Prăjitura Raffaello. Rețetă delicioasă de prăjitură cu nucă de cocos

timpul de preparare
Fără coacere
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă ești în căutarea unei rețete de prăjitură delicioasă cu nucă de cocos, te poți opri din căutări pentru că prăjitura Raffaello întrunește toate așteptările.

o porție din prăjitura Raffaello pe un suport de lemn alături de o jumătate de nucă de cocos
Galerie foto

Galerie foto

Prăjitura Raffaello se porționează mai bine a doua zi / Shutterstock

Este una dintre cele mai gustoase și aromate prăjituri. Se compune din blaturi fine cu amidon, însiropate cu lapte de cocos și umplute cu o delicioasă cremă de mascarpone cu ciocolată albă. Nuca de cocos este prezentă atât în blaturi, cât și în cremă și la decor. Prăjitura poate fi preparată cu succes pentru un platou cu prăjituri festive.

Citește și

Poți prepara pentru decorul acesteia și celebrele bomboane Raffaello – descoperă aici rețeta. În continuare îți oferim rețeta prăjiturii Raffaello, cu listă de ingrediente și pașii necesari preparării.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu prepararea blatului care necesită un timp de pregătire, un alt timp de coacere, apoi răcire. Poți prepara blatul și cu o zi înainte, este chiar recomandat, pentru că se va secționa mult mai bine.

Cum prepari blatul pentru prăjitura Raffaello

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pregătește o tavă cu dimensiunile aproximative de 30/40 cm în care așezi hârtie de copt.

Ia două boluri și separă albușurile de gălbenușuri. Presară puțină sare peste albușuri și amestecă-le bine până când devin spumoase și cristaline. Apoi adaugă lingură cu lingură zahărul, amestecând continuu. Te oprești din a amesteca atunci când obții o bezea densă și lucioasă.

Amestecă gălbenușurile cu vanilia și adaugă-le peste bezea, amestecând delicat cu o spatulă. La final adaugă treptat și făină cernută împreună cu amidonul. Întinde compoziția pentru blatul de prăjitură în tavă și coace blatul pentru 25-30 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-l să se răcească mai întâi în tavă, apoi îl răstorni pe un blat și îl secționezi transversal, în două părți.

Prepară crema de ciocolată albă

Pune la topit, într-o crăticioară, ciocolata albă cu 100 ml de smântână pentru frișcă. După topire, omogenizează bine compoziția și las-o să se răcească. Apoi încorporează în compoziție mascarponele și un praf de sare.

Descoperă și o rețetă de cremă din mascarpone cu nucă de cocos.

Pune restul de smântână pentru frișcă în bolul mixerului și amestec-o până când începe să capete consistență. Adaugă câte puțin din crema de ciocolată albă cu mascarpone, vanilia și amestecă intens pentru omogenizare. Nu amesteca în exces pentru a nu se tăia crema.

Cum montezi prăjitura Raffaello

Așază prima parte de blat în tava de copt și toarnă uniform peste el, jumătate din laptele de cocos Întinde peste blatul însiropat jumătate din cremă. Așază a doua parte de blat, însiropează-l cu lapte de cocos și întinde deasupra cea de-a doua parte de cremă.

Decorează prăjitura cu fulgi de cocos și pune-o la rece pentru 5-6 ore sau de pe o zi pe alta. Când o vei porționa, poți decora fiecare porție cu migdale sau cu bomboane Raffaello, decupate în două.

Dacă ți-am stârnit pofta de a prepara prăjituri delicioase și spectaculoase, îți mai oferim și rețeta pentru prăjitura Tosca. Este una dintre cele mai îndrăgite prăjituri celebre.

