Adună pe masa din bucătărie toate ingredientele din listă, necesare rețetei, pentru a le avea la îndemână când aprinzi aragazul.

Cum prepari pui Marsala

Mai întâi porționează carnea de pui în bucăți mai mari. Presară sare și piper peste ele și acoperă-le. Lasă-le deoparte până când pregătești celelalte ingrediente.

Curăță ciupercile de impurități și șterge-le cu prosoape de hârtie umezite. Apoi taie-le în felii, fără a îndepărta codițele. Curăță ceapa și usturoiul, clătește-le și toacă-le mărunt.

Amestecă într-un bol făina cu oregano uscat și mărunțit, sare și piper. Atenție la cantitatea de sare pentru că ai adăugat și peste carne și vei mai adăuga și în sos.  Când ai toate aceste ingrediente pregătite poți aprinde aragazul pentru a prepara mâncarea.

Așază o tigaia mai mare sau o cratiță pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Toarnă uleiul în ea, adaugă și untul și amestecă cu o spatulă până când untul este topit.

Ia pe rând bucățile de carne și tăvălește-le prin amestecul de făină și condimente. Adaugă-le în tigaie și rumenește-le bine întorcându-le de pe o parte pe cealaltă. După ce s-au rumenit frumos pe toate părțile, scoate-le într-o farfurie. acoperă farfuria cu un capac pentru pentru a se păstra bucățile de pui calde.

În grăsimea din tigaie adaugă ceapa, usturoiul și ciupercile. Amestecă bine toate ingredientele din tigaie pentru a se căli uniform. Gătește-le până când sosul din tigaie se reduce consistent. Presară puțină sare de la început peste ceapă, pentru accentuarea gustului.

Toarnă vinul și mai fierbe ingredientele din tigaie până când se evaporă alcoolul. Apoi poți adăuga smântâna, omogenizează sosul din tigaie și adaugă carnea de pui. Mai prepară deliciosul pui Marsala pentru 5-6 minute.

Decorează-l cu oregano proaspăt, sau cu alte ierburi aromatice înainte de a-l servi.

Iar dacă mai dorești și alte rețete interesante cu carne de pui, mai poți încerca și rețeta de curry de pui, cu fasole verde și ardei multicolori.