5 rețete de deserturi cu cireșe, de care nu te vei plictisi vara aceasta

Cireșele sunt fructele vedetă ale verii. Sunt delicioase, pline de vitamine și minerale și atât de versatile, încât am putea să le consumăm în fiecare zi fără să ne plictisim. De aceea, îți oferim cinci rețete de deserturi cu cireșe, pe care le vei adora în această vară.

Publicat: 27 iunie 2022, 14:30 / Actualizat: 28 iunie 2022, 10:05
Prăjitură cu cireșe în tavă de ceramică, alături de o ustensilă de tăiat prăjitura.
Galerie foto

Galerie foto

De cele mai multe ori la prăjituri cu cireșe se adaugă migdale pentru textură / Profimedia Images

Din cireșe poți face orice desert, de la plăcintă la dulceață. De asemenea, le poți transforma într-un sos elegant și inedit pentru friptură de vită sau carne de vânat. Gustul lor dulce-acrișor le face potrivite pentru atât de multe preparate.

Dacă și tu adori aceste fructe, îți oferim cinci rețete de deserturi cu cireșe, de care garantăm că nu te vei plictisi vara aceasta.

Plăcintă cu cireșe

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Plăcinta cu cireșe ar trebui să fie puțin suculentă, dulce-acrișoară. Este recomandat să folosești cireșe proaspete, însă dacă îți este poftă de acest desert și atunci când nu este sezon poți să pui și cireșe congelate, dacă ai la îndemână. 

Decorul face plăcinta cu cireșe și mai apetisantă / Shutterstock

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 650 g făină 
  • 1/2 linguriță de sare
  • 85 g unt rece nesărat, tăiat cubulețe
  • 1/3 cană de scurtare
  • 6 – 10 linguri de apă cu gheață.

Pentru umplutură:

  • 1,250 g  cireșe proaspete, fără sâmburi
  • 2 lingurițe suc de lămâie
  • 1/4 linguriță extract de migdale
  • 250 g zahăr
  • 70 g făină 
  • 1 linguriță de scorțișoară măcinată.

Pentru decor:

  • 1 lingură de lapte 2%
  • 1 linguriță de zahăr.

Mod de preparare

Într-un castron mare, se amestecă făina și sarea. Se adaugă untul și se frământă până devine sfărâmicios. Se adăugă treptat apă cu gheață, amestecând cu o furculiță până când aluatul rămâne ferm când este presat. Se împarte aluatul în jumătate. Se modelează fiecare dintre ele în formă de disc. Se la rece 1 oră sau peste noapte.

Se preîncălzește cuptorul la 170°C. Pentru umplutură, se pun cireșe într-un castron mare. Se stropesc cu suc de lămâie și extract de migdale. Într-un castron mic, se amestecă zahărul, făina și scorțișoara. Se presară peste cireșe și se amestecă ușor pentru a se acoperi.

Pe o suprafață ușor înfăinată, se întinde fiecare bilă de aluat într-un cerc cu grosimea 3 mm. Se transfera într-o formă de plăcintă cu diametrul de 22 cm farfurie de plăcintă. Se taie excesul de blat de pe margine. Se adaugă umplutura.

Se întinde aluatul rămas într-un cerc de 3 mm grosime. Se decupează stelele sau alte forme folosind forme de prăjituri. Se pun pun peste umplutură. 

Se coace 40 de minute. Pentru topping, se unge blatul plăcintei cu lapte. Se presară cu zahăr. Se coace până când aluatul devine auriu și umplutura este spumoasă. Se lasă să se răcească pe un grătar.

Citește și

Prăjitură cu budincă de cireșe

Budinca cu cireșe este cremoasă, dulce-acrișoară și foarte parfumată. Este desertul perfect pentru o masă în familie într-o zi caldă de vară.

Prăjitura cu budincă de cireșe este desertul perfect pentru o zi de vară / Shutterstock

Ingrediente

  • 500 g făină 
  • 350 g zahăr
  • 4 lingurițe de praf de copt
  • 250 ml lapte 2%.
  • 50 ml ulei 
  • 509 g cireșe roșii fără sâmburi
  • 1/8 linguriță de extract de migdale
  •  frișcă sau înghețată (opțional).

