Prăjitură cu pișcoturi și cremă de mascarpone. Descoperă o rețetă simplă, fără coacere

timpul de preparare
Fără coacere
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Italiană

Pișcoturile sunt gustoase, aromate, practice și se găsesc ușor pe rafturile magazinelor. Crema de mascarpone este la fel de accesibilă. Textura ei cremoasă și fină te face să o mănânci cu lingurița pur și simplu, fără altfel de intervenție asupra ei. Cu toate acestea, dacă ai musafiri care nu s-au anunțat din timp, poți pregăti prăjitură cu pișcoturi și cremă de mascarpone, o rețetă simplă, fără coacere.

Prăjitură cu pișcoturi și cremă de mascarpone, așezată pe un platou alb.
Galerie foto

Galerie foto

Dacă ai musafiri care nu s-au anunțat din timp, poți pregăti prăjitură cu pișcoturi și cremă de mascarpone, o rețetă simplă / RețeteFelDeFel.ro

Este o rețetă simplă, delicioasă, aromată. Gustul fulgilor de cocos în combinație cu crema de mascarpone e cu siguranță pe placul tuturor.

În cazul în care vrei, poți decora cea mai simplă prăjitură cu pișcoturi și cremă de mascarpone cu ciocolată albă sau neagră, în funcție de preferințe.

Aceasta îi va oferi un plus de aspect. Dacă deserturile fără coacere se numără printre preferatele tale, poți testa și o rețetă de foi de napolitane cu cremă caramel și glazură de ciocolată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Desertul se prepară rapid, fără coacere și trebuie neapărat încercat. Nu ai cum să-l ratezi. Pentru a realiza această prăjitură cu pișcoturi și cremă de mascarpone ai nevoie de 40 de pișcoturi, dar și de ingredientele de mai jos.

Ingrediente

Mod de preparare

Este dovedit faptul că, atunci când ești organizată în bucătarie și știi exact pașii pe care trebuie să îi urmezi, lucrurile se simplifică considerabil. Pentru a te mișca cu ușurință atunci când gătești, îți recomandăm să aduci pe bancul de lucru toate ingredientele necesare în procesul de preparare al mâncării.

Cum se prepară crema de mascarpone

Primul pas atunci când începi să prepari această prăjitură cu pișcoturi și cremă de mascarpone e să te apuci de pregătirea cremei. Pune crema de mascarpone într-un bol, adaugă smântâna pentru frișcă, zahărul pudră, vanilia și mixează până când acestea se omogenizează perfect. Rezultatul trebuie să fie o cremă consistentă și cu o textură fină.

Transferă mai apoi crema într-un poche.

Pasul următor este să amesteci laptele cu zahărul pudră, să adaugi esența de vanilie sau extractul.

După ce crema este gata, te poți apuce de montat această delicioasă prăjitură cu pișcoturi și cremă de mascarpone.

Cum se montează prăjitura cu pișcoturi

Însiropează bine pișoturile în laptele amestecat cu zahărul pudră și vanilia. Doar câte două pișcoturi deodată, ca să nu se înmoaie prea tare, iar aspectul final să lase de dorit.

Pune crema din poche pe toată lungimea pișcoturilor și mai apoi adaugă peste ea un alt pișcot. Ultimul pas constă în faptul că după ce au fost asamblate, perechile de pișcoturi se trec printr-un strat de nucă de cocos.

Continuă așa până când pișcoturile și crema s-au terminat. Topește ciocolată albă sau neagră și decorează această prăjitură cu pișcoturi și cremă de mascarpone după bunul plac.

E foarte important ca prăjiturelele să stea la rece câteva ore sau chiar pe tot parcursul unei nopți. Sunt absolut delicioase a doua zi.

Nu ezita să faci această prăjitură cu pișcoturi și cremă de mascarpone. Se pregătește rapid, e fără coacere, trebuie doar să ai răbdare după asamblare pentru ca ingredientele să se întrepătrundă perfect într-un mediu rece. Gustul lor inconfundabil te va face să repeți cu siguranță această rețetă.

Citește și

De unde provin pișcoturile

În cazul în care nu cunoști încă originile pișcoturilor, iată informațiile de bază despre ele.

Pișcoturile sau biscuiții Savoiardi sunt produse de patiserie. Acestea au o textură casantă, iar forma lor este cilindrică și plată. Pentru că seamănă foarte mult cu degetele de la mână, în engleză acestea sunt traduse lady fingers.

