Pandișpan cu vișine și caise, desertul vedetă al verii

timpul de preparare
Timp de gătire: 25 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Dacă îți plac deserturile cu fructe proaspete în compoziție, îți recomandăm să încerci o rețetă de pandișpan cu vișine și caise. Cu siguranță îl vei declara desertul vedetă al verii.

Publicat: 8 august 2022, 07:45
Porții de pandișpan cu vișine și caise pe un blat negru de ardezie
Galerie foto

Galerie foto

Vișinele se adaugă în interiorul blatului de pandișpan, iar caisele se așază deasupra / RețeteFeldeFel.ro

Combinația celor două tipuri de fructe cucerește atât ca gusturi și arome deosebite, cât și ca aspect. Sunt fructe de culori diferite, dar și de forme deosebite ce vor înnobila blatul de pandișpan pufos. În plus prăjitura mai conține și un strat de biscuiți așezat la bază cu rolul de a absorbi umiditatea blatului. În același timp va folosi drept paravan, pentru a nu migra fructele la baza prăjiturii. Află mai multe despre conținutul prăjiturii și modul de preparare al acesteia în rândurile de mai jos.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea stratului de biscuiți cu unt. Acesta va constitui baza prăjiturii. Este același strat pe care îl folosești deseori și la rețeta de cheesecake. Topește untul într-o crăticioară așezată pe flacăra aragazului. Macină biscuiții fin și adaugă peste ei untul topit. Amestecă bine până când obții un aluat nisipos. Pune hârtie de copt într-o tavă cu dimensiunile de 25/35 cm. Întinde stratul de biscuiți uniform peste hârtia din tavă. Pune tava la frigider pentru aproximativ 15 minute, astfel încât untul să se solidifice, iar stratul de biscuiți să devină ferm. Între timp, pregătește fructele și compoziția pentru blatul de pandișpan.

Primul pas în prepararea blatului constă în pregătirea fructelor. Spală bine vișinele, lasă-le să se scurgă și îndepărtează-le sâmburii. Pune-le într-o sită. Spală și caisele, șterge-le, apoi secționează-le în jumătăți și îndepărtează sâmburii. Acum poți porni cuptorul la 180 de grade Celsius pentru a avea timp să se încălzească.

Pași de urmat în realizarea compoziției de pandișpan

Pentru prepararea blatului de pandișpan, separă în două boluri albușurile de gălbenușuri.

Bate albușurile spumă presărate cu sare folosind un tel sau mixerul. Adăugă lingură cu lingură zahărul, în timp ce amesteci energic până când obții o bezea fermă. Peste gălbenușurile din celălalt bol adaugă uleiul și vanilia. Amestecă ingredientele până când obții o compoziție omogenă. Adaugă această compoziție în bezeaua de albușuri și amestecă ușor folosind o spatulă. Apoi adăugi făina, tot lingură cu lingură. Amesteci la fel de ușor cu spatula până la omogenizarea compoziției.

Scoate tava cu stratul de biscuiți de la frigider pe masa de lucru. Întinde uniform peste stratul de biscuiți compoziția de pandișpan . Din loc în loc înfige vișinele bine scurse, așezându-le cu partea laterală în sus. Așa te asiguri că nu se va scurge sucul din ele în timpul coacerii pandișpanului.

Jumătățile de caise le așezi deasupra compoziției de pandișpan, cu partea interioară în sus. Așezate astfel, sucul acestora va rămâne în interior, fără a se prelinge în compoziție. Poți folosi și caise din compot. Îți oferim în acest scop și o rețetă simplă de compot de caise jumătăți.

Pune tava la cuptor pe sertarul de la jumătatea acestuia. Coace deliciosul pandișpan cu vișine și caise la temperatura de 180 de grade Celsius, pentru 20-25 de minute, la 180 de grade. Pentru siguranța coacerii poți apela și la testul cu scobitoarea.

După ce s-a copt pandișpanul, lasă-l să se răcească bine, decorează-l cu zahăr pudră și îl poți porționa.