Mod de preparare

Se amestecă făina, 250 g zahăr, praful de copt, laptele și uleiul. Se toarnă într-un vas de copt cu capacitatea de 3 litri. Într-un castron, se amestecă cireșele, extractul de migdale și zahărul rămas. Amestecul se pune peste aluat.

Se coace la 180°C timp de 40-45 de minute sau până când o scobitoare introdusă în prăjitură iese curată. Se servește caldă, cu frișcă sau înghețată dacă se dorește.

Tartă Streusel de cireșe

Plină de cireșe proaspete și crocantă la exterior, această tartă este elegantă și foarte ușor de preparat.

Poți folosi orice fel de cireșe pentru tarta streusel cu cireșe / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 pachet de aluat pentru plăcintă 
  • 80 g zahăr
  • 3 linguri de amidon de porumb
  • sare
  • 1 kg cireșe fără sâmburi proaspete sau congelate
  • 1/8 linguriță de extract de migdale.

Pentru toping:

  • 70 g ovăz 
  • 10 g făină 
  • 20 g zahăr brun
  • 20 g migdale tăiate
  • 30 g unt rece.

Mod de preparare

Aluatul se întinde și se așează într-o tavă cu diametrul de 22 cm neuns, acoperind și marginile. Tava ar trebui să aibă fund detașabil.

Într-o cratiță mare, se amestecă zahărul, amidonul de porumb și sarea la foc mediu. Apoi se încorporează cireșele, amestecând continuu. Se lasă până se îngroașă. Se ia de pe foc și se încorporează extractul de migdale. Compoziția se toarnă în tavă cu aluat.

Pentru topping, se amestecă ovăzul, făina, zahărul brun și migdalele. Se încorporează untul se amestecă până compoziția devine nisipoasă. Se presară peste umplutură. Se coace la 180°C 30-35 de minute sau până când blatul este auriu. Se răcește pe un grătar înainte de consum.

Smoothie de cireșe

Pentru acest smoothie poți folosi și cireșe congelate. De fapt, chiar este recomandat să faci acest lucru pentru a face un smoothie cât mai rece.

Un smoothie de cireșe poate fi un mic-dejun sănătos / Shutterstock

Ingrediente

  • 300 g cireșe congelate sau proaspete, fără sâmburi
  • 150 g iaurt natural
  • 1 banană mare, feliată
  • ½ linguriță extract de vanilie.

Mod de preparare

Se pun toate ingredientele într-un blender și se amestecă până la omogenizare. Dacă este prea gros se adaugă 50-100 ml apă rece.

Un alt desert delicios, fără coacere, este prăjitura cu pișcoturi și cremă de mascarpone, a cărei rețetă o găsești aici.

Mini clafoutis de cireșe

Aceste mini delicii se numără printre cele cinci rețete de deserturi cu cireșe pe care îți recomandăm să le încerci în zilele toride de vară. Dacă nu ai vase de ceramică termorezistente de dimensiuni mici, poți prepara clafoutis de cireșe într-unul mai mare cu diametrul de 20 de cm.

Clafoutis de cireșe poate fi făcut și în vase mai mari / Shutterstock

Ingrediente

  • 150 g zahăr tos
  • 225 g cireșe, fără sâmburi
  • ¼ linguriță de extract de migdale 
  • 2 ouă mari și 2 gălbenușuri 
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 45 g făină 
  • unt
  • 1 lingură de zahăr pudră
  • înghețată de vanilie, pentru servire.

Mod de preparare

Se fierb 50 g de zahăr tos și cireșele împreună într-o tigaie la foc mediu până când zahărul se dizolvă, timp de 1-2 minute. Se toarnă într-un bol și se lasă deoparte să se răcească.

Ouăle se bat cu extractul de vanilie și restul de 100 g de zahăr până se omogenizează.

Smântâna se amestecă cu făina. Se lasă 10 minute să se odihnească. Ar trebui sa aibă consistența aluatului de clătite.

