5 garnituri pentru carnea de pui. Cum poți să-ți impresionezi oaspeții

Carnea de pui este accesibilă, versatilă și ușor de gătit. Dacă te-ai săturat de eternul piure de cartofi sau de salata de varză poți să încerci cele 5 garnituri pentru carnea de pui pe care ți le propunem.

Publicat: 3 noiembrie 2022, 06:00
Un platou pe care se află mai multe sosuri și garnituri pentru pui
Cele mai bune garnituri pentru carnea de pui sunt salatele/ Shutterstock

Alături de preparatele din carne de pui, fie că vorbim despre șnițel, grătar, pui la cuptor sau prăjit ori tocănițe poți să pui orice garnitură, de la murături la salată de roșii, legume gătite în orice fel, cartofi, orez sau paste. Inspiră-te din propunerile noastre pentru mese delicioase.

Salată bavareză de cartofi

Pentru această salată este important să cureți cartofii și să-i feliezi cât sunt încă fierbinți, apoi să torni dressingul fierbinte peste cartofii calzi. Acest lucru le permite să absoarbă lichidul, păstrând și forma lor. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Citește și
O farfurie albă plină cu salată bavareză de cartofi
Salata poate fi păstrată la frigider până la două zile / Shutterstock

Ingrediente

  • 2 kg de cartofi albi,
  • 100 ml supă de pui,
  • 2 linguri de oțet de vin alb,
  • 2 lingurițe de muștar integral,
  • 1 ceapă roșie tocată mărunt,
  • 8 castraveți cornichon tăiați mărunt,
  • mărar proaspăt tocat mărunt,
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin,
  • sare de mare fină,
  • piper negru macinat,

Mod de preparare

Se fierb cartofii până sunt fragezi. Se scurge apa, apoi se curăță de coajă și se taie rondele. Jumătate din cantitatea de supă de pui se aduce la punctul de fierbere, apoi se adaugă oțetul și muștarul și se amestecă până când se omogenizează. Compoziția se toarnă peste cartofi, se amestecă și se lasă deoparte, la temperatura camerei, aproximativ 1 oră.

Dacă cartofii au absorbit supa de pui fierbinte după 1 oră se adaugă și cealaltă jumătate. Apoi se adaugă ceapa, castraveții, mărarul, uleiul, sarea și piperul.

Se amestecă ușor pentru a se combina. Se lasă să stea la temperatura camerei, amestecând ocazional, pentru cel puțin 2 ore. Se condimentează cu sare și piper, după gust. Uite cum poți să gătești și o rețetă minunată de salată franțuzească de cartofi.

Ciuperci sotate cu unt și ierburi proaspete

Ciupercile sotate cu unt și ierburi proaspete sunt o garnitură perfectă pentru carnea de pui, dar pot fi adăugate și peste paste sau pot fi consumate ca atare.

O oală cu o lingură de lemn în care se află ciuperci sotate
Ciupercile sotate sunt o sursă valoroasă de proteine / Shutterstock

Ingrediente

  • 60 g unt nesărat, împărțite,
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin,
  • 1,250 kg ciuperci proaspete amestecate,
  • ½ linguriță sare, plus mai mult după gust,
  • 3 căței de usturoi, zdrobiți ușor,
  • 2 crenguțe de cimbru,
  • 1 crenguță de rozmarin,
  • 40 ml vin alb sec,
  • 1 lingură de ulei de cocos,
  • 1 lingură de suc proaspăt de lămâie,
  • piper negru, după gust.

Mod de preparare

Pune 2/3 din cantitatea de unt și uleiul într-o tigaie pe foc. Adaugă ciupercile și sarea. Pune capacul și lasă-le să se gătească aproximativ 4 minute. Ia capacul și adaugă usturoiul, cimbrul și rozmarinul. Mai lasă-le pe foc, amestecând ocazional, până când lichidul se evaporă și ciupercile sunt rumenite și fragede. Aproximativ 6 minute. 

