Prăjitura Rudy. Cel mai gustos desert cu brânză și cacao

Prăjitura Rudy a fost declarată cea mai gustoasă prăjitură cu brânză și cacao după ce a fost preparată și degustată de iubitorii de gust dulce.

Publicat: 5 septembrie 2022, 08:31
Porții din prăjitura Rudy pe un platou alb
Galerie foto

Galerie foto

Prăjitura se porționează frumos după răcirea completă / Shutterstock

Rețeta este inspirată din bucătăria maghiară, unde se găsește sub denumirea de „Túró Rudi szelet”. Prăjitura se compune din două foi de aluat fraged cu cacao și cremă din brânză de vaci. Interesante la această prăjitură sunt straturile de aluat fraged cu cacao care se adaugă răzuite.

Citește și

Chiar dacă nu necesită foarte multe ingrediente, produsul finit este minunat. Aluatul fraged cu cacao se combină într-o armonie perfectă de gusturi și texturi cu umplutura cremoasă si aromata de brânză dulce. Dacă dorești să prepari prăjitura, urmărește mai jos rețeta completă cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea aluatului fraged cu cacao care, după preparare, necesită și un timp de relaxare la frigider sau la congelator.

Pentru ca aluatul să iasă într-adevăr fraged este necesar să folosești ingredientele reci, direct scoase de la frigider. Acestea se amestecă cu ajutorul unui mixer sau al unei spatule, cât mai rapid.

Aluatul fraged nu necesită frământare! Frământarea duce la formarea rețelei de gluten, iar aluatul nu va mai fi unul sfărâmicios, ci elastic ca la rețeta de plăcintă cu brânză.

Pași necesari pregătirii aluatului pentru prăjitura Rudy

Pune făina într-un bol și adaugă peste ea un praf de sare și praful de copt. Trece prin sită acest amestec pentru a deveni omogen și aerat. Creează o adâncitură la mijlocul amestecului și adaugă acolo cele două gălbenușuri, zahărul și untul rece, tăiat în cuburi. Amestecă rapid toate ingredientele, doar până când obții un aluat compact.

Împachetează aluatul în folie de prospețime și pune-l la frigider pentru 2 ore, sau la congelator pentru 30 de minute. Între timp, poți pregăti compoziția pentru umplutura prăjiturii.

Pași necesari pregătirii compoziției de brânză

Pune brânza într-o sită, la scurs. După scurgere, transfer-o într-un bol și adaugă peste ea zahărul, cele două ouă și două albușuri, vanilia și coaja răzuită de lămâie. Amestecă bine toate aceste ingrediente până când obții o compoziție cremoasă.

Pune compoziția de brânză la frigider până când montezi prăjitura. Cu 10 minute înainte de a scoate aluatul de la rece, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Cum montezi și coci prăjitura Rudy

Pune hârtie într-o tavă de copt cu dimensiunile de 23/36 cm. Scoate aluatul de la congelator și împarte-l în două părți, dar nu egale. Pune într-o parte 2/3 din cantitatea de aluat și 1/3 în a doua parte.

Dă prima parte de aluat pe răzătoarea mare direct în tavă. Împrăștie uniform firimiturile pe toată suprafața tăvii. Peste firimiturile de aluat cu cacao întinde compoziția de brânză. Niveleaz-o cu o spatulă de tort. Deasupra compoziției de brânză răzuiește a doua parte de aluat fraged cu cacao.

Pune tava cu prăjitura la cuptor și coace-o pentru 30-35 de minute la 180 de grade Celsius. După coacere, lasă prăjitura să se răcească pentru a se putea porționa frumos.

O altă rețetă de prăjitură cu gust delicios și aspect spectaculos cu care poți să-ți cucerești prietenii și familia este rețeta de prăjitură cu afine și bezea. Prepar-o și te vei convinge!

