Tartă cu aluat împletit, umplută cu gem și crumble

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Dacă îți plac tartele ca desert și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de tartă cu aluat împletit, umplută cu gem și crumble. Nu este o rețetă complexă, iar gustul și aspectul tartei cuceresc negreșit.

Tartă cu aluat împletit, umplută cu gem și crumble porționată pe un platou și pe o farfurie, alături de două cești cu cafea
Galerie foto

Galerie foto

Aluatul crumble aduce un plus de gust crocant și aspect interesant tartei / Profimedia Images

Nu este o rețetă cu un mod complex de preparare, iar ingredientele folosite sunt dintre cele uzuale. Aluatul este ușor de preparat, precum cel de pâine, care se lasă la dospit. Nu necesită timp îndelungat de dospire precum la rețetele de pâine sau de cozonac. Ca și umplutură poți opta pentru gemul preferat. Dacă este și frumos colora și aromat, cu atât mai bine va arăta tarta și va fi mai delicioasă.

Citește și

Aluatul de crumble presărat pe deasupra tartei este unul clasic, preparat din unt cu făină și zahăr pudră. Te vei bucura de gustul lui crocant și de aspectul deosebit pe care îl oferă tartei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tot din categoria tartelor, dar din cele cu fructe de sezon, îți recomandăm să încerci și rețeta de tartă cu cireșe și cremă de mascarpone. Iar mai jos îți oferim rețeta detaliată pentru a prepara și tu delicioasa tartă cu aluat împletit, umplută cu gem și crumble.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru că la baza tartei va sta un aluat care necesită dospire, vei începe cu prepararea acestuia. După frământare aluatul va avea nevoie de maxim 30 de minute de odihnă pentru a se dezvolta.

Descoperă și o rețetă de tartă cu jeleu de fructe și decor din aluat împletit.

Cum prepari aluatul pentru tarta cu aluat împletit

Pune laptele la încălzit și topește untul în el. Amestecă pentru omogenizare. Trece făina prin sită și amestec-o într-un bol cu zahărul și drojdia uscată.

Adaugă oul și sarea, apoi toarnă câte puțin din lapte cu unt topit, în timp ce amesteci intens până când se omogenizează aluatul. Frământă aluatul până când devine compact și nelipicios, apoi acoperă-l cu un ștergar și lasă-l la dospit 30 de minute, la temperatura camerei.

După dospire împarte aluatul în două părți aproximativ egale. O parte o modelezi pe hârtie de copt într-o foaie circulară cu diametrul de 26-28 cm. A doua parte o mai împărți odată în două părți egale.

Modelezi cele două părți sub formă de șnururi și le împletești. Așază aluatul împletit pe marginile foii de aluat, sub formă de cerc. Apoi transferă hârtia de copt cu aluatul de tartă într-o tavă de cuptor. Unge aluatul împletit cu ou, iar în interior adaugă gemul pentru care ai optat.

Mai lasă tarta deoparte și pornește cuptorul la 180 de grade.

Cum prepari aluatul de crumble

Trece făina prin sită într-un bol și amestec-o cu zahărul pudră și un praf de sare. Adaugă untul rece, tăiat în cuburi și frământă rapid ingredientele pentru a nu da timp untului să se topească. Vei obține niște firimituri mari de aluat pe care le presari deasupra gemului din interiorul tartei.

Introdu tava în cuptor și coacem delicioasa tartă cu aluat împletit, umplută cu gem și crumble pentru 20-30 de minute, la 180 de grade Celsius.

După coacere, las-o să se răcorească bine, presară zahăr pudră peste ea și o poți porționa. Bucură-i pe cei dragi cu gustul delicios și aspectul frumos al tartei.

Pentru data următoare când mai dorești să prepari un desert cu crumple, poți opta pentru rețeta de prăjitură cu afine și crumble cu migdale.

Citește și
Tartă cu aluat împletit, umplută cu gem și crumble porționată pe un platou și pe o farfurie, alături de două cești cu cafea
Galerie foto

