5 rețete de deserturi cu cireșe, de care nu te vei plictisi vara aceasta

Cireșele sunt fructele vedetă ale verii. Sunt delicioase, pline de vitamine și minerale și atât de versatile, încât am putea să le consumăm în fiecare zi fără să ne plictisim. De aceea, îți oferim cinci rețete de deserturi cu cireșe, pe care le vei adora în această vară.

Publicat: 27 iunie 2022, 14:30 / Actualizat: 28 iunie 2022, 10:05
Prăjitură cu cireșe în tavă de ceramică, alături de o ustensilă de tăiat prăjitura.
Galerie foto

Galerie foto

De cele mai multe ori la prăjituri cu cireșe se adaugă migdale pentru textură / Profimedia Images

Din cireșe poți face orice desert, de la plăcintă la dulceață. De asemenea, le poți transforma într-un sos elegant și inedit pentru friptură de vită sau carne de vânat. Gustul lor dulce-acrișor le face potrivite pentru atât de multe preparate.

Dacă și tu adori aceste fructe, îți oferim cinci rețete de deserturi cu cireșe, de care garantăm că nu te vei plictisi vara aceasta.

Plăcintă cu cireșe

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Plăcinta cu cireșe ar trebui să fie puțin suculentă, dulce-acrișoară. Este recomandat să folosești cireșe proaspete, însă dacă îți este poftă de acest desert și atunci când nu este sezon poți să pui și cireșe congelate, dacă ai la îndemână. 

Decorul face plăcinta cu cireșe și mai apetisantă / Shutterstock

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 650 g făină 
  • 1/2 linguriță de sare
  • 85 g unt rece nesărat, tăiat cubulețe
  • 1/3 cană de scurtare
  • 6 – 10 linguri de apă cu gheață.

Pentru umplutură:

  • 1,250 g  cireșe proaspete, fără sâmburi
  • 2 lingurițe suc de lămâie
  • 1/4 linguriță extract de migdale
  • 250 g zahăr
  • 70 g făină 
  • 1 linguriță de scorțișoară măcinată.

Pentru decor:

  • 1 lingură de lapte 2%
  • 1 linguriță de zahăr.

Mod de preparare

Într-un castron mare, se amestecă făina și sarea. Se adaugă untul și se frământă până devine sfărâmicios. Se adăugă treptat apă cu gheață, amestecând cu o furculiță până când aluatul rămâne ferm când este presat. Se împarte aluatul în jumătate. Se modelează fiecare dintre ele în formă de disc. Se la rece 1 oră sau peste noapte.

Se preîncălzește cuptorul la 170°C. Pentru umplutură, se pun cireșe într-un castron mare. Se stropesc cu suc de lămâie și extract de migdale. Într-un castron mic, se amestecă zahărul, făina și scorțișoara. Se presară peste cireșe și se amestecă ușor pentru a se acoperi.

Pe o suprafață ușor înfăinată, se întinde fiecare bilă de aluat într-un cerc cu grosimea 3 mm. Se transfera într-o formă de plăcintă cu diametrul de 22 cm farfurie de plăcintă. Se taie excesul de blat de pe margine. Se adaugă umplutura.

Se întinde aluatul rămas într-un cerc de 3 mm grosime. Se decupează stelele sau alte forme folosind forme de prăjituri. Se pun pun peste umplutură. 

Se coace 40 de minute. Pentru topping, se unge blatul plăcintei cu lapte. Se presară cu zahăr. Se coace până când aluatul devine auriu și umplutura este spumoasă. Se lasă să se răcească pe un grătar.

Citește și

Prăjitură cu budincă de cireșe

Budinca cu cireșe este cremoasă, dulce-acrișoară și foarte parfumată. Este desertul perfect pentru o masă în familie într-o zi caldă de vară.

Prăjitura cu budincă de cireșe este desertul perfect pentru o zi de vară / Shutterstock

Ingrediente

  • 500 g făină 
  • 350 g zahăr
  • 4 lingurițe de praf de copt
  • 250 ml lapte 2%.
  • 50 ml ulei 
  • 509 g cireșe roșii fără sâmburi
  • 1/8 linguriță de extract de migdale
  •  frișcă sau înghețată (opțional).

