Tartă cu ciocolată și cremă caramel cu migdale - Eleganță și răsfăț

Această tartă cu ciocolată și cremă caramel cu migdale poate fi una dintre opțiunile dulci pentru o masă de sărbătoare. Este un desert sofisticat, cu un strat crocant de aluat fraged, umplutură cremoasă de caramel cu migdale prăjite și o glazură densă de ciocolată. Combinația dintre dulce, crocant și aromele intense de caramel și ciocolată o transformă într-un desert perfect pentru ocazii speciale.

Tartă cu ciocolată și cremă caramel cu migdale porționată
Galerie foto

Galerie foto

Fiecare felie de tartă oferă un echilibru sublim între texturi și arome / Profimedia Images

Această tartă este o explozie de savoare și rafinament. Este perfectă pentru ocazii speciale sau pentru momente în care vrei să te răsfeți cu ceva cu adevărat spectaculos. Fiecare felie oferă un echilibru sublim între texturi și arome. De la prima mușcătură, crusta sfărâmicioasă îți amintește de prăjiturile clasice franțuzești, fiind ușor dulce și având o notă fină de unt.

Crema caramel, bogată și mătăsoasă, aduce o dulceață profundă, care contrastează minunat cu migdalele prăjite, oferind o senzație crocantă. Glazura de ciocolată completează armonios desertul cu o notă ușor amăruie și aspect elegant.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Este un desert care invită la povești și la momente savurate pe îndelete, în compania celor dragi sau chiar într-o seară liniștită cu un pahar de vin licoros. Descoperă mai jos rețeta de tartă cu ciocolată și cremă caramel cu migdale, pentru a o prepara și tu.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas constă în pregătirea aluatului fraged pentru tartă. Acesta necesită un timp scurt de amestecare a ingredientelor și un timp de relaxare la rece, pentru a deveni maleabil.

Cum prepari crusta pentru tartă cu ciocolată și cremă caramel cu migdale

Într-un bol mare, amestecă făina cu zahărul pudră și sarea. Adaugă untul rece și frământă rapid cu vârful degetelor până obții un aluat nisipos. Încorporează oul și extractul de vanilie, apoi frământă doar până se leagă aluatul. Învelește-l în folie alimentară și lasă-l la rece timp de 30 de minute.

Preîncălzește cuptorul la 180°C.

Întinde aluatul pe o suprafață presărată cu făină și transferă-l într-o tavă pentru tartă (diametru 24-26 cm). Înțeapă baza cu o furculiță, acoperă cu hârtie de copt și umple cu boabe de fasole sau orez pentru copt „în orb”. Coace 15 minute, îndepărtează hârtia și greutățile, apoi mai coace 5-7 minute până devine aurie. Lasă crusta să se răcească.

Prepararea cremei caramel cu migdale și a glazurii de ciocolată

Într-o cratiță, dizolvă zahărul în apă și lasă-l să fiarbă la foc mediu fără a amesteca, până capătă o culoare aurie (caramel). Ia cratița de pe foc și adaugă untul, amestecând energic.

Toarnă smântâna lichidă, având grijă la posibile stropiri, și amestecă bine până la omogenizare. Pune cratița din nou pe foc mic și mai fierbe 2-3 minute până obții o cremă groasă.

Adaugă migdalele prăjite și lasă crema să se răcească puțin.

Pentru prepararea glazurii topește ciocolata împreună cu smântâna lichidă la bain-marie sau în cuptorul cu microunde (în reprize scurte). Adaugă untul și amestecă până obții o glazură omogenă.

Descoperă și o rețetă de glazură de cafea și ciocolată, pentru deserturi aromate.

Asamblarea tartei cu ciocolată și cremă caramel cu migdale

Toarnă crema caramel cu migdale în crusta răcită și nivelează. Las-o la frigider 15-20 de minute pentru a se întări puțin. Toarnă glazura de ciocolată peste cremă și întinde-o uniform.

Lasă tarta la frigider cel puțin 2 ore înainte de servire pentru a se întări complet straturile. Se servește rece, alături de un cappuccino sau o ceașcă de ceai aromat.

Tartă cu ciocolată și cremă caramel cu migdale, pasul de adăugare a ciocolatei
Galerie foto