Citește și
Două bucăți de prăjitură Raffaello una decorată cu migdală și una în curs de decorare
Galerie foto

Galerie foto

o porție din prăjitura Raffaello pe un suport de lemn alături de o jumătate de nucă de cocos
Colaj de poze cu pașii de preparare a cremei de ciocolată cu mascarpone
Colaj de poze cu pașii de preparare blat cu nucă de cocos
+1
CELE MAI CITITE
Tort Raffaello
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă
Două pahare cu Tiramisu cu cremă de cocos
Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian
Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian
Coaja de portocală confiată
Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert
Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert
shaorma cu pui făcută în casă
Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi
Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi
Coaste de porc cu mere și rozmarin pe o farfurie
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură cu iaurt și cocos porționată oe farfurie, alături de fructe proaspete și un set de ceai
Prăjitură cu iaurt și cocos. Un desert fin, aerat și parfumat
Prăjitură cu iaurt și cocos. Un desert fin, aerat și parfumat
Bucăți de ciocolată albă de casă, cu cereale
Galerie foto
Ciocolată albă de casă, cu cereale. Rețetă simplă și ușoară
Ciocolată albă de casă, cu cereale. Rețetă simplă și ușoară
Porție de prăjitură cu ciocolată și bile de cocos pe o farfurie cu linguriță, alături de platoul cu prăjituri
Galerie foto
Prăjitură cu ciocolată și bile de cocos. Un desert spectaculos
Prăjitură cu ciocolată și bile de cocos. Un desert spectaculos
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
baharat
05:57
Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală
hugo fără alcool rețeta
05:56
Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool
Prăjitură Căsuța de iarnă secționată pe un platou și o porție pe farfurie, în decor de iarnă
05:45
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine
brânză congelată
12 decembrie, 05:30
Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura
persoană care gătește somon
12 decembrie, 05:25
5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește 5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește
pui portughez cu orez
12 decembrie, 05:09
Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui
Două porții de ciorbă de varză acră cu cartofi
11 decembrie, 05:00
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
Prăjiturele sub formă de căciuli rusești, cu ciocolată și cocos
11 decembrie, 04:42
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Motivul surprinzător pentru care riscul de cancer este diminuat atunci când faci sport frecvent. Ce arată specialiștii
Motivul surprinzător pentru care riscul de cancer este diminuat atunci când faci sport frecvent. Ce arată specialiștii
Motivul surprinzător pentru care riscul de cancer este diminuat atunci când faci sport frecvent. Ce arată specialiștii
Nu mai pot, mamaie!. Cum a strâns o tânără din Iaşi peste 100.000 de lei prin metoda accidentul
"Nu mai pot, mamaie!". Cum a strâns o tânără din Iaşi peste 100.000 de lei prin metoda "accidentul"
"Nu mai pot, mamaie!". Cum a strâns o tânără din Iaşi peste 100.000 de lei prin metoda "accidentul"
Imagini rare cu Cristi Chivu şi familia. Cum a fost surprins la petrecerea de Crăciun a lui Inter
Imagini rare cu Cristi Chivu şi familia. Cum a fost surprins la petrecerea de Crăciun a lui Inter
Imagini rare cu Cristi Chivu şi familia. Cum a fost surprins la petrecerea de Crăciun a lui Inter
Rețeta de cremă de zahăr ars cu portocale a lui Chef Ștefan Popescu pentru masa de Crăciun. Care e secretul
Rețeta de cremă de zahăr ars cu portocale a lui Chef Ștefan Popescu pentru masa de Crăciun. Care e secretul
Rețeta de cremă de zahăr ars cu portocale a lui Chef Ștefan Popescu pentru masa de Crăciun. Care e secretul
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Cele mai frecvente întrebări Alexa în 2025. Ce curiozități au avut utilizatorii
Cele mai frecvente întrebări Alexa în 2025. Ce curiozități au avut utilizatorii
Cele mai frecvente întrebări Alexa în 2025. Ce curiozități au avut utilizatorii
Coaste de porc prăjite în untură la tigaie
Coaste de porc prăjite în untură la tigaie
Coaste de porc prăjite în untură la tigaie
Modele de comunicare în familie
Modele de comunicare în familie
Modele de comunicare în familie
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
fresh
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos

Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos

Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos

Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea

Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea

Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post

Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post

5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește

5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește

Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui

Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui
închide