Tartă cu banane și căpșuni. Un desert pe gustul tuturor
Pentru momentele dulci ale zilei petrecute cu familia și prietenii, îți oferim o rețetă de tartă cu banane și căpșuni. Este delicioasă și, cu siguranță, va fi pe placul tuturor.
Galerie foto
Căpșunile și bananele fac echipă bună împreună pentru că sunt printre cele mai populare și mai preferate fructe. Căpșunile oferă gust, aromă și aspect plăcut, iar bananele gust, aromă și consistență. Poți combina cele două fructe în multe deserturi, dar și în salate sau chiar în băuturi. Un smoothie cu banane și căpșuni este ideal pentru micul dejun.
Tartele cu fructe sunt printre cele mai adorate deserturi de vară. Pe lângă gustul delicios și aspectul spectaculos sunt și ușor de preparat. Poți combina într-o tartă mai multe fructe de sezon, dar poți folosi și fructe din compot sau congelate. Mai poți prepara tartele și cu gem sau dulceață de fructe, dar și cu alte creme.
Descoperă și o rețetă de tartă de post, cu gem de zmeură și ulei de cocos. Iar mai jos poți urmări rețeta completă pentru delicioasa tartă cu banane și căpșuni.
Ingrediente
Mod de preparare
Tot ce ai de făcut pentru rețeta de tartă cu banane și căpșuni este să prepari crema de vanilie și să coci crusta din aluat foietaj. Poți opta și pentru aluat fraged, care se prepară rapid și ușor.
Cum prepari delicioasa tartă cu banane și căpșuni
Înainte de a coace crusta, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și lasă aluatul la decongelat, la temperatura camerei. După decongelare întinde aluatul atât cât a fost împachetat și așază-l în tavă, pe hârtie de copt. Înțeapă-l cu o furculiță din loc în loc pentru a nu se deforma în timpul coacerii.
Introdu tava în cuptor și coace aluatul pentru aproximativ 15-20 de minute, la 180 de grade Celsius.
Pentru a prepara crema de vanilie amestecă într-o crăticioară oul cu un praf de sare și zahărul. Încorporează făina în acest amestec, apoi adaugă laptele. Așază crăticioara pe foc și fierbe crema amestecând continuu, până când devine consistentă ca o budincă. Spre final de fierbere adaugă esența de vanilie.
După ce ai fiert crema așază pe toată suprafața ei o folie de prospețime și las-o să se răcească. Scoate untul de la frigider și lasă-l la temperatura camerei să se înmoaie. După ce crema s-a răcit, încorporează în ea untul moale.
După răcirea aluatului întinde crema de vanilie peste el.
Într-un ibric sau o crăticioară, amestecă gelatina transparentă cu zahărul și diluează amestecul cu apă. Fierbe amestecul pentru 1 minut, lasă-l să se răcorească puțin.
Spală căpșunile, scurge-le și curăță-le, apoi taie-le în felii. Curăță bananele și secționează-le în rondele. Stropește-le imediat cu suc de lămâie, pentru a nu oxida.
Adaugă feliile de căpșuni și de banane peste crema de vanilie aleatoriu. Cu o pensulă de patiserie unge fructele din belșug cu jeleul transparent. Acesta le va asigura protecție împotriva oxidării, dar și un aspect lucios.
Pune delicioasa tartă cu banane și căpșuni la frigider pentru cel puțin o oră. Apoi se poate porționa frumos.
Tot din categoria deserturilor cu căpșuni mai poți încerca și rețeta de galette cu mere și căpșuni.
Galerie foto