Primul pas constă în pregătirea păstrăvului care trebuie condimentat cu sare și piper atât la exterior cât și la interior. Apoi poți pregăti umplutura. Pentru aceasta toacă mărunt pătrunjelul, mărarul și usturoiul și amestecă-le.

Cum prepari păstrăv la cuptor

Umple peștii cu ierburile proaspete tocate și usturoiul, de asemeni, tocat. Apoi adaugă și câteva felii subțiri de lămâie în interiorul fiecărui pește. Acestea vor oferi o notă de prospețime și un plus de frăgezire cărnii de pește.

Descoperă și o rețetă de păstrăv cu roșii și măsline la tigaie.

După ce ai pregătit peștii preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius și pune hârtie de copt într-o tavă sau unge-o cu ulei. Așază păstrăvii în tavă și stropește-i cu ulei de măsline și suc de lămâie. Adaugă și vinul alb în tavă. Acesta este opțional, dar va aromatiza plăcut peștele.

Așază o folie de aluminiu deasupra tăvii cu peștii umpluți și introdu tava în cuptorul cald. Așaz-o pe raftul de la mijloc pentru o distribuire uniformă a căldurii. Prepară păstrăvul acoperit timp de 20 de minute. Apoi îndepărtează folia și mai lasă peștele la cuptor 10-15 minute sau până când se rumenește frumos la suprafață. După ce scoți tava din cuptor lasă păstrăvul să se odihnească 5-6 minute pe un platou de servire.

Păstrăvul este delicios servit cald, alături de o salată proaspătă, legume la abur sau cartofi natur.

Dacă dorești o aromă mai intensă pentru deliciosul păstrăv la cuptor, mai poți adăuga și puțin cimbru sau rozmarin proaspăt în umplutură. Această rețetă simplă dar elegantă va impresiona cu siguranță la orice masă!

Dacă ți-am deschis pofta de preparate pe bază de pește, îți mai recomandăm să încerci și rețeta pește doradă la cuptor.