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se ung cu unt șase vase de ceramică puțin adânci. Se împarte compoziția de cireșele între vase, se toarnă aluatul, iar deasupra sosul de cireșe. Se pun vasele pe o tavă de copt și se dau la cuptor 25 de minute până se rumenesc. Se presară cu zahărul pudră și se servesc calde cu înghețată.

Citește și
CELE MAI CITITE
Paste carbonara fără smântână
Paste carbonara fără smântână. Rețeta simplă care te va cuceri
Paste carbonara fără smântână. Rețeta simplă care te va cuceri
Două Mini tarte cu mere de post, o furculiță și mere proaspete
Mini tarte cu mere de post. Un desert fraged, aromat și irezistibil
Mini tarte cu mere de post. Un desert fraged, aromat și irezistibil
Melcișori de post cu mac pe un grătar și pe o farfurie, alături de o ceașcă cu ceai
Melcișori de post cu mac, fragezi, aromați și delicioși
Melcișori de post cu mac, fragezi, aromați și delicioși
Mâncare de spanac cu usturoi într-un bol, alături de lingură, o solniță și frunze de spanac
Mâncare de spanac cu usturoi. Rețeta unui preparat simplu și delicios
Mâncare de spanac cu usturoi. Rețeta unui preparat simplu și delicios
Budincă de banane cu afine și semințe de chia în pahar cu linguriță
Budincă de banane cu afine și semințe de chia. Un desert cremos și sănătos
Budincă de banane cu afine și semințe de chia. Un desert cremos și sănătos
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Desertul franțuzesc cu cireșe - clafoutis, porționat
Galerie foto
Clafoutis cu cireșe. Desert simplu și ușor din bucătăria franceză
Clafoutis cu cireșe. Desert simplu și ușor din bucătăria franceză
Bol cu dulceață de cireșe fără zahăr, așezat pe un blat din lemn
Rețeta de dulceață de cireșe, fără zahăr, care rezistă până la un an
Rețeta de dulceață de cireșe, fără zahăr, care rezistă până la un an
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Torta della Nonna servit pe un suport special
07:54
Torta della Nonna, rețeta tortului pe care îl fac toate bunicile din Italia Torta della Nonna, rețeta tortului pe care îl fac toate bunicile din Italia
fattoush servită într-o farfurie mare, albă
05:56
Fattoush. Cum prepari acasă cea mai delicioasă salată libaneză Fattoush. Cum prepari acasă cea mai delicioasă salată libaneză
Budincă de chia cu banane servită în două pahare transparente
05:06
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
preparate de post pentru la birou
17 martie, 05:51
Preparate de post pentru mesele de la birou. 7 idei din care să te inspiri Preparate de post pentru mesele de la birou. 7 idei din care să te inspiri
Mujadara pusă pe o farfurie rustică
17 martie, 05:07
Mujadara. Orez cu linte și ceapă caramelizată, rețeta simplă și hrănitoare Mujadara. Orez cu linte și ceapă caramelizată, rețeta simplă și hrănitoare
Tort de mere cu vanilie și ciocolată porționat
17 martie, 04:40
Tort de mere cu vanilie și ciocolată. Un desert rafinat și fără coacere Tort de mere cu vanilie și ciocolată. Un desert rafinat și fără coacere
înlocuitori ai zahărului puși pe un blat gri
16 martie, 06:51
Cum poți limita adaosul de zahăr din prăjituri. Sfaturi pentru a păstra gustul delicios Cum poți limita adaosul de zahăr din prăjituri. Sfaturi pentru a păstra gustul delicios
chiftele kibbeh puse pe o farfurie albă
16 martie, 06:08
Rețetă de kibbeh, chiftele aromate ca în Orientul Mijlociu Rețetă de kibbeh, chiftele aromate ca în Orientul Mijlociu
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Cassata Siciliană. Rafinamentul unui desert tradițional italian
Cassata Siciliană. Rafinamentul unui desert tradițional italian
