Sfaturi utile pentru a coace mai ușor prăjituri

Oricine poate să gătească. Secretul este să vrei să faci asta și să ai multă răbdare. Acestea din urmă vin la pachet cu dorința de a-i suprinde pe cei dragi cu preparate gustoase, mai ales în zilele pe care le petreceți în intimitatea casei. Pentru ca o zi de relaxare să fie completă, ai nevoie de un desert, nu-i așa? Iată 10 sfaturi utile pentru a coace mai ușor prăjituri.

Prăjituri rotunde, scoase din cuptor și așezate pe hârtie pergament
Iată 10 sfaturi utile pentru a coace mai ușor prăjituri / Shutterstock

Trebuie să recunoaștem însă că la prepararea meselor principale ale zilei provocarea nu este atât de mare ca la deserturi. Ca să faci ceva pe gustul tău, amână drumul la cofetărie și înarmează-te cu răbdare pentru că vei reuși cu siguranță să pui pe masă un desert curcubeu pe cerul gurii.

Sfaturi utile pentru a coace mai ușor prăjituri

Reușita unui desert presupune respectarea mai multor cerințe, scrie tasty.co. Ai nevoie de ingrediente de calitate, trebuie să respecți punct cu punct pașii din rețetă, să alegi o tavă potrivită și să ai un cuptor bun pe care să-l setezi la temperatura potrivită.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Hai să descoperim împreună o listă cu sfaturi utile pentru a coace mai ușor prăjituri.

Cumpără o foaie de copt din silicon

Desigur, există în magazine și hârtie de copt, dar aceasta este bună o singură dată. Se irosesc resurse, iar mediul are nevoie de ajutorul nostru ca să supraviețuiască. Poți începe să contribui la salvarea planetei chiar din bucătăria ta cu o foaie de copt din silicon. Aceasta salvează tăvile de ardere și lipire, dar reduce și timpul de curățare la jumătate. Specialiștii spun că o foaie de copt din silicon ajută deserturile să se coacă uniform.

Scoate prăjitura din cuptor când marginile sunt tari

Sunt multe trucuri care te ajută să-ți dai seama că desertul tău este gata. Unul dintre ele este să înfigi o scobitoare din loc în loc în prăjitura ta, atunci când este în cuptor. Dacă scobitoarea iese curată, atunci prăjitura este coaptă. De asemenea, se spune că atunci când marginile sunt făcute, nu trebuie să mai lași desertul în cuptor pentru că se va întări și e posibil să nu mai poată fi mâncat.

Citește și

Folosește făina atunci când adaugi fructe sau ciocolată în compoziție

Presară bucățile de ciocolată sau de fructe cu făină înainte să le adaugi în compoziția prăjiturii. Acest lucru împiedică toate bucățile să se scufunde și te asigură că vei avea o distribuție uniformă a aromei în compoziția desertului tău.

Cumpără o cupă de înghețată

Folosește o lingură de înghețată atunci când porționezi aluat de brioșe. Dacă te decizi să-i impresionezi pe cei dragi cu brioșe, cel mai simplu mod de a le obține perfecte este să umpli formele de copt cu o cupă de înghețată. Și nu uita, la brioșe este important de asemenea să ai forme din silicon.

Înlocuiește extractul de vanilie cu păstăile de vanilie

Acest lucru te va ajuta să obții o aromă mai plăcută, cu o densitate mai mare în compoziție. Chiar dacă sunt mai scumpe, păstăile de vanilie trebuie dozate cum trebuie în compoziție fiindcă au o aromă mult mai puternică.

Folosește lingura gradată

Pune făina cu lingura gradată, în loc să o presari pur și simplu. Ideal este să ai alături și un cântar de bucătărie atunci când te apuci de pregătit un desert. E important de știut ca atunci când nu ai posibilitatea să cântărești făină, să nu iei cu lingura gradată din punga de făină. Pune făină în lingură și niveleaz-o cu un cuțit.

Folosește sarea chiar și la desert

Nu te teme să folosești sarea în deserturile tale preferate. De cele mai multe ori, oamenii presupun că fiind vorba despre un desert, acesta nu are nevoie de sare. Cu toate acestea, marii cofetari spun că sarea este ingredientul care lipsește în atâtea feluri de mâncare, deci nu te teme să pui un pic și în prăjiturile tale.

Dă untul rece pe răzătoare

Dacă prăjitura ta are în compoziție unt rece, atunci e o idee bună să-l dai pe răzătoare. Poți chiar să-l congelezi cu o oră înainte să te apuci de prepararea prăjiturii. Acest detaliu va împiedica unul să se topească complet în compoziție, iar moleculele sale de grăsime îți vor oferi un desert mult mai pufos.

Descoperă și o rețeta de cofetărie pe care o poți prepara chiar la tine acasă: Choux a la creme cu vanilie.

