Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori este un fel de mâncare savuros și plin de culoare, ideal pentru iubitorii de arome exotice. Îți oferim mai jos rețeta pentru a o prepara și tu și a-i desfăta pe cei dragi cu așa preparat delicios.
Galerie foto
Pasta de curry, combinată cu laptele de cocos, creează un sos bogat și aroma. Acesta învăluie bucățile fragede de pui și legumele crocante. Fasolea verde și ardeii adaugă textură și prospețime. Iar ghimbirul și usturoiul intensifică aromele. Acest fel de mâncare nu este doar delicios, dar și ușor de preparat, perfect pentru un prânz copios și sănătos.
De-a lungul timpului, curry-ul a evoluat și s-a diversificat, devenind o parte esențială a bucătăriilor din India, Thailanda, Malaezia și multe alte țări. Adaptările moderne, demonstrează versatilitatea și popularitatea continuă a acestui preparat clasic. Descoperă și o rețetă mai simplă de curry de năut și conopidă, fără carne. Iar în continuare îți oferim rețeta detaliată pentru curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea rețetei constă în pregătirea tuturor ingredientelor, pentru a le avea la îndemână. Porționează pieptul de pui în bucăți mai mici. Spală și curăță și legumele, apoi taie-le în bucăți mai mici.
Adaugă bucățile de carne într-un bol, și presară peste ele pudra de curry. Adaugă și sosul de soia și amestecă-le bine. Apoi lasă-le la odihnit timp de 15-20 de minute, după care le rumenești pe toate părțile într-o tigaie cu ulei.
Descoperă aici topul celor mai populare condimente asiatice.
Cum prepari curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori
După rumenirea bucăților de carne adaugă în tigaie și păstăile de fasole verde. Amestecă-le ușor cu ingredientele din tigaie pentru a se întrepătrunde cu aromele condimentelor. Apoi poți adăuga bucățile de ardei. Continuă să amesteci ușor pentru a se intercala și ardeii cu celelalte ingrediente. Lasă-i să se gătească doar până când încep să se pătrundă ușor.
Paralele cu prepararea acestor ingrediente poți prepara și garnitura de orez, după rețeta clasică. Fierbe orezul în apă cu sare, respectând proporția de 1:3, iar spre final de fierbere vei adăuga untul. Folosește orez de calitate pentru a te bucura de textura lui cremoasă și de aspect apetisant.
După ce ai cele două preparate gata, le poți servi presărate cu pătrunjel verde.
Acest curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori este un preparat consistent ce nu mai necesită un al doilea fel de mâncare la masă.
Și tot din bucătăria asiatică îți mai recomandăm să încerci și rețeta de chifteluțe thailandeze cu sos de ardei iute și orez.
Galerie foto