5 garnituri pentru carnea de pui. Cum poți să-ți impresionezi oaspeții

Carnea de pui este accesibilă, versatilă și ușor de gătit. Dacă te-ai săturat de eternul piure de cartofi sau de salata de varză poți să încerci cele 5 garnituri pentru carnea de pui pe care ți le propunem.

Publicat: 3 noiembrie 2022, 06:00
Un platou pe care se află mai multe sosuri și garnituri pentru pui
Cele mai bune garnituri pentru carnea de pui sunt salatele/ Shutterstock

Alături de preparatele din carne de pui, fie că vorbim despre șnițel, grătar, pui la cuptor sau prăjit ori tocănițe poți să pui orice garnitură, de la murături la salată de roșii, legume gătite în orice fel, cartofi, orez sau paste. Inspiră-te din propunerile noastre pentru mese delicioase.

Salată bavareză de cartofi

Pentru această salată este important să cureți cartofii și să-i feliezi cât sunt încă fierbinți, apoi să torni dressingul fierbinte peste cartofii calzi. Acest lucru le permite să absoarbă lichidul, păstrând și forma lor. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Citește și
O farfurie albă plină cu salată bavareză de cartofi
Salata poate fi păstrată la frigider până la două zile / Shutterstock

Ingrediente

  • 2 kg de cartofi albi,
  • 100 ml supă de pui,
  • 2 linguri de oțet de vin alb,
  • 2 lingurițe de muștar integral,
  • 1 ceapă roșie tocată mărunt,
  • 8 castraveți cornichon tăiați mărunt,
  • mărar proaspăt tocat mărunt,
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin,
  • sare de mare fină,
  • piper negru macinat,

Mod de preparare

Se fierb cartofii până sunt fragezi. Se scurge apa, apoi se curăță de coajă și se taie rondele. Jumătate din cantitatea de supă de pui se aduce la punctul de fierbere, apoi se adaugă oțetul și muștarul și se amestecă până când se omogenizează. Compoziția se toarnă peste cartofi, se amestecă și se lasă deoparte, la temperatura camerei, aproximativ 1 oră.

Dacă cartofii au absorbit supa de pui fierbinte după 1 oră se adaugă și cealaltă jumătate. Apoi se adaugă ceapa, castraveții, mărarul, uleiul, sarea și piperul.

Se amestecă ușor pentru a se combina. Se lasă să stea la temperatura camerei, amestecând ocazional, pentru cel puțin 2 ore. Se condimentează cu sare și piper, după gust. Uite cum poți să gătești și o rețetă minunată de salată franțuzească de cartofi.

Ciuperci sotate cu unt și ierburi proaspete

Ciupercile sotate cu unt și ierburi proaspete sunt o garnitură perfectă pentru carnea de pui, dar pot fi adăugate și peste paste sau pot fi consumate ca atare.

O oală cu o lingură de lemn în care se află ciuperci sotate
Ciupercile sotate sunt o sursă valoroasă de proteine / Shutterstock

Ingrediente

  • 60 g unt nesărat, împărțite,
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin,
  • 1,250 kg ciuperci proaspete amestecate,
  • ½ linguriță sare, plus mai mult după gust,
  • 3 căței de usturoi, zdrobiți ușor,
  • 2 crenguțe de cimbru,
  • 1 crenguță de rozmarin,
  • 40 ml vin alb sec,
  • 1 lingură de ulei de cocos,
  • 1 lingură de suc proaspăt de lămâie,
  • piper negru, după gust.

Mod de preparare

Pune 2/3 din cantitatea de unt și uleiul într-o tigaie pe foc. Adaugă ciupercile și sarea. Pune capacul și lasă-le să se gătească aproximativ 4 minute. Ia capacul și adaugă usturoiul, cimbrul și rozmarinul. Mai lasă-le pe foc, amestecând ocazional, până când lichidul se evaporă și ciupercile sunt rumenite și fragede. Aproximativ 6 minute. 

Pune vinul și mai lasă până se evaporă, aproximativ 1 minut. Amestecă uleiul de cocos și sucul de lămâie. Se mai lasă tot amestecul pe foc pentru aproximativ 1 minut, apoi se pune și restul de unt și se gătește până când untul este topit și ciupercile sunt lucioase. Se ia de pe foc. Condimentează cu sare și piper după gust. 

Păstârnac glazurat cu sirop de arțar

Păstârnacul copt are o aromă deosebită și este una dintre cele mai populare garnituri în Marea Britanie. Semințele de susan îi dau o textură crocantă, iar arțarul o notă elegantă.

O farfurie albă pe care se află mai multe bucăți de păstârnac glazurat
Alături de păstârnac poți pune și câțiva morcovi / Shutterstock

Ingrediente

  • 3 linguri de semințe de susan,
  • 700 grame păstârnac spălat și curățat,
  • sare,
  • piper negru proaspăt măcinat,
  • 25 grame unt nesărat,
  • 2 linguri de sirop de arțar.

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 220°C. Semințele de susan se prăjesc într-o tigaie încinsă până când încep să se coloreze. Scoate-le din tigaie pe o farfurie imediat ce își schimbă culoarea. Acesea vor continua să se gătească chiar și atunci când sunt în farfurie.

