5 rețete de deserturi cu cireșe, de care nu te vei plictisi vara aceasta

Cireșele sunt fructele vedetă ale verii. Sunt delicioase, pline de vitamine și minerale și atât de versatile, încât am putea să le consumăm în fiecare zi fără să ne plictisim. De aceea, îți oferim cinci rețete de deserturi cu cireșe, pe care le vei adora în această vară.

Publicat: 27 iunie 2022, 14:30 / Actualizat: 28 iunie 2022, 10:05
Prăjitură cu cireșe în tavă de ceramică, alături de o ustensilă de tăiat prăjitura.
Galerie foto

Galerie foto

De cele mai multe ori la prăjituri cu cireșe se adaugă migdale pentru textură / Profimedia Images

Din cireșe poți face orice desert, de la plăcintă la dulceață. De asemenea, le poți transforma într-un sos elegant și inedit pentru friptură de vită sau carne de vânat. Gustul lor dulce-acrișor le face potrivite pentru atât de multe preparate.

Dacă și tu adori aceste fructe, îți oferim cinci rețete de deserturi cu cireșe, de care garantăm că nu te vei plictisi vara aceasta.

Plăcintă cu cireșe

Plăcinta cu cireșe ar trebui să fie puțin suculentă, dulce-acrișoară. Este recomandat să folosești cireșe proaspete, însă dacă îți este poftă de acest desert și atunci când nu este sezon poți să pui și cireșe congelate, dacă ai la îndemână. 

Decorul face plăcinta cu cireșe și mai apetisantă / Shutterstock

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 650 g făină 
  • 1/2 linguriță de sare
  • 85 g unt rece nesărat, tăiat cubulețe
  • 1/3 cană de scurtare
  • 6 – 10 linguri de apă cu gheață.

Pentru umplutură:

  • 1,250 g  cireșe proaspete, fără sâmburi
  • 2 lingurițe suc de lămâie
  • 1/4 linguriță extract de migdale
  • 250 g zahăr
  • 70 g făină 
  • 1 linguriță de scorțișoară măcinată.

Pentru decor:

  • 1 lingură de lapte 2%
  • 1 linguriță de zahăr.

Mod de preparare

Într-un castron mare, se amestecă făina și sarea. Se adaugă untul și se frământă până devine sfărâmicios. Se adăugă treptat apă cu gheață, amestecând cu o furculiță până când aluatul rămâne ferm când este presat. Se împarte aluatul în jumătate. Se modelează fiecare dintre ele în formă de disc. Se la rece 1 oră sau peste noapte.

Se preîncălzește cuptorul la 170°C. Pentru umplutură, se pun cireșe într-un castron mare. Se stropesc cu suc de lămâie și extract de migdale. Într-un castron mic, se amestecă zahărul, făina și scorțișoara. Se presară peste cireșe și se amestecă ușor pentru a se acoperi.

Pe o suprafață ușor înfăinată, se întinde fiecare bilă de aluat într-un cerc cu grosimea 3 mm. Se transfera într-o formă de plăcintă cu diametrul de 22 cm farfurie de plăcintă. Se taie excesul de blat de pe margine. Se adaugă umplutura.

Se întinde aluatul rămas într-un cerc de 3 mm grosime. Se decupează stelele sau alte forme folosind forme de prăjituri. Se pun pun peste umplutură. 

Se coace 40 de minute. Pentru topping, se unge blatul plăcintei cu lapte. Se presară cu zahăr. Se coace până când aluatul devine auriu și umplutura este spumoasă. Se lasă să se răcească pe un grătar.

Citește și

Prăjitură cu budincă de cireșe

Budinca cu cireșe este cremoasă, dulce-acrișoară și foarte parfumată. Este desertul perfect pentru o masă în familie într-o zi caldă de vară.

Prăjitura cu budincă de cireșe este desertul perfect pentru o zi de vară / Shutterstock

Ingrediente

  • 500 g făină 
  • 350 g zahăr
  • 4 lingurițe de praf de copt
  • 250 ml lapte 2%.
  • 50 ml ulei 
  • 509 g cireșe roșii fără sâmburi
  • 1/8 linguriță de extract de migdale
  •  frișcă sau înghețată (opțional).

