, ca la maioneza preparată manual. Vei obține o pastă omogenă de culoarea verde. Alternativ cu uleiul adăugat, adaugă și sucul de lămâie. Gustă sosul pe parcurs ce se formează pentru pentru a obține gustul care îți place. Nu adăuga sare în exces, pentru că și parmezanul este sărat.

Ultimul pas constă în adăugarea parmezanului răzuit fin. Omogenizează bine sosul pesto de leurdă cu nuci și pune-l în borcane și îndesându-l bine să nu se formeze bule de aer. Nu uita să sterilizezi borcanele înainte de a le umple. Închide-le ermetic cu capacele aferente și depozitează-le în frigider. Dacă dorești să păstrezi sosul pentru o perioadă mai îndelungată de timp, nu adăuga parmezan. Pe acesta îl poți adăuga în timpul servirii.

Dacă te întrebi cum poți folosi sosul pesto într-un mod cât mai delicios, îți recomandăm să încerci rețeta de piept de pui gratinat cu sos pesto.

Citește și
CELE MAI CITITE
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară porționată, alături de un ceainic alb și prune
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure, porționat pe un platou, alături de pere proaspete
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure
Porție de cheesecake cu pere caramelizate pe o spatulă de tort
Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant
Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă
Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb, decorată cu verdeață
Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb
Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Paste cu mazăre și pesto de busuioc, presărate cu parmezan și frunze de busuioc, în farfurie cu furculiță
Paste cu mazăre și pesto de busuioc. Un preparat ideal pentru o masă de vară
Paste cu mazăre și pesto de busuioc. Un preparat ideal pentru o masă de vară
Paste cu pesto de leurdă în farfurie, alături de un borcan cu pesto și frunze de leurdă
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Penne cu sos pesto și mazăre în farfurie, decorate cu semințe de pin și frunze de busuioc
Penne cu sos pesto și mazăre. Un deliciu cremos și aromat
Penne cu sos pesto și mazăre. Un deliciu cremos și aromat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Salată caldă de linte cu mere, îmbogățită cu nuci și stafide în două boluri, unul cu lingură de lemn, alături de alte boluri cu ingrediente
06:22
Salată caldă de linte cu mere, îmbogățită cu nuci și stafide Salată caldă de linte cu mere, îmbogățită cu nuci și stafide
Pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice
05:21
Pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice. Un tablou de toamnă pe farfurie Pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice. Un tablou de toamnă pe farfurie
Tartă rustică cu pere și cremă de migdale, decorată cu frunze de mentă
16 septembrie, 05:33
Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant
Cheesecake cu mere și sos caramel sărat porționat pe platou și o porție pe o spatulă
16 septembrie, 05:32
Cheesecake cu mere și sos caramel sărat. Un desert aromat cu gust bogat Cheesecake cu mere și sos caramel sărat. Un desert aromat cu gust bogat
Pui tandoori
15 septembrie, 06:21
Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă
ouă turcești
15 septembrie, 05:09
Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie
sfiha
14 septembrie, 05:46
Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă
fajitas
14 septembrie, 05:00
Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Ștrudel cu prune și nucă. Un desert de toamnă cu parfum cald și gust bogat
Ștrudel cu prune și nucă. Un desert de toamnă cu parfum cald și gust bogat
Ștrudel cu prune și nucă. Un desert de toamnă cu parfum cald și gust bogat
Afacerile româneşti, în pericol din cauza importurilor chinezeşti. Guda: Pierdem 2 miliarde de euro pe an
Afacerile româneşti, în pericol din cauza importurilor chinezeşti. Guda: Pierdem 2 miliarde de euro pe an
Afacerile româneşti, în pericol din cauza importurilor chinezeşti. Guda: Pierdem 2 miliarde de euro pe an
Gabi Tamaş şi Dan Alexa, luaţi cu maşina de poliţie în Asia Express. Ce li s-a putut întâmpla celor doi pe amp;#8220;Drumul Eroilor”
Gabi Tamaş şi Dan Alexa, luaţi cu maşina de poliţie în Asia Express. Ce li s-a putut întâmpla celor doi pe amp;#8220;Drumul Eroilor”
Gabi Tamaş şi Dan Alexa, luaţi cu maşina de poliţie în Asia Express. Ce li s-a putut întâmpla celor doi pe amp;#8220;Drumul Eroilor”
Îți mai aduci aminte de Cristi din Banat, artistul care făcea furori cu piesa Ca o apă cristalină? Cât de schimbat e în prezent
Îți mai aduci aminte de Cristi din Banat, artistul care făcea furori cu piesa „Ca o apă cristalină”? Cât de schimbat e în prezent
Îți mai aduci aminte de Cristi din Banat, artistul care făcea furori cu piesa „Ca o apă cristalină”? Cât de schimbat e în prezent
Başak Gümülcinelioğlu a publicat noi fotografii cu burtica de gravidă. Cum arată în prezent actrița din Dragostea plutește în aer
Başak Gümülcinelioğlu a publicat noi fotografii cu burtica de gravidă. Cum arată în prezent actrița din Dragostea plutește în aer
Başak Gümülcinelioğlu a publicat noi fotografii cu burtica de gravidă. Cum arată în prezent actrița din Dragostea plutește în aer
4 trucuri ChatGPT ascunse pe varianta mobilă. Ce poți face pe telefon
4 trucuri ChatGPT ascunse pe varianta mobilă. Ce poți face pe telefon
4 trucuri ChatGPT ascunse pe varianta mobilă. Ce poți face pe telefon
Cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați la cuptor
Cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați la cuptor
Cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați la cuptor
Setează limite cu blândețe. Nu te teme să-i spui nu“ unui copil
Setează limite cu blândețe. Nu te teme să-i spui „nu“ unui copil
Setează limite cu blândețe. Nu te teme să-i spui „nu“ unui copil
Owen Cooper a scris istorie la premiile Emmy, devenind cel mai tânăr câștigător al trofeului pentru cel mai bun actor secundar
Owen Cooper a scris istorie la premiile Emmy, devenind cel mai tânăr câștigător al trofeului pentru cel mai bun actor secundar
Owen Cooper a scris istorie la premiile Emmy, devenind cel mai tânăr câștigător al trofeului pentru cel mai bun actor secundar
Beneficiile consumului de semințe de floarea soarelui. Cum te poate ajuta conținutul lor nutritiv
Beneficiile consumului de semințe de floarea soarelui. Cum te poate ajuta conținutul lor nutritiv
Beneficiile consumului de semințe de floarea soarelui. Cum te poate ajuta conținutul lor nutritiv
fresh
Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă

Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă

Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă

Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie

Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie

Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant

Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant

Cheesecake cu mere și sos caramel sărat. Un desert aromat cu gust bogat

Cheesecake cu mere și sos caramel sărat. Un desert aromat cu gust bogat

Pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice. Un tablou de toamnă pe farfurie

Pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice. Un tablou de toamnă pe farfurie
închide