Rulouri de pui cu legume și roșii coapte. Rețetă pentru un prânz delicios
Vrei să-ți surprinzi familia cu o mâncare deosebită la masa de prânz, dar nu ai idee ce să prepari? Îți recomandăm să încerci o delicioasă rețetă de rulouri de pui cu legume și roșii coapte. Rețeta este ideală pentru cei care adoră preparatele cu carne de pui. Nu necesită multe ingrediente și nu se prepară nici anevoios.
Galerie foto
Poți prepara rulourile și din carne de porc sau de vită. Însă pieptul de pui este mai fraged, se rulează mai ușor și se prepară într-un timp mai scurt. Poți folosi chiar și pulpe de pui dezosate, pentru că și acestea sunt fragede, dar și mai gustoase. Feliate mai subțire și cât mai uniform vor putea fi umplute și apoi rulate precum pieptul de pui. Poți personaliza rulourile după preferințe, folosind și alte ingrediente. Poți adăuga mai multe legume și brânzeturile preferate. Rulourile pot fi savurate și de sine stătător, dar pot fi combinate și cu o salată sau cu garnitura preferată.
Tot din categoria preparatelor cu piept de pui, îți mai recomandăm să încerci și rețeta de ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Iar mai jos îți oferim rețeta de rulouri de pui cu legume și roșii coapte, detaliată pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea pieptului de pui care necesită porționare în bucăți mai mici. Apoi, cu un cuțit cu lama subțire și ascuțită, filetează mai subțire bucățile și aplatizează-le apăsându-le cu ciocanul de șnițele. Presară sare și piper peste ele și lasă-le la odihnit până când pregătești celelalte ingrediente.
Spală tijele de țelină, șterge-le și secționează-le în bastonașe cât să încapă în interiorul bucăților de pui. Spală ardeiul, secționează-l pe jumătate și înlătură semințele și nervurile din interior. Taie în fâșii mai subțiri fiecare jumătate de ardei.
Spală dovlecelul, șterge-l și curăță-l de coajă. Taie-l și pe acesta în bastonașe mai groase, de lungimea bucăților de țelină și a fâșiilor de ardei.
Cum formezi și prepari rulouri de pui cu legume și roșii coapte
Așază feliile de carne pe un blat, iar peste ele așază din legumele tăiate. Adaugă și câte o crenguță de cimbru și rulează feliile de carne cu toate aceste ingrediente în interior.
Pune grătarul la încins și prepară rulourile, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă. Dacă ai tendința să se desfacă, prinde carnea cu scobitori.
Stropește roșiile cu ulei de măsline și presară oregano peste ele. Așază-le pe grătar și coace-le până când încep să se crape ușor.
Dacă îți lipsește grătarul clasic poți folosi o tigaie simplă sau o tigaie grill. le poți prepara și în tavă, la cuptor.
Roșiile coapte pot fi servite alături de rulouri, dar pot fi transformate în sos, amestecate cu lichidul care se scurge pe farfurie, de la delicioasele rulouri de pui cu legume și roșii coapte.
Tot din categoria preparatelor cu carne de pui mai poți încerca și rețeta de piept de pui cu pesto de busuioc și parmezan, preparat la cuptor.
Galerie foto