Prăjitură cu pișcoturi și cremă de mascarpone. Descoperă o rețetă simplă, fără coacere

timpul de preparare
Fără coacere
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Italiană

Pișcoturile sunt gustoase, aromate, practice și se găsesc ușor pe rafturile magazinelor. Crema de mascarpone este la fel de accesibilă. Textura ei cremoasă și fină te face să o mănânci cu lingurița pur și simplu, fără altfel de intervenție asupra ei. Cu toate acestea, dacă ai musafiri care nu s-au anunțat din timp, poți pregăti prăjitură cu pișcoturi și cremă de mascarpone, o rețetă simplă, fără coacere.

Prăjitură cu pișcoturi și cremă de mascarpone, așezată pe un platou alb.
Galerie foto

Galerie foto

Dacă ai musafiri care nu s-au anunțat din timp, poți pregăti prăjitură cu pișcoturi și cremă de mascarpone, o rețetă simplă / RețeteFelDeFel.ro

Este o rețetă simplă, delicioasă, aromată. Gustul fulgilor de cocos în combinație cu crema de mascarpone e cu siguranță pe placul tuturor.

În cazul în care vrei, poți decora cea mai simplă prăjitură cu pișcoturi și cremă de mascarpone cu ciocolată albă sau neagră, în funcție de preferințe.

Aceasta îi va oferi un plus de aspect. Dacă deserturile fără coacere se numără printre preferatele tale, poți testa și o rețetă de foi de napolitane cu cremă caramel și glazură de ciocolată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Desertul se prepară rapid, fără coacere și trebuie neapărat încercat. Nu ai cum să-l ratezi. Pentru a realiza această prăjitură cu pișcoturi și cremă de mascarpone ai nevoie de 40 de pișcoturi, dar și de ingredientele de mai jos.

Ingrediente

Mod de preparare

Este dovedit faptul că, atunci când ești organizată în bucătarie și știi exact pașii pe care trebuie să îi urmezi, lucrurile se simplifică considerabil. Pentru a te mișca cu ușurință atunci când gătești, îți recomandăm să aduci pe bancul de lucru toate ingredientele necesare în procesul de preparare al mâncării.

Cum se prepară crema de mascarpone

Primul pas atunci când începi să prepari această prăjitură cu pișcoturi și cremă de mascarpone e să te apuci de pregătirea cremei. Pune crema de mascarpone într-un bol, adaugă smântâna pentru frișcă, zahărul pudră, vanilia și mixează până când acestea se omogenizează perfect. Rezultatul trebuie să fie o cremă consistentă și cu o textură fină.

Transferă mai apoi crema într-un poche.

Pasul următor este să amesteci laptele cu zahărul pudră, să adaugi esența de vanilie sau extractul.

După ce crema este gata, te poți apuce de montat această delicioasă prăjitură cu pișcoturi și cremă de mascarpone.

Cum se montează prăjitura cu pișcoturi

Însiropează bine pișoturile în laptele amestecat cu zahărul pudră și vanilia. Doar câte două pișcoturi deodată, ca să nu se înmoaie prea tare, iar aspectul final să lase de dorit.

Pune crema din poche pe toată lungimea pișcoturilor și mai apoi adaugă peste ea un alt pișcot. Ultimul pas constă în faptul că după ce au fost asamblate, perechile de pișcoturi se trec printr-un strat de nucă de cocos.

Continuă așa până când pișcoturile și crema s-au terminat. Topește ciocolată albă sau neagră și decorează această prăjitură cu pișcoturi și cremă de mascarpone după bunul plac.

E foarte important ca prăjiturelele să stea la rece câteva ore sau chiar pe tot parcursul unei nopți. Sunt absolut delicioase a doua zi.

Nu ezita să faci această prăjitură cu pișcoturi și cremă de mascarpone. Se pregătește rapid, e fără coacere, trebuie doar să ai răbdare după asamblare pentru ca ingredientele să se întrepătrundă perfect într-un mediu rece. Gustul lor inconfundabil te va face să repeți cu siguranță această rețetă.

Citește și

De unde provin pișcoturile

În cazul în care nu cunoști încă originile pișcoturilor, iată informațiile de bază despre ele.

Pișcoturile sau biscuiții Savoiardi sunt produse de patiserie. Acestea au o textură casantă, iar forma lor este cilindrică și plată. Pentru că seamănă foarte mult cu degetele de la mână, în engleză acestea sunt traduse lady fingers.

