Tehnici de aranjare a piureurilor în farfurie. Care sunt sfaturile oferite de Roxana Blenche

Descoperă câteva tehnici de aranjare a piureurilor în farfurie, prezentate de Chef Roxana Blenche. Deși pare un proces dificil, îți reamintim că nimeni nu s-a născut învățat. În plus, doar punând în practică diferite tehnici, vei deveni mai sigură pe tine și pe calitățile tale în bucătărie.

Piure de cartofi așezat pe o farfurie folosind tehnici de aranjare a piureurilor, alături de rucola și friptură de porc.
Descoperă cum poți așeza ingredientele în farfurie astfel încât preparatul tău să exceleze nu doar la capitolul gust, ci și la capitolul plating / Shutterstock

În primul rând, îți recomandăm să acozi o atenție sporită ingredientelor. Legumele trebuie să fie proaspete, pentru ca piureul tău să aibă cel mai bun gust posibil. Le găsești în piețe tot timpul anului și dau o adevărată aroma în farfurie, dacă sunt bine alese.

Tehnici de aranjare a piureurilor în farfurie

Îți prezentăm câteva tehnici de aranjare a piureurilor în farfurie, pentru a-i surprinde în mod plăcut pe cei care îți trec pragul casei și sunt invitați la masă. Descoperă cum poți așeza ingredientele în farfurie astfel încât preparatul tău să exceleze nu doar la capitolul gust, ci și la capitolul plating.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Citește și

Splash cu lingura

Piureul se pune central și cu dosul lingurii lovim piureul astfel încât să se împrăștie în farfurie. Apoi plating-ul continuă în funcție de repartiția formată: o piesă se pune central, în general carnea, iar în jurul ei poți pune legume de diferite culori.

Piure de rădăcinoase albe, așezat pe o farfurie folosind tehnica de aranjare numită splash.
Legumele trebuie să fie proaspete, pentru ca piureul tău să aibă cel mai bun gust posibil / AntenaPLAY

Stilul pană

Pentru a realiza această tehnică se pune piureul în partea de sus a farfuriei și cu dosul lingurii se vine circular, realizându-se o formă de pană. Tot pentru stilul pană mai există o modalitate: cu lingura în mâna dreaptă și un deget înainte Apoi faci o linie de sus în josul farfuriei.

Dacă piureul este ațos poți să mai adaugi lichid, adică laptele în care au fiert țelina și păstârnacul / AntenaPLAY

Plating cu un cuțit obișnuit

Pune piureul în farfurie tot cu o lingură, apoi ia un cuțit de masă sau o spatula micuță, dacă ai, și trage o linie apăsată. Secretul constă în a pune numai jumătate de lingură de piure. Dacă este prea mult nu va ieși forma dorită. Fine dining înseamnă puțin.

Piure de rădăcinoase albe, așezat pe o farfurie folosind tehnica de aranjare cu ajutorul unui cuțit.
Deși pare un proces dificil, îți reamintim că nimeni nu s-a născut învățat în bucătărie / AntenaPLAY

Tehnică realizată cu un poș

Pune piureul în poș, fă apoi o centrifugă. De ce se face asta? Din cauză că atunci când pui piure în poș intră și bule de aer. Ca să scoți bulele de aer, Roxana Blenche îți recomandă să apelezi cu încredere la această tehnică simplă.

Înainte să tai vârful poșului, mută piureul puțin mai jos, și apoi folosește-te de foarfecă. Plating-ul se face așa: ține poșul fix în mână și mergi circular de-a lungul farfuriei. O altă variantă este să tai puțin din poș într-o singură parte și să faci un model ca o dantelă.

Vezi în VIDEO de mai jos cum arată tehnicile de aranjare a piurelui în farfurie, propuse de Roxana Blenche!

Piure de rădăcinoase albe, așezat pe o farfurie folosind tehnica de aranjare cu ajutorul unui poș.
Ca să scoți bulele de aer, Roxana Blenche îți recomandă să apelezi cu încredere la tehnica denumită simplu “centrifugă” / AntenaPLAY

Rețetă de piure de rădăcinoase albe

Pentru a pune în practică tehnicile de aranjare în farfurie, îți propunem să pregătești un piure din rădăcinoase albe: păstârnac și țelină. De ce îți propunem să folosești aceste două rădăcinoase? Deoarece păstârnacul are un gust dulceag, iar țelina îl balansează perfect. Avem nevoie doar de o țelină, un păstârnac, lapte, unt și sare.

Dacă ești fan brânzeturi, află de la Chef Roxana Blenche cum poți pregăti un platou de brânzeturi delicios.

