Sfaturi utile pentru a coace mai ușor prăjituri
Oricine poate să gătească. Secretul este să vrei să faci asta și să ai multă răbdare. Acestea din urmă vin la pachet cu dorința de a-i suprinde pe cei dragi cu preparate gustoase, mai ales în zilele pe care le petreceți în intimitatea casei. Pentru ca o zi de relaxare să fie completă, ai nevoie de un desert, nu-i așa? Iată 10 sfaturi utile pentru a coace mai ușor prăjituri.
Trebuie să recunoaștem însă că la prepararea meselor principale ale zilei provocarea nu este atât de mare ca la deserturi. Ca să faci ceva pe gustul tău, amână drumul la cofetărie și înarmează-te cu răbdare pentru că vei reuși cu siguranță să pui pe masă un desert curcubeu pe cerul gurii.
Sfaturi utile pentru a coace mai ușor prăjituri
Reușita unui desert presupune respectarea mai multor cerințe, scrie tasty.co. Ai nevoie de ingrediente de calitate, trebuie să respecți punct cu punct pașii din rețetă, să alegi o tavă potrivită și să ai un cuptor bun pe care să-l setezi la temperatura potrivită.
Hai să descoperim împreună o listă cu sfaturi utile pentru a coace mai ușor prăjituri.
Cumpără o foaie de copt din silicon
Desigur, există în magazine și hârtie de copt, dar aceasta este bună o singură dată. Se irosesc resurse, iar mediul are nevoie de ajutorul nostru ca să supraviețuiască. Poți începe să contribui la salvarea planetei chiar din bucătăria ta cu o foaie de copt din silicon. Aceasta salvează tăvile de ardere și lipire, dar reduce și timpul de curățare la jumătate. Specialiștii spun că o foaie de copt din silicon ajută deserturile să se coacă uniform.
Scoate prăjitura din cuptor când marginile sunt tari
Sunt multe trucuri care te ajută să-ți dai seama că desertul tău este gata. Unul dintre ele este să înfigi o scobitoare din loc în loc în prăjitura ta, atunci când este în cuptor. Dacă scobitoarea iese curată, atunci prăjitura este coaptă. De asemenea, se spune că atunci când marginile sunt făcute, nu trebuie să mai lași desertul în cuptor pentru că se va întări și e posibil să nu mai poată fi mâncat.
Folosește făina atunci când adaugi fructe sau ciocolată în compoziție
Presară bucățile de ciocolată sau de fructe cu făină înainte să le adaugi în compoziția prăjiturii. Acest lucru împiedică toate bucățile să se scufunde și te asigură că vei avea o distribuție uniformă a aromei în compoziția desertului tău.
Cumpără o cupă de înghețată
Folosește o lingură de înghețată atunci când porționezi aluat de brioșe. Dacă te decizi să-i impresionezi pe cei dragi cu brioșe, cel mai simplu mod de a le obține perfecte este să umpli formele de copt cu o cupă de înghețată. Și nu uita, la brioșe este important de asemenea să ai forme din silicon.
Înlocuiește extractul de vanilie cu păstăile de vanilie
Acest lucru te va ajuta să obții o aromă mai plăcută, cu o densitate mai mare în compoziție. Chiar dacă sunt mai scumpe, păstăile de vanilie trebuie dozate cum trebuie în compoziție fiindcă au o aromă mult mai puternică.
Folosește lingura gradată
Pune făina cu lingura gradată, în loc să o presari pur și simplu. Ideal este să ai alături și un cântar de bucătărie atunci când te apuci de pregătit un desert. E important de știut ca atunci când nu ai posibilitatea să cântărești făină, să nu iei cu lingura gradată din punga de făină. Pune făină în lingură și niveleaz-o cu un cuțit.
Folosește sarea chiar și la desert
Nu te teme să folosești sarea în deserturile tale preferate. De cele mai multe ori, oamenii presupun că fiind vorba despre un desert, acesta nu are nevoie de sare. Cu toate acestea, marii cofetari spun că sarea este ingredientul care lipsește în atâtea feluri de mâncare, deci nu te teme să pui un pic și în prăjiturile tale.
Dă untul rece pe răzătoare
Dacă prăjitura ta are în compoziție unt rece, atunci e o idee bună să-l dai pe răzătoare. Poți chiar să-l congelezi cu o oră înainte să te apuci de prepararea prăjiturii. Acest detaliu va împiedica unul să se topească complet în compoziție, iar moleculele sale de grăsime îți vor oferi un desert mult mai pufos.
Descoperă și o rețeta de cofetărie pe care o poți prepara chiar la tine acasă: Choux a la creme cu vanilie.
Lasă deserturile să se răcească înainte de a pune la frigider
Lasă întotdeauna prăjiturile să se răcească complet înainte de a le depozita la frigider. Se vor rupe dacă le scoți prea devreme din tavă. E nevoie de cel puțin 30 de minute ca prăjiturile să fie lăsate în pace după ce au fost scoase din cuptor. Abia apoi le poți porționa așa cum dorești.
Detalii fac diferența
Detaliile mici, cum ar fi cernerea făinii, fac o mare diferență în compoziția prăjiturilor. Calitatea, cernerea și cantitatea potrivită de făină, sunt lucruri care pot transforma un desert într-un eșec sau într-un succes. Dacă făina și celelalte ingrediente sunt de calitate și au fost adăugate conform instrucțiunilor de rețetă, atunci temperatura cuptorului este singura care mai contează în demersul tău de a-i impresiona pe cei dragi cu ceva dulce și bun.