Tartă cu ciocolată și cremă caramel cu migdale - Eleganță și răsfăț

Această tartă cu ciocolată și cremă caramel cu migdale poate fi una dintre opțiunile dulci pentru o masă de sărbătoare. Este un desert sofisticat, cu un strat crocant de aluat fraged, umplutură cremoasă de caramel cu migdale prăjite și o glazură densă de ciocolată. Combinația dintre dulce, crocant și aromele intense de caramel și ciocolată o transformă într-un desert perfect pentru ocazii speciale.

Tartă cu ciocolată și cremă caramel cu migdale porționată
Galerie foto

Galerie foto

Fiecare felie de tartă oferă un echilibru sublim între texturi și arome / Profimedia Images

Această tartă este o explozie de savoare și rafinament. Este perfectă pentru ocazii speciale sau pentru momente în care vrei să te răsfeți cu ceva cu adevărat spectaculos. Fiecare felie oferă un echilibru sublim între texturi și arome. De la prima mușcătură, crusta sfărâmicioasă îți amintește de prăjiturile clasice franțuzești, fiind ușor dulce și având o notă fină de unt.

Crema caramel, bogată și mătăsoasă, aduce o dulceață profundă, care contrastează minunat cu migdalele prăjite, oferind o senzație crocantă. Glazura de ciocolată completează armonios desertul cu o notă ușor amăruie și aspect elegant.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Este un desert care invită la povești și la momente savurate pe îndelete, în compania celor dragi sau chiar într-o seară liniștită cu un pahar de vin licoros. Descoperă mai jos rețeta de tartă cu ciocolată și cremă caramel cu migdale, pentru a o prepara și tu.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas constă în pregătirea aluatului fraged pentru tartă. Acesta necesită un timp scurt de amestecare a ingredientelor și un timp de relaxare la rece, pentru a deveni maleabil.

Cum prepari crusta pentru tartă cu ciocolată și cremă caramel cu migdale

Într-un bol mare, amestecă făina cu zahărul pudră și sarea. Adaugă untul rece și frământă rapid cu vârful degetelor până obții un aluat nisipos. Încorporează oul și extractul de vanilie, apoi frământă doar până se leagă aluatul. Învelește-l în folie alimentară și lasă-l la rece timp de 30 de minute.

Preîncălzește cuptorul la 180°C.

Întinde aluatul pe o suprafață presărată cu făină și transferă-l într-o tavă pentru tartă (diametru 24-26 cm). Înțeapă baza cu o furculiță, acoperă cu hârtie de copt și umple cu boabe de fasole sau orez pentru copt „în orb”. Coace 15 minute, îndepărtează hârtia și greutățile, apoi mai coace 5-7 minute până devine aurie. Lasă crusta să se răcească.

Prepararea cremei caramel cu migdale și a glazurii de ciocolată

Într-o cratiță, dizolvă zahărul în apă și lasă-l să fiarbă la foc mediu fără a amesteca, până capătă o culoare aurie (caramel). Ia cratița de pe foc și adaugă untul, amestecând energic.

Toarnă smântâna lichidă, având grijă la posibile stropiri, și amestecă bine până la omogenizare. Pune cratița din nou pe foc mic și mai fierbe 2-3 minute până obții o cremă groasă.

Adaugă migdalele prăjite și lasă crema să se răcească puțin.

Pentru prepararea glazurii topește ciocolata împreună cu smântâna lichidă la bain-marie sau în cuptorul cu microunde (în reprize scurte). Adaugă untul și amestecă până obții o glazură omogenă.

Descoperă și o rețetă de glazură de cafea și ciocolată, pentru deserturi aromate.

Asamblarea tartei cu ciocolată și cremă caramel cu migdale

Toarnă crema caramel cu migdale în crusta răcită și nivelează. Las-o la frigider 15-20 de minute pentru a se întări puțin. Toarnă glazura de ciocolată peste cremă și întinde-o uniform.

Lasă tarta la frigider cel puțin 2 ore înainte de servire pentru a se întări complet straturile. Se servește rece, alături de un cappuccino sau o ceașcă de ceai aromat.