Piure de țelină și păstârnac – Mod de preparare

Taie păstârnacul și țelina în cuburi și pune-le într-o tigaie pe aragaz. Peste ele toarnă lapte și până ajungi la jumătatea cratiței, apoi pune 2 grame de sare și lasă legumele să fiarbă. Îți dai seama că sunt fierte atunci când bagi furculița și aceasta intră ușor în legume.

După ce s-au fiert legumele, ai nevoie de un blender. Este bun și cel vertical și cel cu cană, important este să fie încăpător. Scurge legumele și pune-le în cană, adaugă 50 de grame de unt și blendează foarte bine. După ce le-ai amestecat și mărunțit, adaugă puțin din laptele în care au fiert legumele. Nu este o cantitate anume, ci adaugă lichid până când piureul devine cremos și puțin, puțin moale.

Dacă piureul este ațos poți să mai adaugi lichid, adică laptele în care au fiert țelina și păstârnacul. Dacă îți plac piureurile, îți recomandă să încerci și rețeta celei mai simple garnituri, care are la baza cartofi.

Felicitări! Cu ajutorul Roxanei Blenche, ai învățat câteva tehnici de a aranja piureul în farfurie! Să le folosești cu spor!

Citește și
CELE MAI CITITE
Prăjiturele sub formă de căciuli rusești, cu ciocolată și cocos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Două porții de ciorbă de varză acră cu cartofi
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
Prăjitură Căsuța de iarnă secționată pe un platou și o porție pe farfurie, în decor de iarnă
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine
persoană care gătește somon
5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește
5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
pește prăjit
Ce pește merge prăjit? Cum îl gătești perfect în crustă de mălai: vezi rețeta
Ce pește merge prăjit? Cum îl gătești perfect în crustă de mălai: vezi rețeta
Piure de mazăre cu mentă în farfurie, decorat cu boabe de mazăre și frunze de mentă
Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă
Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă
cel mai bun piure de cartofi pus într-un bol
Trucuri pentru cel mai bun piure de cartofi. Greșelile pe care nu trebuie să le faci
Trucuri pentru cel mai bun piure de cartofi. Greșelile pe care nu trebuie să le faci
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porții de turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată
06:24
Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor în bol alb , trei căpățâni de usturoi și un bol cu condimente
05:42
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt pe un tocător de lemn rotund și două cutii de cadouri
05:35
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt
Piftie de pește pe o farfurie albă, decorată cu felii de lămâie
17 decembrie, 10:06
Piftie de pește, limpede și aromată. Rețetă tradițională dobrogeană Piftie de pește, limpede și aromată. Rețetă tradițională dobrogeană
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă pe un suport rustic din lemn
17 decembrie, 06:36
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat pe un platou alb de lemn
17 decembrie, 05:43
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive
turtă dulce în coșuleț
16 decembrie, 07:47
Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește
cele 5 sosuri mamă
16 decembrie, 07:40
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Nicușor Dan s-a întâlnit cu Regele Charles la Palatul Buckingham. Care a fost motivul vizitei
Nicușor Dan s-a întâlnit cu Regele Charles la Palatul Buckingham. Care a fost motivul vizitei
Nicușor Dan s-a întâlnit cu Regele Charles la Palatul Buckingham. Care a fost motivul vizitei
Cel mai căutat job în România în 2025. Salariul mediu net variază între 4.700 și peste 12.000 de lei
Cel mai căutat job în România în 2025. Salariul mediu net variază între 4.700 și peste 12.000 de lei
Cel mai căutat job în România în 2025. Salariul mediu net variază între 4.700 și peste 12.000 de lei
Locul din România unde Gică Popescu face o afacere de 70.000.000 de euro
Locul din România unde Gică Popescu face o afacere de 70.000.000 de euro
Locul din România unde Gică Popescu face o afacere de 70.000.000 de euro
(P) Ghid complet: cum te ajută e-Transport să îți protejezi afacerea de sancțiuni fiscale
(P) Ghid complet: cum te ajută e-Transport să îți protejezi afacerea de sancțiuni fiscale
(P) Ghid complet: cum te ajută e-Transport să îți protejezi afacerea de sancțiuni fiscale
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: Nu o las pe Ozge în bucătărie
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
Ruladă de porc cu smochine și nuci, în felii de bacon
Ruladă de porc cu smochine și nuci, în felii de bacon
Ruladă de porc cu smochine și nuci, în felii de bacon
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Proprietățile medicinale ale vâscului. Ce întrebuințări poate avea această plantă
Proprietățile medicinale ale vâscului. Ce întrebuințări poate avea această plantă
Proprietățile medicinale ale vâscului. Ce întrebuințări poate avea această plantă
fresh
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor

Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor

Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor

Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești

Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești

Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește

Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește

Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste

Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste

Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive

Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive
închide