Pune vinul și mai lasă până se evaporă, aproximativ 1 minut. Amestecă uleiul de cocos și sucul de lămâie. Se mai lasă tot amestecul pe foc pentru aproximativ 1 minut, apoi se pune și restul de unt și se gătește până când untul este topit și ciupercile sunt lucioase. Se ia de pe foc. Condimentează cu sare și piper după gust. 

Păstârnac glazurat cu sirop de arțar

Păstârnacul copt are o aromă deosebită și este una dintre cele mai populare garnituri în Marea Britanie. Semințele de susan îi dau o textură crocantă, iar arțarul o notă elegantă.

O farfurie albă pe care se află mai multe bucăți de păstârnac glazurat
Alături de păstârnac poți pune și câțiva morcovi / Shutterstock

Ingrediente

  • 3 linguri de semințe de susan,
  • 700 grame păstârnac spălat și curățat,
  • sare,
  • piper negru proaspăt măcinat,
  • 25 grame unt nesărat,
  • 2 linguri de sirop de arțar.

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 220°C. Semințele de susan se prăjesc într-o tigaie încinsă până când încep să se coloreze. Scoate-le din tigaie pe o farfurie imediat ce își schimbă culoarea. Acesea vor continua să se gătească chiar și atunci când sunt în farfurie.

Tăie păstârnacul decojit în sferturi pe lungime. Dacă păstârnacul este lemnos trebuie să îi îndepărtezi miezul lemnos. 

Pune apă la fiert, adaugă sare și când clocotește adaugă păstârnacul. Lasă-l 2 minute și apoi scoate-l. Într-o cratiță mică, topește untul și apoi adaugă siropul de arțar. Pune păstârnacul fiert într-o tavă și unge-l bine cu amestecul de arțar și unt. Condimentează bine cu sare și piper.

Dă-l la cuptor timp de 30 de minute sau până când se rumenesc. Presară deasupra semințele de susan si mai dă totul la cuptor pentru 5 minute. Se servește cald.

Garnituri pentru carnea de pui din Orient: Fattoush

Fattoush este o salată populară în bucătăria din Orientul Mijlociu, mai ales în Liban. Este asemănătoare cu salata panzanella din Italia. Această salată se află pe lista de garnituri pentru carnea de pui.

Un blat alb pe care se află un castron cu fattoush
Salata Fattoush este potrivită pentru zilele de vară / Shutterstock

Ingrediente

Pentru salată:

  • 500 g crutoane,
  • 2 roșii mari, tăiate cubulețe,
  • 1 cană de castraveți, tăiați cubulețe,
  • frunze de pătrunjel proaspăt, tocate grosier,
  • frunze de mentă proaspătă, tocate grosier,
  • 2 fire de ceapă verde tocată,
  • 1 ardei verde tăiat cubulețe,
  • 1 cap de salată romană, ruptă în bucățele mici,

Pentru sos:

  • 3 căței de usturoi, zdrobiți,
  • 100 ml  ulei de măsline,
  • 50 ml suc de lămâie,
  • sare,
  • piper negru proaspăt măcinat,
  • sumac măcinat, după gust.

Mod de preparare

Într-un castron mare, se amestecă salata verde, crutoanele, castraveții, roșiile, ardeii verzi, ceapa, pătrunjelul și frunzele de mentă.

Într-un castron mic se amestecă usturoiul, uleiul de măsline, sucul de lămâie, sarea și piperul. Se omogenizează. Se toarnă dressingul peste salată, se ornează cu sumac după gust și se servește.

Broccoli cu lămâie și usturoi

Broccoli este o garnitură excelentă, care aduce culoare și vitamine la orice masă. Dacă este gătit la aburi, acesta își păstrează toate beneficiile nutriționale și rămâne crocant. Uite aici cum poți să gătești broccoli în cinci pași simpli.

