Prăjitura Raffaello. Rețetă delicioasă de prăjitură cu nucă de cocos
Dacă ești în căutarea unei rețete de prăjitură delicioasă cu nucă de cocos, te poți opri din căutări pentru că prăjitura Raffaello întrunește toate așteptările.
Galerie foto
Este una dintre cele mai gustoase și aromate prăjituri. Se compune din blaturi fine cu amidon, însiropate cu lapte de cocos și umplute cu o delicioasă cremă de mascarpone cu ciocolată albă. Nuca de cocos este prezentă atât în blaturi, cât și în cremă și la decor. Prăjitura poate fi preparată cu succes pentru un platou cu prăjituri festive.
Poți prepara pentru decorul acesteia și celebrele bomboane Raffaello – descoperă aici rețeta. În continuare îți oferim rețeta prăjiturii Raffaello, cu listă de ingrediente și pașii necesari preparării.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu prepararea blatului care necesită un timp de pregătire, un alt timp de coacere, apoi răcire. Poți prepara blatul și cu o zi înainte, este chiar recomandat, pentru că se va secționa mult mai bine.
Cum prepari blatul pentru prăjitura Raffaello
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pregătește o tavă cu dimensiunile aproximative de 30/40 cm în care așezi hârtie de copt.
Ia două boluri și separă albușurile de gălbenușuri. Presară puțină sare peste albușuri și amestecă-le bine până când devin spumoase și cristaline. Apoi adaugă lingură cu lingură zahărul, amestecând continuu. Te oprești din a amesteca atunci când obții o bezea densă și lucioasă.
Amestecă gălbenușurile cu vanilia și adaugă-le peste bezea, amestecând delicat cu o spatulă. La final adaugă treptat și făină cernută împreună cu amidonul. Întinde compoziția pentru blatul de prăjitură în tavă și coace blatul pentru 25-30 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-l să se răcească mai întâi în tavă, apoi îl răstorni pe un blat și îl secționezi transversal, în două părți.
Prepară crema de ciocolată albă
Pune la topit, într-o crăticioară, ciocolata albă cu 100 ml de smântână pentru frișcă. După topire, omogenizează bine compoziția și las-o să se răcească. Apoi încorporează în compoziție mascarponele și un praf de sare.
Descoperă și o rețetă de cremă din mascarpone cu nucă de cocos.
Pune restul de smântână pentru frișcă în bolul mixerului și amestec-o până când începe să capete consistență. Adaugă câte puțin din crema de ciocolată albă cu mascarpone, vanilia și amestecă intens pentru omogenizare. Nu amesteca în exces pentru a nu se tăia crema.
Cum montezi prăjitura Raffaello
Așază prima parte de blat în tava de copt și toarnă uniform peste el, jumătate din laptele de cocos Întinde peste blatul însiropat jumătate din cremă. Așază a doua parte de blat, însiropează-l cu lapte de cocos și întinde deasupra cea de-a doua parte de cremă.
Decorează prăjitura cu fulgi de cocos și pune-o la rece pentru 5-6 ore sau de pe o zi pe alta. Când o vei porționa, poți decora fiecare porție cu migdale sau cu bomboane Raffaello, decupate în două.
Dacă ți-am stârnit pofta de a prepara prăjituri delicioase și spectaculoase, îți mai oferim și rețeta pentru prăjitura Tosca. Este una dintre cele mai îndrăgite prăjituri celebre.
Galerie foto