Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Mic dejun
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

În plin sezon al sparanghelului delicios, crocant și sănătos, îți recomandăm o rețetă de tartă cu brânză și sparanghel verde. Este o combinație elegantă și savuroasă, perfectă pentru un brunch rafinat, un prânz ușor sau chiar o cină de primăvară.

Porții de tartă cu brânză și sparanghel verde
Galerie foto

Galerie foto

Tarta e la fel de bună caldă, ca și rece / Shutterstock

Această tartă este o celebrare a texturii cremoase și a prospețimii de primăvară. Aluatul fraged se topește ușor în gură, fiind ușor crocant la margini și mai moale sub umplutură. Gustul său neutru, ușor untos, susține perfect umplutura bogată. Umplutura este catifelată, delicat sărată, cu arome subtile de brânzeturi și un accent vegetal de la sparanghel. Ricotta (sau brânza de vaci) dă volum și finețe, feta adaugă caracter sărat, iar parmezanul un plus de savoare matură. Smântâna și ouăle leagă totul într-o textură fină, dar fermă la tăiere.

Citește și

Sparanghelul este vedeta acestei tarte. Bucățile din interior se topesc în umplutură, oferind o notă vegetală ușor dulceagă. Iar firele întregi de deasupra oferă un contrast ușor crocant, elegant, primăvăratic. Tarta e la fel de bună caldă, ca și rece. Este ideală pentru picnicuri sau platouri festive.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și o rețetă de sparanghel cu bacon în aluat foietaj. Iar mai jos îți oferim rețeta detaliată pentru delicioasa tartă cu brânză și sparanghel verde.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu prepararea aluatului care necesită un timp foarte scurt de amestecare a ingredientelor și frământare. Însă este necesar și un timp de relaxare la rece, pentru a deveni ușor de modelat.

Cum prepari aluatul pentru tartă cu brânză și sparanghel verde

Amestecă făina trecută prin sită cu sarea într-un bol. Adaugă untul rece și frământă cu degetele până obții o textură nisipoasă. Adaugă oul și 1–2 linguri de apă rece și frământă rapid un aluat omogen.

Formează o bilă din aluat, învelește-l în folie alimentară și lasă-l la frigider timp de 30 de minute.

Descoperă și o rețetă de aluat foietaj de casă.

Pregătește sparanghelul și umplutura de brânză

Rupe capătul fibros al firelor de sparanghel (se rupe natural la zona lemnoasă).

Dacă firele de sparanghel sunt lungi, taie-le mla capete în rondele, până ajungi la dimensiunea potrivită așezării în tavă.

Blanșează sparanghelul(și pe cel întreg, și rondelele0 timp de 2–3 minute în apă clocotită cu sare. Apoi trece-l sub jet de apă rece.

Amestecă brânza de vaci (sau ricotta) cu feta sfărâmată, ouăle, smântâna și parmezanul ras. Asezonează amestecul cu sare, piper și puțină nucșoară.

Încorporează rondelele de sparanghel și, opțional, verdețuri tocate fin.

Asamblare și coacere tartă cu brânză și sparanghel verde

Întinde aluatul și așază-l în forma unsă.

Înțeapă baza cu o furculiță și coace în orb 10 minute la 180°C (cu greutăți sau fasole uscată).

Toarnă umplutura și așază firele întregi de sparanghel ușor presate în compoziție.

Mai coace tarta timp de 30–35 de minute la 180°C, până se rumenește frumos și se încheagă compoziția de brânză.

Servește-o caldă sau rece cu o salată verde cu dressing de lămâie. Merge perfect cu un pahar de vin alb sec.

Iar dacă mai dorești să testezi și alte preparate cu sparanghel, mai poți încerca și rețeta de tartă cu sparanghel înfășurat în prosciutto.