Pișcoturi, aranjate pe un blat de bucătărie
Ingredientele principale din pișcoturi sunt albușuri și gălbenușuri de ou, zahăr tos și pudră și făină / Shutterstock

Își au originea la sfârșitul secolului al XIV-lea, la curtea Ducelui de Savoia Amadeus VI. Soția sa, Bonne de Bourbon a primit-o în vizită pe sora sa. Aceasta era căsătorită cu Regele Franței, scrie whatscookingamerica.net. Pentru a impresiona, Bonne i-a cerut bucătarului să inventeze un desert nou. Pișcoturile au fost atât de apreciate încât au devenit desert oficial al curții ducatului de Savoia.

Ingredientele principale din pișcoturi sunt albușuri și gălbenușuri de ou, zahăr tos și pudră și făină. Ele se pot prepara și acasă dacă ai timp și chef și promitem să revenim cu rețeta într-un alt articol.

Până atunci, prepară prăjitură cu pișcoturi și cremă de mascarpone și nu vei regreta.

Citește și
CELE MAI CITITE
Chec de post zebrat porționat
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
pilaf sârbesc cu legume
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Porție de pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză pe o farfurie albă ținută în mâini
Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză
Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, în două boluri
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Trifles cu zmeură și cremă de brânză în pahare
Trifles cu zmeură și cremă de brânză. Un spectacol de culoare și savoare
Trifles cu zmeură și cremă de brânză. Un spectacol de culoare și savoare
Prăjitură cu iaurt și zmeură pe un platou dreptunghiular
Prăjitură cu iaurt și zmeură. Desert elegant, fără coacere
Prăjitură cu iaurt și zmeură. Desert elegant, fără coacere
Șarlotă cu zmeură și pișcoturi secționată pe un platou și un bol cu zmeură
Șarlotă cu zmeură și pișcoturi. Desert răcoritor, fără coacere
Șarlotă cu zmeură și pișcoturi. Desert răcoritor, fără coacere
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cornulețe de post cu ciocolată și nuci
26 noiembrie, 07:18
Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post
far breton cu prune
26 noiembrie, 05:52
Prăjitură cu prune și crema de vanilie sau Far Breton cu prune Prăjitură cu prune și crema de vanilie sau Far Breton cu prune
Mâncare de ardei copți cu roșii în bol și pe felie de pâine
26 noiembrie, 05:02
Mâncare de ardei copți cu roșii. Rețetă simplă și ușoară, de post Mâncare de ardei copți cu roșii. Rețetă simplă și ușoară, de post
maioneză de post de la mănăstire
25 noiembrie, 06:31
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Prăjitură de post cu mere cuburi, porționată pe un platou
25 noiembrie, 05:52
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
Tocană de pui cu vinete năut și roșii
25 noiembrie, 05:06
Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci
Gutui coapte cu nuci și miere pe o farfurie cu furculiță și într-un bol de sticlă
24 noiembrie, 13:39
Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie
carne de curcan pe un tocător
24 noiembrie, 05:49
Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Tara Reid a reacționat după ce ar fi primit substanțe interzise fără voia ei: Am crezut că încerca să mă șantajeze
Tara Reid a reacționat după ce ar fi primit substanțe interzise fără voia ei: „Am crezut că încerca să mă șantajeze”
Tara Reid a reacționat după ce ar fi primit substanțe interzise fără voia ei: „Am crezut că încerca să mă șantajeze”
Trump îşi trimite oamenii la Putin să negocieze planul de pace. Europenii cer să ia parte la discuţii
Trump îşi trimite oamenii la Putin să negocieze planul de pace. Europenii cer să ia parte la discuţii
Trump îşi trimite oamenii la Putin să negocieze planul de pace. Europenii cer să ia parte la discuţii
Marea companie din România a fost cumpărată de Mircea Lucescu. Selecţionerul României are o avere fabuloasă
Marea companie din România a fost cumpărată de Mircea Lucescu. Selecţionerul României are o avere fabuloasă
Marea companie din România a fost cumpărată de Mircea Lucescu. Selecţionerul României are o avere fabuloasă
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Hande Erçel și-a sărbătorit ziua de naștere. Ce surpriză i-au pregătit colegii pe platourile de filmare
Hande Erçel și-a sărbătorit ziua de naștere. Ce surpriză i-au pregătit colegii pe platourile de filmare
Hande Erçel și-a sărbătorit ziua de naștere. Ce surpriză i-au pregătit colegii pe platourile de filmare
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
Supă de cartofi cu țelină apio și ghimbir
Supă de cartofi cu țelină apio și ghimbir
Supă de cartofi cu țelină apio și ghimbir
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
fresh
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate

Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate

Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate

Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci

Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci

Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra

Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra

Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post

Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post

Mâncare de ardei copți cu roșii. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de ardei copți cu roșii. Rețetă simplă și ușoară, de post
închide