Citește și
CELE MAI CITITE
Mâncare de ștevie în farfurie alături de două felii de pâine și frunze de ștevie
Mâncare de ștevie. Rețetă tradițională românească
Mâncare de ștevie. Rețetă tradițională românească
Paste cu pesto de leurdă în farfurie, alături de un borcan cu pesto și frunze de leurdă
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Porție de prăjitură cu rubarbă pe farfurie cu furculiță, alături de prăjitura secționată pe platou și tulpini de rubarbă
Galerie foto
Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor
Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor
Prăjitură turnată cu brânză, porționată pe farfurie, alături de o sită cu zahăr pudră
Galerie foto
Prăjitură turnată cu brânză. Rețetă simplă pentru desert
Prăjitură turnată cu brânză. Rețetă simplă pentru desert
Prăjitura Coca Cola servită pe un blat de lemn
Prăjitura Coca Cola. Rețetă delicioasă de desert
Prăjitura Coca Cola. Rețetă delicioasă de desert
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
24 martie, 07:23
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Preparate de post pentru micul dejun puse pe un blat de lemn
23 martie, 05:31
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Paste cu pesto de leurdă în farfurie, alături de un borcan cu pesto și frunze de leurdă
22 martie, 13:27
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Mâncare de ștevie în farfurie alături de două felii de pâine și frunze de ștevie
21 martie, 08:42
Mâncare de ștevie. Rețetă tradițională românească Mâncare de ștevie. Rețetă tradițională românească
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Zodiile care devin de neoprit după data de 29 Martie 2025. Nativii care fac tot ceea ce își doresc
Zodiile care devin de neoprit după data de 29 Martie 2025. Nativii care fac tot ceea ce își doresc
Zodiile care devin de neoprit după data de 29 Martie 2025. Nativii care fac tot ceea ce își doresc
Călăii bărbatului torturat în Măgurele au plecat cu cardul lui, deși n-au aflat PIN-ul. Unul din suspecți, surprins cum îl bagă în bancomat
Călăii bărbatului torturat în Măgurele au plecat cu cardul lui, deși n-au aflat PIN-ul. Unul din suspecți, surprins cum îl bagă în bancomat
Călăii bărbatului torturat în Măgurele au plecat cu cardul lui, deși n-au aflat PIN-ul. Unul din suspecți, surprins cum îl bagă în bancomat
Ce face în fiecare zi milionarul român cu 3 pensii. Cum se menţine în formă, la 78 de ani
Ce face în fiecare zi milionarul român cu 3 pensii. Cum se menţine în formă, la 78 de ani
Ce face în fiecare zi milionarul român cu 3 pensii. Cum se menţine în formă, la 78 de ani
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
(P) Utilaje esențiale pentru dezvoltarea eficientă a oricărui șantier
(P) Utilaje esențiale pentru dezvoltarea eficientă a oricărui șantier
(P) Utilaje esențiale pentru dezvoltarea eficientă a oricărui șantier
Un ecosistem nemaivăzut a fost descoperit după ce un aisberg s-a desprins în Antarctica. Ce se ascundea în adâncuri
Un ecosistem nemaivăzut a fost descoperit după ce un aisberg s-a desprins în Antarctica. Ce se ascundea în adâncuri
Un ecosistem nemaivăzut a fost descoperit după ce un aisberg s-a desprins în Antarctica. Ce se ascundea în adâncuri
Ciorbă de urzici cu legume, servită cu smântână
Ciorbă de urzici cu legume, servită cu smântână
Ciorbă de urzici cu legume, servită cu smântână
Stilul de parenting care poate provoca daune ireparabile copiilor, conform cercetărilor
Stilul de parenting care poate provoca daune ireparabile copiilor, conform cercetărilor
Stilul de parenting care poate provoca daune ireparabile copiilor, conform cercetărilor
Carlos Santana și-a exprimat dorința de a colabora cu Taylor Swift la un viitor album. Diva a fost în centrul atenției în ultimele zile
Carlos Santana și-a exprimat dorința de a colabora cu Taylor Swift la un viitor album. Diva a fost în centrul atenției în ultimele zile
Carlos Santana și-a exprimat dorința de a colabora cu Taylor Swift la un viitor album. Diva a fost în centrul atenției în ultimele zile
5 boli care se agravează primăvara. Ce efecte are vremea asupra sănătății
5 boli care se agravează primăvara. Ce efecte are vremea asupra sănătății
5 boli care se agravează primăvara. Ce efecte are vremea asupra sănătății
fresh
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase

Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase

Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase

Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime

Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime

Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești

Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
închide