Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară
Pentru un brunch elegant, o masă ușoară sau un prânz de primăvară, avem pentru tine o rețetă de tartă cu sparanghel și roșii uscate. Te vei răsfăța cu o combinație rafinată și echilibrată de gusturi și texturi.

Această tartă are o bază fragedă și crocantă din aluat simplu de tartă. Această bază este umplută cu o cremă catifelată de ouă și smântână, în care se scufundă bucăți de sparanghel gătit al dente și roșii uscate pentru un contrast dulce-acrișor. Gustul vegetal fin al sparanghelului este completat armonios de intensitatea roșiilor uscate și, dacă dorești, de o notă sărată de brânză (feta, telemea sau parmezan). Aspectul final este la fel de atrăgător ca și gustul. Tarta are un desen natural și frumos colorat, cu vârfurile verzi ale sparanghelului ieșind la suprafață.
Tartele sărate sunt foarte apreciate atât pentru gust și aspect, cât și pentru versatilitate. Poți crea o mulțime de combinații de ingrediente pentru umplutură. Iar aluatul îl poți prepara fraged sau foietat, după preferințe.
Descoperă și o rețetă de tartă cu legume și brânză. Iar mai jos îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari preparării rețetei de tartă cu sparanghel și roșii uscate.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi vei prepara aluatul de tartă. Într-un bol, amestecă făina cu sarea, adaugă untul și frământă rapid cu degetele până obții un aluat nisipos. Adaugă oul și 1 lingură de apă rece. Frământă rapid până se adună într-o bilă. Învelește în folie și lasă la rece 30 minute.
Pregătește umplutura
Spală sparanghelul și rupe partea lemnoasă de la bază. Fierbe-l 2-3 minute în apă cu sare, apoi scurge și clătește cu apă rece.
Taie roșiile uscate fâșii sau bucăți mici.
Bate ouăle cu smântâna, laptele, sarea, piperul și (dacă dorești) un praf de nucșoară. Adaugă brânza răzuită sau sfărâmată și omogenizează compoziția.
Descoperă și o rețetă de tartă cu broccoli, ciuperci și alte legume.
Asamblarea și coacerea tartei cu sparanghel și roșii uscate
Mai întâi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și lasă-l să se încălzească.
Întinde aluatul într-o formă rotundă de tartă (22–26 cm), tapetată cu hârtie de copt. Înțeapă-i baza cu furculița.
Toarnă compoziția de ouă cu smântână și brânză și niveleaz-o uniform. Așază sparanghelul și roșiile uscate deasupra și presează-le foarte ușor să pătrundă puțin în compoziție.
Pune tava în cuptor și coace tarta timp de 35-40 minute, până când umplutura s-a închegat și este frumos rumenă.
Las-o 10-15 minute să se răcească înainte de a om porționa.
Servește delicioasa tartă cu sparanghel și roșii uscate caldă sau la temperatura camerei, alături de o salată verde cu dressing simplu de lămâie.
Se potrivește cu un vin alb sec sau o limonadă cu mentă.
Poți adăuga și o notă mediteraneeană cu măsline sau ierburi aromatice (cimbru, oregano).
Iar dacă mai dorești să prepari și alte tarte asemănătoare, mai poți trece pe listă rețeta de tartă cu ceapă caramelizată, dovleac și cimbru.