Sfaturi utile pentru a coace mai ușor prăjituri

Oricine poate să gătească. Secretul este să vrei să faci asta și să ai multă răbdare. Acestea din urmă vin la pachet cu dorința de a-i suprinde pe cei dragi cu preparate gustoase, mai ales în zilele pe care le petreceți în intimitatea casei. Pentru ca o zi de relaxare să fie completă, ai nevoie de un desert, nu-i așa? Iată 10 sfaturi utile pentru a coace mai ușor prăjituri.

Prăjituri rotunde, scoase din cuptor și așezate pe hârtie pergament
Iată 10 sfaturi utile pentru a coace mai ușor prăjituri / Shutterstock

Trebuie să recunoaștem însă că la prepararea meselor principale ale zilei provocarea nu este atât de mare ca la deserturi. Ca să faci ceva pe gustul tău, amână drumul la cofetărie și înarmează-te cu răbdare pentru că vei reuși cu siguranță să pui pe masă un desert curcubeu pe cerul gurii.

Sfaturi utile pentru a coace mai ușor prăjituri

Reușita unui desert presupune respectarea mai multor cerințe, scrie tasty.co. Ai nevoie de ingrediente de calitate, trebuie să respecți punct cu punct pașii din rețetă, să alegi o tavă potrivită și să ai un cuptor bun pe care să-l setezi la temperatura potrivită.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Hai să descoperim împreună o listă cu sfaturi utile pentru a coace mai ușor prăjituri.

Cumpără o foaie de copt din silicon

Desigur, există în magazine și hârtie de copt, dar aceasta este bună o singură dată. Se irosesc resurse, iar mediul are nevoie de ajutorul nostru ca să supraviețuiască. Poți începe să contribui la salvarea planetei chiar din bucătăria ta cu o foaie de copt din silicon. Aceasta salvează tăvile de ardere și lipire, dar reduce și timpul de curățare la jumătate. Specialiștii spun că o foaie de copt din silicon ajută deserturile să se coacă uniform.

Scoate prăjitura din cuptor când marginile sunt tari

Sunt multe trucuri care te ajută să-ți dai seama că desertul tău este gata. Unul dintre ele este să înfigi o scobitoare din loc în loc în prăjitura ta, atunci când este în cuptor. Dacă scobitoarea iese curată, atunci prăjitura este coaptă. De asemenea, se spune că atunci când marginile sunt făcute, nu trebuie să mai lași desertul în cuptor pentru că se va întări și e posibil să nu mai poată fi mâncat.

Citește și

Folosește făina atunci când adaugi fructe sau ciocolată în compoziție

Presară bucățile de ciocolată sau de fructe cu făină înainte să le adaugi în compoziția prăjiturii. Acest lucru împiedică toate bucățile să se scufunde și te asigură că vei avea o distribuție uniformă a aromei în compoziția desertului tău.

Cumpără o cupă de înghețată

Folosește o lingură de înghețată atunci când porționezi aluat de brioșe. Dacă te decizi să-i impresionezi pe cei dragi cu brioșe, cel mai simplu mod de a le obține perfecte este să umpli formele de copt cu o cupă de înghețată. Și nu uita, la brioșe este important de asemenea să ai forme din silicon.

Înlocuiește extractul de vanilie cu păstăile de vanilie

Acest lucru te va ajuta să obții o aromă mai plăcută, cu o densitate mai mare în compoziție. Chiar dacă sunt mai scumpe, păstăile de vanilie trebuie dozate cum trebuie în compoziție fiindcă au o aromă mult mai puternică.

Folosește lingura gradată

Pune făina cu lingura gradată, în loc să o presari pur și simplu. Ideal este să ai alături și un cântar de bucătărie atunci când te apuci de pregătit un desert. E important de știut ca atunci când nu ai posibilitatea să cântărești făină, să nu iei cu lingura gradată din punga de făină. Pune făină în lingură și niveleaz-o cu un cuțit.

Folosește sarea chiar și la desert

Nu te teme să folosești sarea în deserturile tale preferate. De cele mai multe ori, oamenii presupun că fiind vorba despre un desert, acesta nu are nevoie de sare. Cu toate acestea, marii cofetari spun că sarea este ingredientul care lipsește în atâtea feluri de mâncare, deci nu te teme să pui un pic și în prăjiturile tale.