Mod de preparare

Se amestecă făina, 250 g zahăr, praful de copt, laptele și uleiul. Se toarnă într-un vas de copt cu capacitatea de 3 litri. Într-un castron, se amestecă cireșele, extractul de migdale și zahărul rămas. Amestecul se pune peste aluat.

Se coace la 180°C timp de 40-45 de minute sau până când o scobitoare introdusă în prăjitură iese curată. Se servește caldă, cu frișcă sau înghețată dacă se dorește.

Tartă Streusel de cireșe

Plină de cireșe proaspete și crocantă la exterior, această tartă este elegantă și foarte ușor de preparat.

Poți folosi orice fel de cireșe pentru tarta streusel cu cireșe / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 pachet de aluat pentru plăcintă 
  • 80 g zahăr
  • 3 linguri de amidon de porumb
  • sare
  • 1 kg cireșe fără sâmburi proaspete sau congelate
  • 1/8 linguriță de extract de migdale.

Pentru toping:

  • 70 g ovăz 
  • 10 g făină 
  • 20 g zahăr brun
  • 20 g migdale tăiate
  • 30 g unt rece.

Mod de preparare

Aluatul se întinde și se așează într-o tavă cu diametrul de 22 cm neuns, acoperind și marginile. Tava ar trebui să aibă fund detașabil.

Într-o cratiță mare, se amestecă zahărul, amidonul de porumb și sarea la foc mediu. Apoi se încorporează cireșele, amestecând continuu. Se lasă până se îngroașă. Se ia de pe foc și se încorporează extractul de migdale. Compoziția se toarnă în tavă cu aluat.

Pentru topping, se amestecă ovăzul, făina, zahărul brun și migdalele. Se încorporează untul se amestecă până compoziția devine nisipoasă. Se presară peste umplutură. Se coace la 180°C 30-35 de minute sau până când blatul este auriu. Se răcește pe un grătar înainte de consum.

Smoothie de cireșe

Pentru acest smoothie poți folosi și cireșe congelate. De fapt, chiar este recomandat să faci acest lucru pentru a face un smoothie cât mai rece.

Un smoothie de cireșe poate fi un mic-dejun sănătos / Shutterstock

Ingrediente

  • 300 g cireșe congelate sau proaspete, fără sâmburi
  • 150 g iaurt natural
  • 1 banană mare, feliată
  • ½ linguriță extract de vanilie.

Mod de preparare

Se pun toate ingredientele într-un blender și se amestecă până la omogenizare. Dacă este prea gros se adaugă 50-100 ml apă rece.

Un alt desert delicios, fără coacere, este prăjitura cu pișcoturi și cremă de mascarpone, a cărei rețetă o găsești aici.

Mini clafoutis de cireșe

Aceste mini delicii se numără printre cele cinci rețete de deserturi cu cireșe pe care îți recomandăm să le încerci în zilele toride de vară. Dacă nu ai vase de ceramică termorezistente de dimensiuni mici, poți prepara clafoutis de cireșe într-unul mai mare cu diametrul de 20 de cm.

Clafoutis de cireșe poate fi făcut și în vase mai mari / Shutterstock

Ingrediente

  • 150 g zahăr tos
  • 225 g cireșe, fără sâmburi
  • ¼ linguriță de extract de migdale 
  • 2 ouă mari și 2 gălbenușuri 
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 45 g făină 
  • unt
  • 1 lingură de zahăr pudră
  • înghețată de vanilie, pentru servire.

Mod de preparare

Se fierb 50 g de zahăr tos și cireșele împreună într-o tigaie la foc mediu până când zahărul se dizolvă, timp de 1-2 minute. Se toarnă într-un bol și se lasă deoparte să se răcească.

Ouăle se bat cu extractul de vanilie și restul de 100 g de zahăr până se omogenizează.

Smântâna se amestecă cu făina. Se lasă 10 minute să se odihnească. Ar trebui sa aibă consistența aluatului de clătite.

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se ung cu unt șase vase de ceramică puțin adânci. Se împarte compoziția de cireșele între vase, se toarnă aluatul, iar deasupra sosul de cireșe. Se pun vasele pe o tavă de copt și se dau la cuptor 25 de minute până se rumenesc. Se presară cu zahărul pudră și se servesc calde cu înghețată.