Lasă deserturile să se răcească înainte de a pune la frigider

Lasă întotdeauna prăjiturile să se răcească complet înainte de a le depozita la frigider. Se vor rupe dacă le scoți prea devreme din tavă. E nevoie de cel puțin 30 de minute ca prăjiturile să fie lăsate în pace după ce au fost scoase din cuptor. Abia apoi le poți porționa așa cum dorești.

Detalii fac diferența

Detaliile mici, cum ar fi cernerea făinii, fac o mare diferență în compoziția prăjiturilor. Calitatea, cernerea și cantitatea potrivită de făină, sunt lucruri care pot transforma un desert într-un eșec sau într-un succes. Dacă făina și celelalte ingrediente sunt de calitate și au fost adăugate conform instrucțiunilor de rețetă, atunci temperatura cuptorului este singura care mai contează în demersul tău de a-i impresiona pe cei dragi cu ceva dulce și bun.

Citește și
CELE MAI CITITE
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Paste cu pesto de leurdă în farfurie, alături de un borcan cu pesto și frunze de leurdă
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
cel mai fraged piept de pui la cuptor pe un blat de lemn
12 trucuri pentru a găti cel mai fraged piept de pui la cuptor
12 trucuri pentru a găti cel mai fraged piept de pui la cuptor
pui la cuptor pe o hârtie de copt alături de usturoi și roșii
Știi care este secretul unui pui la cuptor perfect gătit? Sfaturi utile de la specialiștii în bucătărie
Știi care este secretul unui pui la cuptor perfect gătit? Sfaturi utile de la specialiștii în bucătărie
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
24 martie, 07:23
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Preparate de post pentru micul dejun puse pe un blat de lemn
23 martie, 05:31
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Paste cu pesto de leurdă în farfurie, alături de un borcan cu pesto și frunze de leurdă
22 martie, 13:27
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Zodiile care devin de neoprit după data de 29 Martie 2025. Nativii care fac tot ceea ce își doresc
Zodiile care devin de neoprit după data de 29 Martie 2025. Nativii care fac tot ceea ce își doresc
Zodiile care devin de neoprit după data de 29 Martie 2025. Nativii care fac tot ceea ce își doresc
Valentin a pedepsit-o cu moartea pe femeia iubită. Furios că Nicoleta vrea divorţ, a ucis-o, apoi şi-a dat foc în maşină
Valentin a pedepsit-o cu moartea pe femeia iubită. Furios că Nicoleta vrea divorţ, a ucis-o, apoi şi-a dat foc în maşină
Valentin a pedepsit-o cu moartea pe femeia iubită. Furios că Nicoleta vrea divorţ, a ucis-o, apoi şi-a dat foc în maşină
Celebrul milionar care şi-a tocat întreaga avere de peste 20 de milioane de euro şi nu regretă deloc: „Aş face totul la fel. Sunt fericit”
Celebrul milionar care şi-a tocat întreaga avere de peste 20 de milioane de euro şi nu regretă deloc: „Aş face totul la fel. Sunt fericit”
Celebrul milionar care şi-a tocat întreaga avere de peste 20 de milioane de euro şi nu regretă deloc: „Aş face totul la fel. Sunt fericit”
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
România trece în această noapte la ora de vară - ora 3.00 devine ora 4.00. Cum va fi afectată circulaţia trenurilor
România trece în această noapte la ora de vară - ora 3.00 devine ora 4.00. Cum va fi afectată circulaţia trenurilor
România trece în această noapte la ora de vară - ora 3.00 devine ora 4.00. Cum va fi afectată circulaţia trenurilor
Un ecosistem nemaivăzut a fost descoperit după ce un aisberg s-a desprins în Antarctica. Ce se ascundea în adâncuri
Un ecosistem nemaivăzut a fost descoperit după ce un aisberg s-a desprins în Antarctica. Ce se ascundea în adâncuri
Un ecosistem nemaivăzut a fost descoperit după ce un aisberg s-a desprins în Antarctica. Ce se ascundea în adâncuri
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Topul liceelor din Bucureşti. Cele mai căutate la admiterea din 2025
Topul liceelor din Bucureşti. Cele mai căutate la admiterea din 2025
Topul liceelor din Bucureşti. Cele mai căutate la admiterea din 2025
Nelly a dezvăluit că s-a căsătorit cu Ashanti pentru că nu voia ca ea să fie doar mama copilului său
Nelly a dezvăluit că s-a căsătorit cu Ashanti pentru că „nu voia ca ea să fie doar mama copilului său”
Nelly a dezvăluit că s-a căsătorit cu Ashanti pentru că „nu voia ca ea să fie doar mama copilului său”
Tot ce trebuie să știi despre ecografia transvaginală
Tot ce trebuie să știi despre ecografia transvaginală
Tot ce trebuie să știi despre ecografia transvaginală
fresh
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase

Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase

Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase

Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești

Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
închide