Dă untul rece pe răzătoare

Dacă prăjitura ta are în compoziție unt rece, atunci e o idee bună să-l dai pe răzătoare. Poți chiar să-l congelezi cu o oră înainte să te apuci de prepararea prăjiturii. Acest detaliu va împiedica unul să se topească complet în compoziție, iar moleculele sale de grăsime îți vor oferi un desert mult mai pufos.

Descoperă și o rețeta de cofetărie pe care o poți prepara chiar la tine acasă: Choux a la creme cu vanilie.

Lasă deserturile să se răcească înainte de a pune la frigider

Lasă întotdeauna prăjiturile să se răcească complet înainte de a le depozita la frigider. Se vor rupe dacă le scoți prea devreme din tavă. E nevoie de cel puțin 30 de minute ca prăjiturile să fie lăsate în pace după ce au fost scoase din cuptor. Abia apoi le poți porționa așa cum dorești.

Detalii fac diferența

Detaliile mici, cum ar fi cernerea făinii, fac o mare diferență în compoziția prăjiturilor. Calitatea, cernerea și cantitatea potrivită de făină, sunt lucruri care pot transforma un desert într-un eșec sau într-un succes. Dacă făina și celelalte ingrediente sunt de calitate și au fost adăugate conform instrucțiunilor de rețetă, atunci temperatura cuptorului este singura care mai contează în demersul tău de a-i impresiona pe cei dragi cu ceva dulce și bun.