Citește și
CELE MAI CITITE
Porții de pandișpan cu vișine și caise pe un blat negru de ardezie
Pandișpan cu vișine și caise, desertul vedetă al verii
Pandișpan cu vișine și caise, desertul vedetă al verii
Prăjitură cu afine și bezea porționată pe o farfurie albă, alături de un bol cu afine
Prăjitură cu afine și bezea. Desert simplu de vară
Prăjitură cu afine și bezea. Desert simplu de vară
Budincă de dovlecei cu brânză și busuioc porționată în forma de copt așezată pe un ștergar alb cu carouri albastre
Budincă de dovlecei cu brânză și busuioc
Budincă de dovlecei cu brânză și busuioc
preparate cu caise frumos aranjate
5 preparate cu caise, care să îți parfumeze vara
5 preparate cu caise, care să îți parfumeze vara
Borcan cu dulceață de pere
Cum să faci cea mai delicioasă dulceață de pere fără zahăr
Cum să faci cea mai delicioasă dulceață de pere fără zahăr
Te-ar mai putea interesa și
Bol cu dulceață de cireșe fără zahăr, așezat pe un blat din lemn
Rețeta de dulceață de cireșe, fără zahăr, care rezistă până la un an
Rețeta de dulceață de cireșe, fără zahăr, care rezistă până la un an
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
borcan cu dulceață de piersici
07:15
Dulceața de piersici. Rețeta care rezistă până primăvara Dulceața de piersici. Rețeta care rezistă până primăvara
Salată de vinete cu avocado și noodles de dovlecei în bol alb, alături de un dovlecel verde, o jumătate de avocado și câteva vinete
07:12
Salată de vinete cu avocado și noodles de dovlecei Salată de vinete cu avocado și noodles de dovlecei
ort cu jeleu de caise și blat din ruladă secționat pe un platou alb și o porție pe o farfurie, alături de două caise și un ștergar verde
06:49
Tort cu jeleu de caise și blat din ruladă Tort cu jeleu de caise și blat din ruladă
borcan cu gem de afine
13 august, 07:26
Cum să faci gem de afine din doar 3 ingrediente, fără pectină Cum să faci gem de afine din doar 3 ingrediente, fără pectină
pahare cu margarita cu pepene congelat
13 august, 06:50
Cum să faci margarita cu pepene roșu congelat Cum să faci margarita cu pepene roșu congelat
Porție de Supă cremă de roșii coapte cu ardei copți și usturoi în bol roșu, alături de roșii coapte, cimbru și usturoi
13 august, 06:30
Supă cremă de roșii coapte cu ardei copți și usturoi Supă cremă de roșii coapte cu ardei copți și usturoi
borcan cu compot de caise
12 august, 08:21
Compot de caise. Rețeta care rezistă până la primăvară Compot de caise. Rețeta care rezistă până la primăvară
borcan cu sos de miere cu paprika
12 august, 08:17
Sos de miere cu paprika și limetă, potrivit pentru brânzeturi la grătar Sos de miere cu paprika și limetă, potrivit pentru brânzeturi la grătar
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
borcan cu gem de afine
1
Cum să faci gem de afine din doar 3 ingrediente, fără pectină
Cum să faci gem de afine din doar 3 ingrediente, fără pectină
Gemul de afine este una dintre cele mai savuroase metode de a păstra peste iarnă micuțele fructe pline de antioxidanți. Se poate face din doar trei ingrediente și nu necesită foarte...
Budincă de dovlecei cu brânză și busuioc porționată în forma de copt așezată pe un ștergar alb cu carouri albastre
2
Budincă de dovlecei cu brânză și busuioc
Budincă de dovlecei cu brânză și busuioc
Dacă îți plac gustările sub formă de budincă, servite calde sau reci, îți oferim o delicioasă rețetă de budincă de dovlecei cu brânză și busuioc. Rețeta este simplă, conține ingrediente puține...
Borcane cu zarzavat pentru ciorbe
3
Zarzavat pentru ciorbe. O conservă nelipsită din cămară
Zarzavat pentru ciorbe. O conservă nelipsită din cămară
Dacă adori ciorbele bogate în legume, nu ezita să prepari pentru iarnă și câteva borcane cu zarzavat pentru ciorbe. Te vor răsfăța aromele și culorile acestora și în preparatele din sezonul...
Porții de pandișpan cu vișine și caise pe un blat negru de ardezie
4
Pandișpan cu vișine și caise, desertul vedetă al verii
Pandișpan cu vișine și caise, desertul vedetă al verii
Dacă îți plac deserturile cu fructe proaspete în compoziție, îți recomandăm să încerci o rețetă de pandișpan cu vișine și caise. Cu siguranță îl vei declara desertul vedetă al verii. Combinația...
Prăjitură cu afine și bezea porționată pe o farfurie albă, alături de un bol cu afine
5
Prăjitură cu afine și bezea. Desert simplu de vară
Prăjitură cu afine și bezea. Desert simplu de vară
Dacă ești în căutarea unui desert simplu de vară, delicios și spectaculos, îți oferim o rețetă de prăjitură cu afine și bezea. Prăjiturile cu fructe sunt foarte versatile, dar și mai...
Parteneri
Îndrăgostită de Seriale CaTine. Înscrie-te în concursul nostru și poți câștiga un Smart TV

