Prăjitura Raffaello. Rețetă delicioasă de prăjitură cu nucă de cocos

timpul de preparare
Fără coacere
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă ești în căutarea unei rețete de prăjitură delicioasă cu nucă de cocos, te poți opri din căutări pentru că prăjitura Raffaello întrunește toate așteptările.

o porție din prăjitura Raffaello pe un suport de lemn alături de o jumătate de nucă de cocos
Galerie foto

Galerie foto

Prăjitura Raffaello se porționează mai bine a doua zi / Shutterstock

Este una dintre cele mai gustoase și aromate prăjituri. Se compune din blaturi fine cu amidon, însiropate cu lapte de cocos și umplute cu o delicioasă cremă de mascarpone cu ciocolată albă. Nuca de cocos este prezentă atât în blaturi, cât și în cremă și la decor. Prăjitura poate fi preparată cu succes pentru un platou cu prăjituri festive.

Citește și

Poți prepara pentru decorul acesteia și celebrele bomboane Raffaello – descoperă aici rețeta. În continuare îți oferim rețeta prăjiturii Raffaello, cu listă de ingrediente și pașii necesari preparării.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu prepararea blatului care necesită un timp de pregătire, un alt timp de coacere, apoi răcire. Poți prepara blatul și cu o zi înainte, este chiar recomandat, pentru că se va secționa mult mai bine.

Cum prepari blatul pentru prăjitura Raffaello

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pregătește o tavă cu dimensiunile aproximative de 30/40 cm în care așezi hârtie de copt.

Ia două boluri și separă albușurile de gălbenușuri. Presară puțină sare peste albușuri și amestecă-le bine până când devin spumoase și cristaline. Apoi adaugă lingură cu lingură zahărul, amestecând continuu. Te oprești din a amesteca atunci când obții o bezea densă și lucioasă.

Amestecă gălbenușurile cu vanilia și adaugă-le peste bezea, amestecând delicat cu o spatulă. La final adaugă treptat și făină cernută împreună cu amidonul. Întinde compoziția pentru blatul de prăjitură în tavă și coace blatul pentru 25-30 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-l să se răcească mai întâi în tavă, apoi îl răstorni pe un blat și îl secționezi transversal, în două părți.

Prepară crema de ciocolată albă

Pune la topit, într-o crăticioară, ciocolata albă cu 100 ml de smântână pentru frișcă. După topire, omogenizează bine compoziția și las-o să se răcească. Apoi încorporează în compoziție mascarponele și un praf de sare.

Descoperă și o rețetă de cremă din mascarpone cu nucă de cocos.

Pune restul de smântână pentru frișcă în bolul mixerului și amestec-o până când începe să capete consistență. Adaugă câte puțin din crema de ciocolată albă cu mascarpone, vanilia și amestecă intens pentru omogenizare. Nu amesteca în exces pentru a nu se tăia crema.

Cum montezi prăjitura Raffaello

Așază prima parte de blat în tava de copt și toarnă uniform peste el, jumătate din laptele de cocos Întinde peste blatul însiropat jumătate din cremă. Așază a doua parte de blat, însiropează-l cu lapte de cocos și întinde deasupra cea de-a doua parte de cremă.

Decorează prăjitura cu fulgi de cocos și pune-o la rece pentru 5-6 ore sau de pe o zi pe alta. Când o vei porționa, poți decora fiecare porție cu migdale sau cu bomboane Raffaello, decupate în două.

Dacă ți-am stârnit pofta de a prepara prăjituri delicioase și spectaculoase, îți mai oferim și rețeta pentru prăjitura Tosca. Este una dintre cele mai îndrăgite prăjituri celebre.

Citește și
Două bucăți de prăjitură Raffaello una decorată cu migdală și una în curs de decorare
Galerie foto

Galerie foto

o porție din prăjitura Raffaello pe un suport de lemn alături de o jumătate de nucă de cocos
Colaj de poze cu pașii de preparare a cremei de ciocolată cu mascarpone
Colaj de poze cu pașii de preparare blat cu nucă de cocos
+1
CELE MAI CITITE
Coaste de porc cu mere și rozmarin pe o farfurie
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
ouă la temperatura camerei
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
Zeppole di San Giuseppe
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
Porții de ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață pe o farfurie albă, alături de boluri cu condimente, cuțit și furculiță
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate pe un platou alb
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură cu iaurt și cocos porționată oe farfurie, alături de fructe proaspete și un set de ceai
Prăjitură cu iaurt și cocos. Un desert fin, aerat și parfumat
Prăjitură cu iaurt și cocos. Un desert fin, aerat și parfumat
Bucăți de ciocolată albă de casă, cu cereale
Galerie foto
Ciocolată albă de casă, cu cereale. Rețetă simplă și ușoară
Ciocolată albă de casă, cu cereale. Rețetă simplă și ușoară
Porție de prăjitură cu ciocolată și bile de cocos pe o farfurie cu linguriță, alături de platoul cu prăjituri
Galerie foto
Prăjitură cu ciocolată și bile de cocos. Un desert spectaculos
Prăjitură cu ciocolată și bile de cocos. Un desert spectaculos
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
câte zile se ține orezul în frigider
06:57
Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
cerviche, tartar și carpaccio
06:56
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie
05:48
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
Manakish cu za'atar
14 decembrie, 06:55
Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină
Carne de curcan
14 decembrie, 05:57
Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă
Cum se spală cartofii
14 decembrie, 05:57
De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor
baharat
13 decembrie, 05:57
Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală
hugo fără alcool rețeta
13 decembrie, 05:56
Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Obiceiuri pe care să le integrezi în rutina zilnică pentru a trăi până la 100 de ani. Ce arată specialiștii
Obiceiuri pe care să le integrezi în rutina zilnică pentru a trăi până la 100 de ani. Ce arată specialiștii
Obiceiuri pe care să le integrezi în rutina zilnică pentru a trăi până la 100 de ani. Ce arată specialiștii
Meseriile fără facultate cu salarii mai bune decât cele din IT. Se caută specialişti în aceste domenii
Meseriile fără facultate cu salarii mai bune decât cele din IT. Se caută specialişti în aceste domenii
Meseriile fără facultate cu salarii mai bune decât cele din IT. Se caută specialişti în aceste domenii
Cât costă să petreci Crăciunul şi Revelionul la hotelul lui Gică Hagi. Preţul pe care nu şi-l permite orice român
Cât costă să petreci Crăciunul şi Revelionul la hotelul lui Gică Hagi. Preţul pe care nu şi-l permite orice român
Cât costă să petreci Crăciunul şi Revelionul la hotelul lui Gică Hagi. Preţul pe care nu şi-l permite orice român
Prăjitura Bușteanul de Crăciun (Buturuga de Crăciun) sau Bușteanul de Yule
Prăjitura Bușteanul de Crăciun (Buturuga de Crăciun) sau Bușteanul de Yule
Prăjitura Bușteanul de Crăciun (Buturuga de Crăciun) sau Bușteanul de Yule
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Cele mai frecvente întrebări Alexa în 2025. Ce curiozități au avut utilizatorii
Cele mai frecvente întrebări Alexa în 2025. Ce curiozități au avut utilizatorii
Cele mai frecvente întrebări Alexa în 2025. Ce curiozități au avut utilizatorii
Ouă umplute cu avocado și somon afumat
Ouă umplute cu avocado și somon afumat
Ouă umplute cu avocado și somon afumat
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
fresh
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine

Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine

Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine

Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool

Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool

Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală

Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă
închide