Te vei bucura de gustul delicios al unei prăjituri reușite de vară, alături de prieteni și familie. Iar dacă ți-am stârnit apetitul pentru prăjituri cu fructe, îți mai oferim și o rețetă de prăjitură cu vișine și iaurt.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Citește și
CELE MAI CITITE
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao într-o tavă de lemn
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Prăjitură cu vanilie și mac porționată și decorată cu crenguțe de brad și merișoare
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Tort Raffaello
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă
Două pahare cu Tiramisu cu cremă de cocos
Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian
Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian
femeie făcând piure de cartofi
Ți se pare că piureul de cartofi este mai bun la restaurant? Iată de ce
Ți se pare că piureul de cartofi este mai bun la restaurant? Iată de ce
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure, porționat pe un platou, alături de pere proaspete
Galerie foto
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure
Prăjitura Kardinalschnitte porționată pe un platou, cu o spatulă de tort
Kardinalschnitte. Rețeta unui desert tradițional din bucătăria austriacă
Kardinalschnitte. Rețeta unui desert tradițional din bucătăria austriacă
Două porții de prăjitură cu caise și crumble
Prăjitură cu caise și crumble. Rețeta unui desert fraged și fructat
Prăjitură cu caise și crumble. Rețeta unui desert fraged și fructat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
brânză congelată
05:30
Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura
persoană care gătește somon
05:25
5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește 5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește
pui portughez cu orez
05:09
Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui
Două porții de ciorbă de varză acră cu cartofi
11 decembrie, 05:00
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
Prăjiturele sub formă de căciuli rusești, cu ciocolată și cocos
11 decembrie, 04:42
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
11 decembrie, 04:07
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Trei secțiuni de blat de tort
10 decembrie, 12:23
Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil
salate de cartofi
10 decembrie, 06:56
5 idei de salate de cartofi pe care trebuie să le încerci 5 idei de salate de cartofi pe care trebuie să le încerci
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Orez cu lapte preparat după cea mai simplă rețetă
Orez cu lapte preparat după cea mai simplă rețetă
Orez cu lapte preparat după cea mai simplă rețetă
Târgul de Crăciun unde o felie cu untură e 10 lei. Şoriciul, la fel de scump ca vita Angus
Târgul de Crăciun unde o felie cu untură e 10 lei. Şoriciul, la fel de scump ca vita Angus
Târgul de Crăciun unde o felie cu untură e 10 lei. Şoriciul, la fel de scump ca vita Angus
Celebra companie din România care a fost achiziţionată de un colos din Franţa: amp;#8220;Pot ieşi la pensie acum”
Celebra companie din România care a fost achiziţionată de un colos din Franţa: amp;#8220;Pot ieşi la pensie acum”
Celebra companie din România care a fost achiziţionată de un colos din Franţa: amp;#8220;Pot ieşi la pensie acum”
Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN, 11 decembrie 2025. Alexia este dată afară din casă. Unde se mută Ana și ce secret greu află Basty
Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN, 11 decembrie 2025. Alexia este dată afară din casă. Unde se mută Ana și ce secret greu află Basty
Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN, 11 decembrie 2025. Alexia este dată afară din casă. Unde se mută Ana și ce secret greu află Basty
Sıla Türkoğlu s-a retras din cel de-al treilea serial și acum își petrece vacanța la Londra. Ce fotografii a publicat vedeta
Sıla Türkoğlu s-a retras din cel de-al treilea serial și acum își petrece vacanța la Londra. Ce fotografii a publicat vedeta
Sıla Türkoğlu s-a retras din cel de-al treilea serial și acum își petrece vacanța la Londra. Ce fotografii a publicat vedeta
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Coaste de porc prăjite în untură la tigaie
Coaste de porc prăjite în untură la tigaie
Coaste de porc prăjite în untură la tigaie
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
fresh
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă

Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă

Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă

Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil

Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil

5 idei de salate de cartofi pe care trebuie să le încerci

5 idei de salate de cartofi pe care trebuie să le încerci

Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea

Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea

Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos

Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
închide