Tartă de lămâie fără coacere. Rețeta cu cea mai fină cremă

timpul de preparare
Fără coacere
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Cum ar fi să poți face o tartă de lămâie care să nu aibă nevoie de coacere și nici de mai mult de două ingrediente? Rețeta pe care ți-o propunem are o cremă atât de fină și de răcoroasă, încât va deveni preferata ta pe parcursul verii.

Publicat: 1 iulie 2022, 08:31
o felie de tartă de lămâie fără coacere
Crema pentru tarta de lămâie fără coacere se poate face din doar două ingrediente/ Shutterstock

Plăcinta de lămâie din doar două ingrediente este potrivită și pentru picnicuri, grătare cu prietenii sau orice alt tip de petrecere cu prietenii sau familia. Cu cât este mai rece cu atât este mai delicioasă. Vei avea nevoie de suc de lămâie, lapte condensat dulce și biscuiți graham.

Alături de un desert răcoros, merge întotdeauna o băutură cu gust intens de cafea. Îți propunem să testezi rețeta de iced coffee cu piure de banane. În multe țări, marile lanțuri de cafenele deja o au în meniu, iar clienții o adoră.

Ce fel de suc de lămâie este potrivit?

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cel mai bine este să folosești suc de lămâie proaspăt pentru tarta de lămâie fără coacere. Dacă nu ai la dispoziție, este bun și cel îmbuteliat. Pentru cel proaspăt, vei avea nevoie de aproximativ patru lămâi, în funcție de cât de suculente sunt. În ceea ce privește laptele condensat, alege-l pe cel nedegresat pentru a obține o cremă cât mai fină.

Dacă vrei o variantă mai parfumată, poți folosi în loc de suc de lămâie, suc de limetă. Vei avea nevoie de aproximativ 8-10 fructe.

Dacă ai cumpărat citrice bio pentru această rețetă, poți să păstrezi coaja pentru alte rețete sau o poți lăsa să se usuce, ca mai apoi să o transformi într-un ceai extrem de parfumat.

Citește și

Tartă de lămâie fără coacere cu cremă de brânză

Există și o variantă a acestei rețete care cere trei ingrediente pentru cremă. Laptele condensat este amestecat cu cremă de brânză pentru a crea o textură mai bogată. De asemenea, această variantă este mai puțin dulce. În acest caz, se vor folosi doar 400 ml lapte condensat integral îndulcit, 200 g cremă de brânză și 120 ml suc de lămâie.

Crema de brânză trebuie să fie la temperatura camerei pentru a fi suficient de moale în momentul în care este amestecată cu laptele condensat și sucul de lămâie. Această variantă nu este doar mai puțin dulce, dar și mai stabilă.

Tartă poate fi decorată cu frișcă și cu felii de lămâie, după preferințe. Din compoziția de mai jos se vor obține aproximativ 10 felii. Descoperă și rețeta de cheesecake cu jeleu de căpșuni, fără coacere, un desert răcoritor, ideal pentru perioada estivală.

Ingrediente

Mod de preparare

Se adăugă sucul de lămâie și laptele condensat într-un castron mare. Se amestecă până când sucul de lămâie este complet încorporat.

Biscuiții graham se pun într-un robot de bucătărie și se mărunțesc până devin foarte fini. Se amestecă apoi cu zahărul, untul topit și scorțișoara până când toate ingredientele sunt încorporate.

Într-o tavă de tartă cu diametrul de 25 cm se pune crusta de biscuiți. Se întinde și se apasă cu mâna până când se formează o bază uniformă. Deasupra se varsă umplutura de lămâie. Se folosește o spatulă pentru a o netezi.

Se dă la frigider câteva ore pentru a se întări sau chiar peste noapte. Se ține la rece până în momentul servirii. Dacă se decorează cu frișcă sau felii de lămâie se așteaptă până când crema este suficient de tare. Se poate face cu 2-3 zile înainte de a fi servită.

 

 

Citește și
CELE MAI CITITE
Cartofi cu ciuperci la cuptor și frunze de pătrunjel
Cartofi cu ciuperci la cuptor. Un preparat simplu, dar plin de savoare
Cartofi cu ciuperci la cuptor. Un preparat simplu, dar plin de savoare
Porții de ciocolată de casă în foi de napolitană într-o cupă de înghețată
Ciocolată de casă în foi de napolitană – Rețetă clasică
Ciocolată de casă în foi de napolitană – Rețetă clasică
Pastă de ton cu țelină și ceapă roșie în bol, alături de o spatulă și un bol cu sare roz
Pastă de ton cu țelină și ceapă roșie. Un contrast plin de gusturi și texturi
Pastă de ton cu țelină și ceapă roșie. Un contrast plin de gusturi și texturi
Cozonac Babka cu mac și nuci porționat pe un grătar și un bol cu mac și lingură
Cozonac Babka cu mac și nuci. Un dans între tradiție și rafinament
Cozonac Babka cu mac și nuci. Un dans între tradiție și rafinament
Estonian Kringel, o împletitură cu scorțișoară
Estonian Kringel. Rețetă de cozonac împletit, cu scorțișoară
Estonian Kringel. Rețetă de cozonac împletit, cu scorțișoară
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Cremă de banane și avocado în două pahare și în blender, alături de două banane și un avocado
Cremă de banane și avocado. O combinație fină și catifelată
Cremă de banane și avocado. O combinație fină și catifelată
Budincă de ciocolată pe platou și o porție pe farfurie
Galerie foto
Budincă de ciocolată. Rețetă de desert simplu și rapid
Budincă de ciocolată. Rețetă de desert simplu și rapid
Trei porții din prăjitura Cartof
Galerie foto
Prăjitura Cartof. Rețeta unui desert clasic, din copilărie
Prăjitura Cartof. Rețeta unui desert clasic, din copilărie
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Două porții de cozonac Gubana pe o farfurie, alături de platoul cu cozonacul secționat
06:11
Cozonac Gubana – Rețetă tradițională din bucătăria italiană Cozonac Gubana – Rețetă tradițională din bucătăria italiană
Prăjitura Valurile Dunării cu vișine porționată pe farfurii
05:31
Prăjitura Valurile Dunării cu vișine. Un desert spectaculos și delicios Prăjitura Valurile Dunării cu vișine. Un desert spectaculos și delicios
Chec cu figurine de iepurași în interior, glazurat cu ciocolată albă și porționat pe un tocător
05:28
Chec cu figurine de iepurași în interior, glazurat cu ciocolată albă Chec cu figurine de iepurași în interior, glazurat cu ciocolată albă
carne de miel pusă într-o tavă
17 aprilie, 05:21
6 greșeli pe care le faci când gătești carne de miel. Cum poți să le eviți 6 greșeli pe care le faci când gătești carne de miel. Cum poți să le eviți
Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșun pe un platou
17 aprilie, 05:15
Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni, fragede și aromate Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni, fragede și aromate
Pască cu Nutella, fără aluat porționată
16 aprilie, 06:53
Pască cu Nutella, fără aluat. Rețetă simplă și rapidă Pască cu Nutella, fără aluat. Rețetă simplă și rapidă
Chec de post cu suc de portocale porționat pe un grătar, alături de cuțit și portocale
16 aprilie, 05:39
Chec de post cu suc de portocale, plăcut aromat și colorat Chec de post cu suc de portocale, plăcut aromat și colorat
Cozonac Babka cu mac și nuci porționat pe un grătar și un bol cu mac și lingură
15 aprilie, 06:33
Cozonac Babka cu mac și nuci. Un dans între tradiție și rafinament Cozonac Babka cu mac și nuci. Un dans între tradiție și rafinament
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Kleftiko. Rețetă de miel grecesc, preparat în hârtie de copt cu legume
Kleftiko. Rețetă de miel grecesc, preparat în hârtie de copt cu legume
Kleftiko. Rețetă de miel grecesc, preparat în hârtie de copt cu legume
Sfânta și Marea Vineri din Săptămâna Patimilor. Tradiții și obiceiuri în Vinerea Paştilor sau Vinerea Seacă, ziua morţii şi îngropării Domnului
Sfânta și Marea Vineri din Săptămâna Patimilor. Tradiții și obiceiuri în Vinerea Paştilor sau Vinerea Seacă, ziua morţii şi îngropării Domnului
Sfânta și Marea Vineri din Săptămâna Patimilor. Tradiții și obiceiuri în Vinerea Paştilor sau Vinerea Seacă, ziua morţii şi îngropării Domnului
Când a prevestit Valentin Ceaușescu că Steaua va câștiga Cupa Campionilor: „Jucătorii au început să râdă!”
Când a prevestit Valentin Ceaușescu că Steaua va câștiga Cupa Campionilor: „Jucătorii au început să râdă!”
Când a prevestit Valentin Ceaușescu că Steaua va câștiga Cupa Campionilor: „Jucătorii au început să râdă!”
Rugăciune puternică pentru Vinerea Mare. Rugăciunea pe care să o rostești în cea mai importantă zi din Săptămâna Patimilor
Rugăciune puternică pentru Vinerea Mare. Rugăciunea pe care să o rostești în cea mai importantă zi din Săptămâna Patimilor
Rugăciune puternică pentru Vinerea Mare. Rugăciunea pe care să o rostești în cea mai importantă zi din Săptămâna Patimilor
Cum a arătat Bianca Purcărea în rochie de mireasă. Imagini cu concurenta Te cunosc de undeva din ziua nunții
Cum a arătat Bianca Purcărea în rochie de mireasă. Imagini cu concurenta Te cunosc de undeva din ziua nunții
Cum a arătat Bianca Purcărea în rochie de mireasă. Imagini cu concurenta Te cunosc de undeva din ziua nunții
Spyware găsit pe zeci de aplicații Android. Ce utilizatori au fost afectați, potrivit experților
Spyware găsit pe zeci de aplicații Android. Ce utilizatori au fost afectați, potrivit experților
Spyware găsit pe zeci de aplicații Android. Ce utilizatori au fost afectați, potrivit experților
Chocotorta. Un desert argentinian fără coacere
Chocotorta. Un desert argentinian fără coacere
Chocotorta. Un desert argentinian fără coacere
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
Katy Perry a devenit prima artistă care a cântat în spațiu. Ce melodie a interpretat: Nu era vorba despre mine
Katy Perry a devenit prima artistă care a cântat în spațiu. Ce melodie a interpretat: „Nu era vorba despre mine”
Katy Perry a devenit prima artistă care a cântat în spațiu. Ce melodie a interpretat: „Nu era vorba despre mine”
Legume care devin mai sănătoase prin gătire. Cum se prepară corect aceste alimente
Legume care devin mai sănătoase prin gătire. Cum se prepară corect aceste alimente
Legume care devin mai sănătoase prin gătire. Cum se prepară corect aceste alimente
fresh
Pască cu Nutella, fără aluat. Rețetă simplă și rapidă

Pască cu Nutella, fără aluat. Rețetă simplă și rapidă

Pască cu Nutella, fără aluat. Rețetă simplă și rapidă

Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni, fragede și aromate

Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni, fragede și aromate

6 greșeli pe care le faci când gătești carne de miel. Cum poți să le eviți

6 greșeli pe care le faci când gătești carne de miel. Cum poți să le eviți

Prăjitura Valurile Dunării cu vișine. Un desert spectaculos și delicios

Prăjitura Valurile Dunării cu vișine. Un desert spectaculos și delicios

Chec de post cu suc de portocale, plăcut aromat și colorat

Chec de post cu suc de portocale, plăcut aromat și colorat
închide