Galerie foto

Femeie scoțând tarta coaptă din cuptor
Colaj de poze cu pașii de formare ai tartei cu gem și aluat împletit
+21
CELE MAI CITITE
Cremă de ciocolată și cafea în bol
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată neagră cu mascarpone în bol
Cremă de ciocolată neagră cu mascarpone, pentru deserturi
Cremă de ciocolată neagră cu mascarpone, pentru deserturi
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos pe un suport rustic de lemn
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
tocană de ciuperci cu ceapă servită în două boluri
Rețetă de tocană de ciuperci cu ceapă. Ce să-i adaugi ca să iasă foarte gustoasă
Rețetă de tocană de ciuperci cu ceapă. Ce să-i adaugi ca să iasă foarte gustoasă
Felii de mușchiuleț de porc cu portocale și crenguțe de rozmarin, la tigaie
Mușchiuleț de porc cu portocale, la tigaie. Friptură cu gust deosebit
Mușchiuleț de porc cu portocale, la tigaie. Friptură cu gust deosebit
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos pe un suport rustic de lemn
Galerie foto
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune porționată pe platou
Galerie foto
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Trei porții de Prăjitură cu dovleac plăcintar și aluat răzuit, furculițe și o ceașcă de ceai
Galerie foto
Prăjitură cu dovleac plăcintar și aluat răzuit, cremoasă și aromată
Prăjitură cu dovleac plăcintar și aluat răzuit, cremoasă și aromată
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pancakes cu ciocolată și nuci în interior, una secționată, alături de căpșuni
05:41
Pancakes cu ciocolată și nuci în interior, perfecte pentru gustări dulci Pancakes cu ciocolată și nuci în interior, perfecte pentru gustări dulci
Supă cremă de mazăre de post pusă într-un bol
05:26
Supă cremă de mazăre. Rețeta ideală pentru post Supă cremă de mazăre. Rețeta ideală pentru post
Șuncă fiartă în zeamă de varză, decorată cu boia și feliată
05:19
Șuncă fiartă în zeamă de varză. Rețetă tradițională Șuncă fiartă în zeamă de varză. Rețetă tradițională
Mazăre congelată sau la borcan ilustrată într-un colaj cu două poze
12 decembrie, 06:52
Mazăre congelată sau la borcan? Care e cea mai bună, în funcție de mâncarea pe care vrei să o pregătești Mazăre congelată sau la borcan? Care e cea mai bună, în funcție de mâncarea pe care vrei să o pregătești
supa crema de ciuperci servită într-un bol negru
12 decembrie, 06:48
Pașii simpli pentru a prepara o supă cremă delicioasă de ciuperci. Sfaturi de la specialiști Pașii simpli pentru a prepara o supă cremă delicioasă de ciuperci. Sfaturi de la specialiști
Glazură de cafea și ciocolată deasupra unui tort porționat
12 decembrie, 05:25
Glazură de cafea și ciocolată, pentru deserturi aromate Glazură de cafea și ciocolată, pentru deserturi aromate
plăcintă din fulgi de ovăz
11 decembrie, 05:49
Cum poți folosi fulgii de ovăz, altfel decât în terci pentru micul dejun Cum poți folosi fulgii de ovăz, altfel decât în terci pentru micul dejun
mânare de mazăre fără carne pusă într-o farfurie albă
11 decembrie, 05:19
Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...
Parteneri
Pâine coaptă pe foi de varză. Rețetă tradițională de pâine rustică
Pâine coaptă pe foi de varză. Rețetă tradițională de pâine rustică
Pâine coaptă pe foi de varză. Rețetă tradițională de pâine rustică
Cum poți face un cadou de Crăciun cu 0 lei cheltuială: Mi se pare superb!
Cum poți face un cadou de Crăciun cu 0 lei cheltuială: "Mi se pare superb!"
Cum poți face un cadou de Crăciun cu 0 lei cheltuială: "Mi se pare superb!"
Lovitura primită de milionarul român de 33 de ani care construieşte un castel în ţara noastră! Ce se întâmplă cu una dintre afacerile sale
Lovitura primită de milionarul român de 33 de ani care construieşte un castel în ţara noastră! Ce se întâmplă cu una dintre afacerile sale
Lovitura primită de milionarul român de 33 de ani care construieşte un castel în ţara noastră! Ce se întâmplă cu una dintre afacerile sale
Cristina Rotaru a apelat la o schimbare radicală de look. Cum arată acum și ce detaliu au observat imediat internauții
Cristina Rotaru a apelat la o schimbare radicală de look. Cum arată acum și ce detaliu au observat imediat internauții
Cristina Rotaru a apelat la o schimbare radicală de look. Cum arată acum și ce detaliu au observat imediat internauții
Care este, de fapt, legătura dintre Victoria Ruffo și Eugenio Derbez în prezent. Ce zvonuri au apărut despre cei doi foști iubiți
Care este, de fapt, legătura dintre Victoria Ruffo și Eugenio Derbez în prezent. Ce zvonuri au apărut despre cei doi foști iubiți
Care este, de fapt, legătura dintre Victoria Ruffo și Eugenio Derbez în prezent. Ce zvonuri au apărut despre cei doi foști iubiți
Telefonul cu cea mai bună cameră din 2025 a fost lansat la nivel global. Ce companie a impresionat
Telefonul cu cea mai bună cameră din 2025 a fost lansat la nivel global. Ce companie a impresionat
Telefonul cu cea mai bună cameră din 2025 a fost lansat la nivel global. Ce companie a impresionat
Ceafă de porc evantai, cu legume la cuptor
Ceafă de porc evantai, cu legume la cuptor
Ceafă de porc evantai, cu legume la cuptor
Cum să abordezi întrebările celor mici despre Moș Crăciun
Cum să abordezi întrebările celor mici despre Moș Crăciun
Cum să abordezi întrebările celor mici despre Moș Crăciun
Taylor Swift și-a încheiat turneul Eras Tour. Cântăreața este epuizată, dar evident foarte, foarte recunoscătoare
Taylor Swift și-a încheiat turneul „Eras Tour”. Cântăreața este „epuizată, dar evident foarte, foarte recunoscătoare”
Taylor Swift și-a încheiat turneul „Eras Tour”. Cântăreața este „epuizată, dar evident foarte, foarte recunoscătoare”
Uleiurile de gătit care ar putea cauza cancer de colon în rândul tinerilor. Unul dintre ele e cel mai folosit în România
Uleiurile de gătit care ar putea cauza cancer de colon în rândul tinerilor. Unul dintre ele e cel mai folosit în România
Uleiurile de gătit care ar putea cauza cancer de colon în rândul tinerilor. Unul dintre ele e cel mai folosit în România
fresh
Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post

Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post

Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post

Cum faci cel mai bun aluat pentru plăcinte. Sfaturi ușor de urmat

Cum faci cel mai bun aluat pentru plăcinte. Sfaturi ușor de urmat

Glazură de cafea și ciocolată, pentru deserturi aromate

Glazură de cafea și ciocolată, pentru deserturi aromate

Cum poți folosi fulgii de ovăz, altfel decât în terci pentru micul dejun

Cum poți folosi fulgii de ovăz, altfel decât în terci pentru micul dejun

Pașii simpli pentru a prepara o supă cremă delicioasă de ciuperci. Sfaturi de la specialiști

Pașii simpli pentru a prepara o supă cremă delicioasă de ciuperci. Sfaturi de la specialiști
închide