Tartă de lămâie fără coacere. Rețeta cu cea mai fină cremă

timpul de preparare
Fără coacere
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Cum ar fi să poți face o tartă de lămâie care să nu aibă nevoie de coacere și nici de mai mult de două ingrediente? Rețeta pe care ți-o propunem are o cremă atât de fină și de răcoroasă, încât va deveni preferata ta pe parcursul verii.

Publicat: 1 iulie 2022, 08:31
o felie de tartă de lămâie fără coacere
Crema pentru tarta de lămâie fără coacere se poate face din doar două ingrediente/ Shutterstock

Plăcinta de lămâie din doar două ingrediente este potrivită și pentru picnicuri, grătare cu prietenii sau orice alt tip de petrecere cu prietenii sau familia. Cu cât este mai rece cu atât este mai delicioasă. Vei avea nevoie de suc de lămâie, lapte condensat dulce și biscuiți graham.

Alături de un desert răcoros, merge întotdeauna o băutură cu gust intens de cafea. Îți propunem să testezi rețeta de iced coffee cu piure de banane. În multe țări, marile lanțuri de cafenele deja o au în meniu, iar clienții o adoră.

Ce fel de suc de lămâie este potrivit?

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cel mai bine este să folosești suc de lămâie proaspăt pentru tarta de lămâie fără coacere. Dacă nu ai la dispoziție, este bun și cel îmbuteliat. Pentru cel proaspăt, vei avea nevoie de aproximativ patru lămâi, în funcție de cât de suculente sunt. În ceea ce privește laptele condensat, alege-l pe cel nedegresat pentru a obține o cremă cât mai fină.

Dacă vrei o variantă mai parfumată, poți folosi în loc de suc de lămâie, suc de limetă. Vei avea nevoie de aproximativ 8-10 fructe.

Dacă ai cumpărat citrice bio pentru această rețetă, poți să păstrezi coaja pentru alte rețete sau o poți lăsa să se usuce, ca mai apoi să o transformi într-un ceai extrem de parfumat.

Citește și

Tartă de lămâie fără coacere cu cremă de brânză

Există și o variantă a acestei rețete care cere trei ingrediente pentru cremă. Laptele condensat este amestecat cu cremă de brânză pentru a crea o textură mai bogată. De asemenea, această variantă este mai puțin dulce. În acest caz, se vor folosi doar 400 ml lapte condensat integral îndulcit, 200 g cremă de brânză și 120 ml suc de lămâie.

Crema de brânză trebuie să fie la temperatura camerei pentru a fi suficient de moale în momentul în care este amestecată cu laptele condensat și sucul de lămâie. Această variantă nu este doar mai puțin dulce, dar și mai stabilă.

Tartă poate fi decorată cu frișcă și cu felii de lămâie, după preferințe. Din compoziția de mai jos se vor obține aproximativ 10 felii. Descoperă și rețeta de cheesecake cu jeleu de căpșuni, fără coacere, un desert răcoritor, ideal pentru perioada estivală.

Ingrediente

Mod de preparare

Se adăugă sucul de lămâie și laptele condensat într-un castron mare. Se amestecă până când sucul de lămâie este complet încorporat.

Biscuiții graham se pun într-un robot de bucătărie și se mărunțesc până devin foarte fini. Se amestecă apoi cu zahărul, untul topit și scorțișoara până când toate ingredientele sunt încorporate.

Într-o tavă de tartă cu diametrul de 25 cm se pune crusta de biscuiți. Se întinde și se apasă cu mâna până când se formează o bază uniformă. Deasupra se varsă umplutura de lămâie. Se folosește o spatulă pentru a o netezi.

Se dă la frigider câteva ore pentru a se întări sau chiar peste noapte. Se ține la rece până în momentul servirii. Dacă se decorează cu frișcă sau felii de lămâie se așteaptă până când crema este suficient de tare. Se poate face cu 2-3 zile înainte de a fi servită.