Un blat negru pe care se află o farfurie cu broccoli alături de o furculiță
Pentru o textură mai crocantă poți presăra deasupra semințe de susan / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 broccoli desfăcut în buchețele,
  • 3 linguri de unt nesărat,
  • 2 căței de usturoi, tocați mărunt,
  • 3 linguri suc proaspăt de lămâie,
  • sare,
  • piper negru proaspăt măcinat.

Mod de preparare

Buchetele de broccoli se fierb la abur până când sunt fragede, dar rămân ferme, aproximativ 3-5 minute. Încălzește untul într-o tigaie antiaderentă la foc mediu. Apoi, adaugă usturoiul în untul topit și călește-l timp de 1 minut. Broccoli se află în mod cert pe lista de garnituri pentru carnea de pui.

Adaugă broccoli fiert la abur, sucul de lămâie, sarea și piperul după gust. Gătește-le, amestecând, timp de aproximativ 1 minut. Broccoli cu lămâie și usturoi se servește fierbinte.

Citește și
CELE MAI CITITE
mai multe tipuri de paste
Cele mai cunoscute tipuri de paste italiene. Cum le alegi pe cele potrivite pentru tine
Cele mai cunoscute tipuri de paste italiene. Cum le alegi pe cele potrivite pentru tine
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Gâteau St. Honoré, un tort ecler cu caramel sărat pe platou
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Clătite de post cu apă minerală servite pe o farfurie gri
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tocăniță de post cu cartofi pusă într-un bol
Tocăniță de post cu cartofi, o mâncare foarte consistentă și ușor de preparat
Tocăniță de post cu cartofi, o mâncare foarte consistentă și ușor de preparat
rețete sofisticate pentru mic dejun
5 rețete de mic dejun pe care să le încerci în weekend. Preparate simple și gustoase
5 rețete de mic dejun pe care să le încerci în weekend. Preparate simple și gustoase
Mai multe rețete de mâncare de post puse pe o masă bogată
Mâncare de post. 5 rețete pe care le poți prepara în 30 de minute
Mâncare de post. 5 rețete pe care le poți prepara în 30 de minute
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
09:17
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Friptură fragedă de curcan la cuptor pe o masă neagră
09:08
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
condimente pentru carnea de miel
25 aprilie, 08:45
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă 7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
rețetă carne de porc la cuptor cu legume
25 aprilie, 06:55
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
24 aprilie, 08:01
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Drob vegetarian cu ciuperci și orez feliat și pus pe un tocător de lemn alături de trei ouă roșii
24 aprilie, 07:11
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
23 aprilie, 09:15
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
23 aprilie, 08:27
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de Regina Întunericului. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Adamari López și Toni Costa demonstrează că sunt o familie unită pentru fiica lor, în ciuda faptului că s-au despărțit. Cum au apărut în mediul online
Adamari López și Toni Costa demonstrează că sunt o familie unită pentru fiica lor, în ciuda faptului că s-au despărțit. Cum au apărut în mediul online
Adamari López și Toni Costa demonstrează că sunt o familie unită pentru fiica lor, în ciuda faptului că s-au despărțit. Cum au apărut în mediul online
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
Brioșe cu mascarpone și rubarbă
Brioșe cu mascarpone și rubarbă
Brioșe cu mascarpone și rubarbă
Probleme cu părinții pe care generația Z le aduce în discuție la terapie. Care sunt cele mai mari provocări ale tinerilor
Probleme cu părinții pe care generația Z le aduce în discuție la terapie. Care sunt cele mai mari provocări ale tinerilor
Probleme cu părinții pe care generația Z le aduce în discuție la terapie. Care sunt cele mai mari provocări ale tinerilor
HelloTaste
HelloTaste
HelloTaste
Proprietățile medicinale ale ceaiului din coji de portocală. Efectele benefice ale acestei băuturi
Proprietățile medicinale ale ceaiului din coji de portocală. Efectele benefice ale acestei băuturi
Proprietățile medicinale ale ceaiului din coji de portocală. Efectele benefice ale acestei băuturi
fresh
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect

De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect

De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect

Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post

Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
închide