Sfaturi utile pentru a coace mai ușor prăjituri

Oricine poate să gătească. Secretul este să vrei să faci asta și să ai multă răbdare. Acestea din urmă vin la pachet cu dorința de a-i suprinde pe cei dragi cu preparate gustoase, mai ales în zilele pe care le petreceți în intimitatea casei. Pentru ca o zi de relaxare să fie completă, ai nevoie de un desert, nu-i așa? Iată 10 sfaturi utile pentru a coace mai ușor prăjituri.

Prăjituri rotunde, scoase din cuptor și așezate pe hârtie pergament
Iată 10 sfaturi utile pentru a coace mai ușor prăjituri / Shutterstock

Trebuie să recunoaștem însă că la prepararea meselor principale ale zilei provocarea nu este atât de mare ca la deserturi. Ca să faci ceva pe gustul tău, amână drumul la cofetărie și înarmează-te cu răbdare pentru că vei reuși cu siguranță să pui pe masă un desert curcubeu pe cerul gurii.

Sfaturi utile pentru a coace mai ușor prăjituri

Reușita unui desert presupune respectarea mai multor cerințe, scrie tasty.co. Ai nevoie de ingrediente de calitate, trebuie să respecți punct cu punct pașii din rețetă, să alegi o tavă potrivită și să ai un cuptor bun pe care să-l setezi la temperatura potrivită.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Hai să descoperim împreună o listă cu sfaturi utile pentru a coace mai ușor prăjituri.

Cumpără o foaie de copt din silicon

Desigur, există în magazine și hârtie de copt, dar aceasta este bună o singură dată. Se irosesc resurse, iar mediul are nevoie de ajutorul nostru ca să supraviețuiască. Poți începe să contribui la salvarea planetei chiar din bucătăria ta cu o foaie de copt din silicon. Aceasta salvează tăvile de ardere și lipire, dar reduce și timpul de curățare la jumătate. Specialiștii spun că o foaie de copt din silicon ajută deserturile să se coacă uniform.

Scoate prăjitura din cuptor când marginile sunt tari

Sunt multe trucuri care te ajută să-ți dai seama că desertul tău este gata. Unul dintre ele este să înfigi o scobitoare din loc în loc în prăjitura ta, atunci când este în cuptor. Dacă scobitoarea iese curată, atunci prăjitura este coaptă. De asemenea, se spune că atunci când marginile sunt făcute, nu trebuie să mai lași desertul în cuptor pentru că se va întări și e posibil să nu mai poată fi mâncat.

Citește și

Folosește făina atunci când adaugi fructe sau ciocolată în compoziție

Presară bucățile de ciocolată sau de fructe cu făină înainte să le adaugi în compoziția prăjiturii. Acest lucru împiedică toate bucățile să se scufunde și te asigură că vei avea o distribuție uniformă a aromei în compoziția desertului tău.

Cumpără o cupă de înghețată

Folosește o lingură de înghețată atunci când porționezi aluat de brioșe. Dacă te decizi să-i impresionezi pe cei dragi cu brioșe, cel mai simplu mod de a le obține perfecte este să umpli formele de copt cu o cupă de înghețată. Și nu uita, la brioșe este important de asemenea să ai forme din silicon.

Înlocuiește extractul de vanilie cu păstăile de vanilie

Acest lucru te va ajuta să obții o aromă mai plăcută, cu o densitate mai mare în compoziție. Chiar dacă sunt mai scumpe, păstăile de vanilie trebuie dozate cum trebuie în compoziție fiindcă au o aromă mult mai puternică.

Folosește lingura gradată

Pune făina cu lingura gradată, în loc să o presari pur și simplu. Ideal este să ai alături și un cântar de bucătărie atunci când te apuci de pregătit un desert. E important de știut ca atunci când nu ai posibilitatea să cântărești făină, să nu iei cu lingura gradată din punga de făină. Pune făină în lingură și niveleaz-o cu un cuțit.

Folosește sarea chiar și la desert

Nu te teme să folosești sarea în deserturile tale preferate. De cele mai multe ori, oamenii presupun că fiind vorba despre un desert, acesta nu are nevoie de sare. Cu toate acestea, marii cofetari spun că sarea este ingredientul care lipsește în atâtea feluri de mâncare, deci nu te teme să pui un pic și în prăjiturile tale.

Dă untul rece pe răzătoare

Dacă prăjitura ta are în compoziție unt rece, atunci e o idee bună să-l dai pe răzătoare. Poți chiar să-l congelezi cu o oră înainte să te apuci de prepararea prăjiturii. Acest detaliu va împiedica unul să se topească complet în compoziție, iar moleculele sale de grăsime îți vor oferi un desert mult mai pufos.

Descoperă și o rețeta de cofetărie pe care o poți prepara chiar la tine acasă: Choux a la creme cu vanilie.

Lasă deserturile să se răcească înainte de a pune la frigider

Lasă întotdeauna prăjiturile să se răcească complet înainte de a le depozita la frigider. Se vor rupe dacă le scoți prea devreme din tavă. E nevoie de cel puțin 30 de minute ca prăjiturile să fie lăsate în pace după ce au fost scoase din cuptor. Abia apoi le poți porționa așa cum dorești.

Detalii fac diferența

Detaliile mici, cum ar fi cernerea făinii, fac o mare diferență în compoziția prăjiturilor. Calitatea, cernerea și cantitatea potrivită de făină, sunt lucruri care pot transforma un desert într-un eșec sau într-un succes. Dacă făina și celelalte ingrediente sunt de calitate și au fost adăugate conform instrucțiunilor de rețetă, atunci temperatura cuptorului este singura care mai contează în demersul tău de a-i impresiona pe cei dragi cu ceva dulce și bun.