Citește și
Tartă cu sparanghel verde și brânză porționată în tavă și pe farfurie
Galerie foto

Galerie foto

Tartă cu brânză și sparanghel verde
Porții de tartă cu brânză și sparanghel verde
+0
CELE MAI CITITE
Porții de tartă simplă cu cireșe
Tartă simplă cu cireșe. Un desert rustic și reconfortant
Tartă simplă cu cireșe. Un desert rustic și reconfortant
mini-tarte cu fructe, așezate pe un fundal albastru deschis
Deserturi de vară rapide și ușoare. Idei de dulciuri delicioase ideale în sezonul estival
Deserturi de vară rapide și ușoare. Idei de dulciuri delicioase ideale în sezonul estival
Jeleu de vișine în bol alb și în linguriță
Jeleu de vișine, ideal pentru deserturi elegante sau rustice
Jeleu de vișine, ideal pentru deserturi elegante sau rustice
Cobbler cu caise în vas alb cu lingură
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Bulion de corcodușe în bol cu lingură și un bol cu corcodușe proaspete
Bulion de corcodușe. Rețetă tradițională pentru iarnă
Bulion de corcodușe. Rețetă tradițională pentru iarnă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Ouă poșate cu sparanghel sotat și parmezan ras pe două farfurii
Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură
Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură
Porție de tartă cu caise și cremă de vanilie
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Cobbler cu caise în vas alb cu lingură
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Ouă poșate cu sparanghel sotat și parmezan ras pe două farfurii
07:00
Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură
Chec cu vișine porționat pe două platouri de lemn
06:33
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Piure de mazăre cu mentă în farfurie, decorat cu boabe de mazăre și frunze de mentă
25 iunie, 06:55
Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă
Porție de tartă cu caise și cremă de vanilie
25 iunie, 06:36
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii într-o tigaie
24 iunie, 05:46
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
24 iunie, 05:28
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Patru porții de negresă cu ciocolată și jeleu de caise
23 iunie, 06:59
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Ouă umplute cu salată de cartofi
23 iunie, 05:39
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
3 zodii cu o aură strălucitoare, potrivit astrologilor. Vezi dacă te numeri printre ele
3 zodii cu o aură strălucitoare, potrivit astrologilor. Vezi dacă te numeri printre ele
3 zodii cu o aură strălucitoare, potrivit astrologilor. Vezi dacă te numeri printre ele
Jumătate de ţară, inclusiv Capitala, intră de la ora 10.00 sub coduri galben şi portocaliu de caniculă
Jumătate de ţară, inclusiv Capitala, intră de la ora 10.00 sub coduri galben şi portocaliu de caniculă
Jumătate de ţară, inclusiv Capitala, intră de la ora 10.00 sub coduri galben şi portocaliu de caniculă
A dat cărţile pe faţă: cum s-a schimbat viaţa iubitei fiului lui Ion Ţiriac, imediat după ce l-a cunoscut pe miliardar
A dat cărţile pe faţă: cum s-a schimbat viaţa iubitei fiului lui Ion Ţiriac, imediat după ce l-a cunoscut pe miliardar
A dat cărţile pe faţă: cum s-a schimbat viaţa iubitei fiului lui Ion Ţiriac, imediat după ce l-a cunoscut pe miliardar
E oficial! Când începe Insula Iubirii sezonul 9! Ce a declarat Radu Vâlcan înainte de marea premieră
E oficial! Când începe Insula Iubirii sezonul 9! Ce a declarat Radu Vâlcan înainte de marea premieră
E oficial! Când începe Insula Iubirii sezonul 9! Ce a declarat Radu Vâlcan înainte de marea premieră
Özge Gürel a strălucit în Italia la festivalul Italian Global Series Festival 2025. Ce rochie a purtat vedeta din Mr. Wrong
Özge Gürel a strălucit în Italia la festivalul Italian Global Series Festival 2025. Ce rochie a purtat vedeta din Mr. Wrong
Özge Gürel a strălucit în Italia la festivalul Italian Global Series Festival 2025. Ce rochie a purtat vedeta din Mr. Wrong
Microsoft a dezvăluit ce se va întâmpla cu următoarea generație Xbox. Anunțul care a încântat fanii
Microsoft a dezvăluit ce se va întâmpla cu următoarea generație Xbox. Anunțul care a încântat fanii
Microsoft a dezvăluit ce se va întâmpla cu următoarea generație Xbox. Anunțul care a încântat fanii
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Machine Gun Kelly a declarat că este un adevărat susținător al fiicei sale. Cei doi au avut o apariție rară pe covorul roșu
Machine Gun Kelly a declarat că este un adevărat „susținător” al fiicei sale. Cei doi au avut o apariție rară pe covorul roșu
Machine Gun Kelly a declarat că este un adevărat „susținător” al fiicei sale. Cei doi au avut o apariție rară pe covorul roșu
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
fresh
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor

Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor

Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor

Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii

Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii

Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat

Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat

Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă

Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă

Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos

Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
închide