Tăie păstârnacul decojit în sferturi pe lungime. Dacă păstârnacul este lemnos trebuie să îi îndepărtezi miezul lemnos. 

Pune apă la fiert, adaugă sare și când clocotește adaugă păstârnacul. Lasă-l 2 minute și apoi scoate-l. Într-o cratiță mică, topește untul și apoi adaugă siropul de arțar. Pune păstârnacul fiert într-o tavă și unge-l bine cu amestecul de arțar și unt. Condimentează bine cu sare și piper.

Dă-l la cuptor timp de 30 de minute sau până când se rumenesc. Presară deasupra semințele de susan si mai dă totul la cuptor pentru 5 minute. Se servește cald.

Garnituri pentru carnea de pui din Orient: Fattoush

Fattoush este o salată populară în bucătăria din Orientul Mijlociu, mai ales în Liban. Este asemănătoare cu salata panzanella din Italia. Această salată se află pe lista de garnituri pentru carnea de pui.

Un blat alb pe care se află un castron cu fattoush
Salata Fattoush este potrivită pentru zilele de vară / Shutterstock

Ingrediente

Pentru salată:

  • 500 g crutoane,
  • 2 roșii mari, tăiate cubulețe,
  • 1 cană de castraveți, tăiați cubulețe,
  • frunze de pătrunjel proaspăt, tocate grosier,
  • frunze de mentă proaspătă, tocate grosier,
  • 2 fire de ceapă verde tocată,
  • 1 ardei verde tăiat cubulețe,
  • 1 cap de salată romană, ruptă în bucățele mici,

Pentru sos:

  • 3 căței de usturoi, zdrobiți,
  • 100 ml  ulei de măsline,
  • 50 ml suc de lămâie,
  • sare,
  • piper negru proaspăt măcinat,
  • sumac măcinat, după gust.

Mod de preparare

Într-un castron mare, se amestecă salata verde, crutoanele, castraveții, roșiile, ardeii verzi, ceapa, pătrunjelul și frunzele de mentă.

Într-un castron mic se amestecă usturoiul, uleiul de măsline, sucul de lămâie, sarea și piperul. Se omogenizează. Se toarnă dressingul peste salată, se ornează cu sumac după gust și se servește.

Broccoli cu lămâie și usturoi

Broccoli este o garnitură excelentă, care aduce culoare și vitamine la orice masă. Dacă este gătit la aburi, acesta își păstrează toate beneficiile nutriționale și rămâne crocant. Uite aici cum poți să gătești broccoli în cinci pași simpli.

Un blat negru pe care se află o farfurie cu broccoli alături de o furculiță
Pentru o textură mai crocantă poți presăra deasupra semințe de susan / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 broccoli desfăcut în buchețele,
  • 3 linguri de unt nesărat,
  • 2 căței de usturoi, tocați mărunt,
  • 3 linguri suc proaspăt de lămâie,
  • sare,
  • piper negru proaspăt măcinat.

Mod de preparare

Buchetele de broccoli se fierb la abur până când sunt fragede, dar rămân ferme, aproximativ 3-5 minute. Încălzește untul într-o tigaie antiaderentă la foc mediu. Apoi, adaugă usturoiul în untul topit și călește-l timp de 1 minut. Broccoli se află în mod cert pe lista de garnituri pentru carnea de pui.

Adaugă broccoli fiert la abur, sucul de lămâie, sarea și piperul după gust. Gătește-le, amestecând, timp de aproximativ 1 minut. Broccoli cu lămâie și usturoi se servește fierbinte.