Tartă cu ciocolată și cremă caramel cu migdale, pasul de adăugare a ciocolatei
Galerie foto

Galerie foto

Aluat de tartă înțepat cu cuțitul
Tartă cu ciocolată și cremă caramel cu migdale porționată
+0
CELE MAI CITITE
Plăcinte preparate la tigaie cu cartofi și mărar, una secționată și decorate cu mărar proaspăt
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda, prăjiți
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda
Bol cu varză călită, ceapă verde, ceapă galbenă, varză tocată pe tocător cu cuțit
Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post
sos de roșii
De ce ar trebui să adaugi mereu unt în sosul pentru paste. Secretul pe care bucătarii nu vor să îl știi
De ce ar trebui să adaugi mereu unt în sosul pentru paste. Secretul pe care bucătarii nu vor să îl știi
Pastă de mici preparată în casă, într-un vas alb, oval
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tartă cu gem și ciocolată, decorată cu migdale și jeleuri porționată
Galerie foto
Tartă cu gem și ciocolată, decorată cu migdale și jeleuri
Tartă cu gem și ciocolată, decorată cu migdale și jeleuri
Tartă trandafir cu mere și miere pe un tocător cu cuțit și mere proaspete
Galerie foto
Tartă trandafir cu mere și miere. Rețeta unui desert spectaculos
Tartă trandafir cu mere și miere. Rețeta unui desert spectaculos
Tartă cu gutui porționată
Galerie foto
Tartă cu gutui. Desert de toamnă delicios și aromat
Tartă cu gutui. Desert de toamnă delicios și aromat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Doi cozonaci germani cu fructe confiate și glazură pe un tocător, un cozonac porționat
06:04
Stollen. Rețetă de cozonac german cu fructe confiate și glazură Stollen. Rețetă de cozonac german cu fructe confiate și glazură
Porții de prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, pe o farfurie
05:10
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă
Când se bea smoothie
05:06
Când se bea smoothie. Momentul ideal din zi ca să-l consumi Când se bea smoothie. Momentul ideal din zi ca să-l consumi
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie decorate cu biscuiți de turtă dulce
3 decembrie, 07:33
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
carne de vită condimentată
3 decembrie, 06:10
Cele mai bune condimente pentru carnea de vită. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant Cele mai bune condimente pentru carnea de vită. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Makowiec secționat în două pe un tocător de lemn, o păstaie de vanilie și stafide
3 decembrie, 05:17
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză
vinete parmigiana
2 decembrie, 05:52
Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian
tartă cu pere și ciocolată
2 decembrie, 05:40
Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Lebăr de casă. Rețetă de pate tradițional în maț, pe bază de ficat de porc, slănină și condimente
Lebăr de casă. Rețetă de pate tradițional în maț, pe bază de ficat de porc, slănină și condimente
Lebăr de casă. Rețetă de pate tradițional în maț, pe bază de ficat de porc, slănină și condimente
Trucurile găsite de români pentru a-și reduce facturile, după eliminarea plafonării la energie
Trucurile găsite de români pentru a-și reduce facturile, după eliminarea plafonării la energie
Trucurile găsite de români pentru a-și reduce facturile, după eliminarea plafonării la energie
Dan Şucu, investiţie de 180 de milioane de euro în afacerea în care l-a implicat şi pe fiul său!
Dan Şucu, investiţie de 180 de milioane de euro în afacerea în care l-a implicat şi pe fiul său!
Dan Şucu, investiţie de 180 de milioane de euro în afacerea în care l-a implicat şi pe fiul său!
Nicoleta Luciu, revenire spectaculoasă în muzică după aproape 20 de ani. Ce colind de suflet a lansat alături de AVA
Nicoleta Luciu, revenire spectaculoasă în muzică după aproape 20 de ani. Ce colind de suflet a lansat alături de AVA
Nicoleta Luciu, revenire spectaculoasă în muzică după aproape 20 de ani. Ce colind de suflet a lansat alături de AVA
Gökçe Bahadır impresionează cu o siluetă de invidiat la 44 de ani. Cum a apărut actrița în mediul online
Gökçe Bahadır impresionează cu o siluetă de invidiat la 44 de ani. Cum a apărut actrița în mediul online
Gökçe Bahadır impresionează cu o siluetă de invidiat la 44 de ani. Cum a apărut actrița în mediul online
Jocuri PlayStation Plus din decembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din decembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din decembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Caltaboși de casă. Rețetă tradițională
Caltaboși de casă. Rețetă tradițională
Caltaboși de casă. Rețetă tradițională
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
fresh
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească

Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească

Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească

Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză

Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză

Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian

Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian

Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide

Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide

Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes

Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
închide