Citește și
CELE MAI CITITE
Porție de Mâncare de cartofi cu fasole verde în bol negru
Mâncare de cartofi cu fasole verde. Rețetă pentru un prânz savuros
Mâncare de cartofi cu fasole verde. Rețetă pentru un prânz savuros
Salată de castraveți cu usturoi și mărar în bol rustic, alături de castraveți, usturoi și mărar
Salată de castraveți cu usturoi și mărar, răcoroasă și hidratantă
Salată de castraveți cu usturoi și mărar, răcoroasă și hidratantă
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori servit pe o farfurie albă
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă porționată pe platou
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă. Rețeta unui desert aromat și elegant
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă. Rețeta unui desert aromat și elegant
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată pe o farfurie
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
cel mai fraged piept de pui la cuptor pe un blat de lemn
12 trucuri pentru a găti cel mai fraged piept de pui la cuptor
12 trucuri pentru a găti cel mai fraged piept de pui la cuptor
pui la cuptor pe o hârtie de copt alături de usturoi și roșii
Știi care este secretul unui pui la cuptor perfect gătit? Sfaturi utile de la specialiștii în bucătărie
Știi care este secretul unui pui la cuptor perfect gătit? Sfaturi utile de la specialiștii în bucătărie
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
ciuperci proaspete puse pe un tocător
24 iulie, 08:06
Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare
Trei roșii umplute alături de capace din roșii și frunze de bucuioc
24 iulie, 08:00
Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete
Două vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval pe o farfurie albă, alături de tacâmuri pentru servire
23 iulie, 08:52
Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval
O oală plină cu paste puse la fiert
23 iulie, 06:49
Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire
bol cu orez cu lapte
22 iulie, 08:27
Cât se fierbe orezul cu lapte. Trucul pentru a-l obține cremos și gustos Cât se fierbe orezul cu lapte. Trucul pentru a-l obține cremos și gustos
Castraveți în suc de roșii pentru iarnă în borcane
22 iulie, 08:23
Castraveți în suc de roșii pentru iarnă, ideali pentru mâncăruri Castraveți în suc de roșii pentru iarnă, ideali pentru mâncăruri
Porții de negresă din albușuri cu glazură de ciocolată, decorate cu frunze de mentă, pe două farfurii
21 iulie, 11:48
Negresă din albușuri cu glazură de ciocolată Negresă din albușuri cu glazură de ciocolată
Înghețată cu aromă intensă de citrice în cornete așezate într-un recipient rustic, alături de felii d citrice
21 iulie, 11:16
Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
1
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica este o prăjitură tradițională slovenă, originară din regiunea Prekmurje. Este un desert stratificat, care combină mai multe umpluturi delicioase într-un singur preparat. Fiecare strat contribuie la complexitatea gustului și...
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
2
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Pepenele galben este nu doar delicios și răcoritor, ci și plin de nutrienți esențiali care aduc numeroase beneficii pentru sănătate. Descoperă si tu câte calorii are pepenele galben. Află cât zahăr...
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
3
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise este un desert delicios, foarte aromat, perfect pentru sezonul caiselor. O poți prepara și mai târziu, în sezonul rece, cu caise din compot. Rețeta nu...
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
4
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Rețeta de ruladă cu mascarpone și fructe este un desert rafinat și elegant, care încântă atât papilele cât și privirile. Este perfect pentru răsfățul dulce de zi cu zi sau pentru...
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
5
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Pentru că murele și zmeura sunt perfecte pentru a le combina în diferite deserturi, îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură cu zmeură și mure. Te vei bucura de un spectacol...
Parteneri
Loukoumades. Rețetă de gogoșele cu miere și scorțișoară
Loukoumades. Rețetă de gogoșele cu miere și scorțișoară
Loukoumades. Rețetă de gogoșele cu miere și scorțișoară
Sunt mândră că sunt româncă. S-au născut în Kenya, dar vor reprezenta România la Jocurile Olimpice şi au planuri mari
"Sunt mândră că sunt româncă". S-au născut în Kenya, dar vor reprezenta România la Jocurile Olimpice şi au planuri mari
"Sunt mândră că sunt româncă". S-au născut în Kenya, dar vor reprezenta România la Jocurile Olimpice şi au planuri mari
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană la gimnastică. Tânără arată răvăşitor
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană la gimnastică. Tânără arată răvăşitor
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană la gimnastică. Tânără arată răvăşitor
Dana Budeanu, apariție de senzație într-o ținută cu decolteu adânc, de ziua ei. Cum s-a pozat la 45 de ani
Dana Budeanu, apariție de senzație într-o ținută cu decolteu adânc, de ziua ei. Cum s-a pozat la 45 de ani
Dana Budeanu, apariție de senzație într-o ținută cu decolteu adânc, de ziua ei. Cum s-a pozat la 45 de ani
Irina Baeva vorbește pentru prima și ultima oară despre despărțirea de Gabriel Soto. Se zvonește că rusoaica ar fi fost infidelă
Irina Baeva vorbește pentru prima și ultima oară despre despărțirea de Gabriel Soto. Se zvonește că rusoaica ar fi fost infidelă
Irina Baeva vorbește pentru prima și ultima oară despre despărțirea de Gabriel Soto. Se zvonește că rusoaica ar fi fost infidelă
Aurora boreală ar putea fi vizibilă iar în România. Când ar avea loc fenomenul inedit
Aurora boreală ar putea fi vizibilă iar în România. Când ar avea loc fenomenul inedit
Aurora boreală ar putea fi vizibilă iar în România. Când ar avea loc fenomenul inedit
Tartă cu ciocolată albă și zmeură
Tartă cu ciocolată albă și zmeură
Tartă cu ciocolată albă și zmeură
Bolile transmise prin apă la sugari și copiii mici. Ce să faci ca să le previi
Bolile transmise prin apă la sugari și copiii mici. Ce să faci ca să le previi
Bolile transmise prin apă la sugari și copiii mici. Ce să faci ca să le previi
Rihanna și A$AP Rocky s-au bucurat de o întâlnire romantică în oraș. Cei doi parteneri au purtat ținute asortate
Rihanna și A$AP Rocky s-au bucurat de o întâlnire romantică în oraș. Cei doi parteneri au purtat ținute asortate
Rihanna și A$AP Rocky s-au bucurat de o întâlnire romantică în oraș. Cei doi parteneri au purtat ținute asortate
Usturoiul poate reduce colesterolul și glicemia. Ce spun studiile
Usturoiul poate reduce colesterolul și glicemia. Ce spun studiile
Usturoiul poate reduce colesterolul și glicemia. Ce spun studiile
fresh
Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval

Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval

Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval

Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete

Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete

Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire

Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire

Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare

Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare
închide