Prăjitură cu afine și bezea. Desert simplu de vară
Dacă ești în căutarea unui desert simplu de vară, delicios și spectaculos, îți oferim o rețetă de prăjitură cu afine și bezea.
Galerie foto
Prăjiturile cu fructe sunt foarte versatile, dar și mai căutate, vara. Poți adăuga fructele atât în compoziția de bază cât și în creme sau glazuri. Dar le poți folosi și la decorarea prăjiturilor pentru un plus de aspect.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu un desert delicios cu afine.
Ingrediente
Mod de preparare
Prăjitura cu afine și bezea este compusă dintr-un blat de pandișpan cu iaurt, un strat de afine și o bezea de albușuri. Se va coace în două etape.
Preparare blat de pandișpan pentru prăjitura cu afine și bezea
Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru blat, pornește cuptorul la 180 de grade.
Pune într-un bol untul moale, ținut la temperatura camerei pentru 15 minute. Adaugă peste acesta jumătate din cantitatea de zahăr și puțină sare. Amestecă ingredientele cu ajutorul mixerului până când obții o compoziție cremoasă. Adaugă gălbenușurile, esența și omogenizează compoziția.
În alt bol, pune albușurile, presară puțină sare peste ele și amestecă-le cu mixerul. Când albușurile devin cristaline, adaugă restul de zahăr și amestecă până când obții o bezea fermă.
Pune praful de copt în iaurt și amestecă până când acesta se dizolvă iar iaurtul devine spumos. Adaugă-l peste compoziția de gălbenușuri. Omogenizează și adaugă treptat, făina. Apoi adaugă bezeaua de albușuri pe care o încorporezi în compoziție lingură cu lingură.
Unge cu unt sau ulei, atât la bază cât și pe laterale o tavă cu diametrul de 25 cm. Întinde la baza acesteia compoziția pentru blat de pandișpan. Nivelează-l frumos la suprafață cu o spatulă de tort. Amestecă afinele cu zahărul pudră și presară-le deasupra compoziției din tavă.
Vezi mai multe imagini cu pașii de preparare ai prăjiturii în GALERIA FOTO!
Pune tava la cuptor, la 180 de grade și coace blatul pentru 20-25.
Prepară bezeaua de albușuri
Presară sare peste cele trei albușuri și amestecă-le folosind mixerul, până când devin cristaline. Adaugă treptat zahărul și sucul de lămâie amestecă-le în continuare până când bezeaua devine foarte fermă.
Când blatul de pandișpan este ușor rumenit la suprafață, scoate tava din cuptor și întinde peste el bezeaua de albușuri. Coace din nou minunata prăjitură cu afine și bezea pentru 12-15 minute, sau până când bezeaua capătă o culoare arămie.
Lasă prăjitura să se răcească bine înainte de a o porționa și savura alături de cei dragi.
Tot din categoria deserturilor delicioase și spectaculoase cu fructe îți mai recomandăm și o rețetă de pandișpan cu vișine și caise.
Galerie foto