Citește și
CELE MAI CITITE
Două eclere cu vanilie și căpșuni pe o farfurie, alături de două cești albe și un bol cu căpșuni
Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant
Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie porționat pe un tocător de lemn, alături de un cuțit
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Tartă cu sparanghel și roșii uscate porționată
Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară
Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți pe un platou negru cu linguriță, căpșuni, banane și fulgi de migdale
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți
5 porții de mini Pavlova cu mousse de căpșuni
Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant
Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
cel mai fraged piept de pui la cuptor pe un blat de lemn
12 trucuri pentru a găti cel mai fraged piept de pui la cuptor
12 trucuri pentru a găti cel mai fraged piept de pui la cuptor
pui la cuptor pe o hârtie de copt alături de usturoi și roșii
Știi care este secretul unui pui la cuptor perfect gătit? Sfaturi utile de la specialiștii în bucătărie
Știi care este secretul unui pui la cuptor perfect gătit? Sfaturi utile de la specialiștii în bucătărie
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor într-o farfurie cu furculiță
05:22
Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor. O garnitură simplă și rapidă Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor. O garnitură simplă și rapidă
Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni porționat
14 mai, 05:45
Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți pe un platou negru cu linguriță, căpșuni, banane și fulgi de migdale
13 mai, 06:08
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți
Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, în bol alb și o crenguță de rozmarin
13 mai, 05:02
Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie porționat pe un tocător de lemn, alături de un cuțit
12 mai, 07:56
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Compot de rubarbă cu căpșuni în borcan, alături de un polonic, tije de rubarbă și un bol cu căpșuni
11 mai, 06:13
Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară
5 porții de mini Pavlova cu mousse de căpșuni
10 mai, 09:38
Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant
O bucătărie aranjată de designeri
9 mai, 13:33
Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P) Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P)
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
1
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Această supă cremă de sparanghel verde este un preparat simplu și extrem de sănătos, perfect pentru a-ți cuceri simțurile. Gustul delicat al sparanghelului verde este pus în valoare printr-o textură mătăsoasă...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
2
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
4
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budinca de chia cu banane este un desert sănătos, ușor de preparat și perfect pentru orice moment al zilei. Aceasta combină beneficiile semințelor de chia, bogate în fibre și acizi grași...
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
5
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană este o prăjitură din bucătăria italiană colorată și incredibil de aromată, care își are originile în Sicilia. Este o adevărată operă de artă dulce. Conține ricotta, fructe confiate, blat...
Parteneri
4 zodii atrag abundența pe 16 mai 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
4 zodii atrag abundența pe 16 mai 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
4 zodii atrag abundența pe 16 mai 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
Economia României creşte cu 0,2%, cea a Bulgariei cu 3%. Explicaţia lui Iancu Guda: Poate să urmeze un haos
Economia României creşte cu 0,2%, cea a Bulgariei cu 3%. Explicaţia lui Iancu Guda: "Poate să urmeze un haos"
Economia României creşte cu 0,2%, cea a Bulgariei cu 3%. Explicaţia lui Iancu Guda: "Poate să urmeze un haos"
„Mergeţi duminică la vot?” Apelul făcut de Gică Hagi înaintea alegerilor prezidenţiale: „Mă interesează mult”
„Mergeţi duminică la vot?” Apelul făcut de Gică Hagi înaintea alegerilor prezidenţiale: „Mă interesează mult”
„Mergeţi duminică la vot?” Apelul făcut de Gică Hagi înaintea alegerilor prezidenţiale: „Mă interesează mult”
Ilinca Simion a scris în autobiografia ei că a luat examenul la Liceul Militar din Breaza. Care e, de fapt, adevarul
Ilinca Simion a scris în autobiografia ei că a luat examenul la Liceul Militar din Breaza. Care e, de fapt, adevarul
Ilinca Simion a scris în autobiografia ei că a luat examenul la Liceul Militar din Breaza. Care e, de fapt, adevarul
Hande Soral publică noi fotografii de familie. Actrița demonstrează că nu există probleme în căsnicia cu actorul Ismail Demirci
Hande Soral publică noi fotografii de familie. Actrița demonstrează că nu există probleme în căsnicia cu actorul Ismail Demirci
Hande Soral publică noi fotografii de familie. Actrița demonstrează că nu există probleme în căsnicia cu actorul Ismail Demirci
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Negresă cu unt de arahide, cremă de mentă și glazură de ciocolată
Negresă cu unt de arahide, cremă de mentă și glazură de ciocolată
Negresă cu unt de arahide, cremă de mentă și glazură de ciocolată
Supă de primăvară cu legume și carne de pui
Supă de primăvară cu legume și carne de pui
Supă de primăvară cu legume și carne de pui
Rita Ora și-a etalat abdomenul bine definit într-o ținută sexy de plajă. Cântăreața se pregătește de lansarea unui nou single
Rita Ora și-a etalat abdomenul bine definit într-o ținută sexy de plajă. Cântăreața se pregătește de lansarea unui nou single
Rita Ora și-a etalat abdomenul bine definit într-o ținută sexy de plajă. Cântăreața se pregătește de lansarea unui nou single
Beneficiile consumului de nuci caju. De ce este sănătos să le incluzi în alimentația zilnică
Beneficiile consumului de nuci caju. De ce este sănătos să le incluzi în alimentația zilnică
Beneficiile consumului de nuci caju. De ce este sănătos să le incluzi în alimentația zilnică
fresh
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți

Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți

Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți

Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni

Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni

Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor

Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor

Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor. O garnitură simplă și rapidă

Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor. O garnitură simplă și rapidă
închide