Mod de preparare

Se amestecă făina, 250 g zahăr, praful de copt, laptele și uleiul. Se toarnă într-un vas de copt cu capacitatea de 3 litri. Într-un castron, se amestecă cireșele, extractul de migdale și zahărul rămas. Amestecul se pune peste aluat.

Se coace la 180°C timp de 40-45 de minute sau până când o scobitoare introdusă în prăjitură iese curată. Se servește caldă, cu frișcă sau înghețată dacă se dorește.

Tartă Streusel de cireșe

Plină de cireșe proaspete și crocantă la exterior, această tartă este elegantă și foarte ușor de preparat.

Poți folosi orice fel de cireșe pentru tarta streusel cu cireșe / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 pachet de aluat pentru plăcintă 
  • 80 g zahăr
  • 3 linguri de amidon de porumb
  • sare
  • 1 kg cireșe fără sâmburi proaspete sau congelate
  • 1/8 linguriță de extract de migdale.

Pentru toping:

  • 70 g ovăz 
  • 10 g făină 
  • 20 g zahăr brun
  • 20 g migdale tăiate
  • 30 g unt rece.

Mod de preparare

Aluatul se întinde și se așează într-o tavă cu diametrul de 22 cm neuns, acoperind și marginile. Tava ar trebui să aibă fund detașabil.

Într-o cratiță mare, se amestecă zahărul, amidonul de porumb și sarea la foc mediu. Apoi se încorporează cireșele, amestecând continuu. Se lasă până se îngroașă. Se ia de pe foc și se încorporează extractul de migdale. Compoziția se toarnă în tavă cu aluat.

Pentru topping, se amestecă ovăzul, făina, zahărul brun și migdalele. Se încorporează untul se amestecă până compoziția devine nisipoasă. Se presară peste umplutură. Se coace la 180°C 30-35 de minute sau până când blatul este auriu. Se răcește pe un grătar înainte de consum.

Smoothie de cireșe

Pentru acest smoothie poți folosi și cireșe congelate. De fapt, chiar este recomandat să faci acest lucru pentru a face un smoothie cât mai rece.

Un smoothie de cireșe poate fi un mic-dejun sănătos / Shutterstock

Ingrediente

  • 300 g cireșe congelate sau proaspete, fără sâmburi
  • 150 g iaurt natural
  • 1 banană mare, feliată
  • ½ linguriță extract de vanilie.

Mod de preparare

Se pun toate ingredientele într-un blender și se amestecă până la omogenizare. Dacă este prea gros se adaugă 50-100 ml apă rece.

Un alt desert delicios, fără coacere, este prăjitura cu pișcoturi și cremă de mascarpone, a cărei rețetă o găsești aici.

Mini clafoutis de cireșe

Aceste mini delicii se numără printre cele cinci rețete de deserturi cu cireșe pe care îți recomandăm să le încerci în zilele toride de vară. Dacă nu ai vase de ceramică termorezistente de dimensiuni mici, poți prepara clafoutis de cireșe într-unul mai mare cu diametrul de 20 de cm.

Clafoutis de cireșe poate fi făcut și în vase mai mari / Shutterstock

Ingrediente

  • 150 g zahăr tos
  • 225 g cireșe, fără sâmburi
  • ¼ linguriță de extract de migdale 
  • 2 ouă mari și 2 gălbenușuri 
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 45 g făină 
  • unt
  • 1 lingură de zahăr pudră
  • înghețată de vanilie, pentru servire.

Mod de preparare

Se fierb 50 g de zahăr tos și cireșele împreună într-o tigaie la foc mediu până când zahărul se dizolvă, timp de 1-2 minute. Se toarnă într-un bol și se lasă deoparte să se răcească.

Ouăle se bat cu extractul de vanilie și restul de 100 g de zahăr până se omogenizează.

Smântâna se amestecă cu făina. Se lasă 10 minute să se odihnească. Ar trebui sa aibă consistența aluatului de clătite.

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se ung cu unt șase vase de ceramică puțin adânci. Se împarte compoziția de cireșele între vase, se toarnă aluatul, iar deasupra sosul de cireșe. Se pun vasele pe o tavă de copt și se dau la cuptor 25 de minute până se rumenesc. Se presară cu zahărul pudră și se servesc calde cu înghețată.

