Sfaturi utile pentru a coace mai ușor prăjituri

Oricine poate să gătească. Secretul este să vrei să faci asta și să ai multă răbdare. Acestea din urmă vin la pachet cu dorința de a-i suprinde pe cei dragi cu preparate gustoase, mai ales în zilele pe care le petreceți în intimitatea casei. Pentru ca o zi de relaxare să fie completă, ai nevoie de un desert, nu-i așa? Iată 10 sfaturi utile pentru a coace mai ușor prăjituri.

Prăjituri rotunde, scoase din cuptor și așezate pe hârtie pergament
Iată 10 sfaturi utile pentru a coace mai ușor prăjituri / Shutterstock

Trebuie să recunoaștem însă că la prepararea meselor principale ale zilei provocarea nu este atât de mare ca la deserturi. Ca să faci ceva pe gustul tău, amână drumul la cofetărie și înarmează-te cu răbdare pentru că vei reuși cu siguranță să pui pe masă un desert curcubeu pe cerul gurii.

Sfaturi utile pentru a coace mai ușor prăjituri

Reușita unui desert presupune respectarea mai multor cerințe, scrie tasty.co. Ai nevoie de ingrediente de calitate, trebuie să respecți punct cu punct pașii din rețetă, să alegi o tavă potrivită și să ai un cuptor bun pe care să-l setezi la temperatura potrivită.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Hai să descoperim împreună o listă cu sfaturi utile pentru a coace mai ușor prăjituri.

Cumpără o foaie de copt din silicon

Desigur, există în magazine și hârtie de copt, dar aceasta este bună o singură dată. Se irosesc resurse, iar mediul are nevoie de ajutorul nostru ca să supraviețuiască. Poți începe să contribui la salvarea planetei chiar din bucătăria ta cu o foaie de copt din silicon. Aceasta salvează tăvile de ardere și lipire, dar reduce și timpul de curățare la jumătate. Specialiștii spun că o foaie de copt din silicon ajută deserturile să se coacă uniform.

Scoate prăjitura din cuptor când marginile sunt tari

Sunt multe trucuri care te ajută să-ți dai seama că desertul tău este gata. Unul dintre ele este să înfigi o scobitoare din loc în loc în prăjitura ta, atunci când este în cuptor. Dacă scobitoarea iese curată, atunci prăjitura este coaptă. De asemenea, se spune că atunci când marginile sunt făcute, nu trebuie să mai lași desertul în cuptor pentru că se va întări și e posibil să nu mai poată fi mâncat.

Citește și

Folosește făina atunci când adaugi fructe sau ciocolată în compoziție

Presară bucățile de ciocolată sau de fructe cu făină înainte să le adaugi în compoziția prăjiturii. Acest lucru împiedică toate bucățile să se scufunde și te asigură că vei avea o distribuție uniformă a aromei în compoziția desertului tău.

Cumpără o cupă de înghețată

Folosește o lingură de înghețată atunci când porționezi aluat de brioșe. Dacă te decizi să-i impresionezi pe cei dragi cu brioșe, cel mai simplu mod de a le obține perfecte este să umpli formele de copt cu o cupă de înghețată. Și nu uita, la brioșe este important de asemenea să ai forme din silicon.

Înlocuiește extractul de vanilie cu păstăile de vanilie

Acest lucru te va ajuta să obții o aromă mai plăcută, cu o densitate mai mare în compoziție. Chiar dacă sunt mai scumpe, păstăile de vanilie trebuie dozate cum trebuie în compoziție fiindcă au o aromă mult mai puternică.

Folosește lingura gradată

Pune făina cu lingura gradată, în loc să o presari pur și simplu. Ideal este să ai alături și un cântar de bucătărie atunci când te apuci de pregătit un desert. E important de știut ca atunci când nu ai posibilitatea să cântărești făină, să nu iei cu lingura gradată din punga de făină. Pune făină în lingură și niveleaz-o cu un cuțit.