Îndrăgostită de Seriale CaTine. Înscrie-te în concursul nostru și poți câștiga un Smart TV

Îndrăgostită de Seriale CaTine. Înscrie-te în concursul nostru și poți câștiga un Smart TV
Horoscop Săgetător săptămâna 15-21 august 2022

Horoscop Săgetător săptămâna 15-21 august 2022

Horoscop Săgetător săptămâna 15-21 august 2022
Amanta lui Laurențiu Reghecampf, uluită de noua casă unde a dus-o soțul Anamariei Prodan. Mesajul plin de emoție al Corinei Caciuc

Amanta lui Laurențiu Reghecampf, uluită de noua casă unde a dus-o soțul Anamariei Prodan. Mesajul plin de emoție al Corinei Caciuc

Amanta lui Laurențiu Reghecampf, uluită de noua casă unde a dus-o soțul Anamariei Prodan. Mesajul plin de emoție al Corinei Caciuc
Ramona Olaru s-a logodit cu iubitul Cătălin Cazacu. Cum arată inelul de logodnă inedit

Ramona Olaru s-a logodit cu iubitul Cătălin Cazacu. Cum arată inelul de logodnă inedit

Ramona Olaru s-a logodit cu iubitul Cătălin Cazacu. Cum arată inelul de logodnă inedit
Kerem Bürsin a îmbrăcat o ținută sport. Cum arată actorul din “Dragostea plutește în aer atunci când nu se află pe platourile de filmare

Kerem Bürsin a îmbrăcat o ținută sport. Cum arată actorul din “Dragostea plutește în aer” atunci când nu se află pe platourile de filmare

Kerem Bürsin a îmbrăcat o ținută sport. Cum arată actorul din “Dragostea plutește în aer” atunci când nu se află pe platourile de filmare
Peștele care își schimbă forma i-a uimit pe cercetători. Cum arată

Peștele care își schimbă forma i-a uimit pe cercetători. Cum arată

Peștele care își schimbă forma i-a uimit pe cercetători. Cum arată
Supă cremă de mazăre cu roșii coapte

Supă cremă de mazăre cu roșii coapte

Supă cremă de mazăre cu roșii coapte
Preparatul preferat al lui Meghan Markle. Cum arată masa ideală pentru Ducesa de Sussex

Preparatul preferat al lui Meghan Markle. Cum arată masa ideală pentru Ducesa de Sussex

Preparatul preferat al lui Meghan Markle. Cum arată masa ideală pentru Ducesa de Sussex
fresh
borcan cu compot de caise
Compot de caise. Rețeta care rezistă până la primăvară
Compot de caise. Rețeta care rezistă până la primăvară
Vinete coapte la borcan pentru iarnă
Vinete coapte la borcan pentru iarnă
Supă cremă de roșii coapte cu ardei copți și usturoi
Supă cremă de roșii coapte cu ardei copți și usturoi
Cum să faci gem de afine din doar 3 ingrediente, fără pectină
Cum să faci gem de afine din doar 3 ingrediente, fără pectină
Cum să faci margarita cu pepene roșu congelat
Cum să faci margarita cu pepene roșu congelat
închide