Plachie de pește. O rețetă simplă și delicioasă
Ca să prepari o plachie de pește delicioasă nu trebuie decât să urmezi câțiva pași simpli. Pe lângă gustul deosebit mai are avantajul că se face repede. Poți să folosești peștele care îți place cel mai mult: crap, păstrăv, macrou sau chiar somon. Rezultatul va fi de fiecare dată delicios.
Îți prezentăm mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru plachia de păstrăv somonat. Este deosebită și poate satisface mai multe preferințe culinare. De asemenea, este bine să cunoști beneficiile consumului de roșii, mai ales că cantitatea din această rețetă e însemnată. Ce spun cele mai recente studii ale specialiștilor despre acestea și cum îți ajută organismul.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe prin a spăla bine peștele și a-l usca folosind un prosop de hârtie. Secretul pentru a face cea mai bună plachie de pește este să sărezi ușor peștele și să-l prăjești foarte puțin pe ambele părți. Ca să eviți să se lipească în timp ce-l prăjești, poți pune puțină făină.
Într-o tigaie de dimensiuni medii pune puțin ulei de măsline la încins. Taie ceapa în felii subțiri și călește-o 3-4 minute până se înmoaie. Apoi adaugă ardeiul și usturoiul tocat felii. Te-ai săturat de mirosul de usturoi care rămâne pe degete după ce-l cureți? Nu mai vrei să ai degetele lipicioase? Îți arătăm 5 trucuri pentru curățarea usturoiului care te vor face să uiți de toate aceste incoveniente.
La orice plachie de pește gustul îl dă sarea și pierul
După 5 minute adaugă roșiile decojite tocate mărunt, sucul de roșii și frunzele de dafin. Pune sare și piper după gust ca să iasă o plachie pe gustul tău. Fierbe totul pentru încă 5 minute.
Pune peștele într-o tavă cu margini înalte și adaugă peste el compoziția făcută anterior. Ai grijă să fie distribuită uniform peste pește ca să obții un gust perfect la plachia de pește.
Toarnă vinul și apa în tavă și bagă totul la cuptor pentru 35 – 40 de minute la 180 °C.
Când scoți tava de la cuptor pune pătrunjel proaspăt, tocat mărunt și servește alături o mămăliguță proaspătă.