Prăjitura Rudy. Cel mai gustos desert cu brânză și cacao
Prăjitura Rudy a fost declarată cea mai gustoasă prăjitură cu brânză și cacao după ce a fost preparată și degustată de iubitorii de gust dulce.
Galerie foto
Rețeta este inspirată din bucătăria maghiară, unde se găsește sub denumirea de „Túró Rudi szelet”. Prăjitura se compune din două foi de aluat fraged cu cacao și cremă din brânză de vaci. Interesante la această prăjitură sunt straturile de aluat fraged cu cacao care se adaugă răzuite.
Chiar dacă nu necesită foarte multe ingrediente, produsul finit este minunat. Aluatul fraged cu cacao se combină într-o armonie perfectă de gusturi și texturi cu umplutura cremoasă si aromata de brânză dulce. Dacă dorești să prepari prăjitura, urmărește mai jos rețeta completă cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea aluatului fraged cu cacao care, după preparare, necesită și un timp de relaxare la frigider sau la congelator.
Pentru ca aluatul să iasă într-adevăr fraged este necesar să folosești ingredientele reci, direct scoase de la frigider. Acestea se amestecă cu ajutorul unui mixer sau al unei spatule, cât mai rapid.
Aluatul fraged nu necesită frământare! Frământarea duce la formarea rețelei de gluten, iar aluatul nu va mai fi unul sfărâmicios, ci elastic ca la rețeta de plăcintă cu brânză.
Pași necesari pregătirii aluatului pentru prăjitura Rudy
Pune făina într-un bol și adaugă peste ea un praf de sare și praful de copt. Trece prin sită acest amestec pentru a deveni omogen și aerat. Creează o adâncitură la mijlocul amestecului și adaugă acolo cele două gălbenușuri, zahărul și untul rece, tăiat în cuburi. Amestecă rapid toate ingredientele, doar până când obții un aluat compact.
Împachetează aluatul în folie de prospețime și pune-l la frigider pentru 2 ore, sau la congelator pentru 30 de minute. Între timp, poți pregăti compoziția pentru umplutura prăjiturii.
Pași necesari pregătirii compoziției de brânză
Pune brânza într-o sită, la scurs. După scurgere, transfer-o într-un bol și adaugă peste ea zahărul, cele două ouă și două albușuri, vanilia și coaja răzuită de lămâie. Amestecă bine toate aceste ingrediente până când obții o compoziție cremoasă.
Pune compoziția de brânză la frigider până când montezi prăjitura. Cu 10 minute înainte de a scoate aluatul de la rece, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Cum montezi și coci prăjitura Rudy
Pune hârtie într-o tavă de copt cu dimensiunile de 23/36 cm. Scoate aluatul de la congelator și împarte-l în două părți, dar nu egale. Pune într-o parte 2/3 din cantitatea de aluat și 1/3 în a doua parte.
Dă prima parte de aluat pe răzătoarea mare direct în tavă. Împrăștie uniform firimiturile pe toată suprafața tăvii. Peste firimiturile de aluat cu cacao întinde compoziția de brânză. Niveleaz-o cu o spatulă de tort. Deasupra compoziției de brânză răzuiește a doua parte de aluat fraged cu cacao.
Pune tava cu prăjitura la cuptor și coace-o pentru 30-35 de minute la 180 de grade Celsius. După coacere, lasă prăjitura să se răcească pentru a se putea porționa frumos.
O altă rețetă de prăjitură cu gust delicios și aspect spectaculos cu care poți să-ți cucerești prietenii și familia este rețeta de prăjitură cu afine și bezea. Prepar-o și te vei convinge!