Cum prepari blaturile pentru prăjitura Krantz
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Amestecă albușurile presărate cu sare până când devin spumoase. Adaugă lingură cu lingură zahărul, alternând cu sucul de lămâie, în timp ce amesteci intens. Te oprești din amestecat atunci când obții o bezea fermă. Din acest moment înlocuiește mixerul sau telul cu o spatulă de silicon.
Adaugă în bezeaua de albușuri nuca măcinată fin. Folosește mișcări circulare, de jos în sus, când amesteci ingredientele, pentru a se menține compoziția aerată. Adaugă vanilia și, treptat, făina, amestecând cu aceleași mișcări circulare.
Împarte compoziția în trei părți egale. Pune hârtie de copt în tavă și întinde prima parte de compoziție. Coace blatul pentru 15 minute, la 180 de grade Celsius. Procedează în același mod și cu celelalte părți din compoziție. Apoi lasă blaturile la răcit și prepară crema.
Cum prepari crema de gălbenușuri pentru prăjitura Krantz
Ca și la prepararea blaturilor, adună pe masa de lucru toate ingredientele necesare cremei. Scoate untul din frigider și lasă-l la temperatura camerei până când fierbi compoziția de gălbenușuri.
Pune gălbenușurile într-o cratiță și amestecă-le cu un praf de sare. Sarea le va intensifica culoarea. Adaugă zahărul și amestecă intens, până când compoziția devine spumoasă. Adaugă și 2 linguri de lapte rece, apoi pune cratița pe baie de aburi și fierbe crema amestecând continuu, până când se îngroașă ca o budincă.
Scoate cratița cu cremă din baia de aburi și acoperă crema, direct la contact, cu folie de prospețime. Las-o să se răcească bine. După răcire, mixează untul moale cu zahărul vanilat până când devine cremos. Adaugă-l în crema răcită, împreună cu sucul de lămâie. Omogenizează bine crema de gălbenușuri și las-o la rece până când pregătești și nucile.
Cum pregătești nucile caramelizate
Pune zahărul la topit, într-un vas și amestecă continuu cu o spatulă, pentru a nu se arde. Când zahărul este topit, adaugă nucile rupte în bucăți mai mici și amestecă-le bine cu zahărul ars.
Răstoarnă imediat nucile caramelizate pe o hârtie de copt așezată pe masă. Întinde-le rapid să fie cât mai răsfirate. Lasă-le să se răcească bine, apoi le macini dar nu foarte fin, cu aparatul de măcinat nuci sau cu cel pentru cafea.
Cum montezi prăjitura Krantz
Întinde crema de gălbenușuri între cele trei blaturi de albușuri cu nucă și deasupra. Peste fiecare strat de cremă, presără krantzul măcinat, iar deasupra presară o cantitate mai generoasă, pentru un aspect plăcut.
Pune prăjitura la rece pentru câteva ore, înainte de a o porționa. Blaturile de albușuri cu nuci se vor hidrata de la umiditatea cremei, iar prăjitura se va porționa mai ușor.
Dacă ți-am deschis pofta de a prepara mai multe prăjituri delicioase și spectaculoase, îți mai oferim și rețeta pentru prăjitura Rudy. Este cea mai gustoasă prăjitură cu brânză și cacao