Pișcoturi, aranjate pe un blat de bucătărie
Ingredientele principale din pișcoturi sunt albușuri și gălbenușuri de ou, zahăr tos și pudră și făină / Shutterstock

Își au originea la sfârșitul secolului al XIV-lea, la curtea Ducelui de Savoia Amadeus VI. Soția sa, Bonne de Bourbon a primit-o în vizită pe sora sa. Aceasta era căsătorită cu Regele Franței, scrie whatscookingamerica.net. Pentru a impresiona, Bonne i-a cerut bucătarului să inventeze un desert nou. Pișcoturile au fost atât de apreciate încât au devenit desert oficial al curții ducatului de Savoia.

Ingredientele principale din pișcoturi sunt albușuri și gălbenușuri de ou, zahăr tos și pudră și făină. Ele se pot prepara și acasă dacă ai timp și chef și promitem să revenim cu rețeta într-un alt articol.

Până atunci, prepară prăjitură cu pișcoturi și cremă de mascarpone și nu vei regreta.

Citește și
CELE MAI CITITE
Prăjiturele sub formă de căciuli rusești, cu ciocolată și cocos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Două porții de ciorbă de varză acră cu cartofi
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
persoană care gătește somon
5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește
5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește
brânză congelată
Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura
Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Trifles cu zmeură și cremă de brânză în pahare
Trifles cu zmeură și cremă de brânză. Un spectacol de culoare și savoare
Trifles cu zmeură și cremă de brânză. Un spectacol de culoare și savoare
Prăjitură cu iaurt și zmeură pe un platou dreptunghiular
Prăjitură cu iaurt și zmeură. Desert elegant, fără coacere
Prăjitură cu iaurt și zmeură. Desert elegant, fără coacere
Șarlotă cu zmeură și pișcoturi secționată pe un platou și un bol cu zmeură
Șarlotă cu zmeură și pișcoturi. Desert răcoritor, fără coacere
Șarlotă cu zmeură și pișcoturi. Desert răcoritor, fără coacere
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Piftie de pește pe o farfurie albă, decorată cu felii de lămâie
17 decembrie, 10:06
Piftie de pește, limpede și aromată. Rețetă tradițională dobrogeană Piftie de pește, limpede și aromată. Rețetă tradițională dobrogeană
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă pe un suport rustic din lemn
17 decembrie, 06:36
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat pe un platou alb de lemn
17 decembrie, 05:43
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive
turtă dulce în coșuleț
16 decembrie, 07:47
Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește
cele 5 sosuri mamă
16 decembrie, 07:40
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci secționat, alături de un ceainic și o ceașcă
16 decembrie, 05:19
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor
câte zile se ține orezul în frigider
15 decembrie, 06:57
Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
cerviche, tartar și carpaccio
15 decembrie, 06:56
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Imagini rare cu soția și copilul lui Marc Anthony. Artistul e căsătorit cu Miss Univers Paraguay 2021 și e la a patra căsnicie
Imagini rare cu soția și copilul lui Marc Anthony. Artistul e căsătorit cu Miss Univers Paraguay 2021 și e la a patra căsnicie
Imagini rare cu soția și copilul lui Marc Anthony. Artistul e căsătorit cu Miss Univers Paraguay 2021 și e la a patra căsnicie
Specia din Veneţia care s-a adaptat în Marea Neagră. Din vară ar putea ajunge în farfuriile de pe litoral
Specia din Veneţia care s-a adaptat în Marea Neagră. Din vară ar putea ajunge în farfuriile de pe litoral
Specia din Veneţia care s-a adaptat în Marea Neagră. Din vară ar putea ajunge în farfuriile de pe litoral
Locul din România unde Gică Popescu face o afacere de 70.000.000 de euro
Locul din România unde Gică Popescu face o afacere de 70.000.000 de euro
Locul din România unde Gică Popescu face o afacere de 70.000.000 de euro
Chefi la cuțite, 17 decembrie 2025. Ce concurent a fost eliminat din bucătăria show-ului culinar. Cu ce punctaj a plecat acasă
Chefi la cuțite, 17 decembrie 2025. Ce concurent a fost eliminat din bucătăria show-ului culinar. Cu ce punctaj a plecat acasă
Chefi la cuțite, 17 decembrie 2025. Ce concurent a fost eliminat din bucătăria show-ului culinar. Cu ce punctaj a plecat acasă
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: Nu o las pe Ozge în bucătărie
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
Ruladă de porc cu smochine și nuci, în felii de bacon
Ruladă de porc cu smochine și nuci, în felii de bacon
Ruladă de porc cu smochine și nuci, în felii de bacon
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
fresh
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor

Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor

Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor

Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești

Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești

Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește

Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește

Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste

Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste

Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive

Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive
închide