Tartă de lămâie fără coacere. Rețeta cu cea mai fină cremă
Cum ar fi să poți face o tartă de lămâie care să nu aibă nevoie de coacere și nici de mai mult de două ingrediente? Rețeta pe care ți-o propunem are o cremă atât de fină și de răcoroasă, încât va deveni preferata ta pe parcursul verii.
Plăcinta de lămâie din doar două ingrediente este potrivită și pentru picnicuri, grătare cu prietenii sau orice alt tip de petrecere cu prietenii sau familia. Cu cât este mai rece cu atât este mai delicioasă. Vei avea nevoie de suc de lămâie, lapte condensat dulce și biscuiți graham.
Alături de un desert răcoros, merge întotdeauna o băutură cu gust intens de cafea. Îți propunem să testezi rețeta de iced coffee cu piure de banane. În multe țări, marile lanțuri de cafenele deja o au în meniu, iar clienții o adoră.
Ce fel de suc de lămâie este potrivit?
Cel mai bine este să folosești suc de lămâie proaspăt pentru tarta de lămâie fără coacere. Dacă nu ai la dispoziție, este bun și cel îmbuteliat. Pentru cel proaspăt, vei avea nevoie de aproximativ patru lămâi, în funcție de cât de suculente sunt. În ceea ce privește laptele condensat, alege-l pe cel nedegresat pentru a obține o cremă cât mai fină.
Dacă vrei o variantă mai parfumată, poți folosi în loc de suc de lămâie, suc de limetă. Vei avea nevoie de aproximativ 8-10 fructe.
Dacă ai cumpărat citrice bio pentru această rețetă, poți să păstrezi coaja pentru alte rețete sau o poți lăsa să se usuce, ca mai apoi să o transformi într-un ceai extrem de parfumat.
Tartă de lămâie fără coacere cu cremă de brânză
Există și o variantă a acestei rețete care cere trei ingrediente pentru cremă. Laptele condensat este amestecat cu cremă de brânză pentru a crea o textură mai bogată. De asemenea, această variantă este mai puțin dulce. În acest caz, se vor folosi doar 400 ml lapte condensat integral îndulcit, 200 g cremă de brânză și 120 ml suc de lămâie.
Crema de brânză trebuie să fie la temperatura camerei pentru a fi suficient de moale în momentul în care este amestecată cu laptele condensat și sucul de lămâie. Această variantă nu este doar mai puțin dulce, dar și mai stabilă.
Tartă poate fi decorată cu frișcă și cu felii de lămâie, după preferințe. Din compoziția de mai jos se vor obține aproximativ 10 felii. Descoperă și rețeta de cheesecake cu jeleu de căpșuni, fără coacere, un desert răcoritor, ideal pentru perioada estivală.
Ingrediente
Mod de preparare
Se adăugă sucul de lămâie și laptele condensat într-un castron mare. Se amestecă până când sucul de lămâie este complet încorporat.
Biscuiții graham se pun într-un robot de bucătărie și se mărunțesc până devin foarte fini. Se amestecă apoi cu zahărul, untul topit și scorțișoara până când toate ingredientele sunt încorporate.
Într-o tavă de tartă cu diametrul de 25 cm se pune crusta de biscuiți. Se întinde și se apasă cu mâna până când se formează o bază uniformă. Deasupra se varsă umplutura de lămâie. Se folosește o spatulă pentru a o netezi.
Se dă la frigider câteva ore pentru a se întări sau chiar peste noapte. Se ține la rece până în momentul servirii. Dacă se decorează cu frișcă sau felii de lămâie se așteaptă până când crema este suficient de tare. Se poate face cu 2-3 zile înainte de a fi servită.