Tehnici de aranjare a piureurilor în farfurie. Care sunt sfaturile oferite de Roxana Blenche
Descoperă câteva tehnici de aranjare a piureurilor în farfurie, prezentate de Chef Roxana Blenche. Deși pare un proces dificil, îți reamintim că nimeni nu s-a născut învățat. În plus, doar punând în practică diferite tehnici, vei deveni mai sigură pe tine și pe calitățile tale în bucătărie.
În primul rând, îți recomandăm să acozi o atenție sporită ingredientelor. Legumele trebuie să fie proaspete, pentru ca piureul tău să aibă cel mai bun gust posibil. Le găsești în piețe tot timpul anului și dau o adevărată aroma în farfurie, dacă sunt bine alese.
Tehnici de aranjare a piureurilor în farfurie
Îți prezentăm câteva tehnici de aranjare a piureurilor în farfurie, pentru a-i surprinde în mod plăcut pe cei care îți trec pragul casei și sunt invitați la masă. Descoperă cum poți așeza ingredientele în farfurie astfel încât preparatul tău să exceleze nu doar la capitolul gust, ci și la capitolul plating.
Splash cu lingura
Piureul se pune central și cu dosul lingurii lovim piureul astfel încât să se împrăștie în farfurie. Apoi plating-ul continuă în funcție de repartiția formată: o piesă se pune central, în general carnea, iar în jurul ei poți pune legume de diferite culori.
Stilul pană
Pentru a realiza această tehnică se pune piureul în partea de sus a farfuriei și cu dosul lingurii se vine circular, realizându-se o formă de pană. Tot pentru stilul pană mai există o modalitate: cu lingura în mâna dreaptă și un deget înainte Apoi faci o linie de sus în josul farfuriei.
Plating cu un cuțit obișnuit
Pune piureul în farfurie tot cu o lingură, apoi ia un cuțit de masă sau o spatula micuță, dacă ai, și trage o linie apăsată. Secretul constă în a pune numai jumătate de lingură de piure. Dacă este prea mult nu va ieși forma dorită. Fine dining înseamnă puțin.
Tehnică realizată cu un poș
Pune piureul în poș, fă apoi o centrifugă. De ce se face asta? Din cauză că atunci când pui piure în poș intră și bule de aer. Ca să scoți bulele de aer, Roxana Blenche îți recomandă să apelezi cu încredere la această tehnică simplă.
Înainte să tai vârful poșului, mută piureul puțin mai jos, și apoi folosește-te de foarfecă. Plating-ul se face așa: ține poșul fix în mână și mergi circular de-a lungul farfuriei. O altă variantă este să tai puțin din poș într-o singură parte și să faci un model ca o dantelă.
Vezi în VIDEO de mai jos cum arată tehnicile de aranjare a piurelui în farfurie, propuse de Roxana Blenche!
Rețetă de piure de rădăcinoase albe
Pentru a pune în practică tehnicile de aranjare în farfurie, îți propunem să pregătești un piure din rădăcinoase albe: păstârnac și țelină. De ce îți propunem să folosești aceste două rădăcinoase? Deoarece păstârnacul are un gust dulceag, iar țelina îl balansează perfect. Avem nevoie doar de o țelină, un păstârnac, lapte, unt și sare.
Dacă ești fan brânzeturi, află de la Chef Roxana Blenche cum poți pregăti un platou de brânzeturi delicios.
Piure de țelină și păstârnac – Mod de preparare
Taie păstârnacul și țelina în cuburi și pune-le într-o tigaie pe aragaz. Peste ele toarnă lapte și până ajungi la jumătatea cratiței, apoi pune 2 grame de sare și lasă legumele să fiarbă. Îți dai seama că sunt fierte atunci când bagi furculița și aceasta intră ușor în legume.
După ce s-au fiert legumele, ai nevoie de un blender. Este bun și cel vertical și cel cu cană, important este să fie încăpător. Scurge legumele și pune-le în cană, adaugă 50 de grame de unt și blendează foarte bine. După ce le-ai amestecat și mărunțit, adaugă puțin din laptele în care au fiert legumele. Nu este o cantitate anume, ci adaugă lichid până când piureul devine cremos și puțin, puțin moale.
Dacă piureul este ațos poți să mai adaugi lichid, adică laptele în care au fiert țelina și păstârnacul. Dacă îți plac piureurile, îți recomandă să încerci și rețeta celei mai simple garnituri, care are la baza cartofi.
Felicitări! Cu ajutorul Roxanei Blenche, ai învățat câteva tehnici de a aranja piureul în farfurie! Să le folosești cu spor!