Citește și
CELE MAI CITITE
Makowiec secționat în două pe un tocător de lemn, o păstaie de vanilie și stafide
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză
Varză călită cu coaste de porc în bol
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie decorate cu biscuiți de turtă dulce
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao într-o tavă de lemn
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Prăjitură cu vanilie și mac porționată și decorată cu crenguțe de brad și merișoare
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Porții de tartă simplă cu cireșe
Galerie foto
Tartă simplă cu cireșe. Un desert rustic și reconfortant
Tartă simplă cu cireșe. Un desert rustic și reconfortant
Porție de prăjitură cu găuri și jeleu de cireșe
Galerie foto
Prăjitura cu găuri și jeleu de cireșe - Poke cake
Prăjitura cu găuri și jeleu de cireșe - Poke cake
Două pahare cu granita de cireșe
Granita de cireșe. Rețeta unui desert răcoritor, de sezon
Granita de cireșe. Rețeta unui desert răcoritor, de sezon
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Mai multe legături de praz pe un fundal alb
15:51
(P) Super legumele care schimbă regulile alimentației sănătoase (P) Super legumele care schimbă regulile alimentației sănătoase
Fursecuri boabe de cafea într-un bol și pe un tocător, alături de un bol cu boabe de cafea și o ceașcă cu cafea
09:00
Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat
Porții de ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață pe o farfurie albă, alături de boluri cu condimente, cuțit și furculiță
07:46
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Cozonac cu umplutură mixtă, decorat cu fulgi de migdale
07:08
Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat
Coaste de porc cu mere și rozmarin pe o farfurie
8 decembrie, 10:39
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
ouă la temperatura camerei
8 decembrie, 05:57
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
Zeppole di San Giuseppe
8 decembrie, 05:56
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
chec cu mere
7 decembrie, 06:15
Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Acest ingredient esențial aduce beneficii nenumărate pentru sănătate. Tu l-ai încercat?
Acest ingredient esențial aduce beneficii nenumărate pentru sănătate. Tu l-ai încercat?
Acest ingredient esențial aduce beneficii nenumărate pentru sănătate. Tu l-ai încercat?
Analist: PSD ar putea face schema Bulgaria din martie, după rezultatul alegerilor din Bucureşti
Analist: PSD ar putea face "schema Bulgaria" din martie, după rezultatul alegerilor din Bucureşti
Analist: PSD ar putea face "schema Bulgaria" din martie, după rezultatul alegerilor din Bucureşti
Milionarul român care merge cu metroul în Bucureşti nu a mai ţinut cont de nimic şi riscă o amendă uriaşă
Milionarul român care merge cu metroul în Bucureşti nu a mai ţinut cont de nimic şi riscă o amendă uriaşă
Milionarul român care merge cu metroul în Bucureşti nu a mai ţinut cont de nimic şi riscă o amendă uriaşă
(P) Un brand internațional, acum prezent și în România
(P) Un brand internațional, acum prezent și în România
(P) Un brand internațional, acum prezent și în România
Sıla Türkoğlu s-a retras din cel de-al treilea serial și acum își petrece vacanța la Londra. Ce fotografii a publicat vedeta
Sıla Türkoğlu s-a retras din cel de-al treilea serial și acum își petrece vacanța la Londra. Ce fotografii a publicat vedeta
Sıla Türkoğlu s-a retras din cel de-al treilea serial și acum își petrece vacanța la Londra. Ce fotografii a publicat vedeta
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Ruladă de porc cu gogoșari murați, măsline verzi și cașcaval
Ruladă de porc cu gogoșari murați, măsline verzi și cașcaval
Ruladă de porc cu gogoșari murați, măsline verzi și cașcaval
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Remedii naturale pentru creşterea părului. La ce metode să apelezi fără cheltuială prea mare
Remedii naturale pentru creşterea părului. La ce metode să apelezi fără cheltuială prea mare
Remedii naturale pentru creşterea părului. La ce metode să apelezi fără cheltuială prea mare
fresh
Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi

Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi

Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi

Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare

Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare

Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie

Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie

Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor

Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor

De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie

De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
închide