Salată de cartofi cu sos de muștar și smântână, un deliciu în farfurie
Cartofii sunt foarte populari la noi în țară. Dacă se află pe lista ta de alimente de bază, atunci îți propunem o salată de cartofi cu sos de muștar și smântână. Se prepară rapid și cu siguranță ai la îndemână toate ingredientele.
Este vorba despre o salată caldă, numai bună de servit în zilele răcoroase alături de prieteni, ca fel principal la masă. Pentru că lista de ingrediente este scurtă, nici modul de preparare nu este foarte complicat. Gustul ei este foarte bun și consistența te va ajuta rapid să ajungi la sațietate.
Poate părea ciudată combinația de cartofi cu smântână și muștar, dar garantăm că te vei îndrăgosti de ea.
Ingrediente
Mod de preparare
În cazul în care adori salatele și ești fană a preparatelor cu un timp scurt de gătire, hai să descoperim împreună modul de preparare pentru această salată de cartofi cu sos de muștar și smântână.
Cum se pregătesc și fierb cartofii
Primul pas este să cureți catofii și să-i pui la fiert. Atenție, apa trebuie să-i acopere cât mai bine ca să nu formeze crustă și să nu se întărească. Când apa a început să fiarbă, pune o linguriță de sare și ametescă bine până se dizolvă. Sarea ajută cartofii să se pătrundă mai rapid, dar le accentuează și gustul.
După ce s-au fiert, cartofii se trec printr-un jet de apă rece. Aceștia se toacă în cuburi mari.
Cum se prepară sosul de smântână și muștar
Cât timp cartofii sunt la fiert, poți prepara sosul de smântână și muștar.
Curăță ceapă, dă-o prin răzătoarea mare și pune-o la călit în ulei de măsline. Atunci când aceasta devine translucidă, adaugă vinul și lasă la fiert până când se evaporă tot alcoolul. Apoi se adaugă muștarul și smântâna. Presară puțină sare și puțin piper. Lasă sosul la fiert timp de 2 minute, amestecă bine până la omogenizare, apoi adaugă mărarul tocat mărunt.
Pune mai apoi sosul obțin peste cartofii calzi și salata este gata de servire.
Beneficiile cartofilor pentru organism
Cartofii sunt adesea asociați cu tehnica de prăjire, iar atunci când facem referire la ei, de cele mai multe ori îi considerăm aliment nesănătoasă. Nu ei sunt nesănătoși, ci tehnca de gătire aleasă este cea care îi face să fie o alegere nu tocmai bună pentru sănătatea organismului.
Aceștia sunt pe lista cu cele mai consumate alimente din lume. Sunt accesoibili la preț, se găsesc în piețe și în magazine tot timpul anului și sunt versatili. Se pot folosi în salate, feluri principale de mâncare sau chiar în aperitive. Cu toate acestea, cartofii sunt o legumă care s-a dovedit a fi chiar foarte sănătoasă. Sunt bogați în vitamina C, potasiu, magneziu, fibre și chiar antioxidanți.
Cartofii intră în categoria carbohidraților și de cele mai multe ori ei sunt asociați greșit cu îngrășarea. Însă lucrurile nu stau chiar așa. Ei ajută la reglarea tranzitului intestinal și chiar te pot ajuta să slăbești. Dacă îi consumi fierți, în salată, așa cum este și cazul nostru, fibrele din compoziția lor vor contribui la sănătatea metabolismului tău. Fibrele sunt cele care reglează tranzitul intestinal, reduc riscul de indigestie și pot calma balonarea. În compoziția cartofilor sunt puține grăsimi și au colesterol 0.