 

 

Citește și
CELE MAI CITITE
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Preparate de post pentru micul dejun puse pe un blat de lemn
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Budincă de ciocolată pe platou și o porție pe farfurie
Galerie foto
Budincă de ciocolată. Rețetă de desert simplu și rapid
Budincă de ciocolată. Rețetă de desert simplu și rapid
Trei porții din prăjitura Cartof
Galerie foto
Prăjitura Cartof. Rețeta unui desert clasic, din copilărie
Prăjitura Cartof. Rețeta unui desert clasic, din copilărie
Bomboane de cocos cu migdale și cremă de brânză
Galerie foto
Bomboane de cocos cu migdale și cremă de brânză
Bomboane de cocos cu migdale și cremă de brânză
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Chifle pufoase cu brânză și urzici în forma de copt, o chiflă secționată
13:41
Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
29 martie, 05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
24 martie, 07:23
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Preparate de post pentru micul dejun puse pe un blat de lemn
23 martie, 05:31
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Zodia care poate avea un 2025 fabulos începând cu zilele următoare. Nativul a cărui viață se schimbă în bine
Zodia care poate avea un 2025 fabulos începând cu zilele următoare. Nativul a cărui viață se schimbă în bine
Zodia care poate avea un 2025 fabulos începând cu zilele următoare. Nativul a cărui viață se schimbă în bine
Insula din Caraibe unde oamenii dispar fără urmă. Poliţia s-a enervat şi ne-a spus să ne oprim
Insula din Caraibe unde oamenii dispar fără urmă. "Poliţia s-a enervat şi ne-a spus să ne oprim"
Insula din Caraibe unde oamenii dispar fără urmă. "Poliţia s-a enervat şi ne-a spus să ne oprim"
„Mi-e ruşine” Ion Ţiriac a anunţat un proiect uriaş, în premieră în România! Mesajul pe care i l-a transmis Nadiei Comăneci
„Mi-e ruşine” Ion Ţiriac a anunţat un proiect uriaş, în premieră în România! Mesajul pe care i l-a transmis Nadiei Comăneci
„Mi-e ruşine” Ion Ţiriac a anunţat un proiect uriaş, în premieră în România! Mesajul pe care i l-a transmis Nadiei Comăneci
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Schimbările pe care platforma Facebook vrea să le facă în curând. Cum îi va afecta pe utilizatori
Schimbările pe care platforma Facebook vrea să le facă în curând. Cum îi va afecta pe utilizatori
Schimbările pe care platforma Facebook vrea să le facă în curând. Cum îi va afecta pe utilizatori
Ce avere are Donald Trump, de fapt. Suma e foarte diferită față de cea vehiculată chiar de către președintele SUA
Ce avere are Donald Trump, de fapt. Suma e foarte diferită față de cea vehiculată chiar de către președintele SUA
Ce avere are Donald Trump, de fapt. Suma e foarte diferită față de cea vehiculată chiar de către președintele SUA
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Ce este „încărcătura mentală a mamelor”. Se vorbește prea puțin despre ea
Ce este „încărcătura mentală a mamelor”. Se vorbește prea puțin despre ea
Ce este „încărcătura mentală a mamelor”. Se vorbește prea puțin despre ea
Selena Gomez a recunoscut că a fost foarte impulsivă în relațiile anterioare: Am făcut greșeli
Selena Gomez a recunoscut că a fost „foarte impulsivă” în relațiile anterioare: „Am făcut greșeli”
Selena Gomez a recunoscut că a fost „foarte impulsivă” în relațiile anterioare: „Am făcut greșeli”
Alimente care mențin sănătatea inimii. Cum te pot ajuta să previi bolile cardiovasculare
Alimente care mențin sănătatea inimii. Cum te pot ajuta să previi bolile cardiovasculare
Alimente care mențin sănătatea inimii. Cum te pot ajuta să previi bolile cardiovasculare
fresh
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești

Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești

Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă

Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
închide