Galerie foto

Aluat de tartă înțepat cu cuțitul
Tartă cu ciocolată și cremă caramel cu migdale porționată
+0
CELE MAI CITITE
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă porționată, alături de un dovleac secționat, o bucată de brânză și un dovleac turcesc
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă
plăcinte la tigaie cu iaurt
Rețetă de plăcinte la tigaie cu iaurt. Ce să mai adaugi pentru un gust extraordinar
Rețetă de plăcinte la tigaie cu iaurt. Ce să mai adaugi pentru un gust extraordinar
Chec cu morcovi și nuci porționat
Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant
Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant
Porție de Tiramisu cu cremă de dovleac și aromă de scorțișoară pe o farfurie cu furculiță
Tiramisu cu cremă de dovleac și aromă de scorțișoară
Tiramisu cu cremă de dovleac și aromă de scorțișoară
Cum să păstrezi lămâile zemoase
Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână
Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tartă cu gem și ciocolată, decorată cu migdale și jeleuri porționată
Galerie foto
Tartă cu gem și ciocolată, decorată cu migdale și jeleuri
Tartă cu gem și ciocolată, decorată cu migdale și jeleuri
Tartă trandafir cu mere și miere pe un tocător cu cuțit și mere proaspete
Galerie foto
Tartă trandafir cu mere și miere. Rețeta unui desert spectaculos
Tartă trandafir cu mere și miere. Rețeta unui desert spectaculos
Tartă cu gutui porționată
Galerie foto
Tartă cu gutui. Desert de toamnă delicios și aromat
Tartă cu gutui. Desert de toamnă delicios și aromat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Ravioli cu unt și salvie
07:05
Ravioli cu unt și salvie. Rețeta perfectă pentru un prânz sofisticat Ravioli cu unt și salvie. Rețeta perfectă pentru un prânz sofisticat
Struguri negri și patru pahare cu lichior de struguri negri
05:27
Lichior de struguri negri. Rețeta unei băuturi de casă, rafinată și aromată Lichior de struguri negri. Rețeta unei băuturi de casă, rafinată și aromată
souvlaki
15 octombrie, 09:59
Souvlaki. Gustul autentic al Greciei, într-o frigăruie delicioasă Souvlaki. Gustul autentic al Greciei, într-o frigăruie delicioasă
Spaghetti cu lămâie
15 octombrie, 06:59
Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste
rețetă muștar de casă
15 octombrie, 05:04
Cum faci muștar de casă. Rețeta simplă, fără conservanți Cum faci muștar de casă. Rețeta simplă, fără conservanți
File de porc cu pere caramelizate în vin roșu pe o farfurie albă
14 octombrie, 06:53
File de porc cu pere caramelizate în vin roșu. Rețetă pentru o masă elegantă File de porc cu pere caramelizate în vin roșu. Rețetă pentru o masă elegantă
Chimichangas de pui
14 octombrie, 05:47
Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne
Tartă cu pere, brânză Camembert, nuci și fulgi de migdale, în aluat foietaj
14 octombrie, 05:10
Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Exerciții fizice în funcție de personalitate. Ce să alegi, conform specialiștilor
Exerciții fizice în funcție de personalitate. Ce să alegi, conform specialiștilor
Exerciții fizice în funcție de personalitate. Ce să alegi, conform specialiștilor
Angajații de la stat care riscă să rămână fără salarii. Ministerul cere reducerea cheltuielilor
Angajații de la stat care riscă să rămână fără salarii. Ministerul cere reducerea cheltuielilor
Angajații de la stat care riscă să rămână fără salarii. Ministerul cere reducerea cheltuielilor
Mircea Lucescu i-a cerut scuze unui jucător după România amp;#8211; Austria: amp;#8220;O fac public”
Mircea Lucescu i-a cerut scuze unui jucător după România amp;#8211; Austria: amp;#8220;O fac public”
Mircea Lucescu i-a cerut scuze unui jucător după România amp;#8211; Austria: amp;#8220;O fac public”
Câți ani are, de fapt, Olga Barcari, concurenta Asia Express - Drumul Eroilor. Nimeni nu i-ar fi ghicit vârsta
Câți ani are, de fapt, Olga Barcari, concurenta Asia Express - Drumul Eroilor. Nimeni nu i-ar fi ghicit vârsta
Câți ani are, de fapt, Olga Barcari, concurenta Asia Express - Drumul Eroilor. Nimeni nu i-ar fi ghicit vârsta
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Avertisment urgent pentru milioane de utilizatori Windows 10. Ce se va întâmpla de mâine cu sistemul de operare
Avertisment urgent pentru milioane de utilizatori Windows 10. Ce se va întâmpla de mâine cu sistemul de operare
Avertisment urgent pentru milioane de utilizatori Windows 10. Ce se va întâmpla de mâine cu sistemul de operare
Supă cremă de dovleac cu morcovi și năut
Supă cremă de dovleac cu morcovi și năut
Supă cremă de dovleac cu morcovi și năut
Întârzierea vorbirii la copii: cauze, simptome și tratament
Întârzierea vorbirii la copii: cauze, simptome și tratament
Întârzierea vorbirii la copii: cauze, simptome și tratament
Noul film al lui Paul Mescal a fost bine primit de critici, dar și de public. Hamnet, lăudat ca fiind sublim și demn de un Oscar
Noul film al lui Paul Mescal a fost bine primit de critici, dar și de public. „Hamnet”, lăudat ca fiind „sublim” și demn de un Oscar
Noul film al lui Paul Mescal a fost bine primit de critici, dar și de public. „Hamnet”, lăudat ca fiind „sublim” și demn de un Oscar
Remedii naturale pentru afte bucale. Cum poți trata infecțiile orale
Remedii naturale pentru afte bucale. Cum poți trata infecțiile orale
Remedii naturale pentru afte bucale. Cum poți trata infecțiile orale
fresh
Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj

Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj

Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj

Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne

Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne

File de porc cu pere caramelizate în vin roșu. Rețetă pentru o masă elegantă

File de porc cu pere caramelizate în vin roșu. Rețetă pentru o masă elegantă

Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste

Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste

Cum faci muștar de casă. Rețeta simplă, fără conservanți

Cum faci muștar de casă. Rețeta simplă, fără conservanți
închide