Folosește sarea chiar și la desert

Nu te teme să folosești sarea în deserturile tale preferate. De cele mai multe ori, oamenii presupun că fiind vorba despre un desert, acesta nu are nevoie de sare. Cu toate acestea, marii cofetari spun că sarea este ingredientul care lipsește în atâtea feluri de mâncare, deci nu te teme să pui un pic și în prăjiturile tale.

Dă untul rece pe răzătoare

Dacă prăjitura ta are în compoziție unt rece, atunci e o idee bună să-l dai pe răzătoare. Poți chiar să-l congelezi cu o oră înainte să te apuci de prepararea prăjiturii. Acest detaliu va împiedica unul să se topească complet în compoziție, iar moleculele sale de grăsime îți vor oferi un desert mult mai pufos.

Descoperă și o rețeta de cofetărie pe care o poți prepara chiar la tine acasă: Choux a la creme cu vanilie.

Lasă deserturile să se răcească înainte de a pune la frigider

Lasă întotdeauna prăjiturile să se răcească complet înainte de a le depozita la frigider. Se vor rupe dacă le scoți prea devreme din tavă. E nevoie de cel puțin 30 de minute ca prăjiturile să fie lăsate în pace după ce au fost scoase din cuptor. Abia apoi le poți porționa așa cum dorești.

Detalii fac diferența

Detaliile mici, cum ar fi cernerea făinii, fac o mare diferență în compoziția prăjiturilor. Calitatea, cernerea și cantitatea potrivită de făină, sunt lucruri care pot transforma un desert într-un eșec sau într-un succes. Dacă făina și celelalte ingrediente sunt de calitate și au fost adăugate conform instrucțiunilor de rețetă, atunci temperatura cuptorului este singura care mai contează în demersul tău de a-i impresiona pe cei dragi cu ceva dulce și bun.

Citește și
CELE MAI CITITE
Patru porții de negresă cu ciocolată și jeleu de caise
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Ouă umplute cu salată de cartofi
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii într-o tigaie
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii
Porție de tartă cu caise și cremă de vanilie
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
cel mai fraged piept de pui la cuptor pe un blat de lemn
12 trucuri pentru a găti cel mai fraged piept de pui la cuptor
12 trucuri pentru a găti cel mai fraged piept de pui la cuptor
pui la cuptor pe o hârtie de copt alături de usturoi și roșii
Știi care este secretul unui pui la cuptor perfect gătit? Sfaturi utile de la specialiștii în bucătărie
Știi care este secretul unui pui la cuptor perfect gătit? Sfaturi utile de la specialiștii în bucătărie
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Sparanghel înfășurat în bacon
06:02
Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
Chocotorta pe un platou, decorată cu biscuiți și ciocolată
05:44
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
29 iunie, 06:38
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Spätzle cu pui și sos de ciuperci pe două platouri
29 iunie, 06:09
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
28 iunie, 06:50
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Merdenele pe un tocător de lemn
28 iunie, 06:32
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Écrasé de cartofi în bol
27 iunie, 06:11
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
27 iunie, 05:41
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Filmul morţii celor doi tineri din Vâlcea, urmăriţi de poliţie. Drumul spre sfârşit a durat 23 de secunde
Filmul morţii celor doi tineri din Vâlcea, urmăriţi de poliţie. Drumul spre sfârşit a durat 23 de secunde
Filmul morţii celor doi tineri din Vâlcea, urmăriţi de poliţie. Drumul spre sfârşit a durat 23 de secunde
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Kira Hagi și Thomas Ferfelis s-au căsătorit religios! Primele imagini cu rochia de mireasă care a eclipsat totul în jur
Kira Hagi și Thomas Ferfelis s-au căsătorit religios! Primele imagini cu rochia de mireasă care a eclipsat totul în jur
Kira Hagi și Thomas Ferfelis s-au căsătorit religios! Primele imagini cu rochia de mireasă care a eclipsat totul în jur
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Prăjitură cu mousse de ciocolată și de fructe de pădure
Prăjitură cu mousse de ciocolată și de fructe de pădure
Prăjitură cu mousse de ciocolată și de fructe de pădure
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
fresh
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză

Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian

Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
închide