Citește și
CELE MAI CITITE
Panna cotta cu jeleu de zmeură. pe o farfurie albă, decorată cu zmeură și frunze de mentă
Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime
Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime
Plăcintă împletită cu pui și legume porționată, alături de o ceașcă cu ceai
Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior
Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior
Focaccia cu cartofi și rozmarin secționată
Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă
Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă
Galette cu caise evantai pe un tocător de lemn rotund, alături de caise proaspete
Galette cu caise evantai. Un desert rustic, cu aer franțuzesc
Galette cu caise evantai. Un desert rustic, cu aer franțuzesc
File de somon în crustă de muștar cu fistic pe farfurie și într-o furculiță ținută în mână
File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi
File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Două pahare pline cu kombucha
(P) Ingredientele care fac din kombucha un aliat al sănătății
(P) Ingredientele care fac din kombucha un aliat al sănătății
File de somon în crustă de muștar cu fistic pe farfurie și într-o furculiță ținută în mână
File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi
File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi
Un desert de vară colorat și sănătos
(P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate
(P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Păstăi de fasole înfășurate în bacon,pe salată verde
05:41
Păstăi de fasole înfășurate în bacon, preparate la cuptor Păstăi de fasole înfășurate în bacon, preparate la cuptor
Galette cu caise și migdale porționată, alături de o ceașcă cu cafea și caise
05:27
Galette cu caise și migdale. Rețetă de tartă rustică din bucătăria franceză Galette cu caise și migdale. Rețetă de tartă rustică din bucătăria franceză
Felii de ruladă de pui cu ciuperci, în crustă de bacon pe un platou cu roșii și un bol cu sos
11 iulie, 05:35
Ruladă de pui cu ciuperci, în crustă de bacon Ruladă de pui cu ciuperci, în crustă de bacon
Tartă cu vanilie și zmeură, decorată cu frunze de mentă
11 iulie, 05:25
Tartă cu vanilie și zmeură. O combinație cuceritoare de texturi și arome Tartă cu vanilie și zmeură. O combinație cuceritoare de texturi și arome
Două pahare pline cu kombucha
10 iulie, 17:13
(P) Ingredientele care fac din kombucha un aliat al sănătății (P) Ingredientele care fac din kombucha un aliat al sănătății
Porții de tartă cu ciocolată albă și zmeură, una într-o mână
10 iulie, 05:24
Tartă cu ciocolată albă și zmeură, elegantă și ușor de preparat Tartă cu ciocolată albă și zmeură, elegantă și ușor de preparat
Pui întreg la cuptor cu unt si ierburi aromate, alături de legume în tavă
10 iulie, 05:20
Pui întreg la cuptor cu unt și ierburi aromate, pentru un prânz savuros Pui întreg la cuptor cu unt și ierburi aromate, pentru un prânz savuros
Două cornete cu înghețată cu lavandă și flori de lavandă
9 iulie, 05:22
Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Katy Perry l-a făcut gelos pe Orlando Bloom într-un costum minuscul de baie. Cum trece artista peste despărțirea de fostul partener
Katy Perry l-a făcut gelos pe Orlando Bloom într-un costum minuscul de baie. Cum trece artista peste despărțirea de fostul partener
Katy Perry l-a făcut gelos pe Orlando Bloom într-un costum minuscul de baie. Cum trece artista peste despărțirea de fostul partener
EXCLUSIV. Reacţia lui Selly după ce un copil a fost îndemnat de un artist să sară de pe scenă, la Beach Please
EXCLUSIV. Reacţia lui Selly după ce un copil a fost îndemnat de un artist să sară de pe scenă, la Beach Please
EXCLUSIV. Reacţia lui Selly după ce un copil a fost îndemnat de un artist să sară de pe scenă, la Beach Please
Ajuns la 86 de ani şi cu o avere de 2.3 miliarde, Ion Ţiriac a spus care e cel mai mare regret al vieţii lui!
Ajuns la 86 de ani şi cu o avere de 2.3 miliarde, Ion Ţiriac a spus care e cel mai mare regret al vieţii lui!
Ajuns la 86 de ani şi cu o avere de 2.3 miliarde, Ion Ţiriac a spus care e cel mai mare regret al vieţii lui!
Imaginile momentului de la Insula Iubirii sezonul 9. Tot ce trebuie să știi despre cele 5 cupluri
Imaginile momentului de la Insula Iubirii sezonul 9. Tot ce trebuie să știi despre cele 5 cupluri
Imaginile momentului de la Insula Iubirii sezonul 9. Tot ce trebuie să știi despre cele 5 cupluri
Cum arată Dilan Çiçek Deniz cu breton. Vedeta și-a schimbat imaginea pentru cel mai nou proiect profesional
Cum arată Dilan Çiçek Deniz cu breton. Vedeta și-a schimbat imaginea pentru cel mai nou proiect profesional
Cum arată Dilan Çiçek Deniz cu breton. Vedeta și-a schimbat imaginea pentru cel mai nou proiect profesional
Donald Trump a anunțat administratorul NASA interimar. De ce cred mulți că e o lovitură pentru Elon Musk
Donald Trump a anunțat administratorul NASA interimar. De ce cred mulți că e o lovitură pentru Elon Musk
Donald Trump a anunțat administratorul NASA interimar. De ce cred mulți că e o lovitură pentru Elon Musk
Chiftele de cartofi cu dovlecei și morcovi
Chiftele de cartofi cu dovlecei și morcovi
Chiftele de cartofi cu dovlecei și morcovi
Alimente care îți redau energia pentru întreaga zi
Alimente care îți redau energia pentru întreaga zi
Alimente care îți redau energia pentru întreaga zi
Cum arată iubita lui Dorian Popa în costum de baie? Imagini cu Andreea pe plajă
Cum arată iubita lui Dorian Popa în costum de baie? Imagini cu Andreea pe plajă
Cum arată iubita lui Dorian Popa în costum de baie? Imagini cu Andreea pe plajă
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
fresh
Ruladă de pui cu ciuperci, în crustă de bacon

Ruladă de pui cu ciuperci, în crustă de bacon

Ruladă de pui cu ciuperci, în crustă de bacon

Tartă cu vanilie și zmeură. O combinație cuceritoare de texturi și arome

Tartă cu vanilie și zmeură. O combinație cuceritoare de texturi și arome

Galette cu caise și migdale. Rețetă de tartă rustică din bucătăria franceză

Galette cu caise și migdale. Rețetă de tartă rustică din bucătăria franceză

Păstăi de fasole înfășurate în bacon, preparate la cuptor

Păstăi de fasole înfășurate în bacon, preparate la cuptor
închide