Cassata Siciliană. Rafinamentul unui desert tradițional italian
Încă se mai găsesc case la prețul unei cafele în Italia. Orașul care vinde locuințe cu 1 euro, cu o singură condiție
Încă se mai găsesc case la prețul unei cafele în Italia. Orașul care vinde locuințe cu 1 euro, cu o singură condiție
Încă se mai găsesc case la prețul unei cafele în Italia. Orașul care vinde locuințe cu 1 euro, cu o singură condiție
Dialog fabulos între Ion Ţiriac şi Donald Trump: “Băi, Ţiriac, rămâi cu ea! Cadoul primit de miliardarul român
Dialog fabulos între Ion Ţiriac şi Donald Trump: “Băi, Ţiriac, rămâi cu ea!” Cadoul primit de miliardarul român
Dialog fabulos între Ion Ţiriac şi Donald Trump: “Băi, Ţiriac, rămâi cu ea!” Cadoul primit de miliardarul român
Iulia Albu, prima reacție după despărțirea de Mike. Ce spune despre povestea lor de dragoste: Se întâmplă în multe cupluri
Iulia Albu, prima reacție după despărțirea de Mike. Ce spune despre povestea lor de dragoste: „Se întâmplă în multe cupluri”
Iulia Albu, prima reacție după despărțirea de Mike. Ce spune despre povestea lor de dragoste: „Se întâmplă în multe cupluri”
Jose Eduardo Derbez este acuzat de lipsa bunelor maniere. Actorul nu i-a cedat locul partenerei Paola Dalay
Jose Eduardo Derbez este acuzat de lipsa bunelor maniere. Actorul nu i-a cedat locul partenerei Paola Dalay
Jose Eduardo Derbez este acuzat de lipsa bunelor maniere. Actorul nu i-a cedat locul partenerei Paola Dalay
Eclipsa solară rară va avea loc pe 29 martie. Unde va fi vizibil fenomenul spectaculos
Eclipsa solară rară va avea loc pe 29 martie. Unde va fi vizibil fenomenul spectaculos
Eclipsa solară rară va avea loc pe 29 martie. Unde va fi vizibil fenomenul spectaculos
Risotto cremos cu leurdă, plăcut colorat și aromat
Risotto cremos cu leurdă, plăcut colorat și aromat
Risotto cremos cu leurdă, plăcut colorat și aromat
Depresia de primăvară la părinți. De ce unii dintre ei se simt obosiți și cum pot gestiona stresul
Depresia de primăvară la părinți. De ce unii dintre ei se simt obosiți și cum pot gestiona stresul
Depresia de primăvară la părinți. De ce unii dintre ei se simt obosiți și cum pot gestiona stresul
Hailey și Justin Bieber au mers la Disneyland alături de câțiva prieteni, la scurt timp după mesajul tulburător postat de artist
Hailey și Justin Bieber au mers la Disneyland alături de câțiva prieteni, la scurt timp după mesajul tulburător postat de artist
Hailey și Justin Bieber au mers la Disneyland alături de câțiva prieteni, la scurt timp după mesajul tulburător postat de artist
Ce trebuie să știi despre sindromul de intestin iritabil cu constipație
Ce trebuie să știi despre sindromul de intestin iritabil cu constipație
Ce trebuie să știi despre sindromul de intestin iritabil cu constipație
fresh
Melcișori de post cu mac, fragezi, aromați și delicioși

Melcișori de post cu mac, fragezi, aromați și delicioși

Melcișori de post cu mac, fragezi, aromați și delicioși

Tort de mere cu vanilie și ciocolată. Un desert rafinat și fără coacere

Tort de mere cu vanilie și ciocolată. Un desert rafinat și fără coacere

Cum poți limita adaosul de zahăr din prăjituri. Sfaturi pentru a păstra gustul delicios

Cum poți limita adaosul de zahăr din prăjituri. Sfaturi pentru a păstra gustul delicios

Rețetă de kibbeh, chiftele aromate ca în Orientul Mijlociu

Rețetă de kibbeh, chiftele aromate ca în Orientul Mijlociu

Preparate de post pentru mesele de la birou. 7 idei din care să te inspiri

Preparate de post pentru mesele de la birou